ایران پرسمان

آخرين مطالب

«داستان‌ها و فیلم‌های ابراهیم گلستان» خردنامه

«داستان‌ها و فیلم‌های ابراهیم گلستان»
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / این کتاب در 316 صفحه با شمارگان 330 نسخه و قیمت 390 هزار تومان در انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: در این کتاب، مجموعه آثار ابراهیم گلستان از فیلم‌های مستند و داستانی تا داستان‌های کوتاه و بلند او به عنوان یک متن در نظر گرفته و با نگاهی درون‌متنی و فرامتنی بررسی شده‌اند. با خوانش و دقت در این آثار می‌توان متوجه پیوندهای عمیقی میان نگرش‌ها و اندیشه‌ها و نشانه‌های هر یک از این آثار با همدیگر شد و همچنین متوجه تغییرهایی که اندک اندک میان آن‌ها به ویژه از دهه چهل به بعد به وجود می‌آیند و اینکه تأثیر سینما را می‌توان در آنها به روشنی دید. پژوهش‌هایی که تاکنون درباره آثار گلستان انجام شده اغلب به بررسی گرایش‌ها و نگرش‌های سیاسی و اجتماعی او در زندگی‌اش پرداخته‌اند و جنبه‌های گوناگونی از زندگی او از سوی نویسندگان و دوستان و نزدیکانش زیر ذره‌بین رفته‌اند. داستانهای او نیز مورد بررسی قرار گرفته و همچنین درباره فیلم‌های مستندش و دوره فیلم‌های «سازمان فیلم گلستان» و به‌ویژه فیلم «خشت و آینه» و «اسرار گنج دره جنی» نقدهای زیادی نوشته شده است. این کتاب قصد ندارد راه‌های رفته را دوباره بپیماید و به تکرار سخن دیگران بپردازد. در این پژوهش، نیت و زندگی مؤلف چندان مد نظر نیست، به جز مواردی که با خاطره/ داستان در آثار او روبه‌رو می‌شویم و به‌ناچار چگونگی و پیوند این خاطره‌ها در متن‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند. آنچه میان این آثار به عنوان یک متن کلی مد نظر بوده‌اند، یافتن خطوط مشترک، نشانه‌ها، مایه‌ها، تصویرها، روایت‌ها در یک بررسی ساختاری تطبیقی، موضوعی، تأثیر سینما در داستان‌ها و نیز تشابه نگاه او با فروغ فرخزاد و ... است. آنچه مصالح لازم را برای یک بررسی درون‌متنی و فرامتنی فراهم می‌آوردند. این پژوهش به دو بخش «خوانش در متن» و «خوانش در فرامتن» تقسیم شده است. بخش «خوانش در متن» به بررسی ساختاری درون‌متن‌ها می‌پردازد، دوازده منظر برای این بخش در نظر گرفته شده است. بخش «خوانش فرامتن» به موضوع‌ها و درونمایه‌ها، نگره‌ها و اندیشه‌ها و زمینه‌های کلی‌تر متن‌ها می‌پردازند که پنج پژوهش، این بخش را در بر می‌گیرند.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: ابراهیم گلستان (1301-1402) نویسنده و فیلمساز ایرانی در نیمه نخست زندگی طولانی خود به‌عنوان داستان‌نویس و کارگردان پیشگام شناخته شد و آثارش مورد توجه گروهی از مخاطبان ادبی و هنری قرار گرفت. او در حدود نیمۀ دوم زندگی، به‌ویژه دو دهه پایانی، اغلب به نقد شفاهی در حوزه‌های ادبیات و اجتماع و حتی سیاست پرداخت. در کتاب حاضر، مجموعه آثار گلستان، از فیلم‌های مستند و داستانی تا داستان‌های کوتاه و بلند او به‌عنوان یک متن در نظر گرفته و در دو حیطه درون‌متنی و فرامتنی بررسی شده است. ویژگی پراهمیت نقد و تحقیق حاضر تلاش نویسنده برای ایجاد چشم‌اندازهایی چندجانبه از آثار هنری و ادبی گلستان سینماگر و گلستان داستان‌نویس است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240884/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انصارالله حادثه بندرعباس را تسلیت گفت

رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر

فیلترینگ؛ ملتی گروگان اندکی

واشنگتن پست: سبک مذاکره ترامپ چقدر شانس موفقیت دارد؟

2 عامل مهم در بورس؛ پیش بینی از وضعیت بازار سرمایه برای فردا

گفتگوی پزشکیان با شبکه تلویزیونی جمهوری آذربایجان؛ از روابط سیاسی تا کریدور زنگزور

رئیس گمرک اعلام کرد: نگرانی بابت خدمات گمرکی وجود ندارد

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان ازبازار ارز

این قرآنی که فرستادیم...

ای که دستت می‌رسد کاری بکن...

وقتی موهای بچه رو به زور کوتاه میکنند

ترفندهای جالب مخصوص طبیعت گردی

باکتری‌های مهندسی شده سلامت خاک را علامت می دهند!

تصاویر آهسته از لحظه پرتاب استارشیپ

«عشق، زن، خاورمیانه» روانه بازار کتاب شد

ای با همه کس به صلح و با ما به خلاف

پیام تسلیت خانواده شهید حاج‌قاسم سلیمانی در پی حادثه بندر شهید رجایی

عراقچی، گروسی را در جریان مذاکرات قرار داد

نتانیاهو دوباره علیه قدرت هسته‌ای ایران یاوه‌گویی کرد

گفتگوی پزشکیان با شبکه تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان

ارتش اسرائیل دستور العمل افزایش خدمت سربازی را اجرایی کرد

معاریو: هیچکس از نتانیاهو حمایت نمی‌کند

کرملین: مواضع خاورمیانه و اتحادیه اروپا در قبال روسیه متفاوت است

اشک‌هایی که دیده نشد؛ دانش‌آموز دختر دیگری در دبیرستان خودکشی کرد

از مهم‌ترین بندر ایران چه می‌دانیم؟

سایه جنگ آبی و اتمی بر شبه قاره هند

اصلاحات در قوه قضاییه؛ پایان دادگاه‌های ویژه اقتصادی

جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید آسان می‌شود

معمای الپالیتو؛ نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟

چند درصد از کالاهای اساسی از طریق بندر شهید رجایی وارد می‌شود؟

در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟

آیا دلار سقوط می‌کند؟

معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: مشکلی در زمینه تامین روغن وجود ندارد

درباره‌ی اولین روزنامه ایران چه می‌دانید؟

برترین صدیقان از نظر امام صادق(ع)

هفت تکنیک ژاپنی برای غلبه بر تنبلی

ترفند تشخیص دلار تقلبی!

نجات گوزن‌های قرمز از انقراض توسط محققان دانشگاه تربیت مدرس

«از سرزمین بی‌پرنده تا قلعه» منتشر شد

سالیوان: توافق احتمالی بین ایران و آمریکا با توافق 2015 تفاوتی ندارد

سفیر ایران زیر ذره‌بین؛ چرا فقط موبایل دست نماینده ایران دیده شد؟

پیام رهبر انقلاب درپی حادثه دردناک بندرعباس: مسئولان امنیتی و قضائی هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از امیر ایرانی؛ اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس در دریای سرخ جوک قرن بود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به نقل از تخت روانچی: دور بعدی مذاکرات شنبه آینده است

جلیلی: کسانی که 10 سال پیش منکر وجود مکانیسم ماشه بودند، امروز «کاسه‌ی چه‌کنم» به دست گرفته‌اند!

اهدای خون توسط عارف، عراقچی و اعضای کابینه دولت

سفیر ایران در روسیه: مسکو سه فروند هواپیما ویژه مهار آتش همراه با نیروهای امدادی به بندر شهید رجایی اعزام کرد

ویدئویی جدید از لحظه حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت

آمریکا بار دیگر یمن را بمباران کرد

فرانسوی‌های معترض علیه کمک به اوکراین خواستار استعفای ماکرون شدند

ویکی پدیاجستجو