ایران پرسمان

آخرين مطالب

خیز ریاض بسوی اتم؛ آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند اقتصاد روز

خیز ریاض بسوی اتم؛ آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / واشنگتن اعلام کرد ایالات متحده و عربستان سعودی یک توافق اولیه برای همکاری در مورد اهداف ریاض برای توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی امضا خواهند کرد.
«کریس رایت» وزیر انرژی آمریکا امروز (یکشنبه) در جریان سفر خود به عربستان در جمع خبرنگاران گفت که ریاض و واشنگتن در مسیری برای دستیابی به یک توافق برای همکاری در زمینه توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان هستند.
او که روز گذشته با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان دیدار کرد، به توافق گسترده‌تری که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به دنبال آن بود، اشاره‌ای نکرد. آن توافق شامل یک قرارداد هسته‌ای غیرنظامی و تضمین‌های امنیتی به این امید بود که به عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی منجر شود.
رایت که در تور منطقه‌ای خود به کشورهای تولیدکننده انرژی در خلیج فارس برای اولین بار به‌عنوان یک وزیر به عربستان سفر می‌کرد، همچنین گفت که جزئیات بیشتر در مورد تفاهم‌نامه همکاری بین ریاض و واشنگتن در حوزه انرژی، اواخر سال جاری (میلادی) ارائه خواهد شد.
او تصریح کرد: برای مشارکت و همکاری آمریکا در زمینه هسته‌ای در اینجا، قطعاً یک توافق‌نامه «123» وجود خواهد داشت. راه‌های زیادی برای شکل دادن به توافقی وجود دارد که هم اهداف سعودی و هم اهداف آمریکایی را محقق می‌کند.
به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، توافق موسوم به 123 با ریاض به بخش 123 «قانون انرژی اتمی ایالات متحده» در سال 1954 اشاره دارد که به دولت و شرکت‌های آمریکایی اجازه می‌دهد تا با نهادهای پادشاهی عربستان برای توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی همکاری کنند.
وزیر انرژی آمریکا می‌گوید که مقامات سعودی با الزامات این قانون موافقت نکرده‌اند. این توافق 9 معیار در زمینه منع اشاعه را مشخص می‌کند که یک کشور باید رعایت کند تا از استفاده از فناوری برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای یا انتقال مواد حساس به دیگران جلوگیری کند.
تاکنون در بحث و گفت‌وگوها در این باره پیشرفت چندانی حاصل نشده است، زیرا عربستان سعودی نمی‌خواست توافقی را امضا کند که امکان غنی‌سازی اورانیوم یا بازفرآوری سوخت مصرف شده را رد کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239897/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بقائی: دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار می‌شود

9 خبر منتشرنشده درباره مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

رویداد مسقط از پس ژرفای تاریخ

حرکت در مسیر عقلانیت؛ یک سال پس از وعده صادق1

دیپلمات پیشین: شرایط برای توافق ایران و آمریکا مهیاست

سخنگوی دولت اصلاحات: از ترس شکست نباید مذاکرات را متوقف کرد

خیز بن‌سلمان برای هسته‌ای شدن؟

زنی متوهم که تاثیر وحشتناکی بر ترامپ دارد

ملاک دهک بندی خانوارها چیست؟

نوع متفاوتی از جنگل نوردی در اندونزی

فیلمی ترسناک از غذا دادن به لاشخورها در یک مزرعه پرورش کرکس!

فیلمی جنجالی از مشاهده راکون آمریکایی در جنگل‌های تالش!

نمای هتل Marina Bay Sands در سنگاپور

یک قلعه به سبک گوتیک در لیتوانی

معجزه بقا در سرمای منفی ده درجه

مردی که یک‌شبه حافظ قرآن شد

وقتی کشتن یک خوک باعث درگیری بین آمریکا و بریتانیا می‌شود!

این کهکشان مارپیچ چشم نواز را ببینید!

در بزرگداشت عطار چه گذشت؟

عراقچی همتای عربستانی را در جریان روند مذاکرات مسقط قرار داد

رایزنی تلفنی وزیر خارجه بحرین با عراقچی

رفتار عجیب ترامپ در حضور نوه‌اش

اوضاع انسانی وخیم در نوار غزه

کنایه سنگین ترامپ به زلنسکی: او جنگ را شروع کرد، سپس برای موشک، التماس کرد

ترامپ به سی ان ان: دیگه اصلا اعتباری ندارین!

جزئیات طرح زیاده‌خواهانه اسرائیل برای توقف دائمی جنگ غزه

تقویت ریال با مذاکره

هسته سخت نظام علیه نظام؟

اولین یارانه نقدی 1404 واریز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 فروردین 1404

وقتی که تو مغازه شاگردات بیکارند!

وقتی یه پدر نادان کلید ماشین رو میده دست پسر بچه اش!

این حیوان بز است یا اسب!

با یه فرمون اشتباه کل خیابون رو بست!

بدشانسی به روایت تصویر!

طوفان گرد و خاک در آستان قدس علوی نجف اشرف

سرقت مرغ بریان تو روز روشن!

تصاویر دیدنی از بزرگترین جونده ایران

گردشگری/ هفتمین روستای شگفت انگیز جهان!

تصویر روز ناسا؛ نمایی از مرکز کهکشان راه شیری در فرکانس رادیویی

بین عطار نیشابوری و سعدی کدام یک بالاتر هستند؟

ادامه بازی چماق و هویج؛ ترامپ: مشکل با ایران را حل خواهم کرد

فلاحت پیشه: هفته مهمی در تاریخ سیاسی کشور پیش رو داریم

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: امیدواریم سفر آتی گروسی موجب تقویت همکاری‌ها شود

سخنگوی دولت: معطل مذاکرات نیستیم

سوال خبرنگار صداوسیما از مسئولان، جوان بودید به چه شغلی مشغول بودید؟

تحول مهم در جنوب سوریه؛ اعلام انحلال لشکر هشتم

رسوایی جدید نتانیاهو؛ اسراری که سارا در مهمانی زنانه فاش کرد

حماس: اسرائیل خواهان آزادی نیمی از اسرای خود در هفته اول توافق است

ترامپ به شکست از چین اعتراف کرد