ایران پرسمان

آخرين مطالب

اذعان رسانه آمریکایی به هوشمندی یمنی‌ها اقتصاد روز

اذعان رسانه آمریکایی به هوشمندی یمنی‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / تداوم عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ و ناتوانی واشنگتن در مقابله مؤثر با آن نشان‌دهنده افول تدریجی نقش جهانی ایالات متحده به‌عنوان یک قدرت دریایی و شکست در محافظت از منافعش است.
رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به ناتوانی ایالات متحده در مقابله با ارتش یمن در دریای سرخ، گزارش داد که انصارالله از توانمندی‌هایش و محدودیت‌های آمریکا برای پیشبرد منافعش استفاده کرده است
به گزارش نشنال اینترست، انصارالله یمن با بهره‌گیری هوشمندانه از ضعف و فشار بیش از حد بر نیروی دریایی ایالات متحده، توانسته است یکی از حیاتی‌ترین آبراه‌های جهان را تحت کنترل خود درآورد.
ارتش یمن به‌رغم حملات نیروی دریایی آمریکا و متحدانش، همچنان به تهدیدات خود در دریای سرخ ادامه می‌دهد و تقریباً 2 سال است که این آبراه راهبردی را مسدود کرده‌ است. در نتیجه، بیشتر کشتی‌ها مجبور شده‌اند مسیر طولانی و پرهزینه دماغه امید نیک را در جنوب آفریقا طی کنند و ایالات متحده نتوانسته از منافع خود و متحدانش در یکی از گلوگاه‌های کلیدی جهان حفاظت کند.
در عصر جدید جنگ دریایی، سامانه‌های موشکی ضدکشتی و پهپادها به ارتش یمن این امکان را داده‌اند که تنگه راهبردی باب‌المندب را ببندند. این بن‌بست برای ایالات متحده، به‌عنوان یک قدرت دریایی بزرگ جهانی، پیامدهای خطرناکی دارد.
نخستین درس این تحولات، پیشرفت فناورانه است: پهپادها و سامانه‌های موشکی زمینی اکنون می‌توانند ناوهای سطحی را از صدها یا حتی هزاران کیلومتر آن‌سوتر هدف قرار دهند. حملات انصارالله در دریای سرخ نشان‌دهنده دشواری‌هایی است که نیروی دریایی آمریکا با آن مواجه شده است. این نیرو که دیگر بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان نیست و جای خود را به چین داده، هنوز راهکاری مناسب برای مقابله با تهدیدات جدید پیدا نکرده است.
ناوهای هواپیمابر و شناورهای پیشرفته و پرهزینه نیروی دریایی آمریکا برای این نوع از جنگ چندان مناسب نیستند، و تطبیق آن‌ها با شرایط جدید ممکن است سال‌ها طول بکشد.

ایران پرسمان

بازار


کشتی آمریکایی در دریای سرخ
دومین نکته مهم، گسترش بیش از حد تعهدات نیروی دریایی آمریکاست. ناوگان آمریکا مجبور شده است تا 2 گروه ناو هواپیمابر را به منطقه دریای سرخ اعزام کند تا از کشتی‌های جنگی و تجاری در برابر حملات حوثی‌ها محافظت کند. اما با وجود این حضور قدرتمند، مسیر دریایی همچنان مسدود مانده است. هم‌زمان، چالش‌های دیگر از جمله تهدیدات چین نیز همچنان ادامه دارد. در حالی که چین بیش از 400 کشتی جنگی در اختیار دارد، ناوگان اقیانوس آرام آمریکا تنها حدود 200 کشتی دارد.
زیرساخت‌های صنعتی و کشتی‌سازی فرسوده آمریکا مانع از آن می‌شود که نیروی دریایی این کشور از نظر عددی به چین برسد. با این حال، آمریکا متعهد است که از متحدانش همچون فیلیپین، ژاپن و کره جنوبی دفاع کند و باید برای دفاع از تایوان نیز آماده باشد.
افزون بر این‌ها، نیروی دریایی آمریکا باید برای مقابله با ایران نیز آماده باشد. اوایل امسال، این نیرو در دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حملات موشکی و پهپادی ایران ایفای نقش کرد، در حالی که هم‌زمان با ارتش یمن در دریای سرخ نیز درگیر بود.
در چنین شرایطی، حضور دائمی و پرهزینه نیروهای آمریکایی در دریای سرخ برای مقابله با تهدیدات پراکنده و مکرر انصارالله، راهبردی غیرقابل دوام خواهد بود.
با درک این واقعیت، دولت ترامپ اخیراً تصمیم به تشدید عملیات گرفته و منابع هوایی بیشتری، از جمله بمب‌افکن‌های B2، را برای حملات تهاجمی علیه یمن به میدان آورده است. اما هنوز مشخص نیست که تکیه صرف بر قدرت هوایی بتواند نتیجه‌ای قطعی به بار آورد. اگرچه در سه هفته گذشته بیش از یک میلیارد دلار مهمات هوایی مصرف شده، اما حملات ارتش یمن در دریای سرخ همچنان ادامه دارد.
اگر قدرت هوایی نتواند انصارالله را متوقف کند، واشنگتن ناگزیر خواهد شد با تصمیمی سخت و سرنوشت‌ساز روبه‌رو شود.
یک گزینه این است که ایالات متحده به‌سادگی از دریای سرخ عقب‌نشینی کند و ادامه مقابله نظامی با انصارالله را به متحدان اروپایی بسپارد. به‌هرحال، اروپا بیش از آمریکا به مسیر ترانزیتی دریای سرخ وابسته است و در مجموع نیز متحدان اروپایی واشنگتن بیش از هزار شناور جنگی در اختیار دارند. برخلاف اوضاع نظامی در خشکی اروپا که در آن ناتو برای مقابله با روسیه و بحران اوکراین دچار کمبود توانمندی است، نیروی دریایی اروپایی‌ها باید توان کافی برای مدیریت بحران دریای سرخ را داشته باشد؛ حتی در صورت خروج نیروی دریایی آمریکا.


ارتش یمن
احتمالاً همین دیدگاه بود که باعث شد «جی‌دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً اروپایی‌ها را به دلیل عملکردشان در کارزار دریای سرخ مورد انتقاد قرار داده و خواستار مشارکت بیشتر آن‌ها شود.
با این حال، رسانه آمریکایی با اشاره به خروج شتاب‌زده آمریکا از افغانستان، هشدار داد که عقب‌نشینی از دریای سرخ پیام نادرستی به ایران ارسال خواهد کرد. چنین اقدامی به‌عنوان نشانه‌ای دیگر از افول راهبردی آمریکا تفسیر خواهد شد.
از سوی دیگر، ناتوانی آمریکا در توقف عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ اعتبار این کشور نزد متخدانش را کم‌رنگ‌تر کرده و واشنگتن باید این را تا حدی جبران کند.
به اذعان رسانه آمریکایی، ارتش یمن توانسته آمریکا را در یک تنگنای راهبردی قرار دهد و واشنگتن دیگر نمی‌تواند به یک وضعیت بن‌بست و بی‌نتیجه ادامه دهد. این بحرانی است که یا باید به‌طور قطعی حل شود، یا آمریکا باید هزینه‌های راهبردی سنگینی را بپردازد. 
ممکن است زمانی فرا برسد که چاره‌ای جز تشدید درگیری نماند؛ در غیر این صورت، آمریکا باید برای تکرار یک عقب‌نشینی مشابه افغانستان آماده باشد؛ این بار در دریای سرخ.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239606/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش وزارت کار از اشتغال؛ 56 درصد مشاغل کشور غیررسمی است

دردسر پیدا کردن ضامن برای متقاضیان وام‌های ازدواج و فرزندآوری

دلیل رد مصوبه کاهش ساعات کاری ادارات از سوی مجمع تشخیص

علت کمبود روغن خوراکی در بازار

همزیستی میگوهای سبز آسیدیان با جلبک ها

آبشار زیبای لاتون گیلان

فوران بی‌مانند پرتو ایکس از سیاه‌چاله هیولا

واکنش یک شاعر به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا

وزیران خارجه امارات و عمان درباره مذاکرات ایران وآمریکا گفت‌وگو کردند

اولیانوف: مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا دلگرم کننده بود

رسانه آمریکایی: ایرانی‌ها در مذاکرات خواستار کاهش سریع تحریم‌ها شدند

فرجی‌راد: انتقال ادامه مذاکرات به هفته‌ آینده یعنی 30 درصد راه را رفته‌اند

تشکر ظریف از عراقچی؛ مدیریت دور اول مذاکرات ایران و آمریکا هوشمندانه بود

لایحه اصلاح قانون سرباز قهرمان در دستور کار مجلس

حقیقت پور: هر اقدامی که عراقچی به عنوان نماینده ایران انجام بدهد، از نظام اجازه گرفته است

هشدار ارتش آلمان: باید برای جنگ احتمالی آماده شویم

ترامپ: اگر فکر می‌کنید تعرفه‌ها خیلی زیاد است، با آمریکا دادوستد نکنید

تخریب گسترده در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه

سرمقاله کیهان/ موانع داخلی خلع سلاح مقاومت

مردم و «بیم‌ و امیدِ» مذاکرات

سرمقاله هم میهن/ رویکرد روشن ایران

بانک‌ها چقدر به خودشان وام دادند؟

مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران استان گلستان با سرپرست فرمانداری شهرستان گالیکش دیدار کرد

امسال طرح سپاس در ایلام با نگاه اثربخشی و حل مسائل خانواده های معظم شهدا اجرا می شود

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید قم از نیروهای پشتیبانی به پاس خدمات خالصانه

مراسم گرامیداشت امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» در تیپ 230 پیاده گرگان برگزار شد

تقویم تاریخ/ آغاز دومین دوره مشروطه یا تجدید حیات مشروطیت

تصویر روز ناسا؛ طلوع ماه در آسمان روز، بر فراز سکوی رصد نیویورک

شعری زیبا از صائب تبریزی

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: ایران نشان داد در چارچوب مصالح و منافع ملی‌ اهل گفت‌وگوست

سرمقاله خراسان/ راز عقب نشینی ترامپ

طیب نیا دوباره در پاستور؟

مقام دولت: عراقچی نماینده نظام در مذاکرات بود

اولین واکنش ترامپ به مذاکرات شنبه: گفت‌وگوها با ایران خوب پیش می‌رود

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!

رسوایی سوءاستفاده جنسی وزیر اسرائیلی از دخترش

لرزش کودک فلسطینی پس از نجات از بمباران هوایی اسرائیل

استقبال کویت و قطر از مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط

ادعای وال استریت ژورنال از محتوای مذاکرات امروز ایران و آمریکا

خبر مدیرمسئول کیهان از جزئیات مذاکرۀ عمان

چرا جنگ ترامپ با چین فراتر از جنگ تجاری است؟

حلّ یا منحلّ یا تحمّل مساله؟!

چگونه عمان دوباره در کانون توجه قرار گرفت؟

مذاکرات ایران و آمریکا؛ جایی برای سوءمحاسبه نیست!

شیرین‌ ترین چُرت دنیا

آناکوندای 8 متری؛ بزرگترین مار جهان در جنگل‌های آمازون

صبحانه با منظره دریاچه سنت موریتز در سوئیس

تا به حال لاکتورفری های لکه دار را دیده اید؟

نمایی زیبا از طبیعتِ ایسلند

قاتل کشنده زنبورهای عسل