ایران پرسمان

آخرين مطالب

بیت‌کوین در کف پنج ماهه جهان ما

بیت‌کوین در کف پنج ماهه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /اعمال تعرفه‌های جدید ترامپ و جنگ تجاری آمریکا و چین از یکسو و همچنین سیگنال‌های جرمی پاول در خصوص ثبات نرخ بهره در ماه‌های آتی از سوی دیگر سبب شد تا بازار کریپتو روزهای اخیر را با روند نزولی سپری کند. با نرخ بهره ثابت و تقویت دلار جهانی سرمایه‏‏‌گذاران به سمت دارایی‏‏‌های امن‏‏‌تر حرکت کردند و فشار فروش بر دارایی‏‏‌های ریسکی افزایش یافت. بر این اساس بیت‌کوین در روز گذشته با افت 30درصدی خود نسبت به ماه‌های پیشین به کانال 74 هزار دلاری سقوط کرد و در کف 5 ماهه اخیر قرار گرفت.
رئیس‌جمهور ایالات‌متحده اخیرا تعرفه‌های جدیدی بر واردات از کشورهایی مانند چین، کره‌جنوبی و ویتنام وضع کرد که به نگرانی‌‌‌هایی در بازارهای جهانی منجر شد. این اقدام، بخشی از استراتژی او برای حمایت از تولیدات داخلی و مقابله با بی‌‌‌عدالتی‌‌‌های تجاری، تاثیرات زیادی بر روابط تجاری و بازارهای مالی محسوب می‌شود. در مقابل چین در پاسخ به اقدام آمریکا، تعرفه‌ها و محدودیت‌‌‌های تجاری جدیدی علیه این کشور وضع کرد که شامل اعمال مالیات 34 درصدی بر تمام واردات آمریکایی می‌شود. این جنگ تجاری موجب شد سرمایه‌‌‌گذاران به سمت دارایی‌‌‌های امن حرکت کنند. در نتیجه، فشار فروش بر دارایی‌‌‌هایی مانند سهام و رمزارزها افزایش یافت و بیت‌‌‌کوین و آلت‌‌‌کوین‌‌‌ها با روند نزولی مواجه شدند.
رمزارزها در آتش تعرفه‌ها
اعمال تعرفه‌های جدید از سوی ترامپ تاثیرات زیادی بر بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال داشت. طلا به عنوان دارایی امن بیشترین رشد را تجربه کرد و به سقف تاریخی جدیدی رسید، در حالی که بازارهای مالی سنتی و رمزارزها با کاهش مواجه شدند. شاخص‌‌‌های بورس آمریکا افت کرد و سهام شرکت‌های بزرگ فناوری مانند اپل و آمازون کاهش یافت. این شرایط نشان می‌دهد که سیاست‌های تجاری جدید می‌توانند رشد اقتصادی را کاهش دهند و نوسانات بازار را افزایش دهند.
بازار
ترامپ سرمایه‌گذاران را فریب داد؟
انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا برای بازار ارزهای دیجیتال اهمیت زیادی داشت. در دوران بایدن، رمزارزها با نظارت‌‌‌های بیشتر و سیاست‌های سختگیرانه مواجه شدند که چالش‌‌‌های جدی برای فعالان این حوزه به ویژه صرافی‌‌‌ها ایجاد کرد. این تحولات در زمینه نظارت مالی و مقررات جدید، بسیاری از شرکت‌های فعال در این عرصه را با مشکلات قانونی و اجرایی روبه‌رو کرد.
دونالد ترامپ در رقابت‌‌‌های انتخاباتی به خوبی از تاثیر ارزهای دیجیتال بر اقتصاد جهانی آگاه بود و سعی کرد با حمایت از این حوزه، حمایت طرفداران و فعالان بازار رمزارزها را جلب کند. او به نقش روزافزون ارزهای دیجیتال در اقتصاد اشاره کرد و با وعده تسهیل مقررات و کاهش موانع قانونی، اعتماد سرمایه‌‌‌گذاران را جلب کرد. پیروزی ترامپ نویدبخش حمایت بیشتر از این بازار بود و سرمایه‌‌‌گذاران انتظار داشتند که بازار وارد دوره‌‌‌ای صعودی شود.
با این حال، آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ با تصمیمات جنجالی و اظهارنظرهای پرتنش همراه بود که باعث نوسانات شدید در بازارهای مالی شد. با وجود وعده‌های ترامپ برای حمایت از ارزهای دیجیتال، سیاست‌های غیرقابل پیش‌‌‌بینی و تصمیمات جنجالی او ترس و تردید را در بازار افزایش داد. از جمله اقدامات او باید به وضع تعرفه‌های جدید بر 135 کشور اشاره کرد. این موضوع در گزارش‌های پیشین «دنیای اقتصاد» به‌طور کامل تشریح شد، اما موضوع اصلی گزارش این است که اعمال این تعرفه‌ها چه اثراتی بر بازار رمزارزها دارد؟ در پاسخ به این سوال باید روند قیمتی این دارایی را در روزهای اخیر نگاهی انداخت.
رمزارزها در سراشیبی سقوط
بیت‌کوین در روز گذشته ابتدا به کانال 74هزار دلاری سقوط کرد، اما پس از گذشت ساعاتی از روز توانست خود را به کانال 76هزار دلاری برساند. درنتیجه این فشار فروش، این دارایی نسبت به روزهای پیشین با افت 10 درصدی، نسبت به ماه گذشته حدود 16 درصد و نسبت به 3 ماه گذشته افت 30 درصدی را تجربه کرد و به کف 5 ماه اخیر رسید. البته این روند نزولی مختص به بیت‌کوین نبود و به آلت‌کوین‌ها و میم‌کوین‌ها نیز سرایت کرد. از این‌رو اتریوم به با رسیدن به کانال 1400 دلاری به پایین‌ترین سطح از ژانویه 2023 رسید و دوج‌کوین که با حمایت ایلان ماسک طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده بود به پایین‌ترین سطح خود در حدود 6 ماه گذشته رسید. باید توجه داشت که درحالی که اعمال تعرفه‌ها و جنگ تجاری آمریکا و چین که به عنوان مهم‌ترین عامل سقوط رمزارزها به شمار می‌رود، تصمیم جرمی پاول جهت حفظ نرخ بهره نیز به نزول قیمتی رمزارزها سرعت بخشیده است.
واکنش منفی به ثبات نرخ بهره
پاول با پیش‌بینی اینکه اعمال تعرفه‌ها به افزایش تورم و رکود اقتصادی دامن می‌زند، تصمیم دارد تا نرخ بهره را جهت کنترل روند تورمی در سطوح سابق خود حفظ کند. آمارها نشان می‌دهد که تورم ایالات متحده در فوریه 2.8 درصد گزارش شده و نرخ بهره هم اکنون در سطح 4.5 درصدی قرار دارد. همان‌طور که نرخ بهره عامل اصلی تقویت دلار جهانی به شمار می‌رود و دلار جهانی نیز عکس روند بازارهای جهانی حرکت می‌کند، با ثبات نرخ بهره، دلار جهانی که هم اکنون در کانال 102واحدی درحال نوسان است تقویت شده یا در همان کانال باقی خواهد ماند. این امر موجب می‌شود تا سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز دارایی‌های خود را از بازار طلا و کریپتو خارج و به بازارهای دیگر منتقل کنند.
به نظر می‌رسد آنها با در نظر گرفتن اینکه نرخ بهره برای مدت زمانی نامعلوم در سطح قبلی خود می‌ماند دارایی‌های خود را به اوراق قرضه با سررسید‌های کوتاه مدت تبدیل کنند. مادامی که نرخ بهره افزایش می‌‌‌یابد، برخی از سرمایه‌‌‌گذاران ترجیح می‌دهند به سمت اوراق قرضه بروند، چرا که با افزایش نرخ بهره، بازدهی اوراق قرضه نیز بالا می‌‌‌رود و سرمایه‌گذاری در این بازار برای آنها جذاب‌‌‌تر می‌شود. در چنین شرایطی، بازارهای مالی و به خصوص بازارهای ریسکی‌‌‌تر مثل بازار جهانی و رمزارزها ممکن است با کاهش تقاضا و افت مواجه شوند، چون سرمایه‌‌‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای ریسک کردن در این بازارها، در اوراق قرضه با بازده ثابت سرمایه‌‌‌گذاری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1238112/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«حلقه آماده باش» فیل‌ها در هنگام زلزله؛ اتفاقی عجیب که دوربین پارک ضبط کرده

هیولای اعماق اقیانوس دیده شد؛ اولین ویدیو از ماهی مرکب غول‌پیکر

استاد بی‌همتای پرواز بدون بال

یاوه‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

غریب‌آبادی: اگر طرف مقابل با ادعاهای واهی به دنبال تعطیلی صنعت هسته‌ای ما باشد، نخواهیم پذیرفت

واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در حاشیه‌ مذاکرات ایران و آمریکا

جزییات دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر خارجه

اختلافات داخلی در کاخ سفید بر سر مذاکرات ایران

زندگی در کمپر به سبک ارسطو

روزنامه اصلاح‌طلب: برکناری استاندار اصفهان ضروری است

FATF؛ گام آخر، دیوار آخر

ریزگردها و مرگِ بی‏صدا

معاونت راهبردی پزشکیان پَر!

کوالا و دوست جدیدش

ساحل باورنکردنیِ گولد در استرالیا

افضل اعمال از نگاه آیت الله بهجت(ره)

تا به حال مار دو سر دیده اید؟

شوخی که به قیمت نابینا شدن تمام شد!

نکته ای برای رانندگی در جاده

ویدئویی کمیاب از جاده چالوس وقتی که هنوز خاکی بود

شبیه ساز هلیوسفر!

در اشعار قدیم پهلوانی چگونه تعریف شده است؟

کرملین: موضوع ایران در دستور کار مذاکرات پوتین و ویتکاف نبود

هدیه‌های مرگبار آمریکا به تل‌آویو رسید

درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه اسرائیل

آمار حیرت برانگیز از حجم ویرانی‌ها در غزه

اعتماد گزارش داد: 12 وکیل محکوم در مشهد

ضربه جدید نظامی ترامپ به اروپا

دلداده خلیج‌فارس

اشتباه کردیم برجام را از دست دادیم

افزایش 2300 درصدی قیمت بنزین در سفر هوایی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اصلاح یارانه انرژی باید تدریجی باشد

گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی در حال حاضر 100 درصد نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 فروردین 1404

رفتار شهید ابراهیم هادی با دزد موتور سیکلت

روایت یکی از رازهای پل خواجو

ارزش رشادت امیرالمؤمنین «علیه السلام» در جنگ خندق

گوناگون/ رازهای شبح در حال انقراض جنگل کالدونیای جدید

گوناگون/ دریاچه‌ای با عمق 42 متر، در بیابان‌های عربستان!

جا انداختن دررفتگی دست به سبک شکسته‌بند های چینی

پهلوانی که برای شادی دل مادرِ رقیب خود باخت!

پارک ملی کوه رینیر در آمریکا

تصویر روز ناسا؛ هاله مرموز در اطراف سحابی چشم گربه

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

اظهارات معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT»

معاون وزیر خارجه: مکان دور دوم مذاکرات «رم» است

رفتارهای زیگزاگی مقامات آمریکایی و تغییر لحن آنان با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فلاحت‌پیشه: نگران شرطی‌شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم