ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ دریاچه‌ای با عمق 42 متر، در بیابان‌های عربستان! خواندنی ها

گوناگون/ دریاچه‌ای با عمق 42 متر، در بیابان‌های عربستان!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران / رُبع‌الخالی بزرگ‌ترین «دریای شنی» جهان است که بخش پایینی شبه‌جزیره‌ی عربستان را پوشانده و به‌طور میانگین تنها 3 سانتی‌متر در سال بارندگی دارد.
پایگاه خبری خبرآنلاین در گزارشی به دریای شنی در بیابان‌های عربستان اشاره کرد و نوشت:
باور کردنش سخت است که برخی از خشک‌ترین و داغ‌ترین مناطق زمین زمانی از مرکزهای سرسبز تنوع زیستی بوده‌اند. بیابان رُبع‌الخالی که در زبان انگلیسی با عنوان «ربع خالی» یا «The Empty Quarter» شناخته می‌شود، نمونه‌ی کاملی از این موضوع است.
رُبع‌الخالی بزرگ‌ترین «دریای شنی» جهان است، این بیابان که بخش پایینی شبه‌جزیره‌ی عربستان را پوشانده، به‌طور میانگین تنها 3 سانتی‌متر در سال بارندگی دارد. اما پژوهشی تازه نشان می‌دهد که زمانی نه‌تنها بیش از 3 سانتی‌متر آب در این منطقه وجود داشته، بلکه به‌جای بیابان، اینجا یک دریاچه بوده است.
پژوهشگران برآورد کرده‌اند که این دریاچه در عمیق‌ترین نقطه‌اش تا 42 متر (حدود 138 فوت) عمق داشته و حدود 1٬100 کیلومتر مربع مساحت داشته است. این تقریباً دو برابر مساحت دریاچه‌ی ژنو در سوئیس است که امروزه حدود 580 کیلومتر مربع مساحت دارد.
این دریاچه‌ی باستانی احتمالاً حدود 8000 سال پیش و در دوره‌ای از بارندگی شدید که با عنوان «عربستان سبز» شناخته می‌شود، به بزرگ‌ترین اندازه‌ی خود رسیده است. پژوهشگران معتقدند که در مقطعی، بارندگی‌های شدید باعث طغیان دریاچه شده‌اند و این امر به شکل‌گیری یک دره‌ی 150 کیلومتری در زمین منجر شده است.
دانشمندان برای فهم منشأ این سیلاب‌ها، رسوبات و اشکال زمین‌شناسی منطقه را مطالعه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که دوره‌های مرطوبی که به پُر شدن دریاچه‌ی باستانی کمک کرده‌اند، به‌احتمال زیاد حاصل گسترش موسمی باد‌های آفریقایی و هندی به سمت شمال بوده‌اند. زمانی که دریاچه به بیشینه‌ی اندازه‌ی خود رسید، فقط منظره‌ای چشم‌نواز نبود، بلکه احتمالاً بخش مهمی از فعالیت‌های انسانی در منطقه را نیز ممکن کرده است.
مایکل پترالیا، یکی از پژوهشگران این پژوهش، در بیانیه‌ای گفت: «شکل‌گیری چشم‌انداز‌های دریاچه‌ای و رودخانه‌ای، همراه با مراتع و ساواناها، باعث گسترش گروه‌های شکارچی، گردآورنده و دام‌دار به منطقه‌ای شده که اکنون یک بیابان خشک و بی‌بار است. این موضوع با شواهد فراوان باستان‌شناسی که در ربع‌الخالی و در امتداد سامانه‌های باستانی دریاچه و رود آن یافت شده، تأیید می‌شود.»
این منطقه در نهایت کاهش شدید بارندگی را تجربه کرد که باعث مهاجرت جمعیت‌ها شد. یافته‌های این مطالعه علاوه بر روشن کردن گذشته‌ی ربع‌الخالی، در پژوهش‌های اقلیمی امروزی نیز اهمیت دارند. اکنون درک این‌که تغییرات اقلیمی گذشته چگونه محیط فیزیکی و پراکندگی جمعیت‌های انسانی را شکل داده‌اند، برای تفسیر چالش‌های امروزی حیاتی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1241968/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

جدی‌ترین گزینه دولت برای وزارت اقتصاد از زبان نماینده مجلس

آمریکا از حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه خبر داد

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است

واشنگتن‌پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روایت روسیه از مذاکرات مهم لاوروف و عراقچی

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

حمله هوایی آمریکا به صنعا

ترامپ هشدار روبیو در مورد کناره گیری آمریکا از مذاکرات روسیه و اوکراین را کم اهمیت خواند

هواپیماهای شبح‌گونه؛ جنگنده‌های نسل پنجم و نسل ششم چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

سقوط تله‌کابین در کشور ایتالیا

گوناگون/ هیولای اعماق اقیانوس دیده شد!

تغییر رنگ شگفت‌انگیز آفتاب پرست با لمس عینک‌های رنگی

زن ذلیل جاش تو بهشته!

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

شیخ نعیم قاسم: توهم خلع سلاح حزب‌الله را از سرتان بیرون کنید

تاکید انصارالله بر شکست مفتضحانه آمریکا در یمن

هدف مقامات اسرائیلی از دیدار با ویتکاف چیست؟

افزایش شهدای جنایت بندر رأس عیسی به 80 نفر

رشد آلت کوین‌ها در 2025

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

تایم لپس رشد 2 ساله درخت کاج در 54 ثانیه

دگر فرقی ندارد جمعه و شنبه فقط برگرد...

لحظه هولناک سقوط پیرزن 8٠ ساله روسی از طبقه ششم

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران: اگر بخواهند بمب اتم داشته باشند، زندگی آنها به خطر خواهد افتاد

عراقچی، روسیه را به مقصد ایران ترک کرد

رایزنی استارمر و ترامپ درخصوص ایران

گزارش عراقچی از سفرش به روسیه؛ در دیدار با پوتین چه گذشت؟

اتفاقی بی‌سابقه و عجیب در کاخ سفید وقتی که ترامپ داشت ایران را تهدید می‌کرد

اولین سفر محمود عباس به سوریه بعد از 18 سال؛ رئیس تشکیلات خودگردان با جولانی دیدار کرد

نخست‌وزیر ژاپن: اقدامات تعرفه‌ای آمریکا تأسف‌برانگیز است

جنگ تجاری ترامپ مقدمه جنگ نظامی خواهد بود؟

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟