ایران پرسمان

آخرين مطالب

یارانه ثروتمندان امسال حذف می شود؟ سیاست روز

یارانه ثروتمندان امسال حذف می شود؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /علی رغم اینکه هر ساله مطابق قانون دولت باید یارانه ثروتمندان را حذف می کرد. اما 3دولت گذشته تا کنون از اجرای آن امتناع کرده اند. البته شکاف‌های موجود در شناسایی درست افراد و عدم اجرای کامل قوانین ، چالش‌هایی را برای این امر ایجاد کرده است.
حذف یارانه ثروتمندان و سه دهک بالای درآمدی از سال 93 تا کنون با مصوبه مجلس در قوانین بودجه یک تکلیف برای سه دولت گذشته بوده، ولی اجرا نشده است، حال دولت چهاردهم هم در بودجه 1404موظف به حذف یارانه اغنیا شد.
حذف یارانه نقدی ثروتمندان مورد تأیید دولت و مجلس می باشد, یکی از تأکیدات در پرداخت یارانه نقدی این است که این یارانه باید به نفع فقرا, نیازمندان و اشتغال حذف شود. یارانه بخشی از دهک های درآمد در سال 94 حذف شد, سالهای بعد مسئله حذف یارانه تکرار اما عملیاتی نشد.
 طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 1404، دولت موظف است یارانه نقدی خانواده‌های پردرآمد از دهک‌های هشتم، نهم و دهم را حذف کند. این اقدام به منظور بهینه‌سازی توزیع منابع مالی و تحقق عدالت اجتماعی در نظر گرفته شده است، اما تا کنون زمان دقیق اجرای این طرح مشخص نشده است.
سه دولت گذشته تکالیف قانونی برای حذف یارانه حداقل سه دهک از پردرآمدها را داشته اند، ولی با بهانه های مختلف سیاسی و اقتصادی، از اجرای این تکلیف قانونی سرباز زدند.
بازار
طبق اعلام وزارت رفاه، تصمیمات جدید دولت در راستای بهینه‌سازی پرداخت یارانه‌ها شامل حذف یارانه از کسانی است که درآمد بالایی دارند. این تصمیم با هدف کاهش فشار بر منابع مالی کشور و تخصیص بیشتر یارانه به اقشار کم درآمد اتخاذ شده است. طبق گزارش‌ها، بررسی‌های دقیقی انجام شده تا افراد پر درآمد شناسایی شوند و یارانه آن‌ها قطع گردد.
اما این تصمیم با انتقادات و نگرانی‌هایی مواجه شده است. بسیاری از افراد معتقدند که معیارهای تعیین درآمد بالای افراد دقیق نبوده و در مواردی افراد متوسط نیز از این یارانه محروم شده‌اند. همچنین، برخی از کارشناسان بر این باورند که این اقدام نمی‌تواند مشکل اصلی اقتصاد کشور را حل کند و نیاز به اصلاحات بنیادی‌تر در نظام اقتصادی است.
این قانون قرار بود به دولت کمک کند تا منابع مالی یارانه‌ها و دیگر کمک‌های اجتماعی را به طور مؤثری مدیریت کند. با این حال، گزارش‌ها نشان می‌دهد که عدم اجرای کامل این قانون موجب شده تا برخی از منابع به‌طور غیر شفاف و نادرست تخصیص یابد.
انتقادهای بسیاری به عدم پیگیری جدی این قانون وارد است، به طوری که برخی نمایندگان مجلس از کندی در پیاده‌سازی آن ابراز نگرانی کرده‌اند. در این بین، دولت نیز از چالش‌های اجرایی و فنی در پیاده‌سازی این قانون خبر داده و اعلام کرده است که در حال تلاش برای اصلاح ساختارهای مورد نیاز است.
اگرچه حذف یارانه از افراد پر درآمد به‌عنوان یک اقدام مثبت در راستای بهینه‌سازی منابع تلقی می‌شود، اما شکاف‌های موجود در شناسایی درست افراد و عدم اجرای کامل قوانین ، چالش‌هایی است که باید در نظر گرفته شوند. به نظر می‌رسد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، دولت باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای اصلاح ساختارها و افزایش شفافیت در مدیریت منابع یارانه‌ای داشته باشد.
یارانه چه کسانی حذف خواهد شد؟
بر اساس مصوبه قانون بودجه سال 1404، یارانه نقدی خانواده‌های پردرآمد حذف خواهد شد. مهم‌ترین معیارهایی که باعث حذف یارانه این خانوارها می‌شود به شرح زیر است:
• مالکیت املاک با ارزش بالا:
خانوارهایی که دارای املاک مسکونی، تجاری یا اداری با ارزش بیش از 35میلیارد تومان باشند، از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.
• مالکیت خودروی لوکس و گران‌قیمت:
افرادی که صاحب خودروی سواری یا وانت دوکابین با ارزش بیش از 3میلیارد تومان باشند، یارانه خود را از دست خواهند داد.
• درآمد ماهانه بالا:
سرپرستان خانوارهایی که درآمد ماهانه آن‌ها از حد معین فراتر باشد، مشمول دریافت یارانه نخواهند شد.
• تراکنش‌های مالی غیرمتعارف:
خانوارهایی که تراکنش‌های مالی غیرمتعارف یا خرید و فروش‌های زیادی از حساب‌های غیرتجاری خود انجام می‌دهند، از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.
• اقامت در خارج از کشور:
افرادی که به طور دائمی در خارج از کشور اقامت دارند، به صورت خودکار از لیست یارانه‌بگیران حذف می‌شوند.
• سفرهای خارجی متعدد:
خانوارهایی که بیش از 5سفر خارجی در یک سال گذشته داشته‌اند، از فهرست یارانه حذف خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237611/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت نفت عقب‌نشینی کرد

توسل، شرک نیست؟

لحظه بلعیده شدنِ حشره توسط لاکپشت گرسنه

پزشکیان: می‌خواهیم یارانۀ برق، گاز و سوخت را به مردم بدهیم؛ اگر قرار است بخورند باید همه بخورند

اطلاعات جدید از هویت عاملان ترور شهید صیاد شیرازی

افشای دروغ‌پردازی تکراری صهیونیست‌ها درباره کشتار شهر غزه

گفت‌وگوهای ترکیه و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از برخورد نظامی در سوریه

سرمقاله کیهان/ آمریکا خودش را چگونه به ما ثابت کرد؟

تا به حال صدای گوزن را شنیده اید؟

طرح محقق دانشگاه تهران برای ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر

انتشار ترجمه «برادران کارامازوف» پس از 69 سال

پزشکیان: می‌خواهیم یارانۀ برق، گاز و سوخت را به مردم بدهیم؛ اگر قرار است بخورند باید همۀ بخورند

سرمقاله ایران/ چند نکته در مورد مذاکرات جدید ایران و آمریکا

آیا شنبه، سومین ناکامی ترامپ آغاز می‌شود؟

روزی فعال برای پرندگان کاگو

عظمت نهنگ های قاتل

منتجب نیا: مذاکره مستقیم حتما به این معنا نیست که ترامپ و پزشکیان باهم گفتگو کنند

کارزار دموکرات‌ها برای اخراج «ایلان ماسک» از دولت آمریکا کلید خورد

کیهان: جلیلی چرا خار چشم امثال کرباسچی است؟

سرمقاله اعتماد/ هسته سخت نظام امنیت ملی

شمایل توافق احتمالی ایران و آمریکا

آخرین وضعیت قیمت جهانی طلا

خرج کردن در مجلس امام حسین(ع)

درمان پارکینسون به کمک «نورون‌های پنهان»

بخشی از کتاب/ موفقیت پنهان در شکست‌ها

ابطحی: اگر از علائم به درستی استفاده شود به نتایج خوبی در مذاکره با آمریکا خواهیم رسید

آمریکا حاکمیت پاناما بر کانال پاناما را تایید کرد

سرمقاله آرمان ملی/ طرح سه‌گانه برای مذاکره

رویکرد حکیمانه ایران و انگاره‌سازی خائنانه علیه آن

مدیرکل بنیاد مازندران از برگزاری بیش از 15 هزار جلسه مشاوره درسال گذشته خبر داد

جنجال سفر شهرام دبیری، این بار در آرژانتین!

دادستانی تهران علیه «آشنا» اعلام جرم کرد

انواع مذاکره به روایت وزیر اسبق امور خارجه ایران

اوکراین آماده است 50 میلیارد دلار تسلیحات از آمریکا بخرد

سرمقاله هم میهن/ آزمون نهایی

کیهان: غربگرایان با «رویافروشی» دست خالی ترامپ را پُر نکنند!

واردات طلا رکورد زد

دیدار مدیر کل بنیاد بوشهر با مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

برگزاری جلسه مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

افزایش دما می‌تواند فعالیت مغزی کودکان را تغییر دهد

پیام وزیر ارشاد برای درگذشت علیرضا ذکاوتی

پزشکیان به استان البرز رفت

رژه روز ارتش در تهران و سایر استان‌ها برگزار می‌شود

سرمقاله سازندگی/ خواب بود یا پیش‌بینی؟

متفکر آمریکایی: ترامپ چگونه می‌تواند ایالات متحده را نابود کند؟

سخن نویسنده روس درباره سردار سلیمانی که سفیر ایران را متأثر کرد

لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان

تقویم تاریخ/ ترور نافرجام «محمدرضا پهلوی» در کاخ مرمر

پیام‌هایی برای درگذشت علیرضا ذکاوتی‌

سردار قاآنی: قدرت و پیشرفت تنها با تکیه بر توان داخلی و باور به ظرفیت‌های بومی حاصل می‌شود