ایران پرسمان

آخرين مطالب

ماهواره اصلی نظارت بر لایه ازون در حال از کار افتادن است دانش و فناوری

ماهواره اصلی نظارت بر لایه ازون در حال از کار افتادن است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /بشر به زودی آگاهی زیادی را نسبت به لایه ازون که از حیات بر روی زمین در برابر تشعشعات مضر خورشید محافظت می‌کند، از دست خواهد داد.
به زودی با از دست دادن ماهواره‌های «آئورا» (Aura ) ناسا و ماهواره «SCISAT » از آژانس فضایی کانادا، توانایی دانشمندان برای نظارت دقیق بر ترکیباتی که لایه ازون را تخریب می‌کنند و گردش استراتوسفر را تغییر می‌دهند، کاهش می‌یابد.
محققان در «انجمن هواشناسی بولتن مارس آمریکا» هشدار می‌دهند که نبود ماهواره‌ای برنامه‌ریزی شده برای جایگزینی با هرکدام از این ماهواره‌ها، به زودی باعث به وجود آمدن «برهوت داده» درباره استراتوسفر می‌شود.
به نقل از ساینس نیوز، «دیوید فاهی»(David Fahey )، دانشمند جوی از اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا می‌گوید: ما سال‌ها به این موضوع فکر می‌کردیم. این ماهواره‌ها از امروز با غیاب یک چراغ راهنما در آینده به زودی از کار خواهند افتاد.
در حالی که بازیابی لایه ازون به طور غیر قابل پیش‌بینی در عرض جغرافیایی میانی نیم‌کره شمالی متوقف شده است، ماهواره‌های مختص به این کار در حال نابودی هستند.
کارشناسان هشدار می‌دهند که با افزایش مقدار زباله‌های فضایی از ماهواره‌های در حال مرگ، مواد مخرب داخل لایه ازون آزاد می‌شوند. علاوه بر این، دانشمندان توانایی خود را برای نظارت بر اثرات زیان‌آور آتش سوزی‌های جنگلی و تزریق هواپخش به لایه استراتوسفر از دست خواهند داد.
سایر ابزارها به نظارت بر لایه ازون ادامه خواهند داد. مساله‌ای که از بین خواهد رفت، توانایی اسکن کامل استراتوسفر است. این کار جهت یافتن موادی است که می‌توانند به لایه ازون آسیب برسانند.
«راس سالاویچ»(Ross Salawitch )، یکی از نویسندگان و دانشمند جوی در دانشگاه «مریلند» از «کالج پارک» می‌گوید: این مساله مانند این است که اسکن «MRI» و «CAT» را برداریم و فقط به اسکن با پرتو ایکس ادامه دهیم. ما می‌دانیم که چه اتفاقی دارد برای ازون می‌افتد. چیزی که ما نمی‌دانیم دلیل آن است.
ماهواره «SCISAT» در سال 2003 به آسمان رفت و سال بعد ماهواره «آئورا» پس از آن فرستاده شد. از آن زمان تاکنون، این ماهواره‌ها درک دانشمندان را از لایه استراتوسفر و لایه ازون ارتقاء داده‌اند.
تا اواسط سال 2026، پنل‌های خورشیدی ماهواره «آئورا» قادر به تامین انرژی عملیاتی آن نخواهد بود. با وجود اینکه «SCISAT » از نظر تئوری می‌تواند تا حدود سال 2035 در مدار باقی بماند، این فضاپیما در حال حاضر 18 سال از عمر برنامه‌ریزی شده خود بیشتر عمر کرده است.
زمانی که ماهواره‌ها از کار بیفتند، دانشمندان دسترسی به اندازه‌گیری‌های روزانه جهانی گازهای ویرانگر ازون مانند گازهای هالوژن را از دست خواهند داد. منشأ بیشتر این گازها در مواد شیمیایی و مواد ساخته شده توسط انسان‌ها است.
یک توافقنامه بین‌المللی در سال 1989 برای حذف تدریجی مواد مخرب لایه ازون تصویب شد، اما بدون مشاهدات حاصل از هر دو ماهواره، مطالعه اینکه چگونه این مواد به لایه ازون آسیب می‌رسانند، دشوارتر خواهد بود.
علاوه بر این، داده‌های «SCISAT» و «آئورا» نشان دادند که چگونه دود ناشی از آتش‌سوزی‌های 2019 تا 2020 جنگل‌های استرالیا به لایه ازون آسیب رسانده است.
«لیات جاگله» (Lyatt Jaeglé)، شیمیدان جَو از دانشگاه واشنگتن در سیاتل می‌گوید: ما در حال حاضر در ابتدای تلاش‌هایمان برای درک چگونگی این اتفاق هستیم.
محققان پیشنهاد کرده‌اند که انتشار آتش‌سوزی‌های جنگلی می‌تواند اثرات قابل ‌توجهی بر لایه ازون داشته باشد. تزریق ذرات معلق استراتوسفر در مقیاس بزرگ، یک روش کاربردی برای کاهش گرمایش آب و هواست که می‌تواند اثراتی شبیه به زمستان آتشفشانی داشته باشد. این بدان معناست که ذرات معلق در هوا به طور بالقوه می‌توانند به لایه ازون در بخش‌های بزرگی از کره زمین آسیب بزنند.
سالاویچ، فاهی و جاگله همگی موافق هستند که از دست دادن توانایی نظارت بر این تأثیرات یک نگرانی بزرگ است.
دو ماهواره برای جانشینی احتمالی با ماهواره‌های «SCISAT» و «آئورا» توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا در نظر گرفته شده‌اند. یکی از آنها «کاوشگر متغیر توموگرافی فروسرخ جَو»(CAIRT) است، مفهومی که آژانس فضایی اروپا برای ماموریت بعدی کاوشگر زمین خود در حال بررسی آن است.
این ماهواره مشاهدات جهانی از لایه ازون، بخار آب، ذرات معلق در هوا و ترکیبات مخرب ازون را ارائه خواهد کرد. تصمیمات در رابطه با این برنامه‌ها در اواخر امسال اعلام خواهد شد.
در همین حال، ناسا در حال بررسی «واکنش تروپوسفر استراتوسفر با استفاده از کاوشگر نور با تفکیک عمودی فروسرخ»(STRIVE) است.
جاگله، محقق ارشد این تیم علمی می‌گوید: این ماهواره از قابلیت‌های نظارتی «آئورا» برخوردار است، با این تفاوت که وضوح بهتر و پوشش بیشتری را ارائه می‌دهد.
سالاویچ می‌گوید: اگر یکی از این ماهواره‌های جانشین احتمالی واقعا جایگزین شوند، واضح است که خبر خوبی است. ما همچنان علاقه‌مند به نظارت و بازیابی لایه ازون هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش 50 درصدی شناسایی تغییر کاربری اراضی کشاورزی

6 میلیون خانوار کالابرگ گرفتند

جزئیات بسته حمایت از مستاجران به روایت وزیر راه

کاهش قیمت سکه و طلا ادامه دارد

بازدید مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران بوشهر از اراضی واگذار شده به خانواده‌های شاهد و ایثارگر شهرستان های کنگان و دیر

عاقبت وحشتناک نبستن کمربند ایمنی

رقص مارها وسط خیابانی در هند

آنتن جدید ارتش ایالات متحده برای ارائه 5G سیار

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

پزشکیان: هرکس در کشور می‌تواند به حل مشکلات مردم کمک کند، باید پیش قدم شود

نبویان: چشم من آب نمی‌خورد که ترامپ به توافقات خود پایبند باشد

بقائی حمله تروریستی در شهر مهرستان سراوان و کشتار شهروندان پاکستانی را محکوم کرد

پزشکیان: بدون رفع ضعف اطلاعاتی، امکان تصمیم‌گیری صحیح در حوزه مسکن وجود ندارد

قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند/ چرا وقتی یک پراید جا به جا می‌شود، دهک خانوار‌ها تغییر می‌کند؟

لابی اسرائیلی: نه اسرائیل و نه آمریکا نمی‌توانند به ایران حمله کنند

مشاور سازمان ملل: جنگ سوریه به دستور مستقیم اوباما آغاز شد

هاروارد زیر تیغ ترامپ؛ اساتید وارد عمل شدند

تمرین جنگ احتمالی با روسیه؛ رزمایش آمریکا و فنلاند در قطب

سازمان ملل: 1.4 میلیون سوری از زمان سقوط اسد به سوریه بازگشته‌اند

بارش‌های کشور به 129.9 میلیمتر رسید

واکنش سریع یک زن در مواجهه با سارقان

وقتی جای سارق مسلح و صاحب مغازه عوض میشه!

حادثه هولناک برای موتور سوار با سرعت بالا

«یاسمن مقبلی» نخستین زنی که روی ماه قدم خواهد گذاشت؟

شعرخوانی زیبا از حسین پناهی

قالیباف: مچ‌گیری راه حل اداره کشور نیست

سخنگوی وزارت خارجه: هیات‌های ایرانی و آمریکایی چهارچوب های کلی توافق مدنظر را رد و بدل کردند

رایزنی‌های دیپلماتیک مصر با ایران، عمان و آمریکا درباره مذاکرات مسقط

تلاش مثلث مخوف برای تجزیه سوریه

انصارالله هشدار داد: یمن جهنم متجاوزان می‌شود

خیز ریاض بسوی اتم؛ آمریکا و عربستان توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند

همسر جولانی در مرکز توجه؛ از لطیفه دروبی چه می‌دانیم؟

حکمت/ سبب زیاد شدن نعمت

لحظه برق گرفتگی یک کامیون درحال تخلیه بار

جدیدترین ماهواره هواشناسی اکنون کاملا عملیاتی است

شاعرانه/ اگر تو میل محبت کنی و گر نکنی

رمانی که زندگی یک فرد مبتلا به اتیسم را شرح می‌دهد

دیدار سفیر سوئیس با دبیر ستاد حقوق بشر ایران

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: حسرت دستیابی به اهداف شوم را بر دل دشمنان خواهیم گذاشت

پزشکیان: مشکلات را برطرف می‌کنیم

«طیب‌نیا» گزینه دولت یا سرلیست پیشنهادات به پزشکیان؟

اردوغان به سوریه می‌رود

حماس علیه ادعاهای اسرائیل درباره بیمارستان «المعمدانی» بیانیه داد

حمله راکتی مقاومت فلسطین به مقر فرماندهی ارتش صهیونیستی

آیین‌نامه تغییر سن بازنشستگی ابلاغ شد

زمان پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری اردیبهشت‌ماه

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: آرامش نسبی به بازار بازگشت

فراخوان مشارکت ایثارگران در نظر سنجی از خدمات بنیاد

با نعمت ولایت صاحب الزمان چه کردیم؟

نتیجه غیبت به روایت استاد قرائتی

ویکی پدیاجستجو