ایران پرسمان

آخرين مطالب

تغییر نظریه هسته‌ای ایران؟ اقتصاد روز

تغییر نظریه هسته‌ای ایران؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
سید عطا‌الله مهاجرانی| دکتر علی لاریجانی در مصاحبه‌ای به نحو غیرمستقیم این نظر یا نظریه یا موضع را اعلام کرد:« در صورت بمباران مراکز هسته‌ای ایران و درخواست مردم ایران و فشار از سوی آنان، ایران ممکن است مجبور شود، دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد و به سوی ساخت سلاح اتمی پیش برود. » چنانکه انتظار می‌رفت این موضوع و موضع با واکنش گسترده‌ای به ویژه در فضای مجازی روبه‌رو شد. خوشبختانه دکتر علی لاریجانی با فراست و سنجیدگی تمام و تامل در واژگان این موضع را بیان کرد. من هم در صفحه توییترم نوشتم که ردصلاحیت او همچنان نقطه تاریکی، برای همیشه در کارنامه شورای نگهبان خواهد بود و صدالبته ردصلاحیت مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی. (از این دسته گل‌ها شورای محترم نگهبان و بلکه مشاوران سیاسی شورا باز هم به آب داده‌اند.) 
بازار
 درباره تغییر نظریه هسته‌ای ایران می‌توان به چند نکته توجه کرد: 
1- دولت امریکا که خود پیشرفته‌ترین سلاح‌ها هسته‌ای در جهان را دارد و هر ساله در جهت ارتقای کیفی و کمی این سلاح‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. افزون بر آن تنها کشوری است که از سلاح هسته‌ای علیه مردم ژاپن در هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرده است، نمی‌تواند پرچمدار مبارزه با سلاح هسته‌ای و منع دستیابی دیگر کشور‌ها باشد. او دهانش پر از رطب است و منع رطب کی کند؟ من موزه صلح را در هیروشیما در سالگرد بمباران اتمی دیده‌ام. هر امریکایی که موزه صلح را ببیند اگر از شرم بمیرد ملامتی بر او نیست.
2- سوگلی امپراتوری جهانخوار امریکا و غرب در غرب آسیا یعنی دولت صهیونیستی اسراییل کشوری است که با کمک فرانسه در دهه شصت میلادی اتمی شده است. هیچ‌گونه نظارتی را هم نپذیرفته و ایران را هم بارها به بمباران تهدید کرده است.
3- پیش از انقلاب در سفری که اسحاق رابین، نخست‌وزیر وقت و شیمون پرز، وزیر جنگ وقت اسراییل به ایران داشتند، سر محمدرضا شاه کلاه گذاشتند و یک میلیارد و دویست میلیون دلار به قیمت همان زمان از ایران نفت گرفتند تا پنج کلاهک هسته‌ای به ایران بفروشند! این موضوع در خاطرات مقامات اسراییلی از جمله شیمون پرز البته نه با جزییات ذکر شده است.
4- نمی‌توان از امکان بازدارندگی سلاح هسته‌ای سخنی نگفت. اگر پاکستان به همت و دانش مرحوم عبدالقدیرخان به سلاح هسته‌ای مسلح نشده بود با توجه به بر سر کار آمدن هندوئیسم افراطی و دولت مودی در هند که نزدیک‌ترین رابطه را با صهیونیسم دارد، معلوم نبود بر سر امنیت ملی پاکستان چه می‌آمد یا خواهد آمد.
5- در هر صورت اگر جاه‌طلبی احمقانه محمدرضا شاه در چارچوب تدبیر درستی انجام شده بود و ایران با تکیه بر دانش نظری و فنی و علمی خودـ دانشی که اکنون در اختیار داردـ به سلاح هسته‌ای دست یافته بود، صدام و هم‌پیمانان امریکایی و روسی و غربی و عربی‌اش جرات حمله به ایران را نداشتند.
6- کشور ایران، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی اموری نیستند که بتوان درباره توانایی و بقای آنها مسامحه کرد. غیر از امریکا که از سلاح اتمی استفاده کرده است؛ دیگر کشورهای اتمی جهان همواره از این امکان به عنوان وسیله و سلاح بازدارنده تاکنون بهره برده‌اند.
7- می‌توان برای تغییر نظریه از لحاظ مبانی فقهی و دینی و سیاسی دلایلی برشمرد. به ویژه از حیث احکام ثانویه که مربوط به زمان خاص و شرایط و مقتضیات خاص است. به نظرم با تهدید مکرر ترامپ به بمباران ایران و مواضع نتانیاهو می‌توان تغییر نظریه را امری منطقی و موجه و در جهت مصالح و منافع ملی و انقلابی تفسیر کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1236874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی بورس یکشنبه 17 فروردین 1404

پیش بینی قیمت دلار 17 فروردین 1404

اثر هزینه درمان بر آمار فوتی‌های کشور

فداکاری مادرانه؛ کندن موها برای گرم‌کردن فرزند

عیار کار خیر به میزان بی منتی آن است

یک دقیقه کار با گیاهان

لحظه بلعیدن مار پلنگی توسط مار کبری در خراسان رضوی

عنایت امام رضا(ع) به کارپرداز حرم

هواپیماهای فراموش شده زمان شوروی، جایی در شرق آلمان

بارش شدید تگرگ در شهر سوران در کردستان عراق

اثرات عجیب هم نشینی

ماه، سردتر از پلوتو؟ کشفی که دانشمندان را شگفت‌زده کرد

آزمایش قانون سوم نیوتن در فضا

شعرخوانی زیبای هوشنگ ابتهاج

شعرخوانی دلنشین امیرحسین ماحوزی

توصیه عجیب رشیدی کوچی به پزشکیان درباره عارف و قائم‌پناه

افشاگری علی قلهکی از همسفر شهرام دبیری در سفر به قطب جنوب

سفیر سابق ایران در چین: در سیاست خارجی چین و نظرات حزب کمونیست، نگاه به ایران فراتر از روابط تجاری است

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت خواهر حجت‌الاسلام قمی

نماینده ارشد پارلمان اروپا: در نظم جهانی جدیدی زندگی می‌کنیم

دونالد ترامپ: استقامت داشته باشید، انقلاب ما پیروز است

مصر و فرانسه تحولات اوضاع در غزه را بررسی کردند

مصر: توهم قدرت، کمکی به اسرائیل نخواهد کرد

ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا 3 برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

اروپا برای ایلان ماسک خط و نشان کشید؛ جریمه یک میلیارد دلاری در راه است؟

گاردین: پلیس آمریکا حتی مهاجران قانونی از آمریکای لاتین را بازداشت می‌کند

اسپانیایی‌ها در اعتراض به بحران مسکن به خیابان‌ها ریختند

آثار تعرفه‌های ترامپ؛ جگوار ارسال خودرو به آمریکا را متوقف کرد

القسام فیلم جدیدی از 2 اسیر اسرائیلی منتشر کرد

نامه‌ها؛ از فرصت تا فرجام

رجب خوش اشتها

ترامپ نمی‌‏تواند جادو کند

جزئیات عملکرد فرابورس در 1403؛ ارزش بازار 83% رشد کرد

رکود در بازار رمز ارزها؛ کاهش 65 درصدی آدرس‌های فعال XRP

قلعه بندبن قاسم آباد

پارک تفریحی Land of Legends در ترکیه

طبیعت بسیار زیبای روستای سالوک در شهر بانه

ابراز محبت بچه شتر به مادرش

اسپیس ایکس باز هم تاریخ‌ساز شد؛ سفر به مدار ممنوعه

دوست واقعی از دید دکتر شکوری

در اولین نشست مشترک سران قوا در سال 1404مطرح شد؛ همدلی و عزم قوای سه‌گانه در راستای تحقق شعار سال

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری

دوستان حامی منشور ملل متحد: در کنار ایران ایستاده‌ایم

قالیباف: حل مشکلات نیازمند هماهنگی قوا و اجرای برنامه هفتم است

رسانه اسرائیلی: انصارالله به شاخ آفریقا نفوذ کرد

طالبان بار دیگر خواستار به دست‌گرفتن کرسی افغانستان در سازمان ملل شد

تصاویر تکان‌دهنده از کودک بی‌سر بر اثر حملات اسرائیل

عراق به دنبال فیلتر تیک‌تاک

مقام روس: اروپا برای نمایش قدرت خود، اوکراین را تسلیح می کند

انتشار ویدیوی لحظات شهادت امدادگران در رفح؛ حماس: این چهره واقعی اسرائیل است