ایران پرسمان

آخرين مطالب

در اولین نشست مشترک سران قوا در سال 1404مطرح شد؛ همدلی و عزم قوای سه‌گانه در راستای تحقق شعار سال سیاست روز

در اولین نشست مشترک سران قوا در سال 1404مطرح شد؛ همدلی و عزم قوای سه‌گانه در راستای تحقق شعار سال
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه به میزبانی رئیس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
سران سه قوه در پایان اولین نشست مشترک خود در سال 1404، بر همدلی و عزم قوا، بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات و همراهی بخش‌های مختلف در راستای تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» تأکید کردند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور بعد از ظهر امروز شنبه 16 فروردین 1403 ، پس از پایان اولین نشست سران قوا در سال 1404، با بیان این‌که «جلسات سران قوا تقریباً هر هفته و به شکل مستمر در راستای بررسی موضوعات مطرح و مهم برای سه قوه برگزار می‌شود و نتایج بسیار خوبی داشته است»، اظهار داشت: در جلسه این هفته موضوع اصلی، پیگیری اجرای شعار سال و چگونگی تمهید بسترها برای جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت مردم در حوزه کاری هر یک از قوای مجریه، مقننه و قضائیه بود.
وی با اشاره به این‌که «باور دارم با هماهنگی مطلوبی که بین سه قوه وجود دارد و جهت‌گیری‌هایی که از سوی مقام معظم رهبری ترسیم شده است، به حول و قوه الهی خواهیم توانست بر بیشتر مشکلات غلبه کنیم»، افزود: مصمم هستیم که اهداف تعیین شده را اجرایی کنیم و هماهنگی و همدلی موجود میان قوا می‌تواند به ما در این زمینه کمک جدی کند.
وی با بیان این‌که «همواره این نگرانی را داشته‌ام که اختلافات ما بهانه و زمینه نفوذ دشمن در کشور را فراهم می‌کند»، تصریح کرد: اگر ما وحدت و انسجام داشته باشیم و به زبان و نگاه مشترک برسیم، که این زبان و نگاه مشترک طبیعتا بر مبنای جهت‌گیری‌های اعلامی رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل می‌گیرد، اصولا در عرصه اجرا دیگر نباید تضاد و مشکلی در کار به وجود بیاید و با تکیه بر این همدلی، به حول و قوه الهی خواهیم توانست به دور از اقدامات شعاری، اهداف تعیین شده را عملیاتی کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، هم در جمع‌بندی نشست امروز سران قوا گفت: امید است در سال 1404 با هماهنگی میان ارکان مختلف نظام، همت مردم و تلاش همه کارگزاران، گامی بلند در مسیر تحقق شعار سال، بهبود شاخص‌های اقتصادی و به‌ویژه گشایش در معیشت مردم برداشته شود.
رئیس قوه قضائیه در تبیین الزامات تحقق شعار سال، به چند محور کلیدی اشاره کرد و گفت: از مهم‌ترین مؤلفه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری است. این امنیت باید هم در بُعد تدوین قوانین و مقررات تضمین شود و هم در حوزه اجرا و نظارت و از جمله از سوی دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه نیز مورد اهتمام قرار گیرد.
وی با تأکید بر ضرورت تأمین نقدینگی برای رشد تولید افزود: نقدینگی مورد نیاز بخش تولید، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، باید از مسیر صحیح و از جمله از طریق نظام بانکی تأمین شود. دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در تلاش هستند تا تسهیلات بانکی به سمت فعالیت‌های مولد هدایت شود و از ورود نقدینگی به حوزه‌های غیرمولد یا کاذب جلوگیری شود.
وی یکی دیگر از ضرورت‌های تحقق شعار سال را مردمی‌سازی اقتصاد و تولید دانست و خاطرنشان کرد: اقتصاد و سرمایه‌گذاری در تولید نباید به گروه یا طیف خاصی محدود شود. با عزمی که در دولت مشاهده می‌شود، باید زمینه‌ای فراهم شود که مردم به صورت گسترده در سرمایه‌گذاری و تولید مشارکت داشته باشند.
محسنی اژه‌ای همچنین با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند و اولویت‌محور از تولید، گفت: در بخش‌هایی مانند کشاورزی و صنعت، باید اولویت‌ها مشخص شود تا با برنامه‌ریزی دولت و مشارکت سایر قوا و نهادها، منابع و امکانات به‌درستی هدایت شده و تخصیص یابد. این اولویت‌ها باید هم برای مردم و هم برای دستگاه‌های اجرایی روشن باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاست‌ها، مقررات و حتی برخی قوانین، متناسب با شرایط فعلی کشور و در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها، تصریح کرد: با همکاری مجلس، دولت، قوه قضائیه، بخش خصوصی و نیز متخصصان و کارشناسان، بازنگری در سیاست‌ها و مقررات باید در دستور کار قرار گیرد و در بازه زمانی مشخص به اجرا درآید، تا نتایج آن به صورت ملموس قابل ارائه به مردم باشد. لازم است بتوانیم به شکل شفاف به مردم گزارش دهیم که در هر مرحله چه اقداماتی انجام شده و کشور در مسیر تحقق شعار سال چه میزان پیشرفت داشته است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جمع‌بندی خود از این نشست، اظهار داشت: بیش از 30 سال است که مقام معظم رهبری هر سال را با نام و شعاری مشخص می‌کنند و بیش از 17 یا 18 سال از این سال‌ها به‌طور خاص متمرکز بر موضوع اقتصاد بوده است. امسال نیز شعار سال در راستای امنیت سرمایه‌گذاری و تولید به عنوان مسئله‌ای بسیار مهم و اساسی متمرکز است. نخستین نکته‌ای که باید در این رابطه به آن توجه کنیم این است که سرمایه‌گذاری نباید به‌عنوان یک مسئله جزیره‌ای و مستقل در نظر گرفته شود، زیرا اقتصاد یک کلیت است که در آن تمام بخش‌ها به‌طور مستقیم به هم پیوسته‌اند.
وی به اهمیت امنیت سرمایه‌گذاری برای کارآفرینان و تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: امنیت سرمایه‌گذاری برای کسانی که ثروت تولید می‌کنند و چرخ‌های تولید کشور را به حرکت درمی‌آورند، از اولویت‌های اصلی ماست. باید مشکلات این افراد را حل و موانع را تسهیل و از سر راه آنها برداریم. همچنین باید از دولتی کردن بخش خصوصی اجتناب شود و اولویت را به اقتصاد مردمی و بخش خصوصی بدهیم.
وی با اشاره به اینکه سران قوا در زمینه امنیت سرمایه و مردمی‌سازی اقتصاد، توافق کامل دارند، افزود: در مجلس نیز به‌ویژه در مجلس یازدهم و دوازدهم، اولویت را به اصلاح قوانینی داده‌ایم که در حوزه اقتصاد نیاز به به‌روزرسانی داشتند. یکی از مهم‌ترین موضوعات در زمینه سرمایه‌گذاری، نظام تأمین مالی است که باید از تمامی ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی به اهمیت جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر سرمایه‌گذاری خارجی به‌طور محدود صورت می‌گیرد، ما باید در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها، به سرمایه‌گذاران داخلی بیشتر تکیه کنیم؛ سرمایه‌های خرد موجود در کشور، فرصت‌های مناسبی را برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بزرگ ایجاد می‌کنند که می‌توانند به پروژه‌های بزرگ اقتصادی، از جمله در حوزه انرژی، معدن و حمل‌ونقل، وارد شوند.
وی با اشاره به قانون نظام تأمین مالی، خاطرنشان کرد: این قانون یکی از فرصت‌های بزرگ برای جذب سرمایه است. در جلسه سران قوا بحث‌هایی درباره این قانون داشتیم، این قانون حدود 35 آئین‌نامه نیاز دارد که شش آئین‌نامه آن آماده شده و باقی آئین‌نامه‌ها نیز در دو ماه آینده تکمیل خواهد شد تا روند جذب سرمایه‌گذاری تسهیل و تسریع شود.
وی گفت: ممکن است در سال گذشته به‌دلیل تحولات سریع و تشکیل دولت و مجلس جدید، برخی فرصت‌ها برای انجام کارهای بزرگ محدود شده باشد. با این حال اکنون قانون برنامه تنظیم شده و به‌عنوان میثاق ملی بین سه قوه، مبنای اصلی کار ما قرار خواهد گرفت؛ اگر در مسیر اجرای آن نیز نیاز به اصلاحات باشد به سرعت آنها را انجام خواهیم داد.
بازار
قالیباف در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان سال 1404، با اجرای تمام اقدامات و برنامه‌های مصوب و ابلاغی، از جمله طرح کالا برگ، فشار تورم و مشکلات اقتصادی از دوش خانواده‌ها برداشته شود و اظهار داشت: امیدواریم با همکاری قوا، چه در حوزه قانون‌گذاری و نظارت، چه در دولت که بار اصلی را بر دوش دارد و چه در قوه قضائیه که نظارت‌های مؤثر را انجام می‌دهد، سال موفق و پربرکتی داشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237097/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکمت/کسى که بیشترین همّ و غمّش دنیا باشد

گوناگون/ کشف شاهکار 41 میلیون دلاری

تغییر کاربری ماژول‌های آرتمیس برای ماموریت‌های فضایی آینده

شاعرانه/ زیباترین حرفت را بگو

اولین واکنش دبیری به عزل از دولت به دلیل سفر به قطب جنوب

نطق اقتصادی قالیباف در اولین صحن علنی 1404؛ هرگونه مداخله دستوری محکوم به شکست است

مقررات جدید فعالیت شبکه‌های اجتماعی در ترکیه

قطع 70 در صدی آب غزه از سوی اسرائیل

سرمقاله سازندگی/ تهدیدات دوجانبه

استقبال «کیهان» از «اقدام قابل تقدیر» پزشکیان

سرمقاله هم میهن/ دو نگاه؛ دو رفتار

ایلان ماسک خواستار تعرفه صفر بر اروپا شد

این افراد منتظر دریافت یارانه نقدی نباشند

تقویم تاریخ/ آغاز قیام روحانی مبارز و مشروطه‏ خواه، شیخ محمد خیابانی در تبریز

رونمایی «ژاگر -لوکولتر» از مجموعه‌ای بی‌نظیر با الهام از شاهنامه

مبارزه با ویروس آنفلوآنزا و تبخال با «آدامس لوبیا»

تلخ است مذاق زندگانی بی تو!

واکنش روزنامه خراسان به بیانیه کروبی

وعده رئیس سازمان انرژی اتمی برای روز ملی فناوری هسته‌ای

تجمع اعتراضی صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو در تل‌آویو

پاسخ سریع چین به اقدام ترامپ در جنگ تعرفه‌ای

واکنش تند لندن به جلوگیری از ورود قانونگذاران انگلیسی به تل‌آویو

وقوع اختلافات شدید میان رژیم «الجولانی» و نیروهای «قسد» در سوریه

پنج حمله متجاوزان آمریکایی به استان الحدیده

بمباران یک مسجد و اردوگاه در غزه؛ چادرهای آوارگان فلسطینی آتش گرفت

سرمقاله دنیای اقتصاد/ منابع بدون انگیزه کارساز نیست

نقش مردمان جغرافیای سریال پایتخت

ترکش های جنگ جهانی تجاری

افت تقاضا قیمت تخم‌مرغ را کاهشی کرد

مصرف بنزین 15 درصد افزایش یافت

تفال/ رونق عهد شبابست دگر بستان را

نتیجه عجیب تحقیق جدید؛ احتمال ابتلا به آلزایمر در افراد متأهل بیشتر است

شاعرانه/ دلم دریاست اما از تماشای تو می‌گیرد

افضل کاشانی که بود؟

اولین واکنش دبیری به عزل از دولت بدلیل سفر به قطب جنوب

دیدار نوروزی معاون رییس‌جمهور با رییس مجلس

درگیری چندساعته ارتش یمن با نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ

اردوغان برای مذاکره درباره تعرفه‌ها به آمریکا می‌رود

سرمقاله خراسان/ اعتمادسازی؛ فرصتی برای دولت

عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم

پیام نخست وزیر دانمارک از «گرینلند» برای ترامپ (زیرنویس فارسی)

آفرین بر رئیس جمهور که صداقت را فدای «رفاقت» نکرد

سفر ترامپ به خاورمیانه؛ طبل دیپلماسی یا آوای تهدید؟

طبیعت بکر تنگه توبیرون دزفول

طبیعت زیبای شفلر در سوئیس

تکذیب ادعای ترامپ درباره هدف قراردادن مقامات یمنی

محورهای مذاکرات نتانیاهو با ترامپ در کاخ‌سفید

اصلاح یا انقلاب؛ مباحثه احمد زید آبادی و مهدی نصیری

تحلیل نیلی از یک چالش‌ اقتصادی تاریخی و تاثیر انتخاب نادرست نظام مالی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: اعضای اتاق بازرگانی اصلا تنظیم بازار را نمی‌شناسند