ایران پرسمان

آخرين مطالب

باهنر: رئیس‌جمهور ما در فکر هشت سال است سیاست روز

باهنر: رئیس‌جمهور ما در فکر هشت سال است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد.
محمدرضا باهنر در یک گفتگوی نوروزی، توضیحاتی درباره سیاسی کاری ها درباره بررسی لوایح مرتبط FATF و مذاکره با آمریکا ارائه کرد. بخشی از این گفت و گو را در ادامه می خوانید؛
بازار
*چقدر سیاسی کاری و سیاسی بازی‌های برخی از افراد به این مشکلات دامن می‌زند؟ مشخصا در ایام ریاست جمهوری آقای پورمحمدی در رابطه با FATF گفته بودند که آقای جلیلی گفته است FATF را قبول داریم، ولی اگر این آقایان – دولت روحانی- اجرا کند خیر . این اتفاقات در برجام و رفع تحریم‌ها هم به شکل‌های مختلف رخ داد.
بله این را قبول دارم. متاسفانه همانطور که گفتم در کشورمان، دولت‌ها و مجالس از هم منفصل هستند. یعنی در خارج از کشور حتی دو حزب رقیب هم که دولت را عوض می‌کنند، از تمام کارهای دولت گذشته عبور نمی‌کنند. فرض کنید یکی مالیاتش 15 درصد است، دیگری که می‌آید 13 درصد و یا 17 درصد می‌کند. اینطور نیست که یکی بگوید 100 درصد مالیات می‌گیرم و دیگری بگوید اصلا مالیات نمی‌گیرم. اینطور روال نیست.
متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد. من واقعا مدعی این هستم و حاضرم بحث کارشناسی کنم. این کارها کار 13 دولت گذشته است. دولت زمان جنگ ، آقای مهندس موسوی، آقای هاشمی، آقای خاتمی، آقای روحانی و آقای احمدی نژاد و آقای رئیسی هم بوده است. اشکالات هم تلنبار اشکالات گذشته بوده است.
این که دولتی ده تا کار خوب انجام داده و دو تا کار اشتباه انجام داده است، نمره اش می‌شود 18. دیگری نمره اش 17 یا 15 می‌شود. نمره 2 و صفر و چهار نداریم. من یک فرد سیاسی هستم و با برخی از دولت‌ها صد درصد رقیب بوده ایم. ولی با دولت‌ها همه کار کرده ام. الان هم که آقای پزشکیان آمده است، سه ماه است کار را شروع کرده است و می‌گویند چرا تورم را حل نکرده است. ما هفت سال است که تورم نزدیک 40 درصد داریم. آقای پزشکیان نمی تواند به تنهایی ظرف سه ماه تورم را حل کند و باید مجلس در کنارش باشد.
رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است
* این را ناشی از چه می‌دانید؟
اولا در بحث‌های سیاسی رشد کافی نداشته ایم. بارها گفته ام مشکل سیاسی کشور، نداشتن سه الی چهار حزب فراگیر و قدرتمند و پاسخگو است. ما الان 50 حزب داریم. ولی همه شب امتحانی و کوچک هستند. برخی از آن‌ها در یک فولکس واگن جا می‌شود. شب انتخابات هم باهم جمع می‌شوند و جبهه ای درست می‌کنند و این طرف می‌گویند جبهه ایستادگی و یکی جبهه نشستگی و این می‌گوید شانا و آن یکی می‌گوید مانا. انتخاباتی برگزار می‌کنند و تا دوره بعدی می‌روند. به این دلیل است که مسئولین تصمیم گیر ما حداکثر در فکر چهار سال هستند. روسای جمهور ما هم که می‌آیند، فقط به فکر هشت سال خود هستند. اگر از هر رئیس جمهور بپرسید که کاری که انجام می‌دهید چهل سال دیگر نتیجه اش چه خواهد شد، می‌گویند آن زمان مملکت دارد و به نحوی حل خواهد شد.
من تنها کسی که دیده ام و به فکر 15 سال تا 40 سال آینده نظام باشد، شخص مقام رهبری بوده است. هیچ کسی دیگر در فکر این که چشم انداز 20 ساله و برنامه 40 ساله ما چه می‌شود {نبوده است}. در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری بحث چهل سال آینده را داشته اند. ولی رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است. جالب است که هر رئیس جمهوری که می‌آید می‌خواهد کار رئیس جمهور قبلی را خنثی کند. وقتی این‌ها از هم منفصل باشند، این زیگزاگ‌ها بوجود می‌آید و بهره وری را به شدت کاهش می‌دهد.
حزب هم باید در فکر نان امشب مردم و هم در فکر برنامه میان مدت مردم و هم در فکر درازمدت باشد. چون این حزب می‌خواهد پنجاه سال بماند. رئیس جمهور و نماینده مجلس نمی‌خواهد پنجاه سال بماند. ولی حزب می‌خواهد چهل سال در قدرت بماند. بنابراین باید هم در فکر امشب و هم فکر پنج سال و چهل سال آینده باشد و تصمیمات بگیرد. نگوید امشب مشکل مردم را حل می‌کنم، فردا به جهنم هرچه شد. این رویه حکمرانی مطلوب نیست. اشکال قضیه اینجا است.
دولت آقای رئیسی یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت
* الان این را شاهد هستیم. مثلا درمورد برجام یا FATF و خیلی مسائل کلیدی دیگر، رقابت‌های سیاسی می‌بینیم که انگار شخصی می‌شوند.
حتی مورد داریم که فرد می‌گوید با آمریکا حاضریم مذاکره کنیم. ولی اگر دولت رقیب باشد نمی‌گذاریم.
* چرا مذاکره در دولت سیزدهم که دولت متبوع آقای جلیلی بود رخ نداد؟
دولت آقای رئیس یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت و کارهای خوبی کرد. اشکال دیگری هم وجود داشت که قبلا هم آقای ظریف در دوره آقای روحانی برخی جاها که برای مذاکره می‌رفت و با برخی متخاصمین و دشمنان و رفقا و 5+1 مذاکره می‌کرد، برخی اوقات این واژه را به کار می‌بردند که برو رئیست را بفرست. 
می‌دانستند وزیر خارجه سخنگوی کل حاکمیت نیست. ولی با آقای امیرعبدالهیان و آقای رئیسی زمانی که مذاکره می‌کردند می‌دانستند که سخنگوی حاکمیت اند. یعنی برخی اوقات چون خارجی‌ها رزومه‌های ما را درست در می‌آورند. اگر بگویید باهنر، می‌دانند چه کسی است و چه کاری می‌کند. به همین دلیل، کارها به خوبی جلو رفت. 
شما در زمان مسئله شهادت آقای رئیسی دیدید که چه پیام‌هایی که برای کشور ما فرستادند و چه کسانی که در تشییع و مراسم شرکت کردند. در همان زمان آقای رئیسی مسئله شانگهای و بریکس مطرح شد. کارها به خوبی جلو می‌رفت. کارها به خوبی جلو رفته بود. در عمان بحث‌هایی با دست دوهای آمریکا و واسطه‌ها می‌شد. الان هم این بحث‌ها هست. همین آقای شیخ تمیم امیر قطر که تشریف اورده بودند، مقام معظم رهبری به خوبی فرمودند. اولا آمده بودند که احتمالا پیغامی بدهند. حضرت آقا فرمودند آن پولی که کره به شما داده است پول ما است. پول ما را بدهید تا ببینیم می‌توانیم مذاکره کنیم یا نه. ترجمه عامیانه آن را می‌گویم.
ترامپ می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم
* همان پولی که در دولت آقای رئیسی سه چهار بار آزاد شده بود.
بله، پاسخ‌ها به این صورت بود. الان هم وقتی بحث مذاکره می‌شود و حضرت آقا می‌گویند مذاکره نه؛ کاملا روشن است و می‌گویند ما این مسیر را رفته ایم و تجربه کرده ایم. طرف مذاکره ما متعهد به بحث نیست. باید این بار خودتان را برای ما ثابت کنید که بدانیم اهل گفتگو و پایبندی به تعهد هستید. وگرنه الان نقشه راه ترامپ یکی است. می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم.
ما می‌گوییم که این مذاکره را قبلا کرده ایم و تعهد و امضا کرده ایم. شما زیر امضا زده اید. این کلاه سر ما نمی‌رود. شما – سیاستمداران غرب – باید خودتان را ثابت کنید که اهل گفتگو و متعهد و پایبند به تعهداتتان هستید. این بار هم اگر خواستیم، قدم به قدم خواهیم رفت. یک قدم شما می‌آیید و یک قدم ما خواهیم آمد. مانند آن دفعه نیست که به همه تعهداتمان عمل کنیم و شما قرارداد را پاره کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1236401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زلزله خبر مذاکره غیر مستقیم در بازارها؛ ریزش وحشتناک بازار طلا

فرزین: تثبیت نرخ ارز سیاست ارزی بانک مرکزی شده است

رئیس مجلس: می‌توانیم بحران مسکن را طی برنامه هفتم حل کنیم

صحنه‌های عجیب از عبور نورهای قطبی از دید ایستگاه فضایی

سوخت گیری اولین هواپیمای نظامی رادارگریز جهان

چرا تقریباً تمام موجودات زنده اکسیژن تنفس می‌کنند؟

سروده بهاری حداد عادل با طعم غزه و فلسطین

توصیه‌های عراقچی به مرضیه افخم پیش از عزیمت به محل مأموریت

رایزنی فرزانه صادق با الهام علی‌اف در باکو

واکنش سفیر ایران در اسپانیا به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

پیکر پدر علم مدیریت راهبردی ایران تشییع شد

دیدار نوروزی روحانی با حضور نوبخت، همتی زنگنه و ظریف

توضیح مهاجرانی درباره تکذیب سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور

ترامپ پیشنهاد تعرفه‌ای اتحادیه اروپا را رد کرد

دلیل احضار نتانیاهو به کاخ سفید از نظر رسانه صهیونیستی

سرمقاله اعتماد/ چرخه تکراری انقلاب و استبداد در خاورمیانه-1

سرمقاله کیهان/ کلید رمز تهدیدات آمریکا علیه ایران چیست؟

زلزله خبر مذاکره غیر مستقیم در بازارها؛ رشد خیره‌کننده بورس و ریزش وحشتناک بازار طلا

قابی زیبا از ال شالتن در آرژانتین

برخورد یک خودرو با عابران در لس‌آنجلس

نمایی زیبا از باغستان های قزوین

ابداع مدل جدیدی برای درک انبساط جهان

دیدگاه مولانا پیرامون جهان ظاهر و جهان معنا

روایت فارس از شایعه‌سازی‌ جدید دشمن با ترور خیالی سردار حاجی‌زاده!

شاهچراغی از قالیباف حُکم گرفت

چین: از حل‌وفصل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران استقبال می‌کنیم

توصیه‌های عراقچی به سفیر جدید ایران در سازمان‌های بین‌المللی

ایران و آمریکا در عمان؛ آیا توافقی برد-برد در راه است؟

اولین نشست سخنگوی دولت در سال 1404؛ از کالابرگ و مذاکرات تا برکناری دبیری و پیامک‌های حجاب

سرمقاله آرمان ملی/ چرا ترامپ دنبال جنگ نیست؟

بی‌بی؛ نئوکان‌ دوآتشه

لیست مهم‌ترین رقیب‌های گوگل دیسپلی ادز

صادرات خرما مجاز شد

عارف: امسال شاهد ناترازی برق نخواهیم بود

نرخ بیکاری کاهش یافت

تا به حال کفتار قهوه ای دیده اید؟

زندگی لاکچری این مرغ خانگی را ببینید

دریاچه آبفشان در کوه های خط الراس شمالی چویسکی، روسیه

رئیس قوه قضاییه از مجتبی رحماندوست و سردار بلالی عیادت کرد

نبیه بری: در دیدار با نماینده آمریکا، حرفی از سازش با اسرائیل نبود

بن زاید با نیچروان بارزانی دیدار کرد

سرمقاله هم میهن/ ملوک‌الطوایفی در شرایط حساس

حمله مشکوک مدعیان اصلاحات علیه کیهان

نماینده سابق: باید به ماجراجویی‌های تندروهای داخلی پایان داد

لحظه برخورد قطار با کامیون گرفتار شده روی ریل

هشدار سازمان ملل؛ هوش مصنوعی می‌تواند بر 4٠ درصد مشاغل جهانی تأثیر بگذارد

شعری از صادق غریب، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

تحلیل موسویان درخصوص کمّ‌وکیف مذاکره میان ایران و آمریکا

وزیر پیشین اطلاعات: دلایل زیادی وجود دارد که جنگ نمی‌شود

طالبان کنترل پایگاه هوایی بگرام را به آمریکا واگذار کرد

ویکی پدیاجستجو