ایران پرسمان

آخرين مطالب

عارف: حل ناترازی آب اولویت اصلی در 6 ماه آینده است اقتصاد روز

عارف: حل ناترازی آب اولویت اصلی در 6 ماه آینده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - پایگاه اطلاع رسانی دولت / معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بحران پیچیده آب در کشور فرهنگ سازی، مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت را از راهکارهای مهم حل مسئله ناترازی آب برشمرد و تاکید کرد: با رویکرد علمی، منطقی، اصولی و ضربتی برنامه عملیاتی و راهبردی مدیریت آب در کشور تهیه و تدوین و به شورای عالی آب ارسال شود.
دکتر محمدرضا عارف در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی آب که وزیر نیرو، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به کاهش 40 درصدی نزولات آسمانی و تاکید بر اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در شش ماه آینده است، افزود: کاهش بارش‌ها مسئله‌ای جدی است که باید اقدامات لازم برای مقابله با کم‌آبی هر چه سریعتر اتخاذ شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی راهکارهای تامین آب با توجه به تجارب گذشته و شرایط کنونی کشور و جهان منسوخ شده است، گفت: مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت دو راه پیش روی حل ناترازی آب است.
وی افزود: 80 درصدمنابع کشور صرف کشت غرقآبی می‌شود و در زمینه اصلاح الگوی کشت تا کنون شعار داده‌ایم و برخی روش‌های نوین نیز همانند آبیاری قطره‌ای بکار گرفته شد اما در آن زمان متخصصان و نخبگان دانشگاهی هشدارهای علمی و لازم در خصوص ناسازگاری چنین روش‌هایی با شرایط کشور دادند اما توجهی به این دغدغه‌ها نشد که امروز ضرورت دارد رویکردهای علمی و متناسب با شرایط کشور بکار گرفته شود.
دکتر عارف در خصوص اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: سرانه مصرف آب باید مدیریت شود که طبق جدیدترین گزارش‌ها استان‌های یزد و اصفهان سرانه مصرف 140 لیتر در روز داشتند که نشانگر اهمیت فرهنگ سازی و توجه مردم به این موضوعات برای اصلاح الگوی مصرف است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید سازوکار محلی با توجه به فرهنگ حاکم و ویژگی‌های مردم بومی منطقه برای کاهش مصرف و مدیریت آب بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود و تاکنون از مسئله مهم فرهنگ سازی غفلت کردیم تا جایی که برای ساده‌ترین مصارف آب میزان بالایی از آب آشامیدنی برای مصارف غیر آشامیدنی صرف می‌شود که باید با همکاری و مشورت نخبگان در کنار اقدامات علمی و فنی الگوی مصرف تغییر یابد.
بازار
وی افزود: در بسیاری از کشورهای پرآب به نسل نوجوان سهم آب شرب و کشاورزی آموزش داده و این فرهنگ سازی از سنین پایین آغاز می‌شود.
دکتر عارف با اشاره به شرایط سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است که قابل احیا نیست و تنها بخش‌های اندکی از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشور باقی مانده است.
در این جلسه برنامه‌های دولت و وزارت نیرو برای مقابله و مدیریت خشکسالی در 28 استان کشور که بارش زیر نرمال دارند تدوین و به تصویب شورای عالی آب رسید.
در ادامه این جلسه سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش سال آبی و پیش‌بینی بی‌هنجاری فصلی بارش و دما شامل وضعیت بارش کشور در هفت روز گذشته، نمودار مقایسه درصد تامین بارش سال آب جاری و بلند مدت، شاخص سلامت پوشش گیاهی، نمودار مقایسه تغییرات سطح برف در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته، شاخص خشکسالی ارائه کرد و در ادامه اقدامات فوری و کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شامل اصلاح ساختاری برای حل مشکلات کم‌آبی کشور، بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.
همچنین وزارت نیرو گزارشی از وضعیت تنش آبی در سال 1403 _‌1404، خلاصه وضعیت سدهای کشور و رتبه بندی بارش و وضعیت آبی استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان ارائه کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1232430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابلاغ تکالیف بودجه 1404 به بانک‌ها برای اعطای تسهیلات

جنب‌وجوش مردم در بازار به اوج خود رسید

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سال نو و ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)

پارک ملی برایس کنیون در یوتا

داستانِ ماری که به چوپان سکه میداد!

وقتی کارت رو خوب بلد باشی، بزرگی دشمنانت، برات فرصته!

تحول علمی در انرژی؛ مسیر تازه جهان به‌سوی آینده‌ای پایدار

عطر قرآنی در شعر فارسی

اندیشکده چتم هاوس: حملات به حوثی‌ها، ایران را پشت میز مذاکره نمی‌نشاند

چرا ظریف به افطاری وزیر خارجه نرفت

مجری تلویزیون: قیمت دلار باید کاهش یابد، چون هزینه جنگ برای آمریکا بسیار بیشتر از ایران است!

زیباکلام در مناظره با سعید آجرلو: چین و روسیه که با آمریکا ارتباط دارند، آیا نوکر آمریکا هستند؟

ماجرای پیام نوروزی‌ آیت الله رئیسی که ضبط نشد

دفتر اطلاع‌رسانی غزه: روزهای آینده برای این باریکه فاجعه‌بار خواهد بود

تشنج در استانبول به دنبال بازداشت رقیب احتمالی اردوغان

با عقب‌نشینی شورشیان سوریه؛ ارتش لبنان وارد یک منطقه مرزی شد

اسرائیل نیروهای سازمان ملل در غزه را هدف قرار داد

50 سولانا عیدی در انتظار تو!

کثیف ترین بازار جهان در پاکستان

چرا اسید قدرتمند معده خود معده را از بین نمیبرد؟

سعدی خوانی ادیبانه رسالت بوذری

نماینده لبنانی: ناآرامی‌های مرزی با سوریه بی‌ارتباط با طرح اسرائیل نیست

هیل: زمان افشای حقیقت درباره اوکراین فرارسیده

پوشش گسترده خدمات امدادی کرمان موتور در نوروز 1404

آزادسازی بلیت‌های احتکار شده پرواز؛ کاهش 15 درصدی قیمت بلیت‌ها

درجازدن رشد، در غیاب ظرفیت های مردمی

نحوه فعالیت پست در تعطیلات نوروز اعلام شد

کاش سال جدید....

خدایا امسال قول میدهم...

تلاوت دلنشین سوره قدر توسط رهبر انقلاب

حال و هوای سافاری با بالون هوای گرم

چقدر طول می‌کشد تا به ماه، مریخ و مشتری برسیم؟

دلم گرفته است!

واکنش معنادار زیدآبادی به کمپین «نه به تصادف»

حمله اوکراین به تاسیسات انرژی روسیه پس از توافق پوتین و ترامپ

بهانه جدید تل‌آویو برای مصادره زمین‌های نوار غزه

زلنسکی فردا با ترامپ تماس می‌گیرد

آمریکا خلأ می‌سازد و چین پر می‌کند

نماینده مجلس: توان مقابله با قاچاق کالا در مرز وجود ندارد

ادعایی درباره گرانفروشی 700 درصدی ایرلاین‌ها

سهمیه بنزین فروردین‌ ماه برای هر کارت سوخت اعلام شد

بازار خودرو به کمای سنگین رفت

مراسم تحویل سال نو در جوار گلزار شهدای گمنام بهشت زهرای تهران برگزار می‌شود

احکام/ قضای روزه‌ی مسافر

جان جان جانانی تو قدیم‌الاحسانی...

تفسیر سوره حمد؛ گمگشته‌ایم...

نظامیانی که در سال 1403 به خیل شهدا پیوستند

قائم پناه: امیدوارم برنامه‌های دولت با تمرکز بر رفاه و رضایتمندی مردم، با موفقیت بیشتری اجرا شود

هشدار درباره پروژه اسرائیل برای پاکسازی جمعیتی در جنوب سوریه

وزیر دفاع آلمان توافق ترامپ و پوتین را «هیچ» خواند