ایران پرسمان

آخرين مطالب

باتری هسته‌ای چین 100 سال عمر می‌کند! اقتصاد روز

باتری هسته‌ای چین 100 سال عمر می‌کند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /محققان دانشگاه نرمال نورث‌ وست در گانسو، چین، اولین باتری هسته‌ای متشکل از کربن رادیواکتیو را ساخته‌اند که می‌تواند 100 سال عمر کند. این باتری می‌تواند برای تامین انرژی دستگاه‌ها در مکان‌های دور از دسترس، از اعماق دریا گرفته تا فضا استفاده شود.
در حالی که جهان به دنبال انتقال به سوی منابع انرژی پاک‌تر است، دانشمندان روی راه حل‌های نوآورانه‌ای کار می‌کنند که نیازهای انرژی ما را بدون گرم کردن سیاره برآورده می‌کند. در حالی که انرژی بادی و خورشیدی به موفقیت تجاری رسیده‌اند، تولید انرژی، متناوب و وابسته به یک منبع خارجی است که گزینه‌های موجود را در مکان‌های دور از دسترس غیرقابل اعتماد می‌کند.
به نقل از آی‌ای، از سوی دیگر، یک باتری هسته‌ای‌ از ماهیت رادیواکتیو ایزوتوپ‌ها برای تولید برق استفاده می‌کند. از آنجایی که نیمه عمر مواد رادیواکتیو معمولا به صدها سال می‌رسد، ‌اتری های هسته‌ای می‌توانند منبع قابل اعتماد انرژی در دوره‌های زمانی طولانی‌تر باشند.
دانشمندان دانشگاه نرمال نورث وست اولین باتری هسته‌ای چین را با استفاده از کربن 14 ساخته‌اند که یک ایزوتوپ پرکاربرد اما به همان اندازه کمیاب است که به نام رادیوکربن شناخته می‌شود.
باتری رادیوکربن
کربن به شکل سه ایزوتوپ در طبیعت وجود دارد. کربن 12 فراوان‌ترین ایزوتوپ کربن است که 99.8 درصد از کل کربن موجود در سیاره ما را تشکیل می‌دهد. کربن 13 حدود یک درصد کربن کره زمین را تشکیل می‌دهد، در حالی که کربن 14 به قدری کمیاب است که تنها یک مورد از آن در هر یک میلیارد کربن وجود دارد.
تجزیه رادیواکتیو کربن 14 ضعیف است و نیمه عمر آن 5730 سال است. محققان یک ساعت هسته‌ای با استفاده از یک نیمه رسانای ترکیبی ساخته شده از سیلیکون و کربن ساختند که توان خروجی 433 نانووات را دارد. این گروه بیش از چهار ماه است که یک لامپ ال‌ای‌دی که با این باتری تغذیه می‌شود را روشن نگه داشته‌اند.

ایران پرسمان


محققان مطمئن هستند که باتری می تواند به طور دائم دستگاه های قابل کاشت مانند ضربان سازها یا رابط های مغز و کامپیوتر را تامین کند. با این حال، عملکرد باتری حتی در دمای شدید منفی 100 درجه سانتیگراد تا 200 درجه سانتیگراد حفظ می‌شود.
چیزی بیشتر از یک باتری
چین شاید با ساخت اولین باتری هسته‌ای خود تاریخ ساز شده باشد. با این حال، این فقط یک نقطه عطف برای آنچه می‌تواند در پزشکی یا تحقیقات فضایی در آینده به دست آورد نیست. در عوض، نشان دهنده یک تغییر در توانایی‌های چین در سطوح عمیق‌تر است.
محققان برای ساخت این ساعت، کربن 14 را از یک شرکت چینی که ترکیبات مرتبط با کربن 14 را توسعه می‌دهد، تهیه کردند. پیش از این، چین برای کربن 14 خود به واردات از کانادا، آفریقای جنوبی، روسیه و استرالیا متکی بود اما اکنون در حال ایجاد ظرفیت داخلی برای تامین داخلی این ایزوتوپ نادر است.
ساوت چاینا مورنینگ پست (SCMP) در گزارش خود اعلام کرد که سال گذشته، این کشور آسیایی تولید انبوه کربن 14 را در یک راکتور هسته‌ای تجاری در ژجیانگ آغاز کرد. محققان دانشگاه نرمال نورث وست همچنین در حال برنامه‌ریزی برای توسعه تجهیزات تشخیص ایزوتوپ کربن 13 خودکار به همراه جداکننده‌های الکترومغناطیسی هستند که به ایجاد سیستمی برای تولید صنعتی کربن 14 کمک می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1231043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه میوه شب عید با 30% کاهش قیمت

روایت تجارت نیوز از علل و آثار ناترازی بانکی در اقتصاد ایران

منطقه ویژه مرزی مشترک ایران و ترکیه راه‌اندازی می‌شود

شارژ اولیه ساعت هوشمند چقدر است؟

یکی از جالب ترین و عجیب ترین جاده های دنیا

یه کافه مثلا ساده در ویتنام

امضای روزهای دبستان نیست!

انتقاد تاجگردون از وقفه در ابلاغ قانون بودجه توسط 2 نهاد

واکنش مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه به حملات اخیر علیه اژه‌ای: رئیس قوه دست روی مورد مهمی گذاشته

کشورهای اروپایی، خواستار تغییر قوانین این اتحادیه برای مقابله با قیمت گاز شدند

ممنوعیت مسافرتی ترامپ برای 41 کشور جهان

ترامپ از دست رسانه‌های آمریکا عصبانی شد!

مالک تلگرام سرانجام فرانسه را ترک کرد

رویترز افشا کرد: آمریکا، کره‌جنوبی را نیز در رده کشورهای «حساس» قرار داد

انفجار مهیب در «لاذقیه» سوریه

میوه‌های تنظیم بازاری بالاتر از بازار قیمت خورد

آیا کالای اساسی در ماه رمضان و نوروز تامین است؟

مهارت عقاب طلائی در شکار بز‌های کوهی روی کوه!

نقش رستم یا بهتره بگم صخره فرمانروایان!

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون

مظفر: پیوستن به پالرمو وCFT به رای سه‌ پنجم اعضای مجمع نیاز دارد

نبویان: اگر قانون حجاب باعث تضعیف نظام و ایجاد تنش شود، باطل است

پشت پرده پیام ترامپ به تهران؛ ادامه فشار یا تغییر رویکرد؟

سقوط یک پهپاد اسرائیلی در جنوب فلسطین اشغالی

مردم شرق سوریه علیه قانون اساسی دولت جولانی دست به تظاهرات زدند

دستیار رییس سازمان بورس: جاماندگان سهام عدالت منتظر نباشند

سقف برداشت از خودپردازها از امروز 300هزار تومان شد

نصب کتیبه های عید ولادت امام حسن مجتبی(ع) در حرم مطهر امام رضا(ع)

یه مهمونی خاطره انگیز در حرم امام رضا(ع)!

دانشجوی دکتری با بهره‌گیری از فناوری‌نانو به حفاظت از منابع آبی کمک می‌کند

ما که رفتیم بگیر این گل تو!

شاعرانه/ باید بیانی دیگر اندیشید

رئیس مجلس 4 قانون را ابلاغ کرد

پزشکیان موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا را ابلاغ کرد

عراقچی: ایران آماده گفتگو با کشورهای اروپایی است

یرئیس جمهور مجارستان:‌ اروپا می‌خواهد اوکراین را استعمار کند

معترضان ایلان ماسک تسلاهایش را به آتش کشیدند

اوکراین در آستانه از دست دادن کارت بازی کورسک

مخالفت جدی بخش خصوصی با طرح تولید تلفن همراه در خارج از کشور

اقتصاد انگلیس بر خلاف پیش‌بینی‌ها کوچک شد

با دستور وزیر راه و شهرسازی 24.5 کیلومتر از مسیر ایواوغلی تا گیت منطقه آزاد ماکو احداث می‌شود

تلاوت زیبای «سوره جمعه» توسط رهبر انقلاب

حکمت/ ماه رمضان، ماه خداست

گرمای شدید روند پیری سالمندان را تسریع می‌کند

خواب به کمک پیش‌بینی آلزایمر آمد

بزرگداشت نظامی گنجوی در مالزی

زنی که مایه اعتبار زن ایرانی بود

گروسی: وضعیت برنامه هسته‌ای ایران نسبتا کنترل شده است

اظهارات لاله افتخاری درباره نیاز آمریکا به مذاکره با ایران

پس‌لرزه‌های حادثه تروریستی قطار در پاکستان؛ اسلام‌آباد انگشت اتهامش را به سمت هند گرفت