ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ حرف راست را نخست‌وزیر قطر زد! اقتصاد روز

سرمقاله جوان/ حرف راست را نخست‌وزیر قطر زد!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه جوان / «حرف راست را نخست‌وزیر قطر زد!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
گفت‌وگوی نخست‌وزیر قطر با یک خبرنگار امریکایی در میانه نامه‌نگاری و تهدیدات ترامپ علیه ایران، بهتر از هر خبر و تحلیلی نشان داد که چرا تهدید ایران آسان نیست. محمد بن عبدالرحمن آل ثانی هشدار داد که هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران کل منطقه را درگیر آتش جنگ و آلودگی آب و غذا می‌کند. چرا دیپلمات قطری چنین حدسی زده و چه ذهنیتی داشته است، مگر جنگ بین امریکا و ایران نیست، چرا باید منطقه درگیر آتش شود؟! فرض ساده و پیش‌گفته آن است که امریکا از خاک خودش و از آسمان خودش به ایران حمله نخواهد کرد، بلکه از پایگاه‌های امریکا در همین کشور‌های منطقه و از آسمان همان‌ها حمله خواهد کرد. ایران نیز قبلاً هشدار داده کشور‌هایی که زمین و آسمان خود را در اختیار امریکا قرار دهند، بی‌نصیب از آتش جنگ نخواهند بود. دو دهه پیش شنیدم که ایران به کویت، بحرین، قطر و امارات نامه رسمی داده که اگر امریکا به ایران حمله کند، جنگ ناخواسته و با موشک‌های سرگردان در منطقه گسترش خواهد یافت! اکنون نیز فرض کشور‌های منطقه همین است. اما معتقدم کشور‌های منطقه فراتر از این فرض ساده و حتی فراتر از هشدار ایران، آتش فراگیر جنگ را پس از حمله احتمالی امریکا بسیار محتمل می‌دانند، زیرا آنچه اکنون با گذشته تفاوت کرده است، قدرت ایران در فراگیرکردن یک جنگ بدون حمله مستقیم و موشک‌باران است و این به پشتوانه توانایی‌های نظامی جدید ایران است. 
ایران در این راهبرد به منطقه غرب آسیا به شکل یک کل نگاه می‌کند، نه‌فقط از جهت اسلامی‌بودن کشور‌ها یا نزدیک‌بودن فرهنگ‌ها، و نه فقط جغرافیای سیاسی (ژئوپلیتیک) بلکه جغرافیا و محیط‌زیست کشور‌های منطقه نیز مرز نمی‌شناسد و یکی است. اگر کشوری در این منطقه قرار باشد که آسیب ببیند، باید کل منطقه مانع آن شود وگرنه کل منطقه آسیب می‌بیند. ایران خود در زمان حمله صدام به کویت و شعله‌ورشدن چاه‌های نفت، نه با صدام و نه با امریکایی‌ها هنگام بازپس‌گرفتن کویت، همراهی نکرد، اما در خاموش‌کردن چاه‌ها که تأثیرات زیست‌محیطی ویرانگر برای منطقه داشت فعال شد. مثال‌ها بیشتر است و حالا این درک شکل گرفته که اگر یک کشور مورد حمله قرار بگیرد، گویی به کل منطقه تجاوز شده است و کل منطقه باید پاسخگو باشد. چه از لحاظ تجارت، چه از منظر امنیتی، و چه از نگاه زندگی!
پایگاه‌های امریکا در کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس سال‌هاست نقش اطلاعاتی، امنیتی و نظامی خود را بازی کرده‌اند و حتی اگر جنگنده‌ای از این پایگاه‌ها بلند نشود، تقصیر سال‌های دور آنان پابرجاست. شیخ‌نشین‌ها آن زمان که شنزاری بیش نبودند با امریکا بر سر دفاع از کشورشان و تضمین امنیت خودشان قرارداد بستند و خاک خود را برای ساختن پایگاه به بیگانه دادند. مسئله دقیقاً همین جاست. وقتی امریکا را برای تضمین امنیت خود به منطقه آوردید، اگر امریکا به امنیت همسایه شما حمله کرد، شما هم وسط میدان هستید، چون او به شما امنیت داده و حالا می‌خواهد امنیت همسایه شما را بگیرد! در چنین وضعیتی مرز‌ها در زمان جنگ بازتعریف می‌شود و همان مرز‌های زمان جنگ نیست. یا همه نفت می‌فروشیم یا هیچ‌کس، یا همه تجارت می‌کنیم یا هیچ‌کس، یا همه تردد هوایی امن داریم یا هیچ‌کس، یا همه در صلح هستیم، یا هیچ‌کس و بالاخره یا همه زندگی می‌کنیم یا هیچ‌کس! این مفهومی است که امیر قطری به‌خوبی آن را جدای از هشدار یا سکوت ایران درک کرده است، وقتی می‌گوید: «اگر چنین اتفاقی (حمله به تأسیسات اتمی ایران) بیفتد، آغاز جنگی خواهد بود که در سراسر منطقه گسترش خواهد یافت. آیا می‌توان انتظار داشت کشوری مورد حمله قرار بگیرد و ساکت بماند؟ قطعاً واکنشی وجود خواهد داشت و این واکنش‌ها در منطقه خواهد بود. نه‌تنها امنیت منطقه بلکه امنیت امریکا را نیز تحت‌تأثیر قرار خواهد داد. منافع امریکا در پایگاه‌های نظامی، تأسیسات انرژی و حتی امکانات آموزشی در منطقه با خطر مواجه خواهد شد. همچنین کشور‌های منطقه به خاطر آلوده‌شدن دریا به مواد هسته‌ای دیگر نه آب دارند و نه ماهی! چون ما رودخانه یا منابع آب نداریم و آب دریا را شیرین می‌کنیم و این فقط برای سه روز ما کافی است! پس قطر به‌هیچ‌وجه از هیچ‌گونه اقدام نظامی در منطقه حمایت نخواهد کرد. ما تا زمانی که راه‌حلی دیپلماتیک بین ایالات‌متحده و ایران محقق نشود، تسلیم نخواهیم شد.»
یک سال و سه ماه جنگ اسرائیل و درواقع امریکا و اروپا با حماس و این نتیجه‌ای که اکنون می‌بینیم، بسیاری را بر سر عقل و حساب آورده است که جنگ می‌تواند فراتر از محاسبات روی کاغذ باشد. اینکه مقام قطری به امریکا هشدار می‌دهد آن پایگاه‌هایی که در کشور ما و باقی شیخ‌نشین‌ها دارید، دیگر امن نخواهد بود، نتیجه این واقع‌بینی است. بهتر این بود که این حدیث در گفته دیگران بیاید که آمد!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1228744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گره بودجه 1404 در صحن مجلس؛ شورای نگهبان چهارشنبه تصمیم می‌گیرد

بهترین میم کوین‌ها برای خرید در مارس 2025؛ 5 توکن کم‌حجم با پتانسیل رشد بالا

سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی دوباره در دسترس قرار گرفت

عارف: بازرسی‌ و کنترل بازار تا پایان عید با قوت ادامه می‌یابد

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا: به اسم آزادی اقتصادی هر روز آزادی مردم محدوتر می‌شود

رئیس سازمان بورس: در زیرساخت‌های بازار و دامنه نوسان در سال 1404 بازنگری می‌کنیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اسفند 1403

بچه‌ها رو در سختی تربیت کنید

هدیه متفاوت احمد ابوالقاسمی به قاری کوچولو

زندگی بزرگان/ راز شهید همت چه بود؟

بازخوانی مداحی معروف عربی در ایام اربعین با صدای کودکانه

4گوشه دنیا/ صاحب مهد کودکی در آمریکا قاچاقچی موادمخدر بود!

عذر‌های بی‌اساس برای روزه‌خواری پذیرفته نیست

تلاوت زیبای قاری بین‌المللی در برنامه محفل

از واقعیت تا افکار فانتزی درباره مهاجرت

زندگی بزرگان/ صحبت های جالب سید مقاومت درباره شهید مطهری

پاسخ زیبای شهید بهشتی درباره چرائی روزه گرفتن

هوش مصنوعی خطاهای مقالات تحقیقاتی را شناسایی می‌کند

قطره ای به زیبایی یک اقیانوس

شعری از مهدی خادمیان، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

زیباکلام: اگر انتخابات فردا برگزار شود، احمدی‌نژاد حداقل 15 میلیون رأی خواهد آورد

سرلشکر سلامی: مأمور به پیروزی هستیم

مسئولین چقدر از درد مردم خبر دارند؟

سردار تنگسیری: به‌زودی شاهد خلق دستاوردهای پیشرفته بومی خواهیم بود

گاردین: اعتماد 80 سال ائتلاف اروپا با آمریکا فرو ریخته است

حماس: قطع برق غزه ادامه سیاست گرسنگی‌دادن به فلسطینیان است

مقام دونتسک: اوکراین نیروهایش را از کورسک به دونتسک می‌آورد

بازگشت دیپلمات‌ها یا جاسوس‌های آمریکایی و روس به پایتخت‌ها؟

سخنگوی جدید ارتش اسرائیل منصوب شد

انصار الله به وقایع اخیر سوریه واکنش نشان داد؛ انجام هولناک‌ترین اشکال کشتار توسط تکفیری‌ها

ترکیه: مخالف سیاست‌های توسعه طلبانه اسراییل هستیم

زلنسکی پول را مثل آبنبات از بایدن گرفت

مقام امنیتی سوریه مدعی دستگیری رئیس سابق سرویس امنیت دولت اسد شد

مرتس: سپر هسته‌ای آمریکا در اروپا را کنار نمی‌گذاریم

«پزشکیان» به چه سمتی می‌رود؟

تامین زمین برای ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی

پیش بینی قیمت دلار 20 اسفند 1403

پیش بینی بورس دوشنبه 20 اسفند 1403

روایت اکوایران از کنتور زیان انباشته بانک‌ها

ضربه ١5٠ میلیارد دلاری مهاجرت نخبگان از کشور

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

تصاویر هولناک از آتش‌سوزی در کارولینای جنوبی

طنز؛ فعالان فضای مجازی پیگیر پیدا کردن نامه ترامپ هستند!

لحظه ترسناک غرق شدن قایق تفریحی در سواحل مالدیو

4گوشه دنیا/ وخامت حال ستاره سابق انگلیس باعث فرود اضطراری هواپیما شد!

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها

داستانک/ فضولی بی جا

شاعرانه/ ای دوست ماه روزه رسید و تو خفته‌ای

کدام شناورهای سپاه در رزمایش کمربند امنیت دریایی 2025 حضور دارند؟

پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت بزرگ موبد زرتشتیان ایران