ایران پرسمان

آخرين مطالب

بازگشت دیپلمات‌ها یا جاسوس‌های آمریکایی و روس به پایتخت‌ها؟ اقتصاد روز

بازگشت دیپلمات‌ها یا جاسوس‌های آمریکایی و روس به پایتخت‌ها؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / روزنامه آمریکایی ارزیابی کرد برنامه دولت جدید ایالات متحده برای مذاکرات با روسیه بر سر افزایش تعداد دیپلمات‌ها در هیات‌های دیپلماتیک 2 کشور منجر به افزایش خطر حضور جاسوسان در هر دو کشور می‌شود.
در پی تلاش‌های اخیر دولت جدید ایالات متحده تحت ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»‌ برای ایجاد تغییر در روابط با روسیه، واشنگتن به دنبال معکوس کردن اخراج‌های تلافی‌جویانه دیپلمات‌های 2 کشور در سال‌های اخیر رفته و به مذاکره با مسکو بر سر پذیرش مجدد تعداد قابل توجهی از دیپلمات‌های روسی توسط این کشور پرداخته است.
روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی پیرامون این رویکرد ادعا کرده است که کارشناسان و دیپلمات‌های آمریکایی هشدار می‌دهند که این تلاش برای افزایش مجدد تعداد دیپلمات‌های روسیه در خاک آمریکا که متقابلا تعداد دیپلمات‌های آمریکایی را نیز در خاک روسیه افزایش خواهد داد می‌تواند به نوعی به اعزام «اسب تروا» بینجامد.
مقامات آمریکا و روسیه ماه گذشته میلادی در استانبول دیداری با هدف مذاکره درباره افزایش تعداد دیپلمات‌ها در کشورهای یکدیگر پس از اخراج‌های تلافی‌جویانه دیپلمات‌ها توسط هر 2 طرف در سالهای اخیر که منجر به تعطیل شدن عمده تاسیسات دیپلماتیکشان شد داشتند.
این مذاکرات که بین مقام‌های رده میانی وزارتخانه‌های امور خارجه 2 کشور در اقامتگاه کنسول ایالات متحده صورت گرفت بخشی از تلاش دولت ترامپ در راستای نزدیک شدن به کرملین بود.
بازار
چند روز قبل از آن در ریاض، یک هیات مذاکره کننده آمریکایی به سرپرستی مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور با مقامات هیات مذاکره کننده روسیه تحت سرپرستی «سرگئی لاوروف»، همتای روسی او، دیدار کرده و همانطور که روبیو درباره آن به خبرنگاران گفت، طرفین در آن مذاکرات بر سر «تضمین کارکرد هیات‌های دیپلماتیکشان» توافق کردند.
هر دو طرف می گویند این اقدام می تواند راه را برای یک توافق صلح گسترده‌تر برای پایان دادن به جنگ در اوکراین هموار کند.
این در حالی است که به نوشته نیویورک تایمز توافق 2 کشور بر سر عادی سازی عملیات‌های دیپلماتیک همچنین ایالات متحده را نیز قادر به انجام فعالیت‌های جاسوسی خودش در خاک روسیه می‌کند و واشنگتن نیز ید طولایی در مستقر کردن جاسوسانش در سفارتخانه‌ها و کنسولگری های خود در روسیه دارد.
دولت ترامپ چندین مقامی که با جهان‌بینی مسکو نزدیک هستند را منصوب کرده و این سوال را به وجود آورده که آیا همچنان عملیات‌های ضد اطلاعاتی علیه روسیه را در اولویت قرار خواهد داد یا خیر.»
در ادامه این گزارش نوشته شد: «کارشناسان می‌گویند کرملین مشتاق به معکوس کردن یک دهه اقدامات آمریکا علیه ماموران اطلاعاتی خود که تحت پوشش دیپلماتیک کار می‌کنند است.
با افزایش خصومت بین واشنگتن و مسکو در سال‌های اخیر، سه رئیس‌جمهور ایالات متحده بیش از 100 دیپلمات روسی را که متهم به جاسوسی شده بودند اخراج و 12 ساختمان دیپلماتیک روسیه را با طرح این اتهام که برای فعالیت‌های جاسوسی استفاده می‌شدند تعطیل کردند.
روسیه هم با اقدامات تقریباً مشابهی آنها را تلافی کرد و اکنون هر یک از طرفین یک سقف مشخص برای میزبانی از تعداد دیپلمات‌های طرف دیگر تعیین کرده است.
امروز آمریکا و روسیه فقط تعدادی جزئی از خدمه دیپلماتیک یکدیگر را میزبانی می‌کنند که تعداد بسیار کمتری از افسران اطلاعاتی به نسبت شرایط عادی سابق را شامل می شود.
به گفته مقامات آمریکایی سابق، سطح حضور دیپلماتیک ایالات متحده در روسیه نسبت به زمان عادی حدود 90 درصد کاهش یافته و تعداد پرسنل آمریکایی در حالی که در شرایط عادی گذشته شامل بیش از 1200 دیپلمات آمریکایی و کارمند پشتیبانی محلی در پنج ساختمان دیپلماتیک بود حالا به حدود 120 آمریکایی استقرار یافته در سفارت ایالات متحده در مسکو رسیده است.
همچنین به گفته یکی از مقامات سابق آمریکایی، متقابلا حدود 220 دیپلمات روسی نیز در ایالات متحده باقی مانده اند. بیشتر آنها در سفارت روسیه در واشنگتن کار می کنند، اما ده ها نفر دیگر نیز در نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد در نیویورک و همچنین کنسولگری این کشور در هیوستن مستقر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1228941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا دولت گام دوم رفع فیلترینگ را بر‌نمی‌دارد؟‌

ناطق نوری درمورد گزینه‌های رهبری: آیت الله خامنه‌ای اینقدر باهوش و جدی است که اجازه بدعت دراین‌باره نمی‌دهند

رهگیری یک هواپیما در نزدیکی خانه ترامپ

تعرض 821 شهرک نشین صهیونیست به مسجد الاقصی

رژیم صهیونیستی به جولانی پیام داد

طرح میلیاردی اسرائیل برای نفوذ در میان دروزی‌ها

آیا تهران دچار خشکسالی شده است؟

تهران در آستانه‌ یک تصمیم تاریخی

اپوزیسیون جایگزینی برای جمهوری اسلامی ندارد

آخوندی: نامه ترامپ به رهبری، آیا پنجره‌ای به‌ سوی صلح است؟

سال 1404؛ چشم انداز سال سختی که در پیش است؟

باز هم اشتباه کردید خانم سخنگو!

ساختن «ناوگان دریایی» انگلستان با نفت «مجانی» ایران

قانون حجاب و بیم رودررویی با مردم

اقدام جدید دولت ترامپ برای تنگ‌تر کردن حلقه تحریم ایران

آیا «ترامپ» جبهه‌ اوکراین را زمین‌گیر کرد؟

بازماندن مستمری بازنشستگی از هزینه‌های زندگی

زورآزمایی حداقل دستمزد و خط فقر

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک آینده باید منحل شود و قابل اصلاح نیست

تلاوت زیبای سوره مبارکه ضحی توسط قاری آذری زبان

برنامه محفل در لاهور پاکستان

پیامبر(ص) به هدایت حریص بود

روایت عجیب شفا پیدا کردن کودکی که تکلمش را از دست داده بود!

سوره حمد در چهار تلاوت زیبا و متفاوت

بازگویی نجات از تصادفی هولناک در برنامه محفل

ناچیز بودن زمین در برابر جهان هستی

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم

پاسخ جبهه پایداری به توئیت محمد مهاجری/ با نفوذی هایی که حرف مفت می‌زنند برخورد کنید!

انتقاد رسانه اصولگرا از اظهارات جنجالی رفیق‌دوست

روایت تابناک از فاز جدید سوپرانقلابی‌ها؛ از حرمت شکنی در بیت رهبری تا سئوال همزمان از 11 وزیر

انتقاد تند صراط‌نیوز از پسر پزشکیان

بانکی‌پور: مردم از ابلاغ نشدن قانون حجاب ناراحت اند

اذعان اسرائیل به مجروحیت و قطع عضو 87 هزار نظامی

دختر بزرگ ماسک غافلگیر شد؛ کنایه عجیب ویویان به ایلان

روسیه مدعی تصرف 2 منطقه در «سومی» و «دونتسک» شد

واکنش فرانسه و انگلیس به وقوع جنایت‌ها علیه «غیرنظامیان» در سوریه

دبیرکل حزب الله: رسیدن به خانه نتانیاهو بیانگر قدرت مقاومت بود

گره بودجه 1404 در صحن مجلس؛ شورای نگهبان چهارشنبه تصمیم می‌گیرد

بهترین میم کوین‌ها برای خرید در مارس 2025؛ 5 توکن کم‌حجم با پتانسیل رشد بالا

سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی دوباره در دسترس قرار گرفت

عارف: بازرسی‌ و کنترل بازار تا پایان عید با قوت ادامه می‌یابد

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا: به اسم آزادی اقتصادی هر روز آزادی مردم محدوتر می‌شود

رئیس سازمان بورس: در زیرساخت‌های بازار و دامنه نوسان در سال 1404 بازنگری می‌کنیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اسفند 1403

بچه‌ها رو در سختی تربیت کنید

هدیه متفاوت احمد ابوالقاسمی به قاری کوچولو

زندگی بزرگان/ راز شهید همت چه بود؟

بازخوانی مداحی معروف عربی در ایام اربعین با صدای کودکانه

4گوشه دنیا/ صاحب مهد کودکی در آمریکا قاچاقچی موادمخدر بود!