ایران پرسمان

آخرين مطالب

مصباحی مقدم: حداقل دو سوم اعضای مجمع باید به مصوبه‌ای رأی بدهند تا رأی، معنی‌دار باشد سیاست روز

مصباحی مقدم: حداقل دو سوم اعضای مجمع باید به مصوبه‌ای رأی بدهند تا رأی، معنی‌دار باشد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رهبر معظم انقلاب مقرر فرمودند که حداقل دو سوم اعضای مجمع باید به مصوبه‌ای رأی بدهند تا اینکه رأی مجمع به مصلحت بوده و معنی دار باشد.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با مهر در خصوص سالروز تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و نقش ویژه آن در نظام حکمرانی کشور، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام را حضرت امام رضوان الله علیه بنیانگذاری کردند و علتش این بود که مسائلی در مجلس به صورت لایحه و طرح مطرح می‌شد و به تصویب می‌رسید که شورای محترم نگهبان آن را خلاف شرع یا قانون اساسی تشخیص می‌داد.
وی‌افزود: از این جهت امام (ره) ابتدا فرمودند که شورای نگهبان مواردی را که مجلس با رأی دو سومی تصویب می‌کند را بر اساس مصلحت ارزیابی کند که این امر ظاهراً به نتیجه مطلوبی نرسید، از این جهت بود که امام اقدام به تشکیل نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام کردند.

مصباحی مقدم اظهار داشت: در بازنگری قانون اساسی این نهاد جایگاهش تثبیت شد و تکالیف و وظایفی بر عهده‌اش گذاشته شد که یکی از تکالیفی که بر عهده گرفت، همین مواردی بود که مجلس از باب مصلحت بر آن اصرار می‌کرد و مصوب می‌شد، اما شورای نگهبان آنها را خلاف قانون اساسی یا خلاف شرع تشخیص می‌داد، لذا اینها از باب رعایت مصلحت به مجمع تشخیص ارجاع می‌شد تا مورد بررسی قرار گیرد. مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بر اساس رعایت مصلحت موضوع را بررسی می‌کرد که حال یا رأی می‌آورد و یا رأی نمی‌آورد.
وی در ادامه اظهار کرد: از سویی رهبر معظم انقلاب مقرر فرمودند که حداقل دو سوم اعضای مجمع باید به مصوبه‌ای رأی بدهند تا اینکه رأی مجمع به مصلحت بوده و معنی دار باشد؛ به علاوه رهبری فرمودند که نباید آنچه که خلاف شرع یا قانون اساسی تشخیص داده شده بدون مدت باشد؛ به عبارت دیگر باید دارای مدت باشد. اگر در خود قانون مثلاً یک مدتی مدنظر قرار گرفته باشد، همان مبنا قرار بگیرد و اگر مدتی قرار نگرفته، مجمع برایش مدت تعیین کند که مقرر شد این مدت 10 ساله باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: علاوه بر این و بر اساس اصل 110 قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی نظام را تعیین می‌کند و برای تعیین این سیاست‌ها پیشنهاد خودشان را به مجمع تشخیص مصلحت می‌فرستند و با مشورت با مجمع به نتیجه می‌رسند و ابلاغ می‌فرمایند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم با اشاره به وظیفه دیگر مجمع تشخیص اظهار کرد: وظیفه دیگری که مجمع تشخیص دارد این است که اگر موضوعی به عنوان معضل از سوی رهبر معظم انقلاب به مجمع ارجاع شود، مجمع آن موضوع را در دستور قرار می‌دهد و نتیجه را خدمت معظم له اعلام می‌کند. در عین حال که رهبر معظم انقلاب طی حدود یک دهه قبل از این، یکی از وظایفی که در اصل 110 قانون اساسی به عهده شخص ایشان واگذار شده بود که مسئله نظارت بر اجرایی شدن سیاست‌های کلی ابلاغی است، را بنابر ذیل اصل 110 که امکان ارجاع به شخص دیگری برای ایشان دیده شده و تجویز شده، به مجمع تشخیص ارجاع دادند.
وی‌ادامه داد: ایشان در این رابطه فرمودند که جمعی از اجزای مجمع و به انتخاب خود مجمع، هیئتی را تشکیل بدهند که هیئت عالی نظارت شد. این هیئت عالی نظارت اولاً مصوبات مجلس را از باب انطباق با سیاست‌های کلی ابلاغی و عدم مغایرت با این سیاست‌ها مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر انطباق نداشته یا مغایرت داشته باشد، جهت اصلاح از طریق شورای نگهبان به مجلس برمی‌گرداند. شورای نگهبان هم با استناد به اصل 110 قانون اساسی این را به مجلس ارجاع می‌دهد که اصلاح کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: وظیفه دیگری هم مجمع دارد و آن در شرایطی است که نیاز به بازنگری قانون اساسی پیش بیاید. در آن صورت هم اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام عضو شورای بازنگری قانون اساسی خواهند بود و البته افراد دیگری هم هستند که آنها هم عضویت پیدا می‌کنند.
وی افزود: در عین حال برای بازنگری قانون اساسی این تکالیف مجمع تشخیص مصلحت نظام امکان وضع قانون را راسا ندارد و فقط در شرایطی که آنچه به مجمع ارجاع شده است و نیز اگر نیاز به تأیید از باب تشخیص مصلحت باشد و اگر اصلاحی لازم باشد و به اصلاح پاره‌ای از مواد دیگر نیاز باشد، از باب ضرورت ورود کرده و اصلاح می‌کند.
مصباحی مقدم تاکید کرد: حقیقتاً این اعضای مجمع به عنوان مستشاران عالی رهبری مطرح هستند و طبعاً معنایش این است که یک چنین مجموعه‌ای که از افراد پخته، با سابقه و با تجربه در مجلس و در ریاست جمهوری و در وزارتخانه‌ها یا در نیروهای نظامی و در صدر جایگاه‌های عالی بودند، با این ترکیب تشکیل شده است.
وی ادامه داد: اعضای مجمع مستشاران عالی رهبری هستند و در مواردی که ایشان موضوعی را به این مجموعه ارجاع می‌دهند، باید نظرشان را خدمت رهبری ابلاغ کنند و این کمک بزرگی خواهد بود که در خدمت به رهبری و برای کشور است.
مصباحی مقدم تاکید کرد: البته رهبر معظم انقلاب شایستگی‌ها و توانایی‌های بسیار بالایی دارند که فوق این حرف‌ها است ولی به هر حال، حقیقتاً جای یک چنین چیزی در کشور خالی بود و در نتیجه مجمع کمک زیادی به مدیریت کشور می‌کند.
مصباحی مقدم گفت: هیئت عالی نظارت که تشکیل شده است، کارایی مجمع بالاتر هم رفته است چرا که سیاست‌های کلی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ می‌شد، لزوماً توسط دولت‌ها مورد رعایت قرار نمی‌گرفت و فارغ از این سیاست‌ها قانون گذاری می‌شد. فارغ از این سیاست‌ها برنامه ریزی و تدبیر می‌شد ولی هم اکنون تمام برنامه‌های پنج ساله با سیاست‌هایی که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام می‌شود، پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ و برنامه آن در قالب سیاست‌ها تدوین می‌شود.
وی با اشاره به موضوع مهم انطباق برنامه‌ها و قوانین با قوانین بالادستی ادامه داد: مسئله انطباق خیلی مؤثر است

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امیدواری دولت برای اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیک تا ماه رمضان

رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی در بازار طلا و ارز؛ صعود سکه به کانال 67 میلیون!

یک نماینده: چرا صدا و سیما برای پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا تبلیغ می‌کند؟

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت سیب‌زمینی بالاست و باید پایین بیاید

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

نوزدهمین آیین ملی عطرافشانی مزار شهدای ادیان توحیدی در آرامستان کلیمیان تهران برگزار می‌شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی پسند»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

خدمات به خانواده‌های شهدا با برنامه‌ریزی ارتقا می‌یابد

یک جشن تکلیف به یادماندنی در حسینیه معلی

انقلاب در صنعت پوشاک؛ پارچه خورشیدی که شما را بدون برق گرم می‌کند!

پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا مجوز گرفت

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

بازدید پزشکیان از نمایشگاه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های وزارت دفاع

اسلامی: ایران قصد دسترسی به سلاح هسته ای نداشته و نخواهد داشت

مقابله همزمان باور و اس 300 با اهداف متخاصم

واکنش عراقچی به صحبت‌های ترامپ: اگر موضوع این است که ایران دنبال سلاح هسته ای نرود، چیز مشکلی نیست

سخنگوی دولت: از نامه کمال خرازی به رهبری اطلاعاتی ندارم

پاسخ ظریف به پرسشی درباره حضورش در دولت با هماهنگی رهبری؛ از آقای رئیس جمهور سوال کنید

دانشجو: جسد جمشید شارمهد به آلمان تحویل داده شد

واکنش ظریف به حاشیه‌های ایجاد شده درباره ویزای آلمان

خبرهای مهم سخنگوی قوه قضائیه؛ از فعالیت ظریف در دولت تا جزئیات جدید از پرونده قضاتِ شهید

عراقچی: عجله‌ای برای از سرگیری روابط با حاکمیت فعلی سوریه نداریم

گرینلند انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار می‌کند

تشکیل کمیته‌ برای اداره امور غزه

سوریه به دنبال روسیه

مسکو: سازمان توسعه جهانی آمریکا یک شبکه تبهکار است

هدیه نتانیاهو به ترامپ حاشیه‌ساز شد

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

2 پرونده فساد سنگین گندم و آرد کشف شد

آیا ژنتیک نقشی در چاقی دارد؟

نوبخت: تک نرخی‌سازی، تورم را تشدید خواهد کرد

مدیرعامل تأمین‌ اجتماعی: باید بانک بازنشستگان را پس بگیریم

معرفی بهترین جاهای دیدنی ترکیه | گردشگری در ترکیه

پیش‌بینی افزایش مصرف گاز در کشور

سخنگوی کمیسیون تلفیق: بررسی بخش دوم بودجه از اوایل اسفند در مجلس آغاز می‌شود

نقاره زنی خادم‌های کوچولو در حسینیه معلی

ماموریت شبیه‌سازی گرانش ماه پرتاب شد

«دنباله‌دار اطلس» بر فراز یک تپه در شیلی

عفونت شدید خطر نارسایی قلبی را دو برابر می کند

نگاهی به کارنامه تئودور نولدکه، پژوهشگر قرآن و شاهنامه

با حافظ زندگی‌ می‌کنم

پاسخ ترامپ به سوالی درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای با ادعای ضعیف بودن ایران

رئیس عدلیه: تولید محتوایی که انجام می‌دهیم مسبب افتراق، ناامیدی، تضعیف و تحقیر نشود

واکنش حماس به اظهارات ترامپ: غزه اراضی مشاع نیست

عضو مجلس عراق از انحلال حشدشعبی می گوید

افزایش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری

شکایت چین از آمریکا

اصرار ترامپ بر قطع کمک‌های آمریکا به برخی افراد