ایران پرسمان

آخرين مطالب

قطب جنوب چگونه در حال ذوب شدن است؟ دانش و فناوری

قطب جنوب چگونه در حال ذوب شدن است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران /در برهه اخیر روند ذوب شدن یخ های قطب جنوب شدت گرفته است.
جواد فراهانی - لایه یخی قطب جنوب به طور متوسط ​​دو کیلومتر ضخامت دارد، تقریبا دو برابر مساحت استرالیا را پوشش می‌دهد و دارای آب شیرین کافی برای بالا بردن سطح آب دریا‌ها تا 58 متر است.
 انتظار می‌رود از دست دادن یخ از این لایه، عامل اصلی افزایش سطح دریا تا سال 2100 باشد، با این حال سهم آن تا حد زیادی نامشخص است. در حالی که پیش بینی‌های مربوط به افزایش سطح دریا‌ها در این قرن قطعی است و طبق پیش بینی‌ها یخ در قطب جنوب از افزایش 44 سانتی متری تا کاهش 22 سانتی متری متغیر است.
بیشتر این ابهام به این دلیل است که فرآیند‌های اقیانوسی که سرنوشت گوشته را کنترل می‌کنند در مقیاس کوچکی رخ می‌دهند که اندازه گیری و مدل سازی آن ها دشوار است.

انقباض، نازک شدن و پسرفت
در حاشیه یخ‌های قطب جنوب، یخچال‌ها به اقیانوس جنوبی سرازیر می‌شوند و قفسه‌های یخی شناور را تشکیل می‌دهند، این قفسه‌های یخی به عنوان یک سنگ بستر عمل می‌کنند و با کوچک شدن ورقه یخی را تثبیت می‌کنند.
اقیانوس در حال ذوب شدن از ناحیه ردیف‌های یخی از پایین است، فرآیندی که به عنوان ذوب پایه شناخته می‌شود.
همچنین وضعیت مذکور عمیق‌ترین جریان در گردش جهانی واژگونی را کاهش داد، سیستمی از جریان‌های اقیانوسی که آب را در سراسر جهان به گردش در می‌آورد و مانند یخچال‌های طبیعی که آن را تغذیه می‌کنند، ردیف‌های یخی عظیم هستند.
با این حال، فرآیند‌های اقیانوسی که ذوب پایه و سرنوشت کل ورقه یخ قطب جنوب را کنترل می‌کنند، در مقیاس میلی‌متر اتفاق می‌افتند و در لایه نازکی از اقیانوس، درست زیر یخ اتفاق می‌افتند.
مطالعه این لایه با استفاده از تکنیک‌های دیگر مانند شبیه‌سازی کامپیوتری نیز یک چالش بزرگ است آیا اقیانوس قفسه یخ در قطب جنوب را آب می‌کند؟
مدل سازی در مقیاس میکرو
شبیه‌سازی رایانه‌ای فرآیند‌های اقیانوسی جدید نیست، اما اخیراً شبیه‌سازی لایه مرزی یخ-اقیانوس ممکن شده است؛ زیرا منابع محاسباتی رشد کرده و هزینه کمتری دارند.
بسیاری از گروه‌های تحقیقاتی در سراسر جهان به این مشکل پرداخته‌اند و جریان اقیانوسی در مقیاس کوچک را که گرمای لازم برای ذوب شدن یخ را تامین می‌کند، مدل‌سازی کرده‌اند.
محققان به دنبال ارتباطی بین آنچه اقیانوس انجام می‌دهد و سرعت آب شدن یخ‌ها هستند. تا کنون آن ها نه تنها یک، بلکه چندین رابطه را کشف کرده‌اند که هر کدام به یک «سیستم» متفاوت اشاره می‌کنند.
شرایط اقیانوس (دما، محتوای نمک و سرعت جریان‌های اقیانوسی) و شکل یخ تعیین می‌کند که کدام سیستم ذوب اعمال شود.
شکل ورقه یخ کلیدی است؛ زیرا آب مذاب سبکتر از اقیانوس است، مانند هوای گرمی که در بالای یک اتاق جمع می‌شود، آب مذاب تازه سرد در حفره‌های سطح پایین صفحه یخ جمع می‌شود و یخ را از آب اقیانوس جدا کرده و روند آب شدن آن را کند می کند.
برای یخ‌های شیبدار، اثر عایق بسیار کمتر است. جریان فعال آب ذوب در زیر یخ‌های شیبدار باعث می‌شود که با آب گرمتر اقیانوس مخلوط شود که جریان‌های سریع اقیانوسی اثر مشابهی دارند و گرما را به یخ منتقل می‌کنند.
ربات‌های مجهز به سونار
اخیراً، ربات‌های اقیانوسی از جمله ربات‌های زیردریایی مستقل و کاوشگر‌های متصل به هم که با حفاری در یخ مستقر شده‌اند، داده‌های بی‌سابقه‌ای در مورد محیط زیر قفسه‌های یخی ارائه کرده‌اند.
این ربات‌ها با استفاده از سونار و دوربین ها، یک «منظره یخی» عجیب و جذاب را در قسمت زیرین قفسه‌های یخی نشان دادند.
این مناظر یخی از ویژگی‌های یخی زیادی تشکیل شده است که اندازه آن ها از سانتی متر تا کیلومتر متغیر است که برخی از آها مانند شکاف‌های شیبدار در اثر ترکیدن یخ ایجاد می‌شوند.
سایر ویژگی‌ها، مانند فرورفتگی‌های سینوسی در یخ (که اغلب به آن ها صدف گفته می‌شود)، تراس‌های پلکانی، اسکوپ‌های صدف مانند و کانال‌های پایه بزرگ‌تر، تصور می‌شود که در اثر فرآیند‌های ذوب ایجاد می‌شوند.
این دانش جدید از ذوب از طریق شبیه سازی‌های کامپیوتری و رباتیک، این ویژگی‌ها و نحوه شکل گیری آن ها را روشن می‌کند.
وجود سیستم‌های ذوب به توضیح توسعه تراس‌های شیب دار یا این که چرا ویژگی‌های مختلف در قسمت‌های متمایز یک قفسه یخی ظاهر می‌شود کمک می‌کند.
هنوز دقیقاً مشخص نیست که برخی از این ویژگی‌ها چگونه شکل می‌گیرند و شبیه‌سازی‌های جدیدی که به مرز آب یخ اجازه می‌دهد در طول زمان حرکت کند، رفتار «خود مجسمه‌سازی» ذوب یخ‌ها را نشان می‌دهد، شبیه به نحوه تشکیل و حرکت تپه‌های شنی در بیابان. با این حال، مدل‌های کامپیوتری جدید برای شبیه سازی مورد نیاز است.
منبع: youm7

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217000/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی بورس چهارشنبه 17 بهمن 1403

واریزی ویژه برای این گروه از بازنشستگان کشوری

تحلیلی از راهکار اضطراری تامین مسکن

رئیس‌کل گمرک: 9 میلیون و 861 هزار تن کالای اساسی وارد کشور شده است

شفای متکدی پاکستانی به دست پلیس!

پرواز دسته جمعی سارها هنگام غروب آفتاب در روم

یک سیاره آخرالزمانی و افسانه‌ای که در آسمان‌ها گم شد

به دنیا دل مبند ای دل

جلیلی: انقلاب اسلامی خیلی از مناسبات را بر هم زد

واشنگتن پست: ترامپ به نتانیاهو درباره بازگشت ایران به صحنه هشدار خواهد داد

یک مقام امنیتی دروغ جدید نیویورک تایمز را تکذیب کرد

روایت رویترز از دستورکارهای دیدار ترامپ و نتانیاهو

باور صهیونیست‌ها بر تحریم اسرائیل توسط ترامپ

توطئه سیاسی علیه شیعیان لبنان شکست خورد

افشا گزارش فرار صهیونیست‌ها به خارج توسط کنست اسرائیل

انتقال مهاجران به گوانتانامو آغاز شد

سازمان ملل: نزدیک به 600 هزار فلسطینی طی یک هفته به شمال غزه بازگشتند

جنگ تجاری میان چین و آمریکا بالا می‌گیرد؛ پاسخ تعرفه با تعرفه

الجولانی: نبرد ساقط کردن حکومت اسد نتیجه 5 سال برنامه‌ریزی بود

هشدار گروسی درباره خطر حادثه هسته‌ای در اوکراین

اردوغان: روابط با سوریه را به سطح استراتژیک ارتقا می‌دهیم

نماینده سابق مجلس: اینکه «ایران تا وقتی در قعر جهنم قرار نگرفت، مذاکره نکند» تفکری ویرانگر است

تیر رادیکال ها به سنگ خورد

گزارش یک نظرسنجی؛ اعداد درباره وضع اجتماعی دولت چه می‌گویند؟

وزیرکار: 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان کالا برگ می‌گیرند

به پیامک‌های واریز سهام عدالت بدون شماره معتبر رسمی اعتماد نکنید!

فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال می‌کنیم

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

نسخه ای متناسب با معیشت مردم!

ضرب المثل/ چاه مکن بهر کسی اول خودت بعدا کسی

سنگ ماهی؛ سمی‌ترین ماهی جهان!

امامت رحمت به بیان آیت الله جوادی آملی

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

شان امامزاده به متولی آن است/ بیگدلی: مجلس باید بیشتر به سمت نظارت برود تا قانونگذاری

عارف از پیگیری برای حل پرونده قضایی 2 هنرمند خبر داد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: با تدبیر و شجاعت می‌توان وارد مذاکره شد

هزینه‌های نتانیاهو بر واشنگتن؛ ترامپ روی اسب بازنده قمار می‌کند

سفر قریب الوقوع مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مسکو

قطر خواستار عقب‌نشینی اسرائیل از جنوب لبنان شد

ترامپ حریف نتانیاهو می‌شود؟

برنامه هسته‌ای ایران در اولویت رایزنی‌های نتانیاهو و ترامپ قرار دارد

شکاف در جزیره تندروها

سفر نتانیاهو به واشنگتن؛ اولویت ترامپ چیست؟

رکورد افزایش قیمت مسکوکات شکسته شد؛ سکه امامی در آستانه کانال 65 میلیون تومانی!

با هزینه یک جلسه ماساژ یک ساعته، ماساژور تفنگی دائمی بگیرید

آغاز دور جدید فروش محصولات ایران خودرو از 21 بهمن ماه+جزئیات

وزیر نیرو: امیدواریم زمستان آینده بدون خاموشی سپری شود

ویدئویی جالب از نقاشی روی سنگ

کار گذاشتن تله‌ای عجیب برای به دام انداختن حیوانات!