ایران پرسمان

آخرين مطالب

توسعه یک باتری که از آب شور دریا برای تولید انرژی استفاده می‌کند دانش و فناوری

توسعه یک باتری که از آب شور دریا برای تولید انرژی استفاده می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /محققان باتری ساخته‌اند که از یون‌های سدیم، کلرید و سولفات به عنوان الکترولیت استفاده می‌کند و می‌تواند انرژی لازم برای جلقه‌های نجات و تورهای ماهیگیری را از آب شور دریا فراهم کند.
محققان طرح اولیه یک باتری قابل شارژ جدید را رائه کرده‌اند که به طور خاص برای کار در محیط‌های آب شور طراحی شده است. این نوآوری به دلیل انعطاف‌پذیری و چقرمگی می‌تواند به عنوان منبع انرژی در مناطق اقیانوسی یا دریایی مورد استفاده قرار گیرد.
به نقل از آی‌ای، این باتری‌های نخی رسانای آب شور را می‌توان به پارچه یا توری تبدیل کرد که انرژی دستگاه‌های دریایی مانند تجهیزات ایمنی، تورهای ماهیگیری و جلیقه نجات را تامین می‌کند.
ویژگی‌های این باتری جدید شامل انعطاف‌پذیری، ضدآب بودن و قابلیت استفاده از آب دریا است.
استفاده از آب شور به عنوان الکترولیت
باتری‌های معمولی به دلیل آسیب‌ها و نقص‌های احتمالی که از تماس با آب ناشی می‌شود، از آب نمک دور نگه داشته می‌شوند. در این طرح با استفاده از یون‌های سدیم، کلرید و سولفات به عنوان الکترولیت، از ویژگی‌های آب دریا به نفع باتری استفاده شده است.
این توسعه بر اساس کار قبلی محققانی انجام شده است پیش از این یک باتری سازگار با آب ساخته بودند که با استفاده از عرق بدن به عنوان الکترولیت بر روی تناسب اندام نظارت می‌کرد.
محققان از بسته‌های فیبر کربن پوشیده شده با مواد رسانا برای ساخت این باتری استفاده کردند. نیکل هگزاسیانوفرات به عنوان پلی آمید برای الکترود مثبت (کاتد) عمل کرد، در حالی که الکترود منفی (آند) پلی آمید بود. آنها متعاقبا به صورت دسته‌هایی از رشته‌های نخ مانند در هم بافته شدند.
این الکترودها در داخل یک پارچه نفوذپذیر مهر و موم شده قرار گرفتند که از اجزای داخلی محافظت می‌کند در حالی که آب دریا وارد آن می‌شود تا بتواند با الکترودها تعامل داشته باشد. این طراحی عملکرد باتری را حتی در زمانی که میلیون‌ها بار خم شده است تضمین می‌کند.
آزمایش‌ها نتایج مربوط به انعطاف‌پذیری و کارایی باتری را تأیید کردند. پس از 4000 بار خم شدن، باتری شارژ خود را حفظ کرد و پس از 200 چرخه شارژ و تخلیه در آب دریا، فعال باقی ماند. نتایج به دست آمده، کاربرد آن را برای محیط‌های دریایی نشان می‌دهد.
برنامه‌های کاربردی دنیای واقعی
برای نشان دادن توانایی باتری، محققان رشته‌های باتری را در یک تور ماهیگیری و یک تکه پارچه مستطیل شکل قرار دادند. هنگامی که تور ماهیگیری شارژ شد و در آب دریا غوطه‌ور شد، ‌توانست یک صفحه نور ال‌ای‌دی را با موفقیت روشن کند.
یک پارچه غوطه‌ور در محلول سولفات سدیم نیز می‌توانست یک زمان‌سنج را برای بیش از یک ساعت روشن نگه دارد. این امر امکان طراحی تورهای ماهیگیری با چراغ های ال‌ای‌دی‌ و همچنین سایر وسایل نجات را که می‌توان در محیط‌های دریایی مورد استفاده قرار داد، فراهم می‌کند.
این باتری نخی شکل فرصت‌های جدیدی را برای تامین انرژی دستگاه‌های مختلف از وسایل ایمنی گرفته تا سیستم‌های رصد دریایی فراهم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1212334/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس بنیاد شهید: مشکل مسکن جامعه ایثارگران تا دو سال آینده برطرف خواهد شد

معاون وزیر اسبق نفت: زنگنه با اقدام عجیبش 100 میلیارد دلار به کشور خسارت زد

زمان حرکت اولین قطار تهران-وان اعلام شد

در جستجوی وام؛ تله‌های فضازی مجازی برای کلاهبرداری در پوشش تسهیلات بانکی

پدر شهیدان والامقام «داودی» از مازندران آسمانی شد

4گوشه دنیا/ حراج شاهکاری با اثر انگشت رافائل

تصادف از دید دوچرخه‌سوار

«استارشیپ» تا سال 2029 به مریخ می‌رسد؟

«کهکشان‌ها، کو زمینم؟»؛ دکلمه‌ای از حسین پناهی

انتقاد واعظ آشتیانی از انتصاب‌ها: بخشی از مشکلات کنونی به دلیل ناتوانی برخی از مسئولان دولت است

برپایی نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع در حیاط دولت

روایت مرضیه هاشمی از 4 دهه سیاه‌نمایی علیه ایران

روایت جلیل محبی از دستور ترامپ در یادداشت ریاست جمهوری پیرامون ایران و FATF

نظر فیاض درباره عذرخواهی مسئولان از مردم به دلیل وجود مشکلات: اینها خودشیرینی است!

واکنش سخنگوی دولت به آمادگی ترامپ برای مذاکره و گفتگو با پزشکیان

تجدید میثاق رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان‌های امام راحل

هدیه تسلیحاتی ایتالیا به ارمنستان

درخواست گوترش از آمریکا

استرالیا: راه حل تشکیل 2 دولت را تأیید می‌کنیم

آمادگی اوجالان برای صدور یک «فراخوان تاریخی» در روزهای آینده

حمله ایلان ماسک به بایدن

سازمان «سیا» به تمام کارکنان این سازمان پیشنهاد بازخرید داد

ترامپ فرمان‌ خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل را امضا کرد

سرمقاله ایران/ سیگنال‌دهی و قدرت، زبان خاموش سیاست جهانی

FATF چون قابل دفاع نبود از دستور کار «مجمع» خارج شد

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

اضافه برداشت مالیاتی از حقوق، برگشت داده می‌شود

هشدار مجدد پلیس به خرید آنلاین طلا؛ مردم مراقب باشند

نمای برفی از همدان

ماهواره‌ای که تاریخ را تغییر داد

«شیخ نعیم قاسم» نماینده رهبر انقلاب در لبنان شد

آخرین وضعیت پرونده قضاتِ شهید از زبان دادستان تهران

تظاهرات گسترده در واشنگتن در اعتراض به سفر نتانیاهو

تحرکات پنهان برای احیای حزب منحله «بعث» در عراق

آوارگی هزاران فلسطینی در جنین و طولکرم

تداوم یورش نظامیان صهیونیست به جنین و طولکرم

لاوروف از تصمیمات جدید صهیونیست ها می گوید

استدلال های نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه برای تبعید اهالی غزه

ارتش پاکستان: آماده دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور هستیم

ایتالیا به ارتش ارمنستان کمک می‌کند

رزمایش امنیتی جمهوری آذربایجان در مرز با روسیه

صهیونیست‌ها: قدرت حماس در بازسازی خود شگفت آور است

زبان آمریکا در دهان مدعیان اصلاحات

سرمقاله آرمان امروز/ رمزگشایی از سفر منطقه‌ای جولانی

سرمقاله ابتکار/ رصد متقابل تهران و واشنگتن در وضعیت تعلیق

سرمقاله وطن امروز/ راه موسی

مصوبه شورای رقابت بر عدم اهلیت شرکت کروز

دور جدید فروش محصولات ایران خودرو آغاز شد

4گوشه دنیا/ کشف استثنائی از خانه رئیس قبیله

کشف دایناسوری متعلق به 125 میلیون سال پیش که شباهت شگفت‌انگیزی به جوجه‌تیغی دارد