ایران پرسمان

آخرين مطالب

مصائب قالیباف در تقابل با پایداری ها سیاست روز

مصائب قالیباف در تقابل با پایداری ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| جدال و تقابل در اردوگاه اصولگرایی این روزها به تیتر یک رسانه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا تبدیل شده است و چنین می‌نامند که باید منتظر افزایش اختلاف‌ها و پررنگ‌تر شدن مرزبندی‌ها باشیم.
قوه قانون‌گذاری همچنان در اختیار اصولگراها است و اگر بخواهیم روند اختلاف آنها را بررسی کنیم باید به انتخابات اسفند سال گذشته بازگردیم. اصولگراها بعد از حضور با یک لیست در انتخابات مجلس یازدهم توانستند رِکورد جدیدی را ثبت کنند چون برای اولین‌بار با حاکمیتی یکدست روبه‌رو شدیم ولی این انسجام گویی دیگر وجود ندارد چون این طیف گسترده با چهار لیست در انتخابات مجلس دوازدهم حاضر شد. کشور اکنون با ناترازی‌های انرژی، مالی و اقتصادی همراه است و همچنین وضعیت خاورمیانه که نوسانات زیادی دارد و چنین موضوعی می‌رساند تا دولتمردان بیش از گذشته باید به‌فکر وضعیت جامعه باشند ولی آنچه می‌بینیم خبری از همکاری مسئولان حداقل در بهارستان نیست و این مدیریت را برای محمدباقر قالیباف که لیدر جریان نواصولگرایی هم محسوب می‌شود دشوار خواهد کرد. اختلافات در دورن اردوگاه وسیع اصولگرایی روبه‌ افزایش است و خبری از ریش‌سفیدهای جریان سنتی هم نیست که بتوانند وضعیت را مدیریت کنند حالا در غیاب چهره‌هایی مانند حداد عادل، علی لاریجانی، محمدرضا باهنر و... شاهد میدان‌داری تندروها در بهارستان هستیم. روز گذشته یکی از نمایندگان تندرو با دیکتاتورخواندن رئیس مجلس سناریوی تکراری ولی در راستای تخریب چهره قالیباف را در دستور کار قرار داد که طبق گفته یکی از تحلیلگران اصولگرا خطی‌ است که تندروها در تقابل با لاریجانی هم از آن استفاده می‌کردند. آرین‌منش در همین مورد معتقد است که پایداری‌ها تلاش دارند با حاشیه‌سازی‌ها، خود را در صدر اخبار نگاه دارد. در ادامه این مصاحبه را می‌خوانید.
رای اجباری به قالیباف
جواد آرین‌منش، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در پاسخ به این سوال که رفتار تندروها که همواره به‌دنبال حاشیه‌سازی در بهارستان هستند چه تاثیری بر روی مدیریت محمدباقر قالیباف در آینده خواهند گذاشت، به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «مشکلات کشور رو‌به افزایش است و با ناترازی‌ها، تورم، نوسانات نرخ ارز، گسترش نارضایتی‌ها و مشکلات معیشتی فشارها را به مجلس و دولت افزایش خواهد یافت. وضعیت به‌گونه‌ای است که انتظار داریم حداقل در صحن مجلس آرامش و انسجام مشاهده کنیم تا با همفکری چالش‌ها برطرف شود. اکنون باتوجه به ‌حواشی‌ها و چالش‌ها باید با انسجام از این پیچ خطرناک عبور کنیم. متاسفانه نه در داخل مجلس وحدت و انسجام دیده می‌شود و نه در روابط میان دولت و مجلس هماهنگی مشاهده می‌کنیم. حالا رفته‌رفته باید در انتظار از راه رسیدن استیضاح‌های وزرای اقتصادی دولت هم باشیم. این در شرایطی است که حتی مردم عادی و غیرمتخصص هم می‌دانند که با تغییر یک وزیر چیزی درست نخواهد شد بلکه مشکلات رو به افزایش خواهد رفت.» او در همین مورد و با اشاره به اختلافات داخل مجلس، اضافه می‌کند: «در این شرایط نیاز است تا طیف‌های درون مجلس برنامه‌های مدونی برای کاهش مشکلات داشته باشند ولی صداهای ناهماهنگ بیشتری نسبت به گذشته در صحن شنیده می‌شود. اکنون شاهد تقابل و جدال جریان‌های اصولگرا هستیم. در این وضعیت اصلاح‌طلبان اندک حاضر در مجلس نظاره‌گر دعواهای درون خانوادگی اصولگراها هستند. دعوایی که بین پایداری‌ها، نواصولگراها و اصولگراهای‌معتدل به وجود آمده است. قالیباف با جبهه‌گیری‌هایی روبه‌رو است که جدید نیست، این جریان رادیکالی که در مجلس دوازدهم حضور دارد در ادوار گذشته، همواره برای رئیس‌ها چالش‌آفرینی می‌کردند همین رفتار را با علی لاریجانی هم داشتند. کلماتی مانند «دیکتاتور پارلمانی» که در مجلس دوازدهم شنیده می‌شود در ادبیات تندروها همواره وجود داشته و چیز جدیدی نیست. این جریان همواره برای مطرح‌کردن خودشان جنجال‌آفرینی را در دستور کار قرار می‌دهند و چنین می‌اندیشند که مردم به این جنجال‌ها توجه دارند و با همین فرمان هیچ گره‌ای از مشکلات کشور حل نخواهند کرد. نباید فراموش کنیم که همین جریان رادیکال برجام را در مجلس آتش زدند و گفتند نیازی به آن نداریم و مشکلات را در داخل حل خواهیم کرد. حالا باید به مردم پاسخ دهند که چرا طبق پیش‌بینی آنها مشکلات را نتوانستیم حل کنیم؟ تندروها همواره تلاش دارند با تیترهایی مانند کودتای قالیباف علیه اصولگراها یا کودتای قالیباف علیه شانا و... رئیس مجلس را از دایره اصولگرایی خارج کنند ولی تاکنون موفق نشدند. همین جریان پایداری در انتخابات مجلس دوازدهم موفق شد شورای وحدت را در مقابل شانا قرار دهد. این ماجراها از گذشته وجود داشته و همچنان هم ادامه خواهد داشت.» آرین‌منش در همین مورد و با اشاره به‌جای خالی عقلای اصولگراها می‌گوید: «عقلای اصولگرا اکنون در حاشیه هستند و می‌بینیم که پاچنارها بر چنارها غلبه کرده‌اند و در حال میدان‌داری هستند. اگر در زمان انتخابات ریاست مجلس این مجموعه به قالیباف رای می‌دهند برای رسیدن به سهم‌هایی در هیات رئیسه و... است و هیچ همراهی دیگری با قالیباف ندارند. تندروها هیچ وقت نتوانسته‌‌اند چهره‌ای مانند قالیباف را راهی بهارستان کنند تا بتوانند با او رقابت کنند. در دوره آینده که نوبت انتخاب هیات رئیسه مجلس خواهد رسید بازهم می‌بینیم که مجبورند به قالیباف رای دهند.»
جنجال در صحن
در جلسه روز گذشته مجلس حاشیه‌ها و جنجال‌ها همچنان ادامه داشت و این بار نوبت به نماینده بافق رسید. محمدرضا صباغیان نسبت به تذکر قالیباف، مبنی اتمام وقت صحبتش، واکنش تندی از خود نشان داد که بسیاری آن را تکراری و برنامه‌ریزی شده از سوی تندروها برای تخریب رئیس مجلس می‌دانند. صباغیان، در جریان بررسی تقاضای لایحه دو فوریتی حذف ماده‌ای از قانون تولید رقابت‌پذیر طبق قانون 3 دقیقه در مخالفت با این لایحه از تریبون مجلس صحبت کرد و حتی به گفته قالیباف، رئیس مجلس 4 ثانیه بیشتر از فرصت قانونی‌اش نطق کرد. اما پس از قطع میکروفنش از صندلی بلند شده و خطاب به قالیباف گفت: «وا... دیکتاتوری تو.» در ادامه تعدادی از نمایندگان اطراف این نماینده معترض جمع شده و تلاش کردند صباغیان را آرام کنند. قالیباف نیز خطاب به این نمانیده معترض اظهارداشت: «شما 4 ثانیه از فرصت قانونی‌تان بیشتر صحبت کردید و میکروفن شما بعد از پایان مهلت قانونی خاموش شد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1205628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصمیمی شجاعانه

واکنش کانادا به اظهارات جنجالی ترامپ

آخرین وضعیت بررسی بودجه در شورای نگهبان؛ آقای سخنگو توئیت زد

دیدار علنی وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و امارات

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

سخنگوی کمیسیون آموزش: گوگل پلی و واتساپ شرایط تخصصی جمهوری اسلامی را پذیرفتند

لیست شرکت های قانونی فروش مجازی طلا اعلام خواهد شد

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!

وزیر اسبق ارتباطات: اگر دنبال فیلترشکن‌فروش‌ها هستید، از وزیر بپرسید!

سیگنال مهم دونالد ترامپ به بازار طلا

وقتی یهو یادت میاد بز نیستی!

مهندسین برق در چنین ارتفاعاتی کار می‌کنند!

وقتی کوسه برای شکار تا لب ساحل جلو میاد!

شکار ماهی توسط پرندگان با استفاده از بال‌های خاص

وقتی رکورد پرواز موشک کاغذی شکسته میشه!

اعتراف تلخ از زبان آیت الله جوادی آملی

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

مصطفی مستور نویسنده : من عاشق دروغم!

تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام بر موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا

سخنگوی کمیسیون بهداشت: رهبر انقلاب با اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت موافقت کردند

رئیس سازمان انرژی اتمی: احداث واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر دنبال می شود

افشای جزئیاتی از برنامه اتحادیه اروپا درباره سوریه

ادعای رسانه اسرائیلی درباره جزئیات جدیدی از ترور سیدحسن نصرالله

خروج تیپ 401 رژیم صهیونیستی از نوار غزه

پشت پرده شیطنت انتشار تصویر نقشه جدید افغانستان

گسترش دامنه یورش مزدورهای محمود عباس به رزمندگان فلسطینی

«موشک نبود که، زلزله بود»!

حجم کل معاملات شمش طلا از 14 تن عبور کرد

5 استان بیشترین مصرف گاز را دارند

70 درصد گاز تولیدی در نیمه شمالی کشور مصرف می‌شود

پیش بینی قیمت دلار 19 دی 1403

همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید؛ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

ویدئویی جالب از نحوه قرار دادن ایمپلنت برای دندان آسیب دیده

تا حالا احیا کردن عروس هلندی دیده بودید!

بازیگوشی پانداهای باغ وحش واشنگتن در برف

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

بخشی از کتاب/ در زندگى کسانى هستند که مثل کتاب ها حرف مى زنند

ادعای نیویوک پست: ترامپ با حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفت نکرده است

نخستین تصاویر از جدیدترین سامانه پدافند ضد پهپاد 358 هوافضای سپاه

رئیس‌جمهور: ایران برای بازگشت همه طرف‌ها به توافق و عمل به تعهدات متقابل آمادگی دارد

پاسخ ترامپ درباره حمله پیشگیرانه به ایران: در این باره صحبت نمی‌کنم

برنامه‌ی کشور برای حل مشکل اتباع بیگانه چیست؟

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!

اذعان مجدد وزیر جنگ پیشین اسرائیل به نسل‌کشی در غزه