ایران پرسمان

آخرين مطالب

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن! سیاست روز

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرگزاری دانشجو / تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند. تیم بورچت کمک به طالبان و دیگر دشمنان آمریکا را «خیانت به کهنه‌سربازان آمریکا» خواند.
تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند و ارسال بسته‌های پول نقد به بانک مرکزی افغانستان را که به دست طالبان می‌افتند و قابل ردیابی و نظارت نیستند، متوقف کند.
در نامه تیم بورچت به ترامپ که یک کپی آن در ایکس منتشر شده، آمده است: «پرداخت 40 میلیون دلار در هفته به دشمنان ما توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردند.»
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده با اعلام آمادگی برای حمایت از ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، هرهفته به کابل پول نقد می‌فرستد. این پول‌ها که به درخواست سازمان ملل متحد و از طریق هواپیما‌های متعلق به سازمان ملل متحد به کابل فرستاده می‌شوند، در اختیار بانک مرکزی افغانستان (تحت کنترل طالبان) و بانک بین‌المللی افغانستان که یک بانک خصوصی است، قرار می‌گیرند.
سازمان ملل متحد اواخر سال 2021 برای جبران کمبود نقدینگی در بانک‌های افغانستان، به ایالات متحده و دیگر کمک‌کنندگان پیشنهاد کرد که کمک‌هایشان را در قالب پول نقد به افغانستان بفرستند تا از ورشکستگی نظام بانکی این کشور جلوگیری شود.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوامبر 2024 در گزارشی نوشت که از اکتبر 2021 تا سپتامبر 2024، ایالات متحده 21 میلیارد و 600 میلیون دلار برای افغانستان هزینه کرده است. اسکان مجدد افغان‌ها، فعالیت‌های بشردوستانه و کمک به صندوق امانی افغانستان در سوییس هم در این آمار محاسبه شده‌اند.
بر اساس گزارش سی‌گار، مجموع کمک‌های ایالات متحده برای خدمات بشردوستانه در افغانستان، به سه میلیارد و 500 میلیون دلار می‌رسد که در بسته‌های پول نقد از طریق سازمان ملل متحد به کابل منتقل شده است.
تیم بورچت افزود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در پاسخ به پرسش او در مورد کمک‌ها به افغانستان اعلام کرده است که طالبان 10 میلیون دلار از این کمک‌ها را به‌عنوان مالیات دریافت کرده‌اند. سی‌گار نیز در گزارشی، واریز این مبلغ را به خزانه طالبان تایید کرد. همچنین در چندین گزارش درباره نحوه هزینه‌کرد کمک‌های نقدی آمریکا در افغانستان، اشاره کرد که طالبان مسیر این کمک‌ها را به سمت وابستگان خود منحرف و از رسیدن آنها به دست نیازمندان واقعی جلوگیری می‌کنند.
تیم بورچت با اشاره به اینکه پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به جیب دشمنان آمریکا می‌رود، تاکید کرد که آنتونی بلینکن نیز نتوانست درباره چگونگی توزیع کمک‌های آمریکا به افغانستان پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، زیرا این کمک‌ها پس از تحویل داده شدن به بانک مرکزی افغانستان که اعضای طالبان آن را اداره می‌کنند، دیگر قابل‌ردیابی نیستند.
این نماینده جمهوری‌خواه پیش از این نیز بار‌ها برای توقف ارسال کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان تلاش کرده است. او در ژوئن 2024 لایحه‌ای با عنوان «منع ارسال پول مالیات‌دهندگان به طالبان» ارائه کرد که به تصویب مجلس نمایندگان رسید. این لایحه با هدف جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های مالی آمریکا تدوین شد و بورچت در آن تاکید کرد که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید به دشمنان این کشور داده شود.
او سپس از وزارت خارجه آمریکا هم به دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه انتقاد کرد و خواستار بازنگری در ساختار این وزارتخانه شد.
برای اجرایی شدن این لایحه، نیاز است که سنا و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز آن را تایید کنند. در صورت تصویب نهایی، وزارت خارجه موظف خواهد بود از کشور‌هایی که از سال 2021 به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند، گزارشی ارائه دهد و برای جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها راهبردی تدوین کند.
تیم بورچت در پایان نامه‌اش به ترامپ نوشت که منتظر بازگشت او به کاخ سفید است و تلاش‌هایش را برای به نتیجه رسیدن لایحه توقف کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان از سر می‌گیرد.
تعحب ایلان ماسک از ارسال کمک مالی به طالبان
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌اکس، با بازنشر نامه تیم بورچت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از احتمال ارسال کمک‌های مالی ایالات متحده به طالبان ابراز تعجب کرد و نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای طالبان می‌فرستیم؟»
این اظهارنظر ماسک که بیش از 150 میلیون دنبال‌کننده دارد، توجهات بیشتری را به این موضوع جلب و درباره سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان پرسش‌هایی جدی مطرح کرد. این توییت بازتابی گسترده در رسانه‌ها و میان کاربران داشت و درباره نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بحث‌هایی را برانگیخت.
منتقدان ارسال کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از جمله بورچت، معتقدند که طالبان ممکن است از این کمک‌ها برای تقویت حکومتشان استفاده کنند. در حالی که مدافعان این کمک‌ها بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان تاکید دارند. این موضوع همچنان یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل در سیاست خارجی ایالات متحده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1206161/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقش طرح سیپاد در مبارزه با قاچاق سوخت

تایید ورودانبوه آیفون رفرش؛ ثبت هفته‌ای60شکایت موبایل مستعمل

غروب مهارلو و فلامینگوها

لحظه وقوع زلزله 7/1 ریشتری در چین

یک کلاه می‌خواهد زمین را نجات دهد!

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

وزیر خارجه عراق: روابط تهران-بغداد بسیار خوب است

سیدحسن خمینی: شأنیت علمی آقای هاشمی مغفول ماند

وزیر خارجه عمان: سند همکاری راهبردی با ایران بزودی امضا می‌شود

مرکز لندن تهدید به بمب‌گذاری شد

ماسک خطاب به ترودو: دختر، تو دیگر فرماندار کانادا نیستی

ویدئویی تکان‌دهنده از جنایت صهیونیست‌ها؛ کودکی که پاها و دستش را از او گرفتند

واکنش آلمان در پی ادعا‌های ارضی ترامپ: مرزها نباید با زور تغییر کنند

دستش نمک نداشت

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی: سرانه امنیت غذایی هر ایرانی 1300 کیلوگرم است

تولید 1550 مگاوات برق تجدیدپذیر در کشور

بیش از 220 هزار ایثارگر با بهره‌گیری از قوانین تبدیل وضعیت استخدامی شدند

تجمیع قوانین ایثارگری، فرصتی طلایی برای خدمت به خانواده‌های شهدا و ایثارگران است

تخریب یک خانه بر اثر برخورد خودروی شاسی‌بلند

توکان یک قورباغه را تکه‌تکه کرد

لحظه بیرون کشیدن و بلعیدن روده‌های تمساح توسط کرکس

مدیرعامل انویدیا: با آغوش باز هوش مصنوعی را بپذیریم

شاعرانه/ چون خیال تو درآید به دلم رقص کنان

سپیده رشنو از ابلاغ اجرای حکم «سه سال و هفت ماه»ماجرای اتوبوس بی‌آرتی خبر داد

جزئیات دیدار دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با علی‌اف؛ رئیس‌جمهور آذربایجان از مواضع ایران قدردانی کرد

دیدار نخست وزیر عراق با رهبر انقلاب

گزارش رویترز از تلاش ایران برای بازپس گیری 25 میلیون بشکه نفت خود در چین

طالبان: هیچ عاملی برای تیرگی روابط با ایران وجود ندارد

ظریف: بازی وفاق‌ناپذیرها را بر هم می‌زنیم

چرا ترامپ روی گرینلند دست گذاشته است؟

مقصد اولین سفر شورشی شام؛ جولانی به دست بوسی اردوغان می‌رود

آنکارا و دمشق «پ‌ک‌ک» را به عملیات نظامی گسترده تهدید کردند

بازنشر ویدئویی معنادار علیه نتانیاهو توسط ترامپ

واکنش اتحادیه اروپا و وزیر خارجه فرانسه به اظهارات جنجالی ترامپ

54 هزار تماس برای روان درمانی از سوی نظامیان اسرائیلی

حادثه سخت برای نظامیان اسراییل در غزه

اطاله دادرسی؛ چالشی بزرگ در مسیر مبارزه با فرار مالیاتی

ناترازی انرژی؛ خطری کنار گوش توسعه ایران

معاون وزیر ارتباطات: با رفع فیلتر شاهد ریزش کاربران پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم

دستور وزیر اقتصاد برای جلوگیری از فروش ماینرهای غیرمجاز

تجمیع قوانین ایثارگری، فرصتی طلایی برای خدمت به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است

100 هزار عروسک خرسی، زمین هاکی روی یخ را به تسخیر درآوردند

گیرافتادن بچه زرافه در چنگ گله‌ی شیرها

ساخت نانوحسگر تمام نوری با قابلیت استفاده در صنایع مختلف

محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران شد

واکنش مولوی عبدالحمید به بازداشت یک مداح

رئیس دستگاه قضا: دشمن به دنبال ناامیدکردن مردم و ایجاد اختلاف و دودستگی است

بالگردهای کبرای سپاه انهدام اهداف را تمرین کرد

نخست وزیر عراق با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد

آتش‌بس شکننده لبنان؛ جلسه اضطراری در راس الناقوره برگزار شد