پیشبینی 6 چهره سیاسی از گام بعدی دولت پزشکیان در رفع فیلترینگ و قانون حجاب
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - خبرآنلاین / رفع فیلترینگ از دو پلتفرم بنا به روایت مسعود پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان و البته وزیر ارتباطات اولین گام از تحقق وعده رئیس جمهور بوده است و پیگیری ها برای رفع فیلتر از دیگر سکوها ادامه دارد. اقدامی که در کنار تلاش ها برای متوقف کردن ابلاغ قانون عفاف و حجاب از مهمترین اقدامات دولت طی چند هفته اخیر بوده است.
اما آیا مسیر رفع فیلتر ادامه خواهد یافت یا فشار تندروها که حتی لشکرکشی خیابانی هم می کنند این مسیر را متوقف خواهد کرد؟ توقف اجرای قانون عفاف و حجاب و رفع فیلتر از دو پلتفرم چقدر سیگنال امیدوارکننده ای به مردم بود؟.
این سوالات را در گپ و گفت با چند چهره سیاسی اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالی به بحث گذاشته است.
ناصر ایمانی، چهره سیاسی اصولگرا تاکید می کند؛«پزشکیان توانست، با وفاق رفع فیلتر را پیش ببرد، این یک موفقیت است»، منصور حقیقت پور دیگر چهره اصولگرا هم می گوید؛« تجمع موتورسواران بی فایده است و عزم آقای پزشکیان جزم است و این کار را به سرانجام خواهد رساند.» غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاح طلب هم در پیش بینی گام بعدی رفع فیلترینگ می گوید؛«بعد از واتساپ، اینستاگرام و تلگرام کاربران زیادی دارد که باید برای رفع محدودیت این برنامه ها اقدام شود.»
جواد هروی، حسین کنعانی مقدم و حمیدرضا ترقی نیز دیگر سیاسیونی بودند که به سوالات خبرآنلاین پاسخ داد
ایمانی: پزشکیان توانست با وفاق رفع فیلتر را پیش ببرد، این یک موفقیت است
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و ادامه دار بودن این مسیر» بیان کرد: درست است که فقط دو پلتفرم رفع فیلتر شده است، ولی این اتفاق باعث ایجاد امیدواری برای رفع فیلترینگ شده است، زیرا یک قدمی درحال برداشته شدن است و مراکز تصمیم گیری با ملاحظه جوانب مختلف قبول کردهاند که تعدادی از این پلتفرم ها رفع فیلتر شوند. این اقدام باعث میشود که روحیه مردم مقداری بهتر شود.
وی در ادامه تاکید کرد: آقای پزشکیان موفق شد با جلب نظرات این اقدام را انجام دهد، نه با برخورد کردن با نهاد های مربوطه، ایشان توانست با همان وفاقی که مطرح است این اقدام را پیش ببرد که این موضوع به تنهایی یک پیروزی محسوب میشود.
ایمانی در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: بنظر بنده مسائل زیاد و مهمتری در جامعه وجود دارد. نباید بر روی موضوع رفع فیلترینگ انقدر انتظار ایجاد کرد که در نتیجه جامعه هم مضطرب شود. ابتدا باید به مسائل مهم تر پرداخت. اما باید ظرف چند وقت آینده این روند ادامه پیدا کند و مخالفین متوجه شوند که با رفع فیلتر این دو اپلیکیشن هیچ آسمانی به زمین نمیآید و در نتیجه آرام آرام اپلیکیشن های دیگر رفع فیلتر شوند. نکته مهم این است که نباید گذاشت تا این موضوع خیلی رسانه ای شود و درگیر بازی جناح ها شود، زیرا این اتفاقات جز آسیب، نتیجه دیگری ندارد. باید این مشکل با روند عادی طی شود.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: هر اقدام اجتماعی که صورت میگیرد، یکسری مخالف دارد. نمیتوان انتظار داشت که در جامعه همه با یک اتفاق موافق باشند. این اتفاق در مجالس هم رخ میدهد که یکسری قوانین تصویب میشود که دارای مخالف است.
او در ادامه اظهار داشت: بنده معتقدم که باید به مخالفان احترام گذاشت و نظرات آنها را شنید. اما نباید بخاطر اینکه از یک جامعه هشتاد میلیونی، هشتاد نفر به یک موضوع اعتراض کردند آنرا متوقف کرد. درست است که باید حرف مخالفان را شنید، اما نباید از این اعتراضات هراس داشت.
ناصر ایمانی در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: این اتفاقات حتما سیگنال مثبتی برای جامعه است. زیرا مردم متوجه میشوند مواردی که رئیسجمهور با آنها موافق نیست، آرام آرام درحال رفع شدن است. این اقدام باعث ایجاد امیدواری به دولت میشود، ایجاد امیدواری به دولت یک امر مثبت است.
او همچنین تاکید کرد: وقتی مردم متوجه شوند که وعده های دولت درحال تحقق است، آرامش پیدا میکنند و رضایت خود را نسبت به این اتفاقات نشان خواهند داد.
هروی: تمامی احزاب و گروه ها خواهان برداشته شدن فیلترینگ هستند
جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و برداشته شدن محدودیت های واتساپ وگوگل پلی چیست؟» بیان کرد: جناب آقای پزشکیان در وعده های انتخاباتی خود مواردی را ذکر کردند که امکان تحقق آنها وجود دارد و لذا با گذشت چهار ماه از آمدن دولت چهاردهم، انتظار جامعه این بود که گام هایی جدی، نه به صورت گفتار درمانی، بلکه در میدان عمل صورت بگیرد. به عنوان مثال در بحث قانون عفاف و حجاب و فیلترینگ، فعلا بخش هایی از کلیت موضوع درحال انجام شدن است، اما این اقدامات گام هایی مبارک است که باعث میشود این وعده ها به سرانجام برسند. زیرا همواره پشتوانه اصلی هر دولت مردم اند و فقط زمانی که مردم به دولت امید داشته باشند، میتوانند آنرا پشتیبانی کنند. دولت چهاردهم اگر درصدد دریافت پشتیبانی مردم است باید به وعده های خود عمل کند.
هروی در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: تصور من این است که گروه های افراطی و تندرو در قبال خواسته های مردم به یک تمکین آرام رسیده اند و معیشت سخت مردم را نباید بیشتر از این افزایش داد. تمامی احزاب و گروه ها خواهان برداشته شدن فیلترینگ هستند.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: همواره یک اقلیتی نسبت به هر تحول و تغییری واکنش نشان میدهند، نکته مهم این است که باید در یک نظام قانونمند پذیرای این واکنش ها باشیم. دولت چهاردهم نیز باید بپذیرد که قشری از جامعه هستند که با این اقدام مخالفت دارند. هر مخالفت باید از جانب حاکمیت و دولت قابلیت تحمل داشته باشد. یعنی حرف مخالف ها نیز باید اعتبار پیدا کند.
او در ادامه تاکید کرد: پیشبینی ما در حزب اعتدال و توسعه این است که این نارضایتی ها و ناخرسندی ها آرام آرام و به تدریج مرتفع خواهد شد و تصور من این است که همگان در جامعه، با تحولاتی که درحال رخ دادن است، موضع همسویی و همراهی خواهند گرفت.
جواد هروی در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: به اعتقاد بنده این موارد حرف تازه ای نیست، دولت باید به سمت و سویی برود که تمنیات و خواسته های مردم را اجابت کند، همانگونه که دولت انتظار دارد مردم خواسته های دولت را اجابت کنند. در نتیجه این اقدام دو سویه است.
وی در پایان بیان کرد: اگر تغییراتی که جامعه مدت ها است که انتظار آن را دارد صورت بگیرد، دولت چهاردهم میتواند در مذاکرات خارجی و تصمیم گیری های سیاسی فعال در منطقه قوی تر ظاهر شود. اما اگر این تحرکات به نحوی باشد که اعتراضات مردمی را به دنبال داشته باشد، حاکمیت و دولت را تضعیف خواهد کرد. امید است که دولت چهاردهم به دنبال ایجاد رضایت جامعه برود.
کنعانی مقدم: قانون اگر نقص دارد هم باید اجرا شود
حسین کنعانیمقدم دبیرکل حزب سبز ایران، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و برداشته شدن محدودیت های واتساپ وگوگل پلی چیست؟» بیان کرد: همانطور که جناب آقای پزشکیان در وعده های انتخاباتی خود مطرح کردند، این اقدام یک گام رو به جلو برای تحقق مطالبات مردم است. اما در کنار این موضوع، مبارزه با فیلترشکن فروش ها نیز مطرح است که باید این مسئله را با جدیت دنبال کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: بخشی از این پلتفرم ها که رفع فیلتر شده اند، میتواند به کسب و کار مردم کمک کند و به نوعی مقابله با فروش فیلترشکن ها که تبدیل به یک صنعت شده است، باشد. در نتیجه این اقدام، یک گام موثر است.
کنعانی مقدم در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: درحال حاضر یکی از مشکلات، این است که خیلی از سایت هایی که مربوط به مباحث علمی، اطلاع رسانی و هوش مصنوعی میشوند، از جانب طرف خارجی فیلتر شده اند. باید بر روی این مسئله تمرکز پیدا کرد و موانع این موضوع برطرف شود. اما اولویت این است که باید بیشتر جنبه های علمی و تجاری سایت ها مورد توجه قرار بگیرد، مخصوصا سایت هایی که به خرید و فروش کمک میکند و کمک حال ما در شرایط تحریمی است.
دبیرکل حزب سبز ایران درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: ما درحزب سبز ایران که یک جریان اصولگرا است، معتقدیم که یکی از مبانی اصولگرایی قانون گرایی است، اگر یک قانون حتی با وجود یکسری نقصان در کشور وضع شود، باید اجرا شود. از نظر سیاسی قانون فصل الخطاب است. به همین دلیل مخالفت با قانون راه به جایی ندارد و باید اجرا شود و اینگونه اعتراضات نمیتواند نتیجه چندانی داشته باشد.
حسین کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: بخشی از مطالبات مردم این است که قوانین به صورتی وضع شود که قابلیت اجرایی داشته باشد و در مرحله بعدی، این قوانین بتواند موانعی که بر سر راه توسعه و رشد فرهنگی و اجتماعی است را برطرف کند. در نتیجه قانونگذار باید به این خواست مردم توجه کند و بدین صورت نباشد که یک جناح خاص، برای مطالبات خاص خود قانون وضع کند.
وی در پایان تاکید کرد: ما در موضوع قانون عفاف و حجاب قطعا به قانون نیاز داریم و باید نسبت به این مسئله، که بخش زیادی از آن فرهنگی است، توجه کرد. روال هم بدین صورت است که اگر دولت قانونی را ابلاغ نکند، مجلس باید این قانون را ابلاغ کند، بعد از ابلاغ نیز ممکن است، شورای عالی امنیت ملی، با توجه به مسائل مختلف، تاخیر در اجرای این قانون را دنبال کند. درکل وظیفه آقای قالیباف این است که این قانون را ابلاغ کند، سپس اگر شورای عالی امنیت ملی صلاح دانست، در اجرای این قانون اعمل نظر کند.
حقیقت پور: تجمع موتور سوار ها نتیجه ای جز حروم کردن بنزین و سوخت مملکت نداشت!
منصور حقیقت پور، نماینده ادوار مجلس و از سرداران سابق سپاه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و برداشته شدن محدودیت های واتساپ وگوگل پلی چیست؟» بیان کرد: این اقدام خوب است ولی کافی نیست. تلگرام بستری است که در آن امکانات بیشتری برای جوانان و جامعه وجود دارد و نیاز به رفع فیلتر دارد.
حقیقت پور در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: با توجه به اینکه در این زمینه تخصصی ندارم امکان پیشبینی از این موضوع را ندارم اما تلگرام باید گزینه بعدی باشد.
نماینده ادوار مجلس درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: این تجمعات هیچ تاثیری ندارد. به عقیده بنده عزم آقای پزشکیان جزم است و این کار را به سرانجام خواهد رساند. این اقدام موتور سوار ها نتیجه ای جز حرام کردن بنزین و سوخت مملکت نداشت.
منصور حقیقت پور در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: این اتفاقات هر دو مثبت است. این مباحث از جمله وعده های آقای پزشکیان بوده و ایشان هم درحال برطرف کردنشان است. ما الان در یک شرایط بسیار حساس منطقه ای هستیم. ما نباید با دستان خودمان برای کشور مشکل ایجاد کنیم و موجبات درگیری را فراهم کنیم.
رجایی: در مرحله بعدی باید تلگرام و اینستاگرام رفع فیلتر شود
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و برداشته شدن محدودیت های واتساپ وگوگل پلی چیست؟» بیان کرد: این اقدام توفیقی بود برای دولت و حاکمیت. من به این نکته قبلا هم اشاره کردم که حاکمیت متوجه شد با رفع فیلترینگ اتفاق خاصی نیافتاد. این اتفاق می تواند مقدمه ای برا رفع موارد دیگر باشد، جامعه ایرانی چون جامعه ای فرهنگی است، آمادگی و ظرفیت از این قبیل رفع محدودیت ها را دارد.
رجایی در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: اقدام بعدی بستگی به کثرت استفاده مردم از پلتفرم ها دارد. بعد از واتساپ، اینستاگرام و تلگرام کاربران زیادی دارد که باید برای رفع محدودیت این برنامه ها اقدام شود. با توجه به تحولاتی که در ایران درحال انجام است، نباید از این امکانات عقب ماند. با این اقدام بسیاری از کسب و کارهایی که از کار افتاده بودند، مجدد به راه انداخته میشوند و هزینه هایی که مردم برای فیلترشکن ها میکردند دیگر انجام نمیشود که این مورد یک نشانه مثبت خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: این مخالفت ها هیچ تاثیری ندارد ولی طبیعی است، زیرا برخی احساس میکنند این اقدامات نافی دین و ارزش ها است، این موضوع مثل این است که فروش چاقو در یک کشور ممنوع شود، حتی از نظر من ایران این ظرفیت را دارد که مردم مانند مردم آمریکا امکان خرید و فروش اسلحه داشته باشند، زیرا ایران کشوری است که سابقه چندین هزارساله فرهنگ و تمدن دارد و با رفع محدودیت ها سقوط فرهنگی نخواهد کرد.
غلامعلی رجایی در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: این اتفاقات در حد خودش یک پیش مقدمه است و میتواند یک مقدمه برای کارهای بزرگتر باشد. من این اقدامات را برای جامعه مثبت ارزیابی میکنم و معتقدم با این قبیل اقدامات اعتبار اجتماعی دولت و حاکمیت را زیاد خواهد کرد.
ترقی: رفع فیلتر اولویت مردم نیست
حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که «ارزیابی کلی شما نسبت به گام اول رفع فیلترینگ و برداشته شدن محدودیت های واتساپ وگوگل پلی چیست؟» بیان کرد: با توجه به اینکه هیچ شرط و شروطی از جانب ایران گذاشته نشده و طرف خارجی نیز هیچ شرطی را نپذیرفته است، بنظر بنده کار درستی انجام نشده است. چون شرط و شروطی گذاشته نشده است، اگر مطلب خلاف امنیت ملی در این رسانه ها بارگذاری شود، ایران قادر به جلوگیری از آن نخواهد بود و این اتفاق به ضرر کشور است، همچنین اینکه ما در آستانه هفته بصیرت و شرایطی هستیم که دشمن درحال برنامه ریزی برای ایجاد اغتشاش در داخل کشور است. در نتیجه، باز کردن این دو اپلیکشن میتواند زمینه ای برای انجام چنین اقداماتی باشد.
ترقی در پیشبینی از گام دوم رفع فیلترینگ اظهار داشت: بنده چون این اقدامات را جزو اولویت های کشور نمیدانم، پیشبینی خاصی ندارم، الان اولویت مردم مسائل اقتصادی و معیشتی است. شما اگر از مردم بپرسید که جلوگیری از گرانی مهمتر است یا باز کردن این پلتفرم ها، معلوم میشود که اولویت کدام است، عدهای خاص فقط به دنبال این مسائل هستند، اما اکثر مردم به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستند.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره تاثیر مخالفت ها و تجمعات علیه رفع فیلترینگ نیز اظهار داشت: اگر قرار بر این باشد که صدای مردم شنیده شود، باید این موارد مورد بررسی قرار گیرد، اما اگر قرار نباشد، نتیجه این میشود که بدون درنظر گرفتن اولویت مردم دو پلتفرم خارجی رفع فیلتر شده اند. آقای پزشکیان قول های متعددی به مردم داده است که اولین قول ایشان تحول در مسائل اقتصادی بوده است، اما ایشان به دنبال فیلترینگ افتاده است.
حمیدرضا ترقی در پاسخ به این سوال که «توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب و گام نخست رفع فیلترینگ تا چه میزان سیگنال مثبت به جامعه است؟» اظهار داشت: از اجرای قوانین، فرقی هم ندارد چه قانونی، نباید عقب نشینی کرد. به عنوان مثال شما برای نبستن کمربند ایمنی جریمه قرار بدهی و سپس از نظر خود پشیمان شوی و بگویی غلط کردم جریمه گذاشتم! این اتفاق ها فقط اقتدار نظام را از بین میبرد و در نتیجه، مردم دیگر برای قانون احترام قائل نخواهند شد.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت قانونی که مجلس دو سال بر روی آن کار کرده را اجرا نمیکند و هیچ برنامه و راه حلی برای رفع اشکالاتش نداده است، این معطل کردن و تاخیرها به معنای ضعف نظام جمهوری اسلامی و مدیریت اجرایی است.
ترقی در پایان تاکید کرد: رئیسجمهور و نمایندگان مجلس قسم خورده اند که ارزش های اسلامی را در جامعه پیاده کنند، اگر قسم الکی خورده اند که این اقدام شامل مجازات شرعی میشود. مقصر تمامی اتفاقاتی که در نتیجه انجام نشدن این قانون رخ میدهد، کسانی هستند که در اجرای این قانون تاخیر میکنند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1204821/