پاپ اوضاع غزه را «وخیم» خواند
جهان ما
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایسنا / پس از انتقاد پاپ فرانسیس از «حملات ظالمانه» رژیم صهیونیستی در غزه، سفیر واتیکان به وزارت خارجه این رژیم احضار شد.
«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان در پیام کریسمس خود تحت عنوان «برای شهر رم و جهان» خواستار توقف نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه از بیش از 14 ماه پیش و برقراری فوری آتشبس در غزه، صلح در اوکراین و سودان شد.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، پاپ گفت: این ظلم است. این جنگ نیست. من میخواهم این را بگویم زیرا قلب را به درد میآورد. فکر و ذهن من پیش جوامع مسیحی است، بهویژه در غزه، جایی که وضعیت انسانی در آنجا بسیار وخیم است.
وی در ادامه افزود: باید آتشبس برقرار شود و ضروری است به ساکنانی که با قحطی و گرسنگی و نیز جنگ در غزه دست و پنجه نرم میکنند، امدادرسانی و کمک شود.
پاپ همچنین تماسهای تلفنی با مسیحیان غزه داشت.
پاپ 88 ساله خواستار پایان دادن به درگیریهای سیاسی، اجتماعی یا نظامی در مناطقی از جمله لبنان، مالی، موزامبیک، هائیتی، ونزوئلا و نیکاراگوئه شد و گفت: .«من از هر فرد و همه مردم از همه ملتها دعوت میکنم که زائران امید شوند، صدای اسلحه را خاموش کنند و بر اختلافات غلبه کنند».
او گفت: انشاالله صدای اسلحه در اوکراین جنگ زده خاموش شود. وی همچنین خواستار «گفتوگو و رویارویی برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار شد.»
رئیس کلیسای کاتولیک همچنین درخواست خود را برای کنار گذاشتن سلاح در سودان، که به دلیل20 ماه جنگ داخلی وحشیانه که در آن میلیونها نفر در معرض خطر قحطی هستند اعلام و خواستار گسترش تلاشهای جامعه بینالمللی برای تسهیل دسترسی به کمکهای بشردوستانه برای جمعیت غیرنظامی سودان و آغاز مذاکرات جدید برای آتشبس شد.
اظهارات پاپ فرانسیس خشم مقامات رژیم اشغالگر را به دنبال داشت؛ به طوریکه وزارت خارجه این رژیم در اقدامی که منعکسکننده خشم و نارضایتی آن از سخنان پاپ درخصوص غزه بود، سفیر واتیکان در سرزمینهای اشغالی را به نشانه اعتراض به این سخنان احضار کرده است.
وزارت خارجه رژیم اشغالگر ضمن انتقاد از اظهارات پاپ، آنها را ناامیدکننده خواند.
پاپ فرانسیس پیشتر نیز حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرده بود.
وی در کتابی که ماه گذشته منتشر شد، به نقل از کارشناسان بینالمللی گفت: «آنچه در غزه رخ میدهد، ویژگیهای نسلکشی را دارد.»
پاپ فرانسیس به عنوان رهبر کاتولیکها با 1.4 میلیارد طرفدار معمولا در خصوص جانبداری از طرفهای درگیری محتاط بود اما اخیرا در مورد جنگ غزه صریحتر صحبت میکند.
اظهارات او واکنش تند مقامات رژیم صهیونیستی را در پی داشت.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه 446 روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن 2 قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر سال گذشته تاکنون به 45 هزار و 338 نفر و شمار مجروحان نیز به 107 هزار و 764 نفر افزایش یافته است.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1201593/