ایران پرسمان

آخرين مطالب

روزنامه دولت نوشت: چهره یک سیاستمدار صادق سیاست روز

روزنامه دولت نوشت: چهره یک سیاستمدار صادق
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مرتضی گل پور| عذرخواهی رئیس جمهوری از ایرانیان بابت کمبودهای حوزه انرژی و مشکلات ایجاد شده برای مردم، نمونه نادری از عذرخواهی عالی‌ترین مدیر اجرایی کشور از مردم است. این عذرخواهی برای ایرانیان مطلوب و مقبول است، اما قدری تازه و عجیب هم می‌نماید. ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی بارها خبر عذرخواهی فلان مقام و مسئول کشورهای جنوب شرق آسیا را برای خود ارسال کرده و این دریغ را خورده‌اند که چرا در کشور خود چنین احترامی از مسئولان ایران نسبت به مردم خویش دیده نمی‌شود. اما این اتفاق در ایران هم افتاد، در ماه پنجم فعالیت دولت نوپای چهاردهم و آن هم از سوی رئیس جمهوری. عذرخواهی پزشکیان از مردم، هرچند کوتاه و در چند جمله بود، اما بازتاب بسیار داشت. علت این بازتاب را باید در عجیب و خارق عادت بودن آن دانست. عجیب و خارق عادت بود، زیرا تاکنون رسم مدیران در ایران دیگر بود. مدیران در ایران در مواجهه با هر مشکلی که باید برای چرایی آن به مردم پاسخ می‌دادند، سه راه در پیش می‌گرفتند: یا با استفاده از کلمه «باید» به آینده حواله می‌دادند و با گفتن «باید این طور بشود» و «باید آن طور بشود» از سر خود باز می‌کردند. یا با استفاده از کلیدواژه‌های ابداعی حامیان سیاسی خود مانند «بانیان وضع موجود» همه مشکلات را به گردن مدیران سابق و دولت گذشته می‌انداختند. چاره سوم مدیران در مواجهه با پرسش‌ها و علامت سؤال‌های مردم این بود که با اعداد و ارقام بازی کنند. یعنی با جابه‌جا کردن اعداد و پس و پیش کردن آنها و یکی را جای دیگری خواندن، اصلاً صورت مسأله را پاک می‌کردند یا اینکه اعداد و ارقام را طوری گرد می‌کردند که انگاری مسأله و مشکل اصلاً آن طوری نیست که مردم فکر می‌کنند و اگر واقعاً از یک زاویه درست به مسأله نگاه کنیم، اتفاق همین حالا هم مسأله حل شده است و دیگر هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد. اما وقتی مسعود پزشکیان درگفت‌و‌گوی تلویزیونی خود با مردم گفت که «با عدد و رقم که نمی‌شود دعوا کرد» عملاً نشان داد که قرار نیست بازی کردن با اعداد، جای پاسخگویی به مردم را بگیرد. یا اینکه قرار نیست اعداد طوری اصلاح و بازسازی شوند مشکل در یک جا حل شود، غافل از اینکه وقتی در یک جای مشخص مشکل حل می‌شود، یعنی مشکل در جای دیگر بدتر شده است. به عنوان مثال وقتی در گذشته اعلام می‌شد «دستور رئیس‌جمهوری برای حل مشکل گندمکاران» کسی این سؤال را مطرح نمی‌کرد که اصلاً این پول از کجا آمده است؟ و اگر از صندوق توسعه ملی برداشت نشده - که همیشه می‌شد - از منابع کدام بخش کسر شده است و حالا آن منابع کسر شده چطور قرار است جبران شود؟ پزشکیان به جای همه این کارها، یک کار را پیشه کرد: صداقت با مردم و شفافیت در طرح مشکلات. او می‌داند که شاید ایرانیان مانند مسئولان به گزارش‌های رسمی دسترسی نداشته باشند، اما درست مانند مسئولان از عمق و گستره مشکلات خبر دارند و نمی‌شود با دستکاری گزارش‌ها یا اعداد، احساسات واقعی و تجربه‌های عینی مردم از وضع کشور را تکذیب کرد.
عذرخواهی، بدون نام بردن از بانیان وضع موجود
آیا برای پزشکیان ساده نبود که به جای عذرخواهی از مردم، مانند گذشتگان مشکلات را به گردن «بانیان وضع موجود» بیندازد و به مردم بگوید هرچه فریاد دارید بر سر آنان بزنید؟ آن هم در شرایطی که حامیان پروپاقرص آن گذشتگان حتی حاضر به درک رویکرد ملی رئیس جمهوری و دولت نیستند و هنوز هم شیوه نخ نما شده سیاست بازی، یعنی مقصر تراشی را دنبال می‌کنند. همچون یکی از حامیان دولت گذشته که امروز در مجلس حضور دارد و تلاش می‌کند همه بار ناترازی‌ها را روی دوش دولت چهاردهم بیندازد و دست‌کم ادعا کند که سوء مدیریت دولت چهاردهم در ذخیره سوخت علت وضع موجود است. این درحالی است که بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، سال 1401 ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به 315 میلیون مترمکعب در روز رسید و در سال 1402 به یمن افزایش دما بود که این عدد به حدود 280 میلیون متر مکعب در روز کاهش یافت. همچنین براساس این گزارش در 6 ماهه امسال موجودی مخازن گازوئیل نیروگاه‌های ایران (7 میلیارد و 569 میلیون لیتر) نسبت به پارسال (15 میلیارد و 862 میلیون لیتر) 8 میلیارد و 293 میلیون لیتر کاهش داشته است که بیانگر کاهش 52 درصدی ذخیره‌سازی گازوئیل است. همچنین براساس گزارش وزارت نفت، نفت و گازی که باید برای زمستان ذخیره می‌شد، در بهار در بورس انرژی فروخته شد.
نمی توان مردم را فریب داد
به رغم هیاهوی برخی که تلاش می‌کنند مشکلات مردم مانند کمبود انرژی را به سکوی پرش سیاسی و انتخاباتی خود تبدیل کنند، مسعود پزشکیان نه به گذشته ارجاع می‌دهد و نه تلاش می‌کند مسئولیت را از دوش خود به عنوان رئیس دولت بردارد. او می‌داند که جدا کردن این دولت و آن دولت، باعث بروز یک شکاف ترمیم ناشدنی در کشور می‌شود. برای همین هرجا سخن از وجود مشکل است از «ما» صحبت می‌کند، نه «دیگران.» این رویه برای غوغاسالارانی که یاد گرفتند روی رنج مردم موج‌سواری سیاسی بکنند، ناآشنا است و بعید هم هست که بتواند خلق و خوی سیاسی آنان را بهبود بخشد. اما، همچنان که تاکنون روشن شد، این نوع سیاست‌ورزی هیچ دردی را دوا نمی‌کند و هیچ گره‌ای را باز نخواهد کرد. این نوع سیاست‌ورزی مقصریاب، فقط به درد پوپولیست‌هایی می‌خورد که می‌خواهند روی موج مشکلات مردم سوار شوند و به اوج قدرت و سیاست برسند. پزشکیان اما دنبال حل مسأله است و درعین حال می‌داند که با کلمات و شکنجه کردن اعداد و بازی کردن با اعداد نمی‌شود مردم را فریب داد و به آنان دروغ گفت. پس با صراحت و شفافیت با مردم سخن گفت، از آنان پوزش خواست و البته از مردم کمک هم خواست و گفت: «ما در وضعیتی قرار گرفتیم که مجبوریم امسال مقداری مردم مراعات کنند؛ ان‌شاءالله سال بعد تلاش خواهیم کرد این اتفاقات رخ ندهد. همانگونه که گفتم برای مشکلات یا راه پیدا می‌کنیم یا راه می‌سازیم. نمی‌گذاریم مردم کشور مشکل داشته باشند. از مردم می‌خواهیم کمک کنند تا دست به دست هم دهیم و کشورمان را آباد کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1198315/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس برنامه و بودجه: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ماه جاری مطابق قانون انجام می‌شود

توضیح مهاجرانی در مورد علت تعطیلی های بی موقع با اطلاع رسانی دیرهنگام

پاسخ مهاجرانی در مورد علت دقیقه نود بودن اعلام قطعی ها

وزیر نیرو: مردم استخراج‌کنندگان بیت‌کوین را معرفی کنند و پاداش بگیرند

اولویت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

لاشه‌خواری یک هما در کوهستان‌های البرز

زیبایی جنگل کاج سوادکوه در برف

لیزر در ابعاد نانومتری ساخته شد

عرضه «مربی‌گری، از مبانی تا میدان» در بازار نشر

واکنش سخنگو به تجمع همراه با توهین به دولت

تحلیل روحانی از وقایع سوریه؛ آرزوی تروریست‌ها بازگشت به شرایط سال 93 است

پاسخ واعظی به اظهارات شمخانی: ایران در 5 گام تعهدات برجامی را کاهش داد

رئیس جمهور: کیفیت اقدامات در سواحل مکران نباید از کشورهای همسایه پایین‌تر باشد

واکنش همسر قالیباف به تالم پزشکیان پس از مشاهده تصویر همسر فقید

کاهش معنادار محبوبیت نخست‌وزیر انگلیس

تحریر الشام: شاخه نظامی خود را منحل می‌کنیم

پاداش آمریکا برای دستگیری الجولانی به قوت خود باقی است

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مدیریت انرژی بدون تعطیلی

خیز بلند طلا برای فتح کانال 5 میلیون تومانی؛ دلار در میانه ردیف 77 هزار تومان قرار گرفت

توسعه مراکز ورزشی و گردشگری منجر به ارتقاء سطح سلامت و افزایش نشاط و شادابی ایثارگران می‌شود

خوردن چندش آور جوجه مرغ از داخل تخم به طور کامل (18+)

ترفند جالب هنگام شکستن کلید در قفل

بغض پزشکیان با دیدن عکس همسر مرحومش؛ سخنرانی رئیس جمهور نیمه‌تمام ماند

واکنش خانم سخنگوی به تهدیدات فعال شدن مکانیزم ماشه، اظهارات شمخانی و تجمع همراه با توهین به دولت

اسلامی خطاب به مدیرکل آژانس: بی‌طرفی این نهاد را حفظ کنید

درگیری‌ میان رزمندگان مقاومت با نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین

چه شد که پامپئو از تیم ترامپ حذف شد؟

فرودگاه دمشق فعالیت خود را از سر گرفت

آمریکا اعزام نظامی به سوریه را بررسی می‌کند

قتل یک خانواده 5 نفره آمریکایی با شلیک گلوله

انفجار بمب کنار جاده‌ای در شمال غربی پاکستان

سرمقاله همشهری/ از ظلم به زوال: آینده تاریک رژیم صهیونیستی

سرمقاله شرق/ قانون ناامیدی

توضیح مهاجرانی در مورد قطع برق روزهای اخیر

وزیر نیرو: ذخیره سازی نیروگاه ها توسط وزارت نیرو انجام نمی‌شود

وزیر نفت: من هم بابت کمبود گاز از مردم عذرخواهی می‌کنم

فرزین: صندوق‌های بزرگ قرض الحسنه تحت پوشش نظارت بانک مرکزی قرار گرفتند

وزیر نیرو: در صورت کمبود سوخت مجبور به اعمال خاموشی می‌شویم

فرزین: درصد تحقق وام ازدواج 152درصد است

صدای عجیب این پرندگان شما را شگفت زده خواهد کرد!

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟

خواندن حکایتی زیبا از سعدی توسط سروش صحت

حاجی صادقی: غزه شکست نخورد چون اراده و ایمان غزه نشکست اما سوریه ظرف 11 روز می‌شکند چون اراد‌ه‌اش شکست

سرمقاله کیهان/ زنده‌باد هرج‌ومرج!

18 سال چشم‌ انتظاری برای برقی‌سازی راه‌آهن تهران ـ مشهد

رئیس اتاق بازرگانی تهران: تا دو جا تخم مرغ کم می‌شود، جلوی صادرات را می‌بندند؛ اینکارها خوب نیست

عضویت ایران در گروه «دی-8» چه دستاوردهایی می‌تواند در حوزه اقتصادی داشته باشد؟

وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ به جد در دستور کار دولت است

وزیر نفت: برای ادامه تعطیلی‌ها بنا به شرایط تصمیم می‌گیریم

جزئیات ثبت سفارش کالا بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار