ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ کارت‌‎های برنده در برابر ترامپ سیاست روز

سرمقاله خراسان/ کارت‌‎های برنده در برابر ترامپ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خراسان / «کارت‌‎های برنده دربرابر ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم حامد رحیم پور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید.
بازگشت ترامپ، تحلیل پیچیده‌ای را از آن‎چه می‌تواند برای ایران، چه از نظر فرصت‌ها و چه از نظر چالش‌ها، به ارمغان بیاورد، می‌طلبد. چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا کسی است که دیگر نه می تواند دوباره رئیس جمهور شود و نه احتمالا برای رئیس جمهورشدن فرد دیگری نیز تلاش کند. بنابراین دونالد ترامپ ریسک پذیرتر از گذشته خواهد بود و افرادی را پیرامون خود قرار می دهد که پیشبرنده برنامه ها و سیاست هایش باشند. ترامپ مایل به دخالت و درگیری در منطقه ما نیست اما با توجه به نقش لابی اسرائیل و همچنین احتمال انتصاب افراد تندرو از جمهوری خواهان در دولت آتی بایستی دولت بعدی آمریکا را همراه تر با اسرائیل از دولت فعلی فرض کنیم. نکته این‎جاست که دموکرات‌ها هم ریاست‌جمهوری، هم سنا و هم مجلس را از دست می‌دهند؛ یکی از بدترین شکست‌های تاریخ معاصر. یعنی همه اهرم‌های قدرت به دست جمهوری‌خواهان خواهد افتاد. به نظر می رسد تسلط کامل این حزب بر قوه قضاییه (دیوان عالی) نیز قطعی است. حالا با روی کار آمدن ترامپ تنش و شکاف در افکار عمومی آمریکا افزایش خواهد یافت و این موضوع می تواند ترامپ را به سمت برجسته نمودن مناقشات خارجی جهت مدیریت دودستگی های داخلی سوق دهد .در این راستا مناقشاتی که قابلیت ایجاد اجماع داخلی دارند مانند ایران، از جذابیت ویژه ای برخوردار است به ویژه که ترامپ مدعی است ایران ممکن است با سوءقصدهایی علیه او مرتبط باشد. در حالی که انگیزه‌های پشت این ادعاها، به ویژه در چارچوب رقابت‌های انتخاباتی، نیازمند بررسی دقیق است، اما سؤالات مهمی را درمورد چگونگی تأثیر چنین باورهایی بر موضع سیاسی ترامپ در قبال ایران ایجاد می‌کند. به هر روی،چالش‌های اساسی در روابط ایالات متحده و ایران همچنان پابرجاست. ایران همچنین پروژه نیمه تمام ترامپ است. او باور داشته و دارد که ایران به عنوان یک بازیگر محاسبه گر، به فشار پاسخ مورد توقع می دهد و درنهایت وقتی با قدرت و توان و اراده آمریکا مواجه شود، کوتاه خواهد آمد. این نگاه در کنار تلقی ضعف داخلی و اقتصادی ایران ،احتمال این‎که ترامپ را به این جمع بندی برساند که اهدافش در قبال ایران سهل الوصول است، افزایش خواهد داد. بنابراین به نظر می رسد مجبورکردن ایران به پذیرش مطالبات حداکثری آمریکا در اولویت دولت ترامپ قرار خواهد داشت. درست است که اولویت راهبردی آمریکا، چین است ولی برای ترامپ تک دوره ای، داشتن چند موفقیت نسبتا فوری مهم خواهد بود و لذا درگیرکردن آمریکا در پروژه های دیگری مثل پروژه ایران که فکر می کند سریع تر می تواند به نتیجه برساند، اولویت ترامپ خواهد بود؛ در این راستا احتمالا در قدم اول تحریم های موجود را با شدت بیشتری اعمال خواهد کرد و سپس تحریم ها را گسترده تر خواهد نمود و در قدم دوم با اتکا به ابزارهای سخت و نیمه سخت تلاش خواهد کرد ایران را وادار به پذیرش مطالبات آمریکا کند؛ دقیقا همان مسیری که در دور اول خود بین سال های 97 تا 1400 در قبال ایران اتخاذ کرد .
اما در این شرایط قدرت بازدارندگی ایران که اول از هر چیز ریشه در انسجام داخلی و سپس نشان دادن توان تاب آوری و بعد از آن اراده و امکان پاسخ مناسب دادن به تعدی ها وتجاوزها دارد، شاید بتواند محاسبات ترامپ را در نحوه مواجهه با ایران تغییر دهد. ترامپ باید به این نتیجه برسد که برخلاف برخی ادعاها، ایجاد تنش جدی با ایران نه تنها منجر به تسلیم ایران نخواهد شد، بلکه باتلاقی برای او ایجاد خواهد کرد که چهارسال گریبانش را خواهد گرفت. بنابراین در این مقطع زمانی طراحی پاسخ دردناک و با سطح بازدارندگی کاملا محسوس به اقدامات صهیونیست ها بسیار اهمیت دارد چراکه نقش مستقیمی بر شکل دهی درک و رویکرد ترامپ نسبت به ایران خواهد داشت. ازسوی دیگر، تمرکز رئیس جمهور کشورمان بر گفتمان وفاق ملی، فرصتی مغتنم به شمار می‎رود و امید است که رئیس جمهور محترم با تعمیق انسجام ملی در پرتو پاسداشت اصول اصیل نظام و انقلاب و نفی هرگونه وادادگی و انفعال، بتواند این پیام را به مقامات جدید کاخ سفید مخابره کند که فشار بیرونی نه تنها منجر به گسست نخواهد شد که اتفاقا همبستگی ملی را تقویت خواهد کرد .البته عدم پاسخ گویی به مطالبات مردمی در چنین شرایطی عواقب بسیار نامطلوبی دارد. چند روز دیگر سن دولت چهاردهم صد روزه می شود و شایسته است آقای پزشکیان گزارش 100 روز عملکرد خود و این‎که چه بخش هایی از وعده های دولت عملی شده است، ارائه دهد. به هر روی،تجربه گذشته و واقعیت روی زمین این است که فرض را باید برای تشدید تحریم ها و فشارهای آمریکا و کشورهای غربی گذاشت لذا باید افرادی که درک و برنامه و توان و انگیزه لازم برای اداره کشور در شرایط تشدید تحریم ها را دارند، به کارگیری کرد. در همین راستا، صداقت و شفافیت دولتمردان در تعامل با مردم و نیز کاربست موثر ابزار رسانه های داخلی در قالب تعامل مستمر با اصحاب مطبوعات و خبرگزاری ها، اکنون بیش از هر زمان، لازمه تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی دربرابر آمریکاست. همچنین تعمیق پیوند با چین به عنوان قدرت سیاسی و اقتصادی که همسو با آمریکا گام برنداشته است، برای ادامه فروش نفت و تامین نیازهای کشور و البته با لحاظ عزت ملی به ویژه در مسائلی مانند جزایر تا ابد ایرانی، بسیار پراهمیت است. افزون بر این، مدیریت تنش با غرب و اجتناب از ادبیات و مواضع غیرمفید و هزینه زا، بهره گیری از توان دیپلماسی عمومی به وسیله گسترش توریسم، تعاملات هنری، ادبی، فرهنگی و اجتماعی با سایر کشورها و راه اندازی و تسهیل گفت‎وگو و رفت و آمد و تعامل بین شخصیت ها و نهادهای علمی و آموزشی در دیپلماسی عمومی بسیار مهم و کارگشاست

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1183515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به ایستگاه آخر رسید

قیمت جدید دام زنده

نبرد عقاب و شیر روی درخت

این زن برای ساختن یک مسجد به زندان افتاد

غذا دادن به نهنگ قاتل

ویدئوی جالب هوش مصنوعی از همکاری رونالدو و مسی در ساختمان سازی!

اولین پیام «هدهد» ارسال شد

معرفی «بیست عامل خستگی در کارهای فرهنگی» در کتاب

لاهوتی: پزشکیان در انتصاب مدیران به قول خود عمل کرد

اعضای مجلس خبرگان رهبری با آرمان‌های امام راحل تجدید میثاق کردند

بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی حضرت «جعفربن‌ابی‌طالب»

تاکید سران آلمان و فرانسه بر اتحاد اروپا در برابر ترامپ

حزب الله از انجام 36 عملیات علیه رژیم صهیونیستی خبر داد

رئیس آنروا خواستار اقدام کشورهای عضو برای کمک به فلسطینی‌ها شد

سرمقاله کیهان/ سه‌گونه کنش؛ سازش، جنگ و مقاومت

سرمقاله اعتماد/ استراتژی ایران در برابر دولت دوم ترامپ

فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس جمهور باشد؛ حمله «کیهان» به اصلاح طلبان بر سر آمریکا!

پرده‌برداری فرزین از سیاست ارزی جدید دولت

دیدار مدیرکل درمان و توانبخشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده‌های معظم شهدا در مشگین‌شهر

تفال/ یاد باد آنکه زما وقت سفر یاد نکرد

تقویم تاریخ/ ولادت با سعادت عقیله ‏ی بنی هاشم حضرت زینب (س) دختر امام علی(ع)

پیاده روی جالب فلامینگوها

انتقاد کیهان به رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آمریکا، روحانی را تحقیر کرد اما حضرتی عبرت نگرفت

معاون پزشکیان: به مجلس گزارش می‌دهم

آرای الکترال ترامپ باز هم افزایش یافت

گفتگوی تلفنی رئیس جمهور چین با ترامپ

وزیر دارایی آلمان برکنار شد؛ دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید

سرمقاله شرق/ برون‌گرایی‌-درون‌خوری

بومی سازی دستگاهی برای کنترل کیفیت چرخ‌های قطار

چاپ خاطرات شفاهی دختران دانشجوی پیرو خط امام (ره)

ایروانی با قدردانی از آنروا: نسل‌کشی در غزه از سوی رژیم صهیونیستی نقض حقوق بشر است

گروسی: به‌ زودی از ایران بازدید می‌کنم

رایزنی السیسی و ترامپ درباره روابط دوجانبه

حمله شبانه اسرائیل به مناطقی در لبنان؛ 50 تن شهید و63 نفر زخمی شدند

31 شهید و ده‌ها مجروح در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه

سرمقاله خراسان/ کارت‌‎های برنده در برابر ترامپ

خروج یک لشکر ارتش صهیونیستی از نوار غزه

واکنش بایدن به پیروزی ترامپ

رفع فیلترینگ پایان راه است؟

زنگ خطر سیاسی در آلمان

بازگشت‌خوردگان؛ روایت زنان و کودکان مهاجر از دستگیری و اردوگاه

مهمترین بازیگر پشت صحنه انتخابات 2024 آمریکا

مولودی خوانی زیبای محمد حسین حدادیان

مولودی خوانی زیبایی از حاج سیدرضا نریمانی

ستارگان همسایه خورشید

تو آدم نشوی جان پدر!

هریس پیروزی ترامپ را تبریک گفت

بن سلمان و ترامپ تلفنی گفت وگو کردند

بازجویی از رئیس شورای امنیت داخلی اسرائیل

زمینه سازی برای رشد شرکت های دانش بنیان در کیش