ایران پرسمان

آخرين مطالب

چه خوب که علی لاریجانی ردصلاحیت شد سیاست روز

چه خوب که علی لاریجانی ردصلاحیت شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خدارا چه دیدید. شاید علی لاریجانی که دو دوره پیاپی رد صلاحیت شده است تا مبادا به میدان پاستور برسد چند صباح دیگر عهده دار کاری بزرگ شد. الخیر فی ما وقع.
عبدالجواد موسوی| حکایت اهل سیاست در سرزمین ما حکایت غریبی است. تا وقتی در مصدر امور اجرایی بزرگ قرار نگیرند از موانع و مصیبت های واقعی عالم سیاست درک درستی ندارند. وقتی هم ملتفت می شوند ماجرا از چه قرار است موعد مسئولیتشان به سر می آید و باید بروند جای دیگری مشغول شوند و یا این که کلا حیات سیاسی شان خاتمه می یابد.
عده ای هم تا وقتی رسما از عرصه سیاست کنار گذاشته نشوند درکی از واقعیت نمی یابند.بخش اعظمی از آن ها که امروزه اصلاح طلبشان می خوانیم از این زمره اند.آرمانخواهان رادیکالی که به برکت رد صلاحیت از ساحت سیاست کنار گذاشته شدند و این فرصت را یافتند تا هم کمی مطالعه کنند و هم مهم تر از آن از بیرون به خودشان و مصیبت هایی که برای دیگران رقم زدندنگاه کنند. البته همه سیاست مداران مشمولاین حکم نمی شوند. بیشتر، سیاستمدارانی اهل عبرت گرفتن و یادگیری اند که دغدغهآموختن وسودای بهتر شدن اوضاع ملک و مردم را در سر دارند وگرنه آن که به خیال ثروت اندوزی و قدرت طلبی قدم در این راه می گذارد هزار سال هم اگر از عمرش بگذرد چیزی بر فهم و درکش از عالم افزوده نمی شود.
اما علی لاریجانی جزو معدود سیاستمداران اهل کتاب این سرزمین است. شاید یک علتش این باشد که او علاوه بر تحصیل در رشته فلسفه سالیان سال مدیریت کلان فرهنگی را عهده دار بود و این توفیق اجباری سبب می شد تا از کتاب و خواندن فاصله نگیرد. سیاستمداری که روز بروز با واقعیت های سخت سیاست در این ملک بیشتر آشنا شد و اگرچه از دل جناح راست بیرون آمد اما اندک اندک توانست در زمره سیاستمداران مستقلی درآید که بیرون از دعواهای جناحی به منافع ملی می اندیشند. کاری بس دشوار. آن هم برای مردی که دست کم دو تن از برادرانش سمت و سوی سیاسی آشکار و تندی دارند. فاصله گرفتن از سبب و نسب و برای خود هویتی مستقل تعریف کردن آن هم در عالم سیاست و به ویژه در این سرزمین امری است نزدیک به محال که علی لاریجانی به خوبی توانست از عهده آن برآید.
اما به نظرم فصل درخشان حیات علی لاریجانی بعد از رد صلاحیت های او آغاز شد. البته که در سرزمین عجایب هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست. رئیس جمهور کنونی ایران گواه روشنی است بر این مدعا. شخصی که صلاحیتش برای نمایندگی مجلس تایید نشد چندی بعد توانست به مدد حمایت رهبرانقلاب تایید صلاحیتش را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بگیرد و در کمال ناباوری بسیاری سکان دار ریاست قوه مجریه شود.
خدارا چه دیدید. شاید علی لاریجانی که دو دوره پیاپی رد صلاحیت شده است تا مبادا به میدان پاستور برسد چند صباح دیگر عهده دار کاری بزرگ شد. الخیر فی ما وقع.
من اما فکر می کنم علی لاریجانی رد صلاحیت شده به مراتب از علی لاریجانی سیاستمدار به معنای حرفه ای اش برای این مملکت مفیدتر خواهد بود. گواه این مدعا همین کتابی است که به تازگی به همت دانشگاه تهران چاپ و منتشر شده است. کتاب حقیقتا تالیف خود علی لاریجانی است. این اتفاق را نباید دست کم گرفت. گفتم که علی لاریجانی جزو معدود سیاستمداران اهل کتاب است. کم نیستند سیاستمدارانی که پول داده اند و به اسم آن ها کتاب چاپ شده. از شعر و نثر. از تحقیق و پژوهش در حوزه فلسفه و مباحث نظری و ادبیات و طب و نجوم و تاریخ و ...الخ. لاریجانی اما کتابی را به رشته تحریر در آورده که حاصل تاملات او در حوزه حکمرانی بوده. با نثر خودش. و مهم تر از همه تلاشی برای پُر کردن جای خالی تئوری در حکمرانی. بی تعارف نظام حاکم پس از قریب به نیم قرن حکمرانی هنوز از حیث تئوریک بلاتکلیف است. هنوز با این شعار بنیادین که قرار بوده هویت این نظام حکمرانی را تشکیل دهد تکلیفش معلوم نیست: جمهوری اسلامی ایران. هنوز حد و حدود نقش مردم تعیین نشده و درست به همین دلیل است که یک بار انتخاباتی مثل 88 برگزار می کنیم و یک بار انتخاباتی مثل 1400. در نسبت با اسلام هم همین قدر ماجرا مبهم است.
هنوز نمی دانیم قرار است اسلام حداکثری را در جامعه پیاده کنیم یا اسلام حداقلی را. به همین دلیل از یک طرف در ماجرای بانکداری به اباحه گری محض روی آورده ایم و از طرف دیگر در قصه حجاب هیچ رقمه حاضر نیستیم کوتاه بیاییم.
حتی مفهوم روشنی از ایران به دست نیامده ایم تا مردم بدانند وقتی می گوییم ایران صرفا به حد و حدود مرزی پایبندیم و یا معیارهای دیگری در ذهن داریم.کتاب «عقل و سکون در حکمرانی» تلاشی است برای دست یافتن به تعریف روشنی از حکمرانی. نویسنده کتاب هم به آراء فلاسفه و متفکران ممتاز غربی توجه دارد و هم از حکمت و ادب فارسی غافل نیست.
عدالت و آزادی و توسعه از دغدغه های مهم اوست و با بررسی آراء ابن سینا، علامه طباطبایی و شهید مطهری سعی دارد تعریفی از حکمرانی خوب به دست دهد. درباره این کتاب نکاتی دارم که بماند به وقتش. یعنی امیدوارم فرصتی فراهم شود تا با حضور تعدادی از اهل فرهنگ و سیاست درباره این کتاب به تفصیل سخن بگوییم.
دست به نقد خواندن این کتاب را به اهل سیاست و همه آن ها که دغدغه حکمرانی خوب دارند توصیه می کنم و امیدوارم دکتر لاریجانی به این زودی ها به ساحت سیاست به معنای جدی و پُرمشغله اش باز نگردد. دست کم تا وقتی که بتواند جلد دوم این کتاب را روانه بازار کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1181634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اوکراین: با یکی از قدرتمندترین حملات روسیه مواجه هستیم

فعال شدن آژیرهای هشدار در شهرک‌‌های اسرائیلی حومه غزه

رسوایی دخالت تسلیحاتی مصر در نسل‌کشیِ غزه!

«زباله» در انتخابات آمریکا توفان به پا کرد

طبیعت کم‌نظیر و زیبای استان گوانگشی در چین

دزد خونسرد و آرام

شعر انتخابی سمیرا یکه‌تاز در رقابت شاعران

«اسپیس‌ایکس» می‌خواهد «استارشیپ» در فضا سوخت‌گیری کند

ابداع جوان پاکستانی در هوشمند کردن خودروی خود

لاریجانی: بخاطر 5 درصد که نمی‌توانیم فیلتر کنیم، باید کار را برای آن 95 درصد سهل کنیم

پنچرگیری آفرود بدون باز کردن لاستیک!

سرقت دیوانه وار از یک فروشگاه برند کیف در کالیفرنیا

تفاوت خیابان‌ها و ساختمان‌ها در مرز فرانسه و موناکو

محسن رضایی با خانواده شهید زاهدی دیدار کرد

وزیر اقتصاد: وقتی مدیر سودآوری شرکت را از دست داد باید بلافاصله برکنار شود

شرط بازگشت امنیت به بورس

انتقاد از 2 سامانه؛ از هزینه گزاف راه‌اندازی سامانه نان تا بی‌اثری سامانه املاک و اسکان

بولتون: ترامپ در صورت پیروزی هریس در انتخابات، نتایج را نمی‌پذیرد

شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به لبنان در آستانه رسیدن به 3هزار نفر

بال‌های زیبای پروانه ای به نام طاووس آبی

مدودف: آمریکا از وقوع جنگ جهانی سوم جلوگیری کند

سوریه؛ آوردگاه تسویه حساب ترکیه با کردهای جدایی‌طلب

میخواست ایستگاه برق را تعمیر کند منفجرش کرد و در رفت!

یوفوی غول پیکری توسط دوربین ایستگاه فضایی بین المللی شکار شده!

در حاشیه دیدار امروز دانش‌آموزان با رهبر انقلاب چه گذشت؟

تظاهرات علیه کشتار خبرنگاران غزه در پاریس

طوفان‌ها و اعتصابات، رشد اشتغال در آمریکا را متوقف کردند

پاسخگویی مدیرکل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری در مرکز سامد

تصویری خنده‌دار و بامزه‌ در یک فرش تاریخی!

سخنان دلنشین دکتر انوشه

این دوچرخه سواری نفس‌تان را در سینه حبس خواهد کرد

رهبر جدید حزب محافظه‌کار انگلیس انتخاب شد

زخمی بر جان طبس

سنجابی که جیره زمستانی همسایه‌اش را دزدید و قایم کرد!

روسیه گوگل را ده‌ها برابر کل ثروت جهان جریمه کرد

وزیر کشور: انسداد مرزهای شرقی تا نیمه اول سال آینده تکمیل می‌شود

پیش بینی صندوق بین المللی پول از روند کاهشی تورم در ایران

همه مردها دوست دارند این سکانس گلادیاتور را تجربه کنند!

حفاظت فیل مادر از بچه اش در مقابل خطر

تشخیص فساد شیر با یک اپلیکیشن بدون نیاز به باز کردن پاکت

شعر انتخابی منصوره محمدی مزینان در رقابت شاعران

چه خوب که علی لاریجانی ردصلاحیت شد

روایتی از نابسامانی سامانه‌ای در شرکت فرودگاه‌ها!

طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر در قانون بودجه 1404 می‌آید؟

جاده زیبای شفت در گیلان

حمله پهپادی حزب‌الله به پایگاه سیستم راداری در تل‌‌آویو

انتشار اولین اسناد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در کتاب «ایستگاه خیابان رزبلت»

شعری زیبا برای عشق

خسرو نمیتونست از خیر شیرین بگذرد!

پنجره متفاوتی از دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب