ایران پرسمان

آخرين مطالب

قالیباف: از صحنه روزگار حذف می‌شویم اگر... سیاست روز

قالیباف: از صحنه روزگار حذف می‌شویم اگر...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مجمع هماهنگی مراکز تاریخ‌پژوهی و بانک‌های اسنادی ایران با بیان اینکه روایتگری ابزاری برای مقابله در جنگ ترکیبی دشمن است و جوانان برای مقاومت در جنگ ترکیبی باید مسلح به داده‌های مستحکم باشند گفت: با استفاده از این ابزار می‌توانیم عقب ماندگی‌های گذشته خود را جبران کنیم که اگر غفلت شود واقعاً از صحنه روزگار حذف می‌شویم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مجمع هماهنگی مراکز تاریخ‌پژوهی و بانک‌های اسنادی ایران (مهتاب) که صبح امروز (دوشنبه، 30 مهر ماه 1403) در ساختمان کتابشناسی ایران واقع در کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهمیت مسأله اسناد، تاریخ‌نگاری و تاریخ‌پژوهی گفت: شاید حدود 30 سال به اهمیت این موضوعات پی‌برده نشده بود و با گذر زمان متوجه اهمیت ویژه این موضوعات شدیم.
قالیباف دیجیتالی کردن (هوشمندسازی) اسناد کتابخانه مجلس را اقدام مثبتی ارزیابی کرد و یادآور شد: براساس گزارشی که چند نوبت دریافت کردم، قریب به 4 میلیون اسناد از پیش از انقلاب به‌صورت دیجیتالی (هوشمند) درآمده و آماده برخط شدن است تا همگان به آن دسترسی داشته باشند. اسناد پس از انقلاب نیز مرحله اسکن را گذرانده و قرار است همین مسیر را طی کند تا در نهایت همه آنها در معرض عموم قرار بگیرد.
وی روایتگری را گام اول در مسیر روشنگری دانست که ارزش افزوده کار تاریخی را چند ده برابر می‌کند و افزود: اگر از روایتگری اتفاقات و رویدادها و...در این زمان غفلت شود، ده‌ها سال بعد هرقدر برای روایتگری تلاش شود، اثری نخواهد داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه موضوع مقاومت، جبهه مقاومت و مسأله فلسطین و لبنان از موضوعات حیاتی، ریشه‌ای و مبنایی انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: اگر نهضت امام(ره) مبنای انقلاب باشد، در موضوع کاپیتولاسیون که از سوی ایشان مطرح شد، ام‌الفساد جهان بشریت و امت اسلامی ریشه در رژیم صهیونیستی دارد که تمشیت امور آن نیز بر عهده آمریکاست.
وی اظهار کرد: امروز نسل جدیدی را می‌بینیم که هیچ آگاهی نسبت به وقایع و اتفاقات آن سال ندارند و وقتی با دانشجویان ورودی امسال صحبت می‌کنیم می‌بینیم نسبت به این مسائل هیچ تحلیلی ندارند و براساس روایت‌های دیگران برداشت می‌کنند؛ نکته مهم این است که اگر قصد داشته باشیم بعدها این موضوع را روایتگری کنیم بی‌فایده است.
قالیباف روایتگری موضوعات روز را از آن جهت مهم دانست که تحلیل هر حادثه در کشور نیازمند اطلاع و آگاهی نسل جدید نسبت به آن است چرا که اگر اطلاع نباشد، حساسیت هم وجود نخواهد داشت و گفت: امروز دچار جنگ ترکیبی هستیم که شامل جنگ نرم، جنگ سخت و جنگ هوشمند می‌شود و مسأله روایتگری به‌عنوان نوعی ابزار حضور در این جنگ است که ما در مجلس نیز برای تحقق آن کمک خواهیم کرد.
رئیس قوه مقننه فناوری و پیشرفت در حوزه تاریخ پژوهی و سندپژوهی را سرخط و آغازی برای جبران گذشته دانست و گفت: امروز سیستم آنالوگی(دستی) در حال تبدیل شدن به سیستم دیجیتالی(هوشمند) است اما از اینجا به بعد باید تلاش کنیم تا همراه با دنیا حرکت کنیم که اگر این اتفاق رخ ندهد دچار فاصله نوری با همه دنیا می‌شویم و به معنای واقعی از تاریخ و اذهان حذف شده و ماندگار نمی‌شویم.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از هوش مصنوعی عنوان کرد: با استفاده از این ابزار می‌توانیم عقب ماندگی‌های گذشته خود را جبران کنیم که اگر غفلت شود واقعاً از صحنه روزگار حذف می‌شویم.
قالیباف با اشاره به عمر 117 ساله تاریخ قانونگذاری در کشور، بیان کرد: ما تمام سیر تاریخی قوانین را با استفاده از هوش مصنوعی به لحاظ لفظی و معنایی گردآوری کرده‌ایم و تمام روندی که یک قانون در طول عمر خود گذرانده، مشخص است.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه براساس هوشمندسازی صورت گرفته در مجلس مشخص است که هر قانون را چه کسی و چه ارگانی در چه تاریخی برای بار اول به تصویب رسانده و کجا تکرار و کجا منسوخ شده است، عنوان کرد: در چند هفته اخیر به نمایندگان گفتم برای ارائه هر طرح یا اصلاح ماده‌ای ابتدا باید با تبلت خود به این سامانه مراجعه کنند تا کار تکراری صورت نگیرد.
وی در ادامه با اشاره به تنقیح قوانین با استفاده از هوش مصنوعی که قابلیت تبدیل 12هزار قانون به 3000 قانون را دارد، گفت: در حوزه تاریخ و اسناد نیز در وهله نخست باید به دنبال گردآوری و بعد استفاده از هوش مصنوعی بود که هم به جهت معنایی و هم به جهت لفظی امکان پذیر است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه در کنار استفاده از هوشمندسازی اسناد باید کاری کنیم که از دنیا عقب نمانیم، گفت: در کنار آن باید مسیر شناخت و تحلیل درست از مسائل روز را برای جوانان فراهم کنیم و هرچه سریع‌تر روایتگری به‌موقع را انجام دهیم تا جوانان از این طریق به‌عمق ماجراها آگاه شوند.
در این نشست چهره‌هایی همچون حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام محمد خزایی، رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، موسی حقانی، رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر، عباس سلیمی، نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، حجت‌الاسلام سعید فخرزاده دفتر تدوین دستاوردهای انقلاب اسلامی، مسعود رضایی، نماینده مرکز اسناد دفتر نشر مقام معظم رهبری، قاسم تبریزی، عضو شورای پژوهشی موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، سید جواد حسینی، نماینده مؤسسه انقلاب اسلامی و مسعود معینی‌پور رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس حضور داشتند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1177954/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش شهاب شکارچی در آسمان ایران

فرمانده نیروی دریایی ارتش: عربستان درخواست داده در دریای سرخ رزمایش مرکب انجام دهیم

گزارش سخنگوی وزارت خارجه از سفر عراقچی به بحرین

اصابت موشک‌های حزب‌الله به نظامیان اسرائیل

بگو جزایر ایرانی دهنت عادت کنه

انتقاد از هر سـو؛ پزشکیان دوستانش را فدا کرد

خبررسانی تکان دهنده رسانه ملی

کنگـره آمریکا رقابتی‌‏تر از همیشه

سکوت میلیاردی؛ چرا منتقدان امروز زمان حذف ارز ترجیحی ساکت بودند؟

چرا ایران در دهه 40 توانست صنعتی شود؟

برای جنگ و صلح آماده‌ایم

وال‌استریت ژورنال: یحیی سنوار به صلح سرد اسراییل و اعراب پایان داد؟

آیا روند صعودی قیمت طلا ادامه می‌یابد؟

عضو اتاق ایران: کسری تراز تجاری به 20 میلیارد دلار خواهد رسید

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 1 آبان 1403

داستان راننده تاکسی!

گذرِ سیاره ی ناهید از مقابلِ خورشید

طبیعت زیبای ژاپن در زیر آب

تایم لپس بی‌نظیر از شنای نهنگ قاتل

نقل خاطره ای از فرزند شیخ احمد کافی در مورد دعای ندبه

4 گوشه دنیا/ 22 حیوان شگفت‌انگیز که می‌توانند اندام خود را بازسازی کنند

سرقت عجیب از ویترین موبایل فروشی در ایرلند

هالشتات شهری کوچک و دنج در اتریش

معنای اعداد روی لاستیک

امیرالمؤمنین (ع) زینتِ همه‌ی خوبی هاست

الکی حرف نزنیم!

هشدار ترکیه درباره ماجراجویی تل‌آویو علیه ایران و تلاش برای تحقق طرح «اسرائیل بزرگ»

خبرگزاری روسی: پزشکیان مجددا به روسیه سفر خواهد کرد

فرمانده کل سپاه پیام داد

روایت معاون پارلمانی دولت از تلاش پزشکیان برای تصویب FATF

آیا مردم بحرین خودشان خواستند در سال 50 از ایران جدا شوند؟

روایتی از حمله به کنسولگری ایران در سوریه تا دفاعی مشروع به‌نام عملیات «وعده صادق»

اهمیت استراتژیک جزایر سه‌گانه ایران به جهت اقتصادی، سیاسی و نظامی چیست؟

وضعیت سخت بیمارستان «کمال عدوان» در شمال غزه به علت نبود امکانات

حمله به «قرض‌الحسن»؛ تخریب هدفمند نهاد خدمات مالی شهروندان لبنانی

می‌دانستید ماهی ها هم می‌توانند صحبت کنند؟

وقتی غذا سفارش دادی و طوطی‌هات تحویل می‌گیرند!

برج کتاب بی‌نهایت در پراگ

گوناگون/ انگلیسی‌زبان‌ها کدام زبان‌های جهان را سخت یاد می‌گیرند؟

راه حل پدر برای دعوای بچه هاش!

شکار دیدنی هشت پا در دریا

وقتی تصادف می کنید و ماشین تان را تعمیر نمی کنید!

گذرِ ایستگاه فضایی بین المللی بر فراز خلیج فارس

کنار من باش!

کاخ سفید: بایدن از افشای اسناد اطلاعاتی آمریکا درخصوص ایران و اسرائیل عمیقا نگران است

امیر ایرانی: ارتش، شهپادها را به عنوان یک تهدید از آب‌های منطقه جمع‌آوری می‌کند

روسیه: پوتین چهارشنبه با پزشکیان دیدار می‌کند

عراقچی با پادشاه بحرین دیدار کرد

گفت‌وگوی 40 دقیقه‌ای وزرای خارجه ایران و ژاپن؛ ابراز نگرانی توکیو از تشدید تنش‌ها در غرب آسیا

حماس درباره سفر بلینکن: آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است نه میانجی صلح