ایران پرسمان

آخرين مطالب

روایت "نشنال اینترست" از اشتباهات بایدن در عرصه سیاست خارجی خبر خوب

روایت "نشنال اینترست" از اشتباهات بایدن در عرصه سیاست خارجی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
"جیمز کارافانو*"، عضو ارشد "بنیاد هریتیج" در گزارشی برای "اندیشکده نشنال اینترست"، ماهیتِ سیاست خارجی دولت "جو بایدن" را هدف قراد داده و تاکید کرده که دولت وی تاکنون، عملکرد مناسبی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نداشته و به نوعی، آمریکا را در این زمینه به عقب نیز رانده است. کارافانو در این رابطه می‌نویسد:
«جو بایدن قرار بود روز یکم فوریه، نخستین سخنرانی مهم خود را در زمینه سیاست خارجی دولت جدید آمریکا انجام دهد. با این حال، این سخنرانی به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی، به تعویق افتاد. ظاهرا دو اینچ برفی که در اواخر هفته گذشته در واشنگتن بارید، حمل و نقل و جابجایی را به شدت خطرناک کرده بود.
به گزارش فرارو، گذشته از این باید به این نکته اشاره کرد که جو بایدن در عرصه سیاست خارجی آمریکا، موضوعات چندانی را در دست ندارد تا در مورد آن ها، اقدام به لاف زنی کند. در واقع، بایدن در نخستین هفته از حضور خود در کاخ سفید، به گونه‌ای رفتار می‌کرد که انگار مایل است سیاست حزبی در ایالات متحده آمریکا را در مسیر مناسبی (مسیر وحدت) قرار دهد. با این حال، وی در این رابطه عملکرد خوبی نداشته و عملا به دیدگاه‌های جمهوریخواهان در عرصه سیاست خارجی آمریکا، بی تفاوت بوده و نتوانسته آن وحدتی که همواره از آن دم می‌زده را در عرصه معادلات سیاسی آمریکا، اجرایی کند.
در ادامه، به چند اشتباه و خطای فاحش از سوی جو بایدن در عرصه سیاست خارجی آمریکا (از نظر نویسنده این گزارش: جیمز کارافانو) اشاره می‌شود که منجر به شادی گروه‌های چپ گرای افراطی شده و در نقطه مقابل، امنیت و رفاه مردم آمریکا را عمیقا تضعیف کرده است.
لغو کردن پروژه "خط لوله کیستون ایکس اِل"
خط لوله کیستون ایکس ال، یک سیستم خط لوله جهت انتقال نفت خامِ کانادا و مناطق شمالی آمریکا به پالایشگاه‌های تگزاس است. این خط لوله و افتتاح آن در نوع خود می‌توانست ظرفیت واردات نفت خام آمریکا از کانادا را دو برابر کند. این مساله بدون تردید از حیث اقتصادی و رفاهی، منافع زیادی را برای آمریکا به دنبال داشت. با این حال، بایدن در نخستین روز حضور خود در قدرت، این پروژه را لغو کرد.
به زعم بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، این اقدام بایدن، تاثیرات بسیار بدی را نیز بر آب و هوای آمریکا خواهد داشت، زیرا اکنون برای انتقال نفت خام، باید از روش‌های جایگزین استفاده کرد که این مساله منجر به تولید گاز‌های گلخانه‌ای زیادی خواهد شد.
از منظر اقتصادی نیز این اقدام بایدن به دلیل از بین بردن هزاران فرصت شغلی و بالابردنِ هزینه‌های انرژی در آمریکا و کانادا، کاملا مضر و زیانبار است. از منظر راهبردی نیز این اقدام بایدن، امنیت انرژی آمریکا را عمیقا تضعیف خواهد کرد. از منظر سیاست خارجی نیز، این اقدام بایدن خسارتی برای آمریکا است، زیرا به یکی از نزدیکترین متحدان خارجی آمریکا یعنی کانادا، آسیب زیادی وارد کرده است. در این راستا، مقام‌های کانادایی در موضع گیری‌های مختلفی، این اقدام بایدن را نکوهش کرده و آن را ضربه‌ای به روابط سازنده آمریکا و کانادا توصیف کرده اند.
ناشیانه عمل کردنِ دولت بایدن در مساله تغییرات آب و هوایی
جو بایدن تصمیم گرفت تا آمریکا را به توافق آب و هوایی پاریس بازگرداند. دولت ترامپ با این استدلال از توافق آب و هوایی پاریس خارج شد، زیرا معتقد بود که این توافق هیچ کاری برای مهار اقدامات و رویه‌های دولت چین که یکی از بزرگترین انتشاردهندگان گاز‌های گلخانه‌ای در جهان است، انجام نمی‌دهد. عدم سخت گیری به چین، عملا هزینه‌های زیادی را به دولت آمریکا وارد می‌کرد و هیچ دستاوردی را برای بهبود وضعیت اقلیمی جهان نداشت. هیچکدام از امضا‌کنندگان توافق آب و هوایی پاریس، به تعهدات خود به نحو موثری عمل نکرده و نمی‌کنند. چنانکه در شرایط کنونی، میزان تولید گاز‌های گلخانه‌ای چین، تقریبا دو برابرِ آمریکا است.
اینکه دولت بایدن به توافق آب و هوایی پاریس برگردد، تنها در صورتی برای آمریکا مفید خواهد بود که دیگر کشور‌ها نیز به نحو قابل توجهی به تعهدات خود در چهارچوب توافق مذکور عمل کنند. از این منظر، بازگشت آمریکا به توافق آب و هوایی پاریس (توسط بایدن)، چندان مناسب نبود.
بدون تردید دولت آمریکا به محض ورود به توافق آب و هوایی پاریس باید سیاست‌هایی را به اجرا بگذارد که ماهیت اصلی آن ها، سرعت بالایشان در اجرا است و این مساله می‌تواند روند نوآوری و ابتکار اقتصادی در آمریکا را تحت تاثیر قرار ئدهد و خسارتی جدی را به مالیات دهندگان آمریکایی وارد کند. در واقع، انجام فوری این اقدام (بازگشت به معاهده آب و هوایی پاریس) از سوی دولت بایدن، تا حد زیادی قدرت رقابت پذیری آمریکا را در یک جهانِ رقابتی، کاهش داده است.
دولت بایدن و امضای قرارداد "استارت نو" با روسیه
دولت اوباما در دوره حضور خود در قدرت، قرارداد کنترل تسلیحاتی را با روسیه به امضا رساند که چندان کارایی نداشت. این توافق صرفا 45 درصد از زرادخانه‌های تسلیحاتی دولت روسیه را پوشش می‌داد. این مساله عملا به دولت روسیه اجازه می‌داد تا در زمینه تسلیحات اتمی، رویکردی قوی‌تر اتخاذ کند و در عین حال، از دولت آمریکا می‌خواست تا توانمندی‌های خود را در این زمینه کاهش دهد. دولت بایدن در برهه کنونی، همان توافقی را که دولت اوباما با دولت روسیه منعقد کرده بود، برای یک دوره 5 ساله دیگر و در قالب قرارداد "استارت نو"، تمدید کرده است.
در جهانی که روسیه و چین به عنوان رقبای آمریکا، روز به روز از حیث هسته‌ای قوی‌تر می‌شوند، دولت آمریکا باید به سمت آن نوع از قرارداد‌های کنترل تسلیحاتی با آن‌ها حرکت کند که از قابلیت راستی آزمایی برخوردار باشند. اینکه جو‌بایدن حاضر نشد مفادی را به توافق کنترل تسلیحات اتمی با روسیه بیفزاید، در نوع خود یک شکست و اشتباه جدی برای آن به حساب می‌آید.
آشفته کردن هر چه بیشترِ خاورمیانه
دولت بایدن در مسائل مهم خارومیانه نظیر مساله هسته‌ای ایران و یا تعامل با کشور‌هایی نظیر سوریه، عربستان و به طور کلی متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس، عملا راه و مسیرِ دولت اوباما را در پیش گرفته است. اینکه جو بایدن هیچ مساله جدیدی را به رویکرد دولت اوباما در قبال مسائل خاورمیانه نمی‌افزاید، خود یکی از نقص‌های عمده وی است. تاکنون بایدن هیچ سیاست جدیدی را که بتوان آن را مختص به دولت وی در زمینه مسائل مهم خاورمیانه دانست، از خود نشان نداده است. امری که چالشی جدی برای ایالات متحده آمریکا است».
*نویسنده: جیمز کارافانو، وی عضو ارشد بنیاد هریتیج است

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/251643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاد دانشگاه تهران: درآمدهای نفتی دولت احمدی‌نژاد برابر با کل درآمدهای تاریخ ایران بود

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

ادای احترام استاندار، مدیر کل بنیاد سمنان و مسئولان ارشد اجرائی نسبت به مقام شامخ شهدای مهدیشهر

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

پل وحشتناک و عجیب Eshima Ohashi در ژاپن

نحوه بهره‌برداری از جزیره خالی از سکنه در عربستان

مشارکت هوش‌ مصنوعی در جشن انقلاب 1403

حرکت هماهنگ سارها در ایتالیا

درخشش قطبی قرمز؛ یک نمایش واقعی بهشتی!

زیبایی مسحورکننده پارسه؛ قلب تپنده ایران

گوناگون/ کشف استثنائی از خانه رئیس قبیله

تکامل دوچرخه از 1700 تا 2050؛ سفری در گذر زمان

نمای 360 درجه از قله‌ی اورست

فرایند سوختن کبریت به صورت صحنه آهسته و بسیار نزدیک

شاکی ترین فرد جهان در گینس ثبت شد

چشم عینک AR را ببینید!

برگ‌ها الهام‌بخش پنل‌های خورشیدی آینده می‌شوند

ماجرای شاه عباس و یوزباشی!

شاعرانه/ قطار می رود و تو می روی

ایران چگونه از صفر به قدرت موشکی تبدیل شد

چرا ترامپ موضع خود را تغییر داد؟

عون: به دنبال بازسازی ویرانی‌هایی هستیم که اسرائیل ایجاد کرده است

پاکستان خواستار حل مناقشه کشمیر با حضور هند شد

خیز ترامپ برای انحلال وزارت آموزش‌و‌پروش آمریکا

صدها زن در کنگو زنده سوزانده شدند

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

واکنش سازمان ملل به طرح ترامپ درباره غزه

سایه سنگین بخشنامه خیلی محرمانه!

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

هم میهن نوشت: از تروریسم تا پراگماتیسم

یک تحلیلگر: ترامپ در ارتباط با ایران در تله نتانیاهو نمی‌افتد

پیش بینی قیمت دلار 18 بهمن 1403

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: سالانه 800 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در کشور داریم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 18 بهمن 1403

مادر شهیدان والا مقام «محمدحسن و عباس گیوه‌کی» آسمانی شد

اگر نمی‌دانستیم قبله کدام طرف است چه کنیم

لحظه تولد بامزه یک اختاپوس

به چه شک‌هایی در نماز نباید اعتنا کنیم؟

گوناگون/ خویشاوند باورنکردنی نهنگ که در خشکی زندگی می‌کند

لحظه نجات یک ببر و یک گراز وحشی از چاه پر از آب

سیاهچاله ای بزرگتر از کهکشان آندرومدا

سخنان دلنشین دکتر بهمن بنی هاشم

حاشیه‌نگاری‌های امروز حیاط دولت

رونمایی از تلفیق نسخه ارتقا یافته باور 373 با سامانه اس 300 در رزمایش اقتدار

طالبان: سفر عراقچی به کابل فصل جدیدی را در روابط افغانستان و ایران رقم زد

ظریف راهی بغداد شد

در پی خروج آمریکا، آرژانتین نیز از «سازمان جهانی بهداشت» خارج می‌شود