یک کارشناس امنیتی: نفوذ به بندرهای ایران آسان است
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی مهدیان، کارشناس امنیتی درباره ابعاد انفجار بندر شهید رجایی، به هممیهن گفت: «هر دو گزینه تعمد یا سهلانگاری را میتوان در خصوص آنچه در بندرعباس رخ داد مدنظر قرار داد. اما باید به این نکته توجه کنیم که سهلانگاریها موردی نیست. متاسفانه بعد از سال 1384 و روی کار آمدن آقای احمدینژاد و جابهجاییهای مدیریتی که او انجام داد و سیستم مدیریتی و سازمانی ایران را به هم ریخت، با مشکلات مختلفی مواجه شدیم. سپردن مدیریت به افراد، تابع نظم و انضباط و قواعد خاصی است. اما این مسئله از 20 سال پیش به هم ریخت. یک روز فرماندار فلان شهر کوچک را بدون هیچ تجربه یا دانشی از میان افراد کاملاً غیر مرتبط انتخاب میکردند چون به تفکر خودشان وابسته بود. امروز هم با این مسئله مواجهیم.»
او ادامه داد: «چند وقت پیش دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی به هرمزگان رفت و بازدیدی هم از بندر شهید رجایی داشت. در مصاحبهای که کرد گفت وضعیت گمرک خیلی خراب است. وقتی آقای خسروپناه به عنوان یک فرد غیرمتخصص در این حوزه متوجه مشکل میشود، پس وضعیت نابسامان است. همین امروز معاون وزیر راه و رئیس سازمان بنادر با مدرک کشاورزی در این مسئولیت قرار دارد. آنچه میگوییم، مربوط به یک بندر کوچک نیست. راجع به وضعیت بزرگترین بندر کشور است. دشمن هم به راحتی میتواند از این وضعیت استفاده کند. در حال حاضر در اخبار میخوانیم که معلوم نیست این محموله از کجا آمده و به چه صورت وارد بندر شده! صاحب این محموله هنوز مشخص نیست! در چنین شرایطی میخواهیم یقه چه کسی را بگیریم؟ اصلاً چند نفر هم قاصر یا مقصر باشند، محاکمه و بعد هم اعدام کنیم. در نهایت چه مشکلی از این وضعیت را حل میکند؟ این یک زنگ خطر برای کشور است که سهلانگاریهای مشابه و عدم وجود مدیریتهای تخصصی تقریباً در بسیاری از بخشهای کشور وجود دارد. انتصابها در بهترین حالت عموماً وابسته به تائید و سفارش، نماینده مجلس منطقه و ائمه جمعه است. مسائل پشت پرده بماند.»
مهدیان درباره سناریوی خرابکاری خارجی که مورد توجه و گمانهزنی قرار گرفته نیز گفت: «در این سناریو، اگر تعمدی در کار باشد به نظر من از جانب موساد است. تجربه این را به ما میگوید و تاکید میکنم که اگر تعمد در کار باشد. هدف آن هم تخریب مذاکرات و روند دیپلماتیک ایران و آمریکاست که در شرایط سختی شکل گرفته و پیش میرود. مسئولین مربوطه باید بسیار هوشیار باشند که در دامِ پهنشده نیفتند و ما را از مسیر صحیحی که انتخاب کردیم، خارج نکنند. ما در این مذاکرات منافع جمهوری اسلامی و مردم ایران را دنبال میکنیم. با توجه به زمینههای جدایی که میان اسرائیل و آمریکا در این مورد وجود دارد، ما میتوانیم این فاصله را بیشتر کنیم و کار را پیش ببریم. نه باید خودتحقیر باشیم و نه خود را دست کم بگیریم.
از تاثیرگذاری خودمان غافل نباشیم. همانطور که اسرائیلیها میتوانند روی آمریکاییها تاثیر بگذارند، ما هم میتوانیم. هدف نخستوزیر اسرائیل – نه الزاماً در خصوص حادثه بندر بلکه به صورت کلان – این است که ایران را از این مسیر خارج کند. موساد نیز اگر دست به عملی بزند، با همین هدف ورود میکند. از هر ابزاری که بتوانند استفاده میکنند و خرابکاری نیز فقط یکی از این ابزار است. اولویت ما در این شرایط باید ادامه همین مسیر باشد. تقارن زمانی این رخداد با مذاکرات روز شنبه ایران و آمریکا در عمان خیلی مهم است. این مذاکرات نباید صدمه ببیند.»
این کارشناس حوزه اطلاعات و امنیت درباره این سناریو که گفته میشود ممکن است عوامل داخلی در فرض تعمدی بودن حادثه، در آن دخیل باشند، اظهار داشت: «فکر نمیکنم عوامل داخلی در این فرض خیلی تاثیرگذار باشند. اگر تعمدی در کار بوده، حریف از باگهای سیستم بندری و بهخصوص بندر شهید رجایی استفاده و کار خود را کرده است. در این فرض، دهها راه هم برای انفجار از راه دور وجود دارد که نیازی به عوامل داخلی پیدا نمیشود. گرچه همه احتمالات را باید در نظر گرفت و عناصر نفوذی را در ارکان دیگر باید جستوجو نمود.»
بازار ![]()
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246232/