ایران پرسمان

آخرين مطالب

هزینه‌های نظامی جهان در 2024 به رکورد 2.7 تریلیون دلار رسید جهان ما

هزینه‌های نظامی جهان در 2024 به رکورد 2.7 تریلیون دلار رسید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / موسسه تحقیقاتی موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم سیپری (SIPRI) امروز (دوشنبه) گزارش داد که هزینه‌های نظامی جهان در سال 2024 به 2.7 تریلیون دلار افزایش یافته است که بیشترین افزایش سالانه از زمان جنگ سرد تاکنون محسوب می‌شود و دلیل آن افزایش درگیری‌ها و تنش‌های ژئوپلیتیکی بوده است.
 این موسسه تحقیقاتی در ادامه اعلام کرد که اروپا و غرب آسیا شاهد شدیدترین افزایش‌ها در هزینه‌های نظامی بوده‌اند و برخی از کشورهای اروپایی افزایش «بی‌سابقه‌ای» در هزینه‌های خود داشته‌اند.
بر اساس گزارش جدید این موسسه بین‌المللی تحقیقاتی، هزینه‌های نظامی در سراسر جهان به‌ویژه در اروپا و غرب آسیا افزایش یافته است.
بازار
این موسسه در ادامه اعلام کرد، هزینه‌ها در مقایسه با سال 2023، 9.4 درصد در سطح جهانی افزایش یافته و سال 2024 دهمین سال متوالی افزایش هزینه‌ها را رقم زده است.
«شیائو لیانگ» محقق موسسه سیپری به خبرگزاری فرانسه گفت: «این افزایش، بی‌سابقه بوده است. این بالاترین افزایش سالانه از زمان پایان جنگ سرد بود. اگرچه ممکن است در طول جنگ سرد افزایش‌های بیشتری وجود داشته باشد، اما داده‌های مربوط به اتحاد جماهیر شوروی در دسترس نیست.»
در ادامه این گزارش جدید از موسسه سیپری همچنین آمده که بیش از 100 کشور از جمله تمامی 15 کشوری که بیشترین هزینه‌ها را در امور نظامی دارند، بودجه نظامی خود را در سال گذشته میلادی افزایش دادند.
تاثیر چشمگیر
لیانگ اعلام کرد: «علت اصلی این مساله افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی است. افزایش هزینه‌های نظامی احتمالا تاثیر سیاسی و اجتماعی-اقتصادی شگرفی بر جوامع می‌گذارد. کشورهایی که هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده‌اند باید در تصمیمات بودجه‌ای خود، یکسری مسائل را در نظر بگیرند.»
وی ادامه داد: «به عنوان مثال شاهد بوده‌ایم که بسیاری از کشورهای اروپایی هزینه‌های دیگری مانند کمک‌های بین‌المللی را برای تامین مالی افزایش هزینه‌های نظامی خود کاهش داده و سعی در افزایش مالیات یا تکیه بر وام یا بدهی برای تامین مالی این هزینه‌ها دارند.»
عامل اصلی افزایش هزینه‌ها، منطقه اروپا از جمله روسیه بود که در آن هزینه‌ها با 17 درصد افزایش به 693 میلیارد دلار رسید.
سیپری در گزارش خود اعلام کرد: «تمامی کشورهای اروپایی بجز مالت بودجه خود را افزایش دادند و این رویه، هزینه‌های نظامی اروپا را به بالاترین سطح خود در پایان جنگ سرد رساند و یک رکورد بی‌سابقه محسوب می‌شود.»
هزینه‌های نظامی روسیه در سال 2024 به 149 میلیارد دلار رسید که افزایشی 38 درصدی نسبت به سال قبل و دو برابر سال 2015 محسوب می‌شود.
همچنین هزینه‌های نظامی اوکراین نیز 2.9 درصد افزایش داشت و به رقم 64.7 میلیارد دلار رسید.
در حالی که این مبلغ تنها معادل 43 درصد از هزینه‌های تسلیحاتی روسیه است، برای اوکراین معادل 34 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور محسوب می‌شود. این بدان معناست که کی‌یف بیشترین بار نظامی را در بین هر کشوری به دوش می‌کشد.
آلمان مجدد مسلح می‌شود
بر اساس گزارش جدید موسسه تحقیقاتی سیپری، هزینه‌های نظامی آلمان 28 درصد رشد داشت و به رقم 88.5 میلیارد دلار رسید و با پیشی گرفتن از هند، به چهارمین کشور بزرگ جهان در افزایش هزینه‌های نظامی تبدیل شد.
«شیائو لیانگ» محقق در موسسه سیپری در این باره گفت: «آلمان به بزرگترین کشور غرب و مرکز اروپا برای نخستین بار از زمان پیوستن مجدد آلمان شرقی و غربی در هزینه‌کرد امور نظامی تبدیل شده است.»
آمریکا بزرگترین هزینه‌کننده نظامی جهان
ایالات متحده، بزرگترین هزینه‌کننده جهان در امور نظامی، هزینه‌های خود را 5.7 درصد افزایش داد و به 997 میلیارد دلار رساند. این میزان به تنهایی 37 درصد از هزینه‌های جهانی و 66 درصد از هزینه‌های نظامی در بین کشورهای ناتو را تشکیل می‌دهد.
موسسه سیپری در ادامه گزارش جدید خود آورده است، مجموع هزینه‌های نظامی 32 عضو ناتو با افزایش هزینه‌های همه اعضا به 1.5 تریلیون دلار رسید.
لیانگ ادامه داد: «ما در سال 2024 شاهد بودیم که 18 کشور از 32 کشور عضو ناتو به هدف هزینه‌کرد دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود رسیدند که بالاترین میزان از زمان تاسیس این ائتلاف است.»
اگرچه بخشی از این افزایش‌ها نتیجه کمک‌های نظامی اروپا به اوکراین بوده، اما نگرانی‌ها از احتمال قطع همکاری ایالات متحده با این ائتلاف نیز به آن دامن زده است.
محقق در موسسه سیپری در ادامه گفت: «واقعا تغییری در سیاست‌های دفاعی اروپا رخ داده است، به طوری که در سال‌های آینده شاهد برنامه‌های تدارکاتی گسترده در صنعت تسلیحات خواهیم بود.»
رشد 15 درصد هزینه‌های نظامی غرب آسیا
بودجه‌های نظامی در غرب آسیا نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته و به حدود 243 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال 2023، افزایشی 15 درصدی را نشان می‌دهد.
همزمان با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، هزینه‌های نظامی رژیم صهیونیستی در سال 2024 با 65 درصد افزایش به 46.5 میلیارد دلار رسید.
موسسه بین‌المللی صلح استکهلم خاطرنشان کرد که این رقم بیشترین افزایش سالانه از زمان جنگ شش روزه در سال 1967 را نشان می‌دهد.
 چین و سه دهه رشد متوالی
چین، دومین کشور پرهزینه جهان در امور نظامی، بودجه خود را در این بخش با 7 درصد افزایش به حدود 314 میلیارد دلار رساند که «نشانه سه دهه رشد متوالی» است.
چین که در حال سرمایه‌گذاری در نوسازی ارتش و گسترش قابلیت‌های جنگ سایبری و زرادخانه هسته‌ای خود است، نیمی از کل هزینه‌های نظامی در آسیا و اقیانوسیه را به خود اختصاص داده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

استوری/ موج موج ای بندر زیبای هرمزگان بگو...

پرواز قایق به واسطه سرعت بسیار زیاد!

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

واکنش احمدی‌نژاد به انفجار بندر شهید رجایی

کتابخانه زیبای پدر محمدعلی ابطحی

مثال فوتبالی ابراهیم اصغرزاده درباره مذاکرات اخیر

تاکید دوباره ترامپ بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی

سخن بزرگان/ عالم بی­ عمل

قطر: حمایت از مردم افغانستان اولویت دوحه است

کنفرانس قامیشلو و موضع ترکیه در قبال آن

طرح ملی لهستان برای تبدیل شدن به قدرت نظامی اروپا

خرید تضمینی پیاز آغاز شد

عجیب ترین مرز تاریخ در ایران!

دانشکده معماری آمریکا به روایت تصویر

کشف نشانه‌های جالب از سوزاندن اجساد در عصر نوسنگی

گوناگون/ خالکوبی روی بدن موجود نیم میلی‌متری!

چندتا لوکیشن خاص در مازندران

معبد سنتی ژاپنی

530میلیون سال فرگشت مرغ و خروس خانگی

یکی از مشهورترین fjords در نروژ

حکمت/ از لغزش دیگران خوشحال نشو

مواد غذایی متهم پیامدهای آب‌وهوایی شد

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

کتاب افشاگرانه از رسوایی مصاحبه با دایانا

امضای 7 تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان؛ پزشکیان: وقتی در اینجا هستم حس می‌کنم در تبریزم

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: شرق فرهنگی، ظرفیت درانداختن طرحی نو در عرصه حقوق بشر را دارد

ترامپ می‌خواهد دوباره با کیم ملاقات کند

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

زندگی پاپ فرانسیس به کمک هوش مصنوعی در 88 ثانیه

نظر جالب توریست ایتالیایی درمورد مشهد و بستنی مشهدی

مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه(س)

باز دلم راهی قم می‌شود...

قتل یک نمازگزار در مسجد

پهپادها تصویر پاپ فرانسیس را در آسمان اسپانیا ترسیم کردند

اقدام خطرناک سرنشین یک خودروی در حال حرکت!

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!

یک نشانگر زیستی جدید برای پارکینسون کشف شد

روش بسیار خاص غذاهای ناسالم برای اختلال در مغز ما

چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

حواشی سفر رئیس جمهور به آذربایجان به روایت خبرنگار صداوسیما

برنامه‌های کاری رئیس جمهور در سفر به آذربایجان از زبان خبرنگار صداوسیما

تفاهم‌نامه‌های همکاری بین ایران و جمهوری آذربایجان امضا شد

لاریجانی: اعتماد به آمریکا جایی در سیاست ما ندارد

نبش قبر «حافظ اسد» در سوریه

حمایت لاوروف از کرسی دائم برزیل در شورای امنیت

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه