ایران پرسمان

آخرين مطالب

اقدامات ترامپ در 100 روز اول و برهم خوردن نظم جهانی جهان ما

اقدامات ترامپ در 100 روز اول و برهم خوردن نظم جهانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / رویترز در گزارشی به بیان اقدامات دونالد ترامپ در 100 روز اول ریاست جمهوری وی پرداخت.
رویترز در گزارشی به بیان اقدامات و فرامین اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در 100 روز اول ریاست جمهوری وی در کاخ سفید پرداخت.
براساس این گزارش، ترامپ در این مدت اقدامات کم سابقه و بی سابقه‌ای انجام داده است. او تعرفه گسترده کم سابقه‌ای را بر تمام محصولات وارداتی به آمریکا از هر کشوری در دنیا، اعمال کرد.
دونالد ترامپ در دوم آوریل 2025 در اقدامی بی سابقه و به شدت جنجالی از اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای وارداتی از 185 کشور و منطقه خبر داد.
تعرفه ثابت 10 درصدی از پنجم آوریل اجرایی شد و تعرفه‌های جداگانه نیز از نهم همان ماه به اجرا درآمد.
همزمان، ترامپ تعرفه واردات محصولات چینی را به 125 درصد افزایش داد. با احتساب تعرفه‌ اضافی 20 درصدی که پیش‌تر به‌دلیل آنچه ترامپ «سهل‌انگاری دولت‌های چین، کانادا و مکزیک در مقابله با قاچاق فنتانیل» خوانده بود، اعمال شده بود، مجموع تعرفه‌ها بر کالاهای چینی اکنون به 145 درصد رسیده است. در واکنش، پکن نیز تعرفه‌ای 125 درصدی بر واردات کالاهای آمریکایی وضع کرد. اما چند روز پیش دستور تعلیق 90 روزه اِعمال این تعرفه‌ها را به جز برای چین صادر کرد.
کارشناسان هشدار داده‌اند که تشدید جنگ تجاری میان چین و آمریکا پیامدهای سنگینی برای اقتصاد جهانی به همراه خواهد داشت.
وی همچنین در راستای سیاست اول آمریکا، کمک های خارجی آمریکا به برخی کشورها و نهادها را لغو کرد تا ارزیابی های لازم درباره هماهنگی این کمک ها با اولویت های خارجی دولت صورت گیرد.
رئیس جمهور آمریکا در این مدت، متحدان خود در ناتو را تحقیر کرد و روایت روسیه درباره حمله به اوکراین را پذیرفت. اما در نهایت دو روز پیش و در جریان مراسم خاکسپاری پاپ در رم ایتالیا، دیداری رو در رو و مستقیم با زلنسکی انجام داد و از حصول توافق برای ادامه مذاکرات صلح خبر داد.
علاوه بر این، ترامپ درباره الحاق گرینلند به خاک آمریکا، تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا و بازپس گیری کانال پاناما سخن گفت.
وی در 100 روز اول خدمت خود در کاخ سفید، یک کمپین غیرقابل پیش بینی به راه انداخت و در آن بخش هایی از نظم جهانی را بر هم زد، نظمی که خود واشنگتن از خاکستر جنگ جهانی دوم ایجاد کرده بود.
به علاوه، دستور کار "اول آمریکای" ترامپ، باعث رویگردانی برخی دوستان و جسور شدن دشمنان شده در حالی که پرسش هایی درباره میزان آمادگی وی برای اجرای این دستور کار مطرح شده است.
رئیس جمهور ترامپ در این مدت فرمان های اجرایی متعددی را امضا کرد. یکی از مهم ترین این فرامین، مقابله با هجوم گسترده مهاجران و شناسایی، دستگیری و اخراج آنها از خاک آمریکا بود. وی از همان روز اول آغاز به کارش، دستور آغاز این عملیات را صادر کرد. وی با امضای فرمان‌های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند . توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا، از جمله این اقدامات بوده است . همچنین انتقال مهاجران ونزوئلایی با استفاده از قانون دشمنان بیگانه به زندانی در السالوادور، یکی دیگر از اقدامات اخیر او بوده است.
در همین حال اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا درخواست‌های متعددی را برای مداخله فوری در پرونده‌های اخراج مهاجران به دیوان‌عالی ارسال کرده و هشدار داده است که مهاجران با استفاده از قانون دشمنان بیگانه اخراج و بدون فرصت بررسی قضایی پرونده‌شان، به زندان‌های فوق‌امنیتی السالوادور فرستاده می‌شوند.
در عین حال، همچنین دیوان‌عالی آمریکا به‌طور موقت دولت ترامپ را از اخراج گروهی از مهاجران اهل ونزوئلا که متهم به عضویت در گروه‌های تبهکاری هستند، با استفاده از قانون دشمنان بیگانه که مربوط به زمان جنگ است، لغو کرد، اما دولت از قضات این دیوان خواسته است این حکم را لغو کنند.
قضات دیوان‌عالی پیشتر گفته بودند به دولت دستور داده شده است تا زمان صدور احکام جدید، هیچ یک از بازداشت‌شدگان را از خاک آمریکا اخراج نکند.
پیشتر نیز یک قاضی آمریکایی، دولت را از اخراج سریع صدها مهاجر به کشورهایی غیر از کشورهای مبدأ خودشان که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد.
علاوه بر این، ترامپ کمپین گسترده‌‌ای را برای فشار بر دانشگاه ها و دانشجویان خارجی به راه انداخته و ویزای صدها دانشجو را لغو کرده است.
دولت ترامپ دانشگاه های سراسر آمریکا را به دلیل حضور دانشجویانش در اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه ها پس از یورش گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار مردم بیگناه این منطقه، توبیخ کرده و این کار را از دانشگاه کلمبیا آغاز کرد. دانشگاه های هاروارد، پرینستون، براون، پنسیلوانیا، کورنل و نورث وسترن از دیگر دانشگاه هایی هستند که بودجه آنها مسدود یا لغو شده است .
در تازه ترین اقدام دولت در مبارزه با یهودی ستیزی در دانشگاه های آمریکا، دولت روند اخراج برخی دانشجویان خارجی این دانشگاه ها را که در تجمعات و اعتراضات حامیان فلسطین دست داشته‌اند، آغاز کرده و ویزای صدها دانشجوی دیگر را لغو کرده است. اخراج دو دانشجوی فلسطینی به نام های محسن مهدوی و محمود خلیل از دانشگاه کلمبیا تازه ترین اقدامات دولت است .
بنا بر بررسی آسوشیتدپرس، از اواخر ماه مارس تاکنون، بیش از 1100 دانشجو در 174 دانشگاه و کالج ویزا یا وضعیت قانونی خود را از دست داده‌اند .
بسیاری از تحلیل گران، مقامات دولتی و دیپلمات های خارجی، معتقدند در حالی که برخی آسیب های وارد شده به آمریکا در پی اقدامات ترامپ ممکن است طولانی مدت باشد اما حتی اگر ترامپ دیدگاه خود را تعدیل کند، ممکن است شرایط اصلاح نشود. ترامپ همچنان به زمان بندی و تشدید تعرفه ها پایبند است.
تحلیلگران شانس کمی برای تغییر دیدگاه رئیس جمهور آمریکا قائل هستند و در عوض بسیاری از کشورها انتظار دارند آخرین تغییرات را در روابط خود با آمریکا ایجاد کنند تا در برابر سیاست های ترامپ در امان بمانند.
برای مثال برخی متحدان اروپایی، به دنبال تقویت صنایع دفاعی خود برای کاهش وابستگی خود به سلاح های ساخت آمریکا هستند.
برایان هاگس سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای اظهار کرد رئیس جمهور ترامپ در حال انجام اقداماتی برای پرداختن به موضوع جنگ روسیه و اوکراین و کشاندن دو طرف به پای میز مذاکره به منظور پایان دادن به جنگ است. همچنین مقابله با جریان ورود فنتانیل به خاک آمریکا و حمایت از کارگران آمریکایی با پاسخگو کردن دولت چین، انجام مذاکره با ایران از طریق تشدید تحریم ها و اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران، و تلاش برای آتش بس در غزه و پایان جنگ بین حماس و اسرائیل از دیگر اقدامات کم سابقه ترامپ است.
وی خاطرنشان کرد ترامپ به مقابله با یمنی‌ها پرداخته و مرزهای جنوبی خود را که برای سالها باز بود، برای مقابله با هجوم مهاجران بسته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش جدید سهامداران

هوتووان شهر ارواح سبزپوش چین؛ تسخیر زیبایی طبیعت بر ویرانه‌ها

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

پاسخ عراقچی به یاوه‌گویی نتانیاهو؛ به هرگونه حمله بلافاصله پاسخ مشابه داده خواهد شد

متفکرآزاد: در مذاکرات برنامه هسته‌ای کشور را معامله نخواهیم کرد

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از ملاقات هیأت فنی آژانس با مقامات سازمان انرژی اتمی تا خطوط قرمز ایران در مذاکرات

پاکستان تشدید تنش با هند را رد نکرد

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند

حال و هوایِ حیات وحشِ آفریقا

راز آواز پرندگان

داستان «دختر مشهور ناصرالدین شاه که ملکه عکاسی بود»

داده‌هایی که هوش مصنوعی را «مسموم» می‌کنند

بخشی از کتاب/ هنر عشق ورزیدن

واکنش شمخانی به یاوه‌گویی نتانیاهو علیه ایران

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه

هیل: توقعات نامعقول آمریکا مذاکرات با ایران را به بن‌بست می‌کشاند

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات

طلای جهانی دوباره ریخت

وزیر نیرو تعرفه‌های جدید برق را ابلاغ کرد

عیادت مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران از والدین سه شهید حجازی در گلوگاه

کشتی حامل گوسفند در دریا واژگون شد

راه تشخیص ستاره و سیاره

کوچکترین قلب مصنوعی جهان در بدن کودک 7 ساله جای گرفت

کتاب «زنان زندانی» منتشر شد

عراقچی وزیر خارجه عربستان را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

اظهارات رئیس جمهور پیش از سفر به آذربایجان؛ پزشکیان عازم باکو شد

جزئیاتی از سفر رئیس جمهور به آذربایجان؛ اسناد اقتصادی بین پزشکیان و علی‌اف امضا می‌شود

کیم جونگ اون: مشارکت کره شمالی در آزادسازی کورسک «ماموریت مقدس» بود

سرمقاله آرمان ملی/ عقلانیت در دیپلماسی

حمله «کیهان» به تحلیل هم‌میهن درباره انفجار بندر شهید رجایی

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی

راز آبشار زیر آب؛ خطای دید حیرت‌انگیز طبیعت در جزیره موریس

پشت‌پرده ناپدیدشدن حشرات؛ فقط کشاورزی مقصر نیست!

هله نومید نباشی که تو را یار براند

روایت شنیده‌نشده بذرپاش از آخرین سفر شهید رئیسی

آمریکا، بازداشتگاه صعده در شمال یمن را بمباران کرد

تشدید اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی

تقلای مزدوران رسانه‌ای درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله هم میهن/ رویه‌های دیگر انفجار

موجی که لقب «جاودانه‌ترین موج جهان» را دارد

مکان هایی زیبا و خارق العاده در ویتنام

با دو روی سکه سلول‌های زامبی آشنا شوید

پزشکیان در افتتاحیه ایران اکسپو 2025: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

رئیس سازمان بورس: دامنه نوسان تغییر نمی‌کند

موزه واسا، بازمانده ای از قرن 16در استکهلم!

ساخت سامانه پایش لحظه‌ای ناوگان خودرویی و شناورها توسط فناوران ایرانی

سیمین دانشور، نویسنده‌ای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!