ایران پرسمان

آخرين مطالب

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟ اقتصاد روز

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین /وقتی حرف از گل رز به میان می‌آید، در ذهن اکثر ما گل رز قرمز متبادر می‌شود؛ اما جالب است بدانید که عبارت معروف "رزها قرمزند" ازنظر تاریخی نادرست است.
غزال زیاری: نتایج تحلیل‌های ژنتیکی بر روی گل‌های رز حکایت از آن دارد که اجداد گل رز نه به رنگ قرمز بوده، نه سفید و نه حتی صورتی؛ بلکه به رنگ زرد بوده است. این موضوع احتمالا در آن زمان برای شاعرانی که در جستجوی قافیه‌های عاشقانه بودند، مشکل‌ساز بوده است.
در این تحقیق توصیفی به بررسی اجدادی گل رز پرداخته شده و موارد متعددی ازجمله رنگ و تعداد گلبرگ‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. محققانی که بر روی این تحقیق کار می‌کردند امیدوارند که این اطلاعات در آینده، کار پرورش‌دهندگان رز را برای ترکیب ویژگی‌های مدنظرشان آسان‌تر کند و این تحقیق برای اولویت‌بندی پروژه‌های حفاظتی نیز مفید خواهد بود.

ایران پرسمان


کاهش تنوع گیاهی در گذر زمان
بسیاری از گونه‌های گیاهی روزگاری تنوع به‌مراتب بیشتری داشتند، اما به دلیل تولید بیشتر محصولاتی که انسان‌ها به آن نیاز داشتند و یا قرار داشتن در مکان و زمان مناسب، فقط تعداد معدودی از آن‌ها برای کشاورزی انتخاب شدند.
کشاورزی صنعتی هم این تنوع را به طرز قابل‌توجهی کاهش داده که گرچه ازیک‌طرف باعث افزایش بهره‌وری می‌شود؛ اما از سوی دیگر این گیاهان را در برابر بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این وضعیت برای گیاهانی مثل گل رز نیز صادق است. همان‌طور که در کشاورزی مواد غذایی، پیدا کردن تنوع باقی‌مانده در طبیعت برای اصلاح نژاد مفید است، این موضوع برای گل رز هم صدق می‌کند. به همین خاطر شناسایی روابط درخت تبارشناسی رزها این فرایند را سریع‌تر و مؤثرتر خواهد کرد.
تبارشناسی گل رز
حالا و در پی تلاش‌های فراوان برای بررسی ژنوم گل‌های رز اطلاعات جدیدی از تاریخچه آن‌ها به دست آمده است؛ جنس Rosa شامل حداقل 140 گونه است و حدود 35 هزار رقم (کشت پذیر) از آن‌ها وجود دارد. شاید بیشتر افرادی که گل‌ها را می‌شناسند رزها را بر اساس رنگ یا بو شناسایی کنند، اما پرورش‌دهندگان و گیاه‌شناسان ویژگی‌های دیگری را نیز مدنظر قرار می‌دهند. از آنجا که گل رز 30 درصد از بازار جهانی گل‌های بریده‌شده را تشکیل می‌دهد، سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی نیز در این زمینه وجود دارد.
در این راستا تیمی به رهبری پروفسور چائو یو از دانشگاه جنگلداری پکن، نمونه‌هایی از 80 گونه وحشی چینی رز جمع‌آوری کرده‌ و ژنوم کامل گل Rosa persica (که یک گونه کویری است) را ارائه داده‌اند که برخلاف نسخه‌های قبلی، از نظر ژنتیکی هیچ‌گونه خللی ندارد.
این پژوهش این امکان را برای محققان فراهم کرده تا منشأ گیاه‌شناسی، روابط تبار شناختی و تاریخ تکاملی رز را کشف کنند و در ادامه نقشه‌ای برای پرورش آینده این گل‌ها فراهم نمایند.

ایران پرسمان


این محققان معتقدند که توانسته‌اند ویژگی‌های اجدادی گل رز که همه رزهای امروزی از آن منشأ گرفته‌اند را شناسایی کنند. اگر ادعای آن‌ها صحت داشته باشد، اجداد گل‌های رز، زرد و بدون لکه‌های گلبرگ بودند؛ گرچه احتمالاً این گل‌ها در چین رشد می‌کردند.
به‌احتمال‌زیاد این گل‌ها ساختار ساده‌ای داشتند و ویژگی‌هایی ازجمله گلبرگ‌های دو ردیفه شاید نتیجه جهش‌های نادری بوده باشند که توسط انسان‌ها انتخاب و پرورش داده شده‌اند.
برگچه‌های بوته‌های رز احتمالاً به شکل هفت‌تایی بوده است. گل‌های سفید احتمالاً از اولین تغییرات رنگ گل‌های رز بوده‌اند و رزهای قرمز و صورتی بعدها به‌واسطه سلیقه انسان‌ها رواج یافته‌اند.
رزها گیاهانی با قدمت بسیار زیاد هستند و عمر آن‌ها در باغ تنها یک لحظه کوتاه در مقیاس زمانی است. نویسندگان این پژوهش تفاوت‌های میان گونه Banksianae (رزی با گل‌های سفید و زرد) و دیگر گونه‌های رز را به تغییرات جغرافیایی چین نسبت می‌دهند که در نتیجه شکل‌گیری دوباره کوه‌های هیمالیا و در حدود 23 میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. این تغییرات موجب کاهش بارندگی و دمای زمین شده و در نتیجه دامنه پراکندگی و جمعیت رزها کاهش یافت؛ اما گونه Banksianae حدود 200 هزار سال پیش دوباره بازیابی شد.

ایران پرسمان


محققان همچنین معتقدند که در گذشته تنوع بیشتری از رایحه‌های گل رز وجود داشته؛ اما این تنوع به دلیل تمرکز پرورش‌دهندگان بر روی مقاومت در برابر بیماری‌ها و طول عمر بیشتر گل‌ها در گلدان کاهش‌یافته است.
خیلی‌ها گل‌های رز زرد را سمبل مفاهیمی مثل حسادت و خیانت می‌دانند؛ هر چند که مدت‌هاست گل‌فروش‌ها تلاش می‌کنند تا این ارتباط منفی را از بین ببرند؛ چرا که بحث گل با خیانت در تضاد است؛ مگر آنکه گل‌های زرد رز به موفقیت نسل‌های نوین‌ترشان حسادت کنند.
این تحقیق نشان می‌دهد که ویژگی‌های بسیار زیادی از رزها در طبیعت باقی‌مانده که پرورش‌دهندگان ممکن است بخواهند آن‌ها را دوباره احیا کنند.
منبع: iflscience

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

40 درصد کسب و کارهای اینترنتی در چند سال اخیر تعطیل شده‌اند

پارک جنگلی ملی در شهر ژانگجیاجی، چین

بزرگترین دریاچه داخلی ایران

یاقوت سرخ اعماق زمین

لحظه اصابت صاعقه به زمین

لذت بردن پلنگ های برفی باشکوه از گرمای خورشید در باغ وحش مسکو

محققان: هوش مصنوعی در درک تعاملات اجتماعی هنوز به‌خوبی انسان عمل نمی‌کند

داستانک/ سنگ قبر پدر و مادر

پزشکیان: هند با میراث گاندی و نهرو، پرچمدار صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز است

معاون عارف: مردم و فعالان رسانه‌ای درباره جنگ روانی منافقین هوشیار باشند

تیم مذاکره کننده ایرانی عازم تهران شد

پزشکیان در گفت‌وگو با شهباز شریف: همکاری مشترک برای مقابله با پدیده شوم تروریسم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است

چرا برخی مذاکرات محرمانه‌اند؟!

پیگیری مستمر پزشکیان از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

تسلیت وزیر خارجه ترکمنستان به همتای ایرانی

ماموریت قالیباف به نمایندگان 4 کمیسیون جهت اعزام به بندر شهید رجایی

واکنش خاص ورزشکاران سوئیسی به جنایات رژیم صهیونیستی

تشدید گسل‌های اجتماعی صهیونیست‌ها با فرار حریدیان از خدمت

منافع تندروها و کاسبان تحریم با منافع ملی در تضاد است

بلومبرگ: زیر پای ترامپ خالی است

شرط واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی

کدام مشاغل اولین قربانیان هوش مصنوعی خواهند بود

این بوقلمون وحشی همچنان از دست پلیس فراری است

عروسک‌های مکانیکیِ قدیمیِ ژاپن

اعجوبه دوندگی در استرالیا

کهکشان زیبای Arp142

شعری از حمید حمزه نژاد، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

تسنیم: خروج اروانیوم ‌و غنی‌سازی صفر در مذاکرات مطرح نشده است

خبرنگار آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در اروپا  برگزار می‌شود

واکنش فواد ایزدی، چهره نزدیک به جلیلی، به روسری پوشیدن ملانیا ترامپ

ابراز همبستگی عراق و دستور ویژه سودانی برای کمک‌های فوری به ایران

تشدید تجاوزات نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به کرانه باختری

نخست‌وزیر پاکستان: پیام صریحی به طالبان داده‌ایم

واکنش زاخارووا به آزادسازی «کورسک»

ژنرال بازنشسته هندی: دیپلماسی راه بهتری است

قاتل در صحنه حاضر است

تضاد منافع تندروها با منافع ملی

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟

سکه در سراشیبی ریزش؛ دلار سبزپوش شد

20 سال تورم در ایران؛ سیگنال‌هایی که دیده نشد

شرط واگذاری خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

دره فندار در گیلگیت-بالتستان، پاکستان

لبخند شیرین این دختربچه در بحبوحه اخراج اجباری پربازدید شد

رکورددار طولانی ترین مهاجرت

قمر سیاره مشتری

شعری از عباس کیقبادی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا در حال پیشرفت است