ایران پرسمان

آخرين مطالب

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم سیاست روز

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل اعلام کرد ما از سوریه‌ای مستقل، باثبات و یکپارچه، عاری از تروریسم، اشغالگری و مداخلات خارجی حمایت می‌کنیم.
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره سوریه گفت: ایران هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه یا منطقه انجام نداده است و هرگونه تلاشی برای تحریف موضع اصولی ایران، اقدامی مغرضانه و مردود است.
بازار
متن کامل سخنان سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه با موضوع سوریه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سپاسگزارم آقای رئیس
نظر به اینکه این نخستین باری است که هیأت ما در این ماه در شورای امنیت سخن می‌گوید، مایلم مراتب تبریک خود را به فرانسه به مناسبت تصدی ریاست شورای امنیت ابراز دارم. همچنین، از رهبری مؤثر و پایان موفقیت‌آمیز ریاست دانمارک در ماه مارس قدردانی می‌کنیم. از آقای پدرسن، فرستاده ویژه، و خانم جویس موسویا، معاون دبیرکل، به دلیل ارائه گزارش‌های دقیق و روشنگرانه سپاسگزاری می‌کنیم. حضور جناب آقای اسعد حسن الشیبانی در نشست امروز را نیز ارج می‌نهیم.
با توجه به تحولات جاری در جمهوری عربی سوریه، مایلم نکات ذیل را معروض دارم.
نخست، جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر تعهد قاطع و غیرقابل تزلزل خود نسبت به حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه تأکید می‌کند. ما خواستار خروج فوری و بدون قید و شرط تمامی نیروهای خارجی که به صورت غیرقانونی در خاک سوریه حضور دارند، می‌باشیم. پایان دادن به اشغالگری برای احیای کامل حاکمیت سوریه و تحقق صلح پایدار ضروری است. در این زمینه، تشدید تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه نقض آشکار حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت و توافقنامه جداسازی نیروها مصوب سال 1974 محسوب شده و تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.
گزارش اخیر نیروهای ناظر سازمان ملل متحد (UNDOF) بر نقض‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در منطقه حائل صحه گذاشته و به تفصیل به سوءاستفاده‌های نیروهای اشغالگر اشاره می‌کند. در عین حال، نیروهای رژیم صهیونیستی با احداث پایگاه‌های نظامی و ترویج گردشگری در مناطق اشغالی به تحکیم حضور خود مبادرت ورزیده‌اند. این اقدامات شواهدی روشن از اهداف توسعه‌طلبانه آنان است. هدف رژیم صهیونیستی تخریب سازمان‌یافته زیرساخت‌های سوریه و تضعیف توانمندی‌های دفاعی و نظامی آن کشور به نحوی است که سوریه قادر به دفاع از خود در برابر تجاوزات بعدی نباشد. این تجاوزات صرفاً با اتکاء به حمایت کامل سیاسی و نظامی ایالات متحده آمریکا امکان‌پذیر گردیده است.
ایالات متحده مستقیماً مسئول استمرار نقض‌های رژیم صهیونیستی می‌باشد. شورای امنیت باید در این زمینه فوراً اقدام نماید؛ چرا که سکوت، صرفاً به تشویق بیشتر تجاوزگری و بی‌کیفرمانی خواهد انجامید، چنانکه فاجعه جاری در غزه گواه این واقعیت تلخ است.
دوم، همانگونه که معاون دبیرکل در نشست امروز اشاره نمود، علیرغم تلاش‌های شایسته سازمان ملل، سوریه همچنان با بحران شدید انسانی مواجه است. حدود 16.7 میلیون نفر، یعنی بیش از 70 درصد جمعیت سوریه، نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند که بالاترین میزان از سال 2011 تاکنون است. بیش از 7 میلیون نفر در داخل کشور آواره شده‌اند و میلیون‌ها نفر دیگر به کشورهای همسایه پناه برده‌اند. اقدامات بشردوستانه به شدت با کمبود منابع مالی مواجه است؛ به طوری که تا مارس 2025 تنها 10 درصد از 1.2 میلیارد دلار بودجه مورد نیاز تأمین شده است.
ما نسبت به تداوم تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده علیه سوریه عمیقاً ابراز نگرانی می‌کنیم. این تحریم‌ها غیرموجه بوده، مانع بازسازی، آسیب‌زننده به اقتصاد و بازدارنده از بازگشت آوارگان می‌باشند و موجب رنج گسترده مردم سوریه شده‌اند. ما خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط این تحریم‌ها هستیم.
سوم، از وقوع حادثه تأسف‌بار و جان‌باختن غیرنظامیان در لاذقیه و طرطوس در تاریخ 6 مارس، به ویژه در میان علویان، عمیقاً متأثر هستیم. از درخواست شورای امنیت برای انجام تحقیقاتی مستقل و شفاف حمایت می‌کنیم. مقامات موقت سوریه باید نسبت به تضمین پاسخگویی و حفاظت از تمامی جوامع در چارچوب حقوق بین‌الملل اقدام نمایند.
چهارم، جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت مبارزه با تروریسم در سوریه، به ویژه تهدید ناشی از تروریست‌های خارجی، تأکید دارد. این گروه‌ها همچنان تهدیدی جدی علیه سوریه و کل منطقه محسوب می‌شوند. تروریست‌های خارجی باید به کشورهای خود بازگردانده شده و در چارچوب حقوق بین‌الملل تحت پیگرد قرار گیرند. ایران آماده همکاری با تمامی شرکای مسئول در مبارزه با تروریسم می‌باشد.
پنجم، جمهوری اسلامی ایران از فرایند سیاسی تحت رهبری و مالکیت سوری‌ها، در چارچوب قطعنامه 2254 (2015) شورای امنیت، حمایت می‌کند. راه‌حل مسالمت‌آمیز باید شامل برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، گفت‌وگوی ملی و تشکیل دولتی فراگیر و نماینده تمامی اقشار ملت سوریه باشد. سازمان ملل متحد باید این فرایند را به گونه‌ای عادلانه و با رعایت کامل اصل حاکمیت سوریه هدایت نماید.
در نهایت، موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به سوریه روشن و ثابت است. ما از سوریه‌ای مستقل، باثبات و یکپارچه، عاری از تروریسم، اشغالگری و مداخلات خارجی حمایت می‌کنیم. ایران هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه یا منطقه انجام نداده است. هرگونه تلاشی برای تحریف موضع اصولی ایران، اقدامی مغرضانه و مردود است.
از توجه شما سپاسگزارم آقای رئیس.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244930/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش جدید سهامداران

هوتووان شهر ارواح سبزپوش چین؛ تسخیر زیبایی طبیعت بر ویرانه‌ها

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

پاسخ عراقچی به یاوه‌گویی نتانیاهو؛ به هرگونه حمله بلافاصله پاسخ مشابه داده خواهد شد

متفکرآزاد: در مذاکرات برنامه هسته‌ای کشور را معامله نخواهیم کرد

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از ملاقات هیأت فنی آژانس با مقامات سازمان انرژی اتمی تا خطوط قرمز ایران در مذاکرات

پاکستان تشدید تنش با هند را رد نکرد

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند

حال و هوایِ حیات وحشِ آفریقا

راز آواز پرندگان

داستان «دختر مشهور ناصرالدین شاه که ملکه عکاسی بود»

داده‌هایی که هوش مصنوعی را «مسموم» می‌کنند

بخشی از کتاب/ هنر عشق ورزیدن

واکنش شمخانی به یاوه‌گویی نتانیاهو علیه ایران

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه

هیل: توقعات نامعقول آمریکا مذاکرات با ایران را به بن‌بست می‌کشاند

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات

طلای جهانی دوباره ریخت

وزیر نیرو تعرفه‌های جدید برق را ابلاغ کرد

عیادت مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران از والدین سه شهید حجازی در گلوگاه

کشتی حامل گوسفند در دریا واژگون شد

راه تشخیص ستاره و سیاره

کوچکترین قلب مصنوعی جهان در بدن کودک 7 ساله جای گرفت

کتاب «زنان زندانی» منتشر شد

عراقچی وزیر خارجه عربستان را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

اظهارات رئیس جمهور پیش از سفر به آذربایجان؛ پزشکیان عازم باکو شد

جزئیاتی از سفر رئیس جمهور به آذربایجان؛ اسناد اقتصادی بین پزشکیان و علی‌اف امضا می‌شود

کیم جونگ اون: مشارکت کره شمالی در آزادسازی کورسک «ماموریت مقدس» بود

سرمقاله آرمان ملی/ عقلانیت در دیپلماسی

حمله «کیهان» به تحلیل هم‌میهن درباره انفجار بندر شهید رجایی

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی

راز آبشار زیر آب؛ خطای دید حیرت‌انگیز طبیعت در جزیره موریس

پشت‌پرده ناپدیدشدن حشرات؛ فقط کشاورزی مقصر نیست!

هله نومید نباشی که تو را یار براند

روایت شنیده‌نشده بذرپاش از آخرین سفر شهید رئیسی

آمریکا، بازداشتگاه صعده در شمال یمن را بمباران کرد

تشدید اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی

تقلای مزدوران رسانه‌ای درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله هم میهن/ رویه‌های دیگر انفجار

موجی که لقب «جاودانه‌ترین موج جهان» را دارد

مکان هایی زیبا و خارق العاده در ویتنام

با دو روی سکه سلول‌های زامبی آشنا شوید

پزشکیان در افتتاحیه ایران اکسپو 2025: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

رئیس سازمان بورس: دامنه نوسان تغییر نمی‌کند

موزه واسا، بازمانده ای از قرن 16در استکهلم!

ساخت سامانه پایش لحظه‌ای ناوگان خودرویی و شناورها توسط فناوران ایرانی

سیمین دانشور، نویسنده‌ای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!