ایران پرسمان

آخرين مطالب

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار اقتصاد روز

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رئیس اتحادیه بارفروشان تهران از ورود سیب‌زمینی بهاره به بازار خبر داد و گفت: این محصول از استان‌های جنوبی کشور وارد شده و با توجه به افزایش عرضه، قیمت‌ها روند کاهشی یافته‌اند.
 در ماه‌های پایانی سال 1403، بازار میوه و تره‌بار ایران با یک بحران تازه مواجه شد؛ افزایش چشمگیر قیمت سیب‌زمینی. محصولی که همواره یکی از اصلی‌ترین اقلام سبد مصرفی خانوارها به شمار می‌رفت، حالا با قیمت‌هایی روبه‌رو شد که برای بسیاری غیرمنتظره و حتی غیرقابل ‌باور بود. در برخی مناطق پایتخت، قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 60 هزار تومان و حتی بیشتر هم رسید؛ عددی که آن را از سفره بسیاری حذف کرد و بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.
ماجرا به ماه‌های ابتدایی پاییز و زمستان بر می‌گردد؛ که بازار با کمبود این محصول مواجه بود و تقاضا بالا و در نتیجه قیمت‌ها نیز سرسام آور افزایش یافت. در این بازه زمانی انتقاداتی نیز به وزارت جهاد کشاورزی وارد بود که همچنان صادرات سیب زمینی ادامه داشت و این تبادلات را برای تنظیم بازار داخلی متوقف نمی‌کرد اما وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگویی با ایسنا گفت: برای چنین شرایطی باید از یک سال قبل برنامه‌ریزی شود قانون اجازه توقف صادرات را به ما نمی‌دهد اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های ما در سال آینده مشکلات مشابه نخواهیم داشت.
بازار
در بحبوحه گرانی، مسئولان وعده دادند که با ورود سیب‌زمینی‌های بهاره، بازار آرام خواهد شد. این وعده اما با تأخیر عملی شد؛ چرا که محصولاتی که قرار بود در اسفند وارد بازار شوند، به‌دلیل آسیب‌های اقلیمی، یا وارد بازار نشدند یا بسیار محدود عرضه شدند. در نتیجه، بازار تا هفته‌های پایانی فروردین، همچنان در التهاب بود.
برای کنترل وضعیت، بخشی از سیب‌زمینی‌های سال گذشته که در سردخانه‌ها نگهداری می‌شد، به بازار تزریق شد. هر چند این محصولات با قیمتی حدود 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شدند، اما به‌دلیل کیفیت پایین‌تر نسبت به محصول نو، آن‌طور که باید نتوانستند عطش بازار را پاسخ دهند. از سوی دیگر، واردات مقطعی هم با قیمت‌هایی در حدود 29 هزار و 500 تومان انجام شد، اما حجم آن نیز محدود و اثربخشی‌اش کوتاه‌مدت بود.
اکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال، بالاخره سیب‌زمینی‌های بهاره وارد بازار شده‌اند که اکبر یاوری - رئیس اتحادیه بارفروشان تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سیب‌زمینی نو یا بهاره از مدتی قبل وارد بازار شده و هم‌اکنون از استان‌هایی مانند جنوب کرمان، جیرفت، خوزستان و بندرعباس در حال عرضه است. با گرم‌تر شدن هوا، تولید و عرضه از استان‌هایی چون اصفهان و گرگان نیز آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول کشت، سرما به بخشی از محصولات آسیب زد، گفت: در مرحله دوم، حجم بیشتری از سیب‌زمینی وارد بازار شده که بر قیمت‌ها تأثیر گذاشته و موجب کاهش آن‌ها شده است.
یاوری درباره قیمت‌ها افزود: نرخ مصوب مشخصی برای سیب‌زمینی در میدان وجود ندارد، اما سقف قیمتی تعریف شده که فروشندگان نمی‌توانند از آن بالاتر بروند. سیب‌زمینی‌های سال گذشته که همچنان در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود، با قیمت 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شوند. در حالی‌که سیب‌زمینی‌های نو و بهاره در حال حاضر بین 23 تا 33 هزار تومان به فروش می‌رسند.
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، روزانه بین 700 تا 800 تن سیب‌زمینی به میدان میوه و تره‌بار تهران وارد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244797/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

زیبایی پل‌های قوسی کارون

گوناگون/ مادر شدن لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار

آبشار زیبای اوبن در دل جنگل‌های هیرکانی

شبیه ساز جالب ستاره های نوترونی

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

خط قرمز ایران در برجام

اکسیوس: ویتکاف در راه عمان است تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت کند

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم

علی پروین: فوتبال رئیس‌جمهور خوب است

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

به امید وعده دیدار یا صاحب الزمان

نصف شدن ماشین مجرم هنگام فرار از پلیس در روسیه

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش ایران به اقدام موهن دولت پاراگوئه علیه سپاه پاسداران

بازدید عراقچی از نمایشگاه کتاب مسقط

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه

شکست عملیات ارتش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

پسکوف: سفر ویتکاف به مسکو دیپلماسی رفت‌وبرگشت است

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

معماری های ماندگار ایران

راز آبشار زیر آب؛ خطای دید حیرت‌انگیز طبیعت در جزیره موریس

فروغ هدایت به بیان آیت‌ الله العظمی جوادی آملی

پیدا و پنهان مذاکرات ایران و آمریکا از تلویزیون پخش می‌شود

ترامپ پیش از عزیمت به رم: در مورد ایران همه چیز به خوبی پیش می‌رود

وزیر دفاع: دشمن به دلیل قدرت بازدارندگی ما پای میز مذاکره می‌نشیند

قسام: رزمندگان مقاومت تا پیروزی یا شهادت هم قسم شده‌اند

هند و پاکستان در آستانه درگیری؛ سازمان ملل درخواست خویشتن‌داری کرد

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل

انتصاب یک اسرائیلی به عنوان مسئول میز ایران

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

شگفتی های گردشگری در چین

جنگ تمساح و پایتون با نتیجه‌ای متفاوت!

هلیوسفر جالب را ببینید

در گذرگاه زمان، خیمه شب بازیِ دهر

عارف، زمان جنگ کجا بود؟

پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان حضور یافت

تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه رمضان

تعمیق اتحاد آذربایجان و گرجستان؛ شراکت راهبردی در قفقاز

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

شگفتی های جذاب جزیره گرم یا ام‌ الکرم