ایران پرسمان

آخرين مطالب

ثبت اولین تصاویر از حرکت مریخ‌نورد کنجکاوی روی سیاره سرخ دانش و فناوری

ثبت اولین تصاویر از حرکت مریخ‌نورد کنجکاوی روی سیاره سرخ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) به تازگی تصویری ثبت کرده است که تاکنون مشابه آن را ندیده‌ایم. این مدارگرد، مریخ‌نورد کنجکاوی را در تصویری که گمان می‌رود اولین تصویر مداری از این مریخ‌نورد در حال حرکت در سیاره سرخ باشد، به ثبت رسانده است.
در روز 28 فوریه، دوربین آزمایش علمی تصویربرداری با وضوح بالا موسوم به های‌رایز (HiRISE)، مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا را ‌در حال حرکت در دهانه بزرگ گیل مریخ ثبت کرد.
به نقل از اسپیس، مدارگرد شناسایی مریخ پیش از این نیز کنجکاوی را مشاهده کرده بود، اما این مریخ‌نورد که به اندازه یک ماشین است همیشه در تصاویر قبلی ثابت بوده است. مقامات ناسا روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کردند: اعتقاد بر این است که عکس تازه منتشر شده، اولین تصویر مداری از مریخ‌نورد در حال حرکت در سیاره سرخ باشد.
مقامات آژانس افزودند: رد چرخ‌های مریخ‌نورد که در تصویر های‌رایز دیده می‌شوند، حدود 320 متر را پوشش می‌دهند و احتمالا ماه‌ها دوام خواهند داشت تا اینکه باد مریخی آنها را از بین ببرد.
این رد چرخ‌ها تقریبا 11 بار حرکت را نشان می‌دهند که از دوم فوریه آغاز شده است، زیرا کنجکاوی با حداکثر سرعت 0.1 مایل در ساعت (0.16 کیلومتر در ساعت) از کانال گدیز والیس (Gediz Vallis) در سفر به مقصد علمی بعدی خود حرکت می‌کند.
مریخ‌نورد کنجکاوی در ماه اوت سال 2012، در ماموریتی برای ارزیابی پتانسیل میزبانی حیات در مریخ در گذشته بر روی دهانه گیل به عرض 96 مایل (154 کیلومتر) فرود آمد. کار این مریخ‌نورد برای اخترشناسان بسیار جذاب بوده است و نشان می‌دهد که گیل مدت‌ها پیش واقعا یک محیط قابل سکونت بوده است. این منطقه میزبان یک دریاچه و جریان طولانی مدت بوده که مواد تشکیل دهنده حیات و همچنین یک منبع انرژی شیمیایی احتمالی را که می‌تواند از متابولیسم میکروبی پشتیبانی کند، ‌ در خود جای داده بوده است.
مدارگرد شناسایی مریخ حتی بیشتر از کنجکاوی در سیاره سرخ فعالیت داشته و در ماه مارس سال 2006 به مدار مریخ رسیده است. همانطور که عکس جدید نشان می‌دهد، این مدارگرد هنوز هم قوی است و به دنبال نشانه‌هایی از فعالیت آب در گذشته‌ی سیاره سرخ می‌گردد و به عنوان یک رله ارتباطی برای فضاپیماهای روی سطح مریخ مانند کنجکاوی و خویشاوند جوان‌ترش، استقامت، عمل می‌کند و هر از گاهی حرکات این ربات‌ها را نیز زیر نظر دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

زیبایی پل‌های قوسی کارون

گوناگون/ مادر شدن لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار

آبشار زیبای اوبن در دل جنگل‌های هیرکانی

شبیه ساز جالب ستاره های نوترونی

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

خط قرمز ایران در برجام

اکسیوس: ویتکاف در راه عمان است تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت کند

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم

علی پروین: فوتبال رئیس‌جمهور خوب است

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

به امید وعده دیدار یا صاحب الزمان

نصف شدن ماشین مجرم هنگام فرار از پلیس در روسیه

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش ایران به اقدام موهن دولت پاراگوئه علیه سپاه پاسداران

بازدید عراقچی از نمایشگاه کتاب مسقط

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه

شکست عملیات ارتش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

پسکوف: سفر ویتکاف به مسکو دیپلماسی رفت‌وبرگشت است

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

معماری های ماندگار ایران

راز آبشار زیر آب؛ خطای دید حیرت‌انگیز طبیعت در جزیره موریس

فروغ هدایت به بیان آیت‌ الله العظمی جوادی آملی

پیدا و پنهان مذاکرات ایران و آمریکا از تلویزیون پخش می‌شود

ترامپ پیش از عزیمت به رم: در مورد ایران همه چیز به خوبی پیش می‌رود

وزیر دفاع: دشمن به دلیل قدرت بازدارندگی ما پای میز مذاکره می‌نشیند

قسام: رزمندگان مقاومت تا پیروزی یا شهادت هم قسم شده‌اند

هند و پاکستان در آستانه درگیری؛ سازمان ملل درخواست خویشتن‌داری کرد

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل

انتصاب یک اسرائیلی به عنوان مسئول میز ایران

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

شگفتی های گردشگری در چین

جنگ تمساح و پایتون با نتیجه‌ای متفاوت!

هلیوسفر جالب را ببینید

در گذرگاه زمان، خیمه شب بازیِ دهر

عارف، زمان جنگ کجا بود؟

پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان حضور یافت

تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه رمضان

تعمیق اتحاد آذربایجان و گرجستان؛ شراکت راهبردی در قفقاز

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

شگفتی های جذاب جزیره گرم یا ام‌ الکرم