ایران پرسمان

آخرين مطالب

قاطعیت در سرکوب اراذل اجتماعی، الگویی برای برخورد با اوباش اقتصادی سیاست روز

قاطعیت در سرکوب اراذل اجتماعی، الگویی برای برخورد با اوباش اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تحرکات اراذل ‌و‌ اوباش و برهم‌زنندگان امنیت مردم در روزهای اخیر بیش از همیشه و با پاسخ سریع، قاطع و بعضاً مسلحانه فراجا همراه شده
که نشانه‌ای روشن از عزم جدی پلیس برای حفاظت از امنیت و آسایش مردم است.
از قتل ناجوانمردانه دانشجوی دانشگاه تهران به وسیله زورگیران در اطراف کوی دانشگاه، تا عربده‌کشی و تخریب اموال عمومی و مجروح‌کردن چند نفر در خیابان بهشتی تهران توسط گروهی از اراذل و اوباش و همچنین بی‌رحمی دو موتورسوار در محدوده خیابان بعثت و کشیدن گردنبند و به زمین‌زدن مادری با کودک در آغوشش، از جمله اخبار ناگواری بودند که احساسات مردم را در روزها و هفته‌های گذشته جریحه‌دار کردند و البته همگی با شناسایی سریع اراذل دخیل و برخورد قاطع نیروهای فراجا با آنها مواجه شدند.
هر چند برخورد با اراذل و اوباش این چنینی همواره در دستور‌‌کار پلیس بوده است، اما برخورد جدی‌تر و عبرت‌آموز با مخلان امنیت جامعه همواره مطالبه مردم بوده است. رویکردی که به نظر می‌رسد در سال جدید به طور خاص در دستور‌کار پلیس قرار گرفته است.
در همین رابطه سردار رادان، فرمانده کل انتظامی کشور در 17 فروردین‌ماه امسال برای برهم‌زنندگان امنیت مردم و گردن‌کشان خیابانی، خط‌و‌نشان جدی کشید و گفت: «76 نفر از ماموران پلیس در سال 1403 شهید شدند و عده‌ای به خود اجازه دادند که به پلیس تعرض کنند، این افراد هم اراذل بودند و هم قاچاقچیان؛ سال 1404 برای اراذل و اوباش و قاچاقچیان «سال سختی» خواهد بود. امسال سال مقابله با سارقان، افزایش پابندهای الکترونیک، مقابله با مالخرها و رصد مجرمان است و پلیس از این اولویت‌های خود کوتاه نمی‌آید.»
بازار
یا توبه کنید، یا حذف می‌شوید
پس از آن نیز سرهنگ سعید راستی، رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ که این روزها حضور وی در صحنه مبارزه قاطع با اراذل و اوباش مورد توجه قرار گرفته است، با تأکید بر برخورد قاطع با مخلان امنیت و با بیان اینکه اراذل و اوباش یا «توبه کنند یا حذف می‌شوند»، اعلام کرد: «با تمام توان وارد میدان مبارزه با اراذل و اوباش شده‌ایم و اجازه عربده‌کشی، زورگیری و ایجاد رعب و وحشت را به هیچ‌کسی نخواهیم داد. اوضاع امنیتی تحت کنترل است و با تمام توان به میدان آمده‌ایم تا با کسانی که با سلاح سرد و گرم، مزاحم خانواده‌ها و مردم می‌شوند یا در فضای مجازی اقدام به نمایش قدرت می‌کنند، برخورد کنیم. همان ‌طور که فرمانده کل انتظامی (فراجا) نیز تأکید کرده‌اند، اگر این افراد مقاومت کنند، نیروهای پلیس با اقتدار از روی آنها عبور خواهند کرد.»
حمایت مردمی از عزم قاطع پلیس در برخورد با مخلان امنیت
این هشدارهای قاطع مسئولان فراجا که از ابتدای امسال به‌ طور مکرر بیان شده است در کنار برخورد سخت و عملیاتی با اراذل و اوباش، مورد استقبال و حمایت مردم نیز قرار گرفته است. شنبه همین هفته، بازسازی صحنه‌ جرم گروهی از اراذل و اوباش در خیابان بهشتی تهران با حضور متهمان و شاکیان و حضور حمایتی مردم برگزار شد. نکته حائز‌ اهمیت این بازسازی صحنه جرم، همان ‌طور که در تصاویر رسانه‌های مختلف نمایان بود، «حمایت مردم» از اقدام بدون تعارف پلیس در برخورد با مخلان امنیت و آسایش مردم است که چند تن از آن‌ها نیز به واسطه شلیک گلوله ماموران فراجا مجروح شده و با ویلچر به صحنه جرم بازگشتند.
سرهنگ راستی درباره نحوه وقوع جرم این گروه اخیر از اراذل در خیابان بهشتی گفت: «این گروه شرور در ابتدا صاحب دکه و دو نفر از شهروندانی که مشتری آن بودند با قمه و چاقو مورد ضرب‌و‌شتم شدید قرار دادند؛ به طوری که یک نفر از آنها هر دو دستش از کار افتاد و سرش 80 بخیه خورد. همچنین دو نفر دیگر نیز به ‌شدت مجروح شدند. این افراد بعد از حمله بلافاصله متواری شدند، اما طی عملیات‌های مختلف 6 نفر از این افراد که همگی سابقه‌دار هستند، در نقاط مختلفی از تهران و اطراف شهر دستگیر شدند؛ البته سه نفر از این افراد در مقابل همکارانم مقاومت کردند که به ضرب گلوله زمین‌گیر شدند.» 
تحقق مطالبات پلیس نقطه امید برای حافظان امنیت مردم
به نظر می‌رسد یکی از ضعف‌های قانونی که به قانون استفاده پلیس از اسلحه باز می‌گشت در حال رفع‌شدن است و پلیس با اطمینان خاطر بیشتری برای دفاع از امنیت مردم دست به اسلحه می‌شود.
شامگاه دوشنبه نیز تصاویری از زمین‌گیر شدن دو نفر دیگر از اراذل و اوباش تهران با گلوله پلیس منتشر شد. آن‌ طور که پایس تهران اعلام کرده است، به دنبال شرارت‌های متعدد یکی از اراذل و اوباش سطح یک تهران به نام «هانی‌کُرده» تیمی از مأموران پلیس امنیت وارد عمل شدند که در جریان عملیات دستگیری، متهم با قمه به سمت پلیس حمله کرد اما مأموران با قانون به کارگیری سلاح به پای او شلیک کردند. همچنین در عملیات ضربتی واحد ویژه مبارزه با اراذل و اوباش تهران بزرگ یکی از معروف‌ترین اراذلِ پایتخت معروف به «ممد‌ طراح» که در هفته گذشته با اقدامی مجرمانه و به وسیله سلاح سرد باعث تخلیه بخشی از روده‌های شرور سطح یک دیگری در یکی از قهوه‌خانه‌های خیابان خواجه کرمانی شده بود، پس از مقاومت در برابر پلیس به ضرب گلوله بازداشت شد. خوشبختانه نیروهای خدوم پلیس در مدت اخیر نشان داده‌اند که بدون تعارف با اوباش و لات‌های مجازی و حقیقی برخورد می‌کنند و ابایی از رفتن انگشتانشان روی ماشه ندارند، مطالبه‌ای که مدت‌ها مطرح بود و ظاهراً اکنون محقق شده است.
استقبال قوه قضائیه از تصمیم فراجا
البته غیر از حمایت‌های مردمی از برخورد قاطعانه فراجا با اراذل و اوباش، قوه قضائیه نیز پشت فراجا قرار گرفته است. علاوه‌بر تاکیدات مکرر رئیس قوه قضائیه درخصوص لزوم برخورد قاطع با اشرار و اراذل و اوباش برهم‌زننده امنیت جامعه، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری 27 فروردین‌ماه در پاسخ به سؤالی درباره «سیاست تشدید برخورد قاطع پلیس با اراذل و اوباش در سال جاری»، اظهار داشت: «نیروی انتظامی و فراجا با مخلان امنیت و آسایش کشور برخورد قاطع داشته که قابل‌تقدیر است. پلیس به عنوان یکی از ضابطان قضائی در راستای احکام قضائی و دستورات قضائی اقدام به جمع‌آوری و برخورد با مخلان امنیت کشور کرده که موجبات خوشحالی مردم را فراهم کرده است. سیاست قوه قضائیه نیز در برخورد با کسانی که در امنیت کشور اخلال ایجاد کرده و آسایش مردم را برهم می‌زنند، در چارچوب قوانین مقررات سیاست قاطعانه است.»
وی افزود: «قوه قضائیه درخصوص مجرمان جرایم خشن از هرگونه ارفاقات قانونی جلوگیری می‌کند و با هرگونه مرخصی آنها موافقت نمی‌کند و تخفیفات لازم و تقلیل جرایم را در مورد آنها انجام نخواهد داد و تلاش می‌کنیم که نسبت به آنها به نحوی عمل کنیم تا مجازات‌های بازدارنده و تنبیه لازم در مورد آنها اعمال شود.»
لزوم صدور احکام بازدارنده و عبرت‌آموز
البته بحث بازدارندگی مجازات اراذل و اوباش و جرایم خشن نیز مدت‌هاست که از سوی مسئولان فراجا مطرح شده است. به طوری که شاهد بازداشت و چندباره برخی اراذل سابقه دار در فواصل مختلف زمانی هستیم در حالی که اگر حکم قضائی مناسب حتی صدور بدون ملاحظه حکم اشد مجازات برای زورگیران و سارقان مسلح پس از دستگیری باشد این احکام تکمیل‌کننده تلاش پلیس و به ثمر نشستن مطالبه مردم خواهد بود.
 در این‌باره، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اخیر اعلام کرد: «در سال جاری در اجرای دستورالعمل کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار، بحث اعمال حداکثر مجازات در چارچوب قوانین و مقررات با سیاست‌های ابلاغی برای آنها پیش‌بینی شده است. در کنار آن اجرای صریح و قاطع احکام قضائی با هدف بازدارندگی یکی دیگر از مسائلی است که مورد توجه و تاکید رئیس قوه قضائیه است. بحث پایش و کنترل مستمر توسط نیرو‌های انتظامی و اطلاعاتی با افزایش گشت‌های امنیتی و انتظامی یکی دیگر از مواردی است که با همکاری فراجا و با مساعدت دستگاه قضائی دنبال می‌شوند.»
در این میان، نباید به‌سادگی از نقش مردم در برخورد هرچه صریح‌تر با مجرمان و مخلان امنیت مردم عبور کرد. بدون شک اگر مطالبه و همراهی مردم در دستگیری مجرمان نبود، اقدام پلیس در شناسایی و دستگیری آنها با چالش مواجه می‌شد. سخنگوی قوه قضائیه در این باره می‌گوید: «نکته دیگر سیاست تشویق مردم به همکاری با پلیس از طریق سامانه‌هایی است که پلیس در اختیار مردم قرار داده است. سامانه‌هایی مانند سامانه 197 و 110 و 113 و سامانه‌های قوه قضائیه از جمله سامانه دادستانی کل کشور، سامانه سجام، سامانه بازرسی و تمام بخش‌هایی که اطلاعات مربوط به مجرمان را جمع‌آوری می‌کنند. گزارش بموقع مردم می‌تواند کمک بزرگی در جهت اجتماعی کردن مبارزه با مخلان امنیت و آسایش کشور باشد که امیدواریم با این تلاش بی‌وقفه‌ای که انجام می‌شود، بتوانیم محیط امنی را برای تمام مردم فراهم کنیم.»
الگوی موفق در مبارزه با اراذل اقتصادی
حال که اقدام قابل تقدیر و ارزشمند پلیس در برخورد با اراذل و اوباش و برهم‌زنندگان امنیت جامعه با همراهی دستگاه قضائی و حمایت مردم جدی‌تر از همیشه در حال پیگیری و انجام است، نباید از این موضوع غافل شد که در کنار اراذل برهم زننده امنیت روانی و آرامش مردم در فضای حقیقی و مجازی، متاسفانه سال‌هاست شاهد جولان اوباش اقتصادی و برهم‌زنندگان آرامش و امنیت اقتصادی و معیشتی مردم هستیم که به صورت شبکه‌های به هم تنیده و مافیایی دلالی در بازارهای مختلف اقلام خوراکی، محصولات باغی و کشاورزی، مسکن، ارز، قاچاق سوخت و کالا، اخلال در نظام بانکی و هرآنچه به مردم و کشور ضربه می‌زند مشغول فعالیت هستند. 
اکنون با همین الگو و جدیت که پلیس و دستگاه قضائی در برخورد با اراذل اجتماعی دارند باید سایر دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، پلیس و دستگاه قضا، دولت، مجلس و مردم؛ همه و همه پای کار بیایند و با قاطعیت عرصه اجتماع و اقتصاد و زندگی مردم و اقتصاد کشور را از لوث وجود این اوباش مالی و اقتصادی پاک نمایند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرنوشت تفاهم‌نامه 61 هزار میلیارد تومانی با شرکت بابک زنجانی چه می‌شود؟

وبینار رایگان آموزش ترید / درآمد 100 دلار روزانه بعد از این وبینار دور از ذهن نیست! + 50 هزار ارز په‌په

واکنش بازار نفت به تحریم‌های جدید ایران

حضور مدیر کل بنیاد مازندران در مرکز سامد

کمپر ارسطو پیش این باید لنگ بندازه!

ترکیب چشم‌‌نواز معماری ایرانی با هوش مصنوعی!

آواز خوانی زیبای صادق شیخ زاده از سعدی

وزیر کشور وارد مشهد شد ️

سردار صباحی‌فرد: از وابستگی نظامی در سامانه‌های پدافندی بی‌نیاز شده‌ایم

چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است

حضور سید حسن خمینی در سفارت واتیکان

جولانی به جنگویان خارجی تابعیت سوری می‌دهد

آکسیوس: ترامپ از ترس قحطی وادار به عقب‌نشینی در برابر چین شد

دوباره میلیون‌ها نفر در اسرائیل نیمه شب به پناهگاه‌ها فرار کردند

آماده توافق هستیم

کوچه فرهنگ یا بی‌فرهنگی؟

سقوط دلار و صعود نرخ‌های دولتی

پیش‌بینی روند بورس در سناریو‌های توافق و شکست مذاکرات

مشاور مدیرعامل و مدیر پروژه بیمه هوشمند بیمه دی منصوب شد

نمایش شگفت‌انگیز پرنده کمیاب هما با یک لقمه استخوان!

ضرب المثل/ سبیل کسی را چرب کردن

آجرک‌الله یا بقیه‌الله

محققان: بررسی رگ‌های چشم شاید بتواند به تشخیص زودهنگام زوال عقل کمک کند

شعری از حمیدرضا مداح، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

عراقچی: خوشبینی محتاطانه‌ای به گفتگو‌های غیرمستقیم با آمریکا داریم

انگلیس در بن‌بست دیپلماتیک با اسرائیل قرار گرفت

مقام ارشد اوکراینی: کی‌یف آماده مذاکره است اما تسلیم نمی‌شود

قتل‌عام گردشگران در حمله‌ مسلحانۀ کشمیر

آتش‌سوزی گسترده در اسرائیل

واکنش جالب کاربران فضای مجازی به کوسه مجرم در اسرائیل!

تشدید حملات اسرائیل به غزه؛ واکسیناسیون فلج اطفال متوقف شد

توهین زشت محمود عباس به حماس: پدر سگ ها! گروگان ها را رها کنید تا جنگ متوقف بشود

زندگی خاکستری خوزستانی‌ها

دیپلمات پیشین: با آمریکا منافع مشترک داریم

یک دریا رویافروشی؛ پروژه انتقال آب از دریای عمان تا تهران

توافق پایدار تر از برجام در راه است؟

هشدار مهم یک پژوهشگر: سیاست‌های آبی کشور مانند رمّالی شده است

لحظه وقوع زلزله استانبول از نگاه دوربین داخلی یک منزل

کپسول باری بدون سرنشین را ببینید!

داستانک/ خرید خانه

وزیر خارجه آمریکا: ایران تنها می‌تواند مواد غنی‌شده را وارد کند

عراقچی: نیرو‌های امنیتی ما برای مقابله با هرگونه خرابکاری و ترور هوشیار هستند

فحاشی محمود عباس به حماس

کرملین به تهدید آمریکا درباره خروج از مذاکرات اوکراین واکنش نشان داد

مذاکرات در ایستگاه فنی عمان

پیشنهاد همکاری هسته‌ای ایران به آمریکا

این اقدام در معامله پولشویی محسوب شده و مجازات دارد

اطلاعیه درخصوص محدودیت حجمی در نمادهای معاملاتی فرابورس

انتصاب «سرپرست مدیریت بیمه‌های زندگی» بیمه دی

سرپرست «مدیریت حقوقی و امور قراردادها» بیمه دی منصوب شد