ایران پرسمان

آخرين مطالب

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟ اقتصاد روز

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / با رسیدن قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی به حدود 250 هزار تومان، قدرت خرید بسیاری از خانوارها تحت فشار قرار گرفته است. در همین حال، طبق اعلام رسمی شرکت غله و خدمات بازرگانی کشتی حامل 27 هزار و 500 تن برنج وارداتی دولتی در بندر امام خمینی پهلو گرفته و روند تخلیه آن در حال انجام است. آیا این محموله قیمت برنج را پایین می‌آورد؟
طبق آخرین گزارش‌های میدانی از بازار خرده‌فروشی تهران و چند کلان‌شهر دیگر، قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و صدری درجه‌یک به بازه 230 تا 250 هزار تومان رسیده است. این در حالی‌ است که ستاد تنظیم بازار کشور در اسفند 1403، نرخ مصوب برنج هاشمی را 130 هزار تومان تعیین کرده بود. اختلاف حدود 120 هزار تومانی بین نرخ مصوب و نرخ بازار آزاد، نشانه‌ای از فاصله جدی سیاست‌گذاری با واقعیت بازار است.
بازار
روز شنبه 25 فروردین‌ماه، علیرضا نیک‌نژاد، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی منطقه 4 کشور اعلام کرد:«کشتی حامل 27 هزار و 500 تن برنج وارداتی دولتی در اسکله 26 بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفته و تخلیه این محموله با سرعت در حال انجام است.» به گفته وی، این محموله بخشی از ذخایر استراتژیک کالای اساسی کشور بوده و طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی، برای تنظیم بازار به شبکه توزیع تزریق خواهد شد. اگر سرانه مصرف ماهانه برنج در ایران را مطابق گزارش مرکز آمار ایران، 5 کیلوگرم برای هر فرد در نظر بگیریم، این محموله برای مصرف یک‌ماهه حدود 5 میلیون و 500 هزار نفر کافی است؛ در حالی‌که جمعیت کشور بالغ بر 85 میلیون نفر است. این یعنی حدود 6.5 درصد از تقاضای ماهانه کشور با این محموله پوشش داده می‌شود.
کارشناسان معتقدند افزایش قیمت برنج تنها نتیجه کمبود عرضه یا نوسانات فصلی نیست. علی‌اکبر مهرفرد، معاون سابق وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با رسانه‌ها، بارها به تأثیر افزایش هزینه تولید، کاهش منابع آبی، و نبود مشوق‌های اقتصادی برای کشاورزان به عنوان عوامل مؤثر در کاهش تولید داخلی اشاره کرده است.
همچنین، نوسانات نرخ ارز و وابستگی به واردات از کشورهایی مانند هند، پاکستان و تایلند نیز باعث شده قیمت برنج خارجی به‌صورت مستقیم از تحولات بین‌المللی تأثیر بپذیرد. در هفته‌های اخیر، توقف صادرات برنج باسماتی هند و بالا رفتن قیمت جهانی نیز فشار مضاعفی به بازار وارد کرده است. در چنین شرایطی، برخی تحلیلگران اقتصادی مانند سعید ترک‌زاده، استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران، بر این باورند که راهکار پایدار، استفاده همزمان از دو مسیر «افزایش تولید داخلی» و «واردات هدفمند» است. او در گفت‌وگویی تأکید کرده: «اگر دولت به‌جای سیاست‌های مقطعی، بر سرمایه‌گذاری در افزایش بهره‌وری، آموزش کشاورزان و اصلاح الگوی کشت متمرکز شود، در میان‌مدت می‌توان به ثبات بازار برنج امیدوار بود.» در مجموع، ورود برنج وارداتی دولتی می‌تواند تا حدی بازار را آرام کند، اما تا زمانی که مشکلات ساختاری در زنجیره تولید، واردات، و توزیع برطرف نشود، چشم‌انداز کاهش پایدار قیمت برنج همچنان مبهم باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتاق فرمان فیلترینگ کجاست؟

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس در خصوص سفر عراقچی به چین

کاخ سفید: وزیر دفاع با کارزار تخریب مواجه است

چراغ «کوچه» روشن ماند

پیش‌بینی جدید تحلیلگران؛ زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد

پاسخ جلیلی به انتقاد در خصوص مذاکرات میان ایران و آمریکا

کنایه مجله ایتالیایی به عراقچی بعد از فوت پاپ واقعیت دارد؟

ادعایی درباره دستور پوتین برای توقف جنگ اوکراین

حملات هوایی آمریکا به یمن؛ مناطق مسکونی هدف قرار گرفتند

نیمی از رفاه خانوار از دست رفت

10 بسته تشویقی صنعت نفت ایران برای سرمایه‌گذاری معرفی شد

لزوم اهتمام به مالیات بر واحدهای خالی به‌منظور جلوگیری از سوداگری مسکن

نیمی از تولید سیگار ایران در اختیار یک شرکت ژاپنی است

هرگز خیلی زود و هرگز خیلی دیر نیست!

سه کشوری که فرودگاه ندارند!

حادثه برای هواپیمای کارگو 747 در فرودگاه سانتیاگو شیلی

حکمت/ بازدارندگی نماز از کارهای زشت و ناپسند

زیرساخت‌های فرسوده جاده‌‌ها در آمریکا

لحظات احساسی بین خرس قطبی و توله اش

این مواد پلاستیکی رشد مغز کودک را تهدید می‌کند

من اینجا بس دلم تنگ است با صدای "مهدی اخوان ثالث"

نظر قطر درباره گفتگوهای ایران و آمریکا

اتفاقی جالب در نشست خبری پوتین با پادشاه عمان!

توصیه نتانیاهو به اجتناب از اداره نظامی غزه

مصر: نمی‌توانیم بلعیدن اراضی سوریه توسط اسرائیل را بپذیریم

رایزنی وزیران خارجه قطر و آمریکا درباره غزه، لبنان و سوریه

روان‌درمانی‌های میلیونی

شوک به دلار و طلا؛ در بازارهای جهانی چه خبر است؟

ایران و آمریکا در نقطه عطف

روایت «نیویورک تایمز» از کشتار علویان: نظام جولانی روی اسد را سفید کرد

پیش بینی؛ قیمت دلار فردا 3 اردیبهشت چقدر می شود؟

تورم مواد غذایی در فروردین 1404؛ کدام ماده غذایی رکورد زد؟

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا واریز می‌شود

اسلامی: ‌هر کیلو آب سنگین حدود 1000 دلار ارزش دارد و ما صادرکننده آن هستیم

چرا حراج امروز شمش طلا کم فروغ بود؟

ظرفیت واقعی تولید نفت ایران 6.5 میلیون بشکه در روز است

معرفی مدیران جدید بیمه دی

با این ترفندا باکمترین وسایل کمپ میزنی!

لحظات وحشتناک پرتاب شدن یک نوجوان از دستگاه شهربازی

وقتی خدا دوستت دارد!

سرقت یک زن از طلا فروشی با سنگ و اسپری فلفل در ترکیه!

تلاقی زیبای آتشفشان و برف!

سنگی که از بیرون شبیه آجره اما درونش مثل الماس میدرخشه!

هوش مصنوعی به کمک درمان آب‌مروارید آمد

انتشار کتاب‌هایی درباره نیچه و سارتر

داستانک/ لطفاً هیچ وقت عوض نشو!

وزیر خارجه عازم پکن شد؛ عراقچی حامل پیام پزشکیان است

عراقچی، گروسی را در جریان آخرین وضعیت روند گفتگو با آمریکا قرار داد

سخنگوی کاخ سفید به نقل از ترامپ: ما به دنبال توافق با ایران هستیم

از افزایش حجم شایعات مجازی در روز مذاکره تا ویدیویی که بخاطر داشتن ارزش خبری با شگفتی بالا