کشف شهر طلایی 3500 ساله مصر باستان: رازهای فراعنه در خیابانهای مدفون آشکار شد
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - عصر ایران / باستانشناسان میگویند نفرتیتی در کوچههای این شهر قدم زده و اینجا خانه او بوده است. شواهد جدید حاکی از انقلابی دینی در این شهر است؛ جایی که خورشید بهتدریج به تنها خدای مردم تبدیل شد.
بزرگترین شهر کشفشده از مصر باستان، که 3500 سال پیش زیر ماسههای صحرا مدفون شده بود، اکنون خیابان به خیابان در برابر چشمان جهانیان قرار گرفته است. شبکه NBC News بهصورت انحصاری اجازه یافته تا این شهر طلایی، که از زمان توتعنخآمون و نفرتیتی پنهان مانده بود، را به نمایش بگذارد.
چهار سال پیش، بخشهایی از این شهر برای اولین بار کشف شد و عملیات حفاری همچنان ادامه دارد. آثار یافتشده شامل کوزههای سفالین سلطنتی با نقوش خدایان، اسکلت حیوانات در اتاقها برای مراسم مذهبی، کفش یک کودک مصری، ماهیهای طلااندود و حتی ابزار پختوپز شبیه به تنورهای امروزی است که پیوندی شگفتانگیز با زندگی مدرن را نشان میدهد.
بازار ![]()
باستانشناسان میگویند نفرتیتی در کوچههای این شهر قدم زده و اینجا خانه او بوده است. شواهد جدید حاکی از انقلابی دینی در این شهر است؛ جایی که خورشید بهتدریج به تنها خدای مردم تبدیل شد و فراعنه، که چون خدایان پرستیده میشدند، دستور ساخت جامعهای جدید از نیایشگران را دادند. اما ناگهان، پادشاه تصمیم به ترک شهر گرفت. ساختمانها با آجر مسدود و شهر خالی از سکنه شد؛ رویدادی که به «خروج مصری» تشبیه شده است.
در این شهر، بقایای دریاچهای بزرگ که کشتیهای باری از آن ملزومات را تأمین میکردند، انبارها، و حتی سینکها و دوشهای ابتدایی کشف شده است. اسکلت یک گاو ماده و ماهیهای طلااندود از دیگر یافتههای عجیب این کاوش هستند که رازهای آیینهای مذهبی مصریان را برملا میکنند.
این شهر، که زمانی مرکز زندگی فراعنه بود، اکنون پنجرهای به گذشتهای باشکوه و پر رمز و راز گشوده و داستان مردمی را روایت میکند که زندگی خود را در این خیابانهای طلایی جا گذاشتند و رفتند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243013/