ایران پرسمان

آخرين مطالب

سردرگمی اروپا در مواجهه با پادشاه ترامپ سیاست روز

سردرگمی اروپا در مواجهه با پادشاه ترامپ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / به گفته روزنامه نیویورک‌تایمز،‌ متحدان سنتی آمریکا روزهای سختی را برای برقراری ارتباط مؤثر با واشنگتن می‌گذرانند و اروپا دیگر در اولویت ایالات متحده قرار ندارد.
با وجود اتحاد دیرینه آمریکا با قاره سبز، مقامات دولت جدید ایالات متحده به وضوح نشان داده‌اند که اروپا در اولویت آن‌ها قرار ندارد. روزنامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی می‌گوید که برای اروپایی‌ها کاخ سفید شبیه یک دربار سلطنتی شده است که مشاوران،‌ نزدیکان و درباریان در آن منتظر فرمان‌های آقای رئیس‌جمهور هستند.ترامپ تصمیم‌گیرنده نهایی است و رفتارش به هیچ‌وجه قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین در سه ماه اول ریاست‌جمهوری او هدف اروپایی‌ها ارتباط مستقیم با خود ترامپ بوده است. برخی مانند نخست‌وزیر ایتالیا جورجیا ملونی در این کار موفق شده‌اند،‌ کسی که قرار است پنجشنبه با او در کاخ سفید دیدار کنند.
این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات اروپایی می‌گوید که گیج‌کننده‌ترین مسئله این است که مؤثرترین واسطه‌ها دیگر دیپلمات‌های سنتی نیستند، بلکه فرستادگان ویژه و مشاورانی مانند میلیاردر حامی ترامپ ایلان ماسک محسوب می‌شوند. همچنین مشخص نیست که پیام‌ها به ترامپ می‌رسند یا نه. جدای از این ترامپ احتمالاً به دوستان قدیمی مانند استیو ویتکاف که به عنوان مذاکره‌کننده سیاست خارجی منصوب شده، بیشتر اعتماد دارد تا کارمندان دولتی که از آن‌ها بیزار است. یک مقام ارشد اروپایی گفت: «همه در واشنگتن می‌گویند باید مستقیماً با ترامپ صحبت کرد.» مقامات اروپایی می‌گویند که مقامات ترامپ غرق در اجرای خواسته‌های رئیس‌جمهور هستند و علاقه چندانی به متحدان خود نشان نمی‌دهند. به عنوان مثال دو مقام اروپایی گفتند که مقامات آمریکایی به کشورهای مهم اروپایی درباره ازسرگیری مذاکرات با ایران در مورد برنامه هسته‌ای اطلاع ندادند. کشورهای اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از امضاکنندگان توافق هسته‌ای 2015 (برجام) بودند که ترامپ بعداً از آن خارج شد.
بازار



به گفته تحلیلگر، با وجود جمعیت بالغ بر 750 میلیون نفری و قدرت عظیم اقتصادی، اروپا برای ترامپ اولویت نیست. او قاره سبز را رقیب یا حتی دشمن می‌داند و معتقد است اتحادیه اروپا برای «کلاهبرداری از آمریکا» ایجاد شده است. یک مقام اروپایی گفت: «دولت ترامپ علاقه چندانی به حرف‌های اروپایی‌ها ندارد. صحبت از یک‌جانبه‌گرایی است و آن‌ها زیاد مشورت نمی‌کنند.» نیویورک‌تایمز با مقامات اروپایی در برلین، بروکسل، لندن، پاریس، رم و دیگر کشورها صحبت کرده است که به شرط ناشناس ماندن با این روزنامه گفت‌وگو کردند. مقامات اروپایی گفتند که در ملاقات‌های خصوصی، مقامات ترامپ خوش‌برخورد هستند و از تعهد او به اروپا، ناتو و دفاع جمعی اطمینان می‌دهند. این موضوع در مورد افرادی مانند وزیر امور خارجه مارکو روبیو و حتی معاون رئیس‌جمهور جی.دی. ونس صادق بوده است. اما برای متحدان مشخص نیست که آیا این افراد واقعاً بر سیاست خارجی یا تجارت تأثیر دارند یا خیر. در حالی که مقامات اروپایی در برابر واشنگتن عمدتاً سکوت کرده‌اند تا منجر به خشم ترامپ نشوند، اظهارات مقامات آمریکایی درباره متحدان می‌تواند تند باشد.

ایران پرسمان

علاوه بر این، کانال‌های سنتی مانند وزارت امور خارجه، سفارت‌ها و شورای امنیت ملی برای تبادلات مؤثر دیگر مانند سابق نیستند، بخشی به این دلیل که سنا تعداد کمی از مقامات عالی‌رتبه را تأیید کرده است. مقامات پنتاگون به ویژه در گفتگو با متحدان محتاط هستند و این سکوت را ناشی از ترس از اخراج می‌دانند. یک مقام نظامی ارشد انگلیسی اخیراً ابراز سردرگمی کرد که چه کسی سیاست هند_آرامِ دولت ترامپ را در کاخ سفید هدایت می‌کند. به گفته تحلیلگر، ترامپ از قدرت جمعی اتحادیه اروپا متنفر است و بسیاری از متحدان ناتو را یک سربار می‌داند و به نهادهای چندجانبه حتی آن‌هایی که توسط واشنگتن طراحی شده‌اند را مانعی برای قدرت آمریکا می‌پندارد و به آن بی‌اعتماد است. مقامات او این را به عنوان سیاست در پیش گرفته‌اند. مارکو روبیو در آخرین لحظه از ملاقات با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کایا کالاس خودداری کرد. رئیس کمیسیون اروپا اورسلا فون در لاین نیز نتوانسته با ترامپ ملاقات کند. این وضعیت اروپا را واداشته تا برای ارتباط با کاخ سفید به رهبران ملی متکی باشد. یکی از آن‌ها جورجیا ملونی است، تنها رهبر اتحادیه اروپا که به مراسم تحلیف ترامپ دعوت شد.

ایران پرسمان

بسیاری از مقامات ارشد اروپایی معتقدند که واشنگتن نیز باید هم‌پای سایر کشورهای غربی از اوکراین حمایت کند، موضوعی که در دولت ترامپ نیز محل اختلاف است. حمایت ترامپ از رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین و درخواست‌های مکرر او برای افزایش بودجه دفاعی دیگر اعضای ناتو، اروپا را در موقعیت آسیب‌پذیری قرار داده است. دبیرکل ناتو مارک روته در اواسط مارس با ترامپ ملاقات کرد و اطمینان یافت که او فعلاً از دفاع جمعی حمایت می‌کند. روته معتقد است که رابطه شخصی او با ترامپ از زمانی نخست‌وزیر هلند بود بهترین و شاید تنها تضمین برای شنیده شدن صدای اروپا است.
برخی از برجسته‌ترین رهبران اروپایی با ترکیبی از چاپلوسی و تلاش برای یافتن زمینه‌های مشترک، با دولت ترامپ تعامل کرده‌اند. رئیس‌جمهور فرانسه امانوئل مکرون که مانند روته رابطه طولانی با ترامپ دارد و نخست‌وزیر انگلیس کی‌یر استارمر نیز می‌توانند به راحتی با ترامپ تماس بگیرند. استارمر در فوریه با دعوت‌نامه رسمی از طرف شاه چارلز سوم برای یک دیدار دولتی به کاخ سفید رفت و از انتقاد از ترامپ خودداری کرد. اما این رویکرد محتاطانه بر خلاف انتظار لندن، نتیجه متفاوتی داشته است و ترامپ انگلیس را از تعرفه 10 درصدی خود معاف نکرد. در دنیای ترامپ، اروپا نماد اجماع قدیمی است که باید یاد بگیرد از خود مراقبت کند، در حالی که واشنگتن جهان را بازتعریف می‌کند. عضو آلمانی پارلمان اروپا آنا کاواچینی پس از سفر به واشنگتن گفت: «آن‌ها فکر می‌کنند اروپا ضعیف است. اروپا بر پایه همکاری ساخته شده است. آن‌ها چندان به همکاری علاقه ندارند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1242266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

وضعیت عجیب گردشگران چینی بعد از صعود به کوهی با 7200 پله!

کشف رازهای فراعنه در خیابان‌های مدفون شهر 3500 ساله مصر باستان

وقوع سیل در استان ونتو ایتالیا

لحظه‌ هولناک تصادف برای یک پدر و دختر

نوای دلنشین زیارت امین الله در حرم مطهر علوی

ظرافت و واقع گرایی فوق‌العاده در نقاشی‌های این هنرمند

لباس سپید بهار بر تن درختان الموت

ویدئویی از مرغان دریایی در طبیعت زیبای سوئیس

کاربرد سوراخ بند اضافی بر روی کفش‌های ورزشی

رفتار جالب فیل‌ها برای محافظت از بچه فیل‌ها حین وقوع زلزله

حمله مرگبار فیل خشمگین به زرافه

چشم انسان با تحریک شبکیه رنگ‌های جدیدی می‌بیند

بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

ایستگاه فضایی بین‌المللی همه چیز ماست!

ماموریت «PUNCH» ناسا عکس‌های نور اول خود را گرفت

سلول‌ها می‌شنوند

موفقیت محققان دانشگاه امیرکبیر در بازیابی 57 درصدی نقره، روی و سرب از باطله‌های کارخانجات زنجان

شنوایی با وضوح بالا با استفاده از جدیدترین ایمپلنت شنوایی

آواز، شخصیت پرندگان را لو می‌دهد!

مدل‌های هوش مصنوعی استدلالی جدید «اوپن‌ای‌آی» بیشتر توهم می‌زنند

روایتی از کلاس‌های درس «آیت‌الله»

ای دهنده ی عقل ها فریادرس

در جست‌وجوی زندگی

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسروشکیبایی

نگاهی به ازدواج جلال‌ و سیمین و حاشیه‌هایش

درد، بخشی از زندگیه...

بخشی از کتاب/ آخرین انار دنیا

شاعرانه/ هر کجا وقت خوشی رو دهد آنجاست بهشت

گزارش خبرنگار اعزامی صداوسیما از آخرین اخبار دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا

حضور سیاستمدار سابق ایتالیایی با شلوارک در برابر محل مذاکرات!

جزئیات دور دوم مذاکرات از زبان سخنگوی وزارت خارجه؛ دو هیئت در دو سالن جدا حضور دارند

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است