ایران پرسمان

آخرين مطالب

نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است اقتصاد روز

نیویورک تایمز: تیم ترامپ در مواجهه با ایران آشفته است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که تیم دونالد ترامپ در مذاکره با ایران دچار تناقض‌گویی و آشفتگی و اختلافات درونی شده است.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به روایت «مواضع دوگانه» «آشفتگی در موضع‌گیری» و «تهدیدات توخالی» در تیم ترامپ در مواجهه با مذاکره با ایران پرداخت.در این گزارش آمده است: «دولت ترامپ کار خود را با هدفی روشن آغاز کرد: وادار کردن ایران به برچیدن کامل برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش. اما پس از مدتی، مذاکره‌کننده ارشد دولت لحن خود را نرم‌تر کرد و ناگزیر شد عقب‌نشینی کند».به نوشته نیویورک تایمز، تنها چند هفته پیش، «مایکل والتز»، مشاور امنیت ملی ترامپ و از چهره‌های دیرپای ضدایرانی، هدف دولت آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران را به‌روشنی بیان کرد.او گفت: «برچیدن کامل.» سپس توضیح داد: «ایران باید تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم، امکانات مرتبط با تسلیحات هسته‌ای و حتی موشک‌های دوربرد خود را کنار بگذارد».در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: «اما آنچه در یک برنامه تلویزیونی روز یک‌شنبه بسیار صریح و قاطع به‌نظر می‌رسید، به‌تدریج دچار فروپاشی شد. در 24 ساعت گذشته، مقام‌های دولت مجموعه‌ای از پیام‌های ضدونقیض و سردرگم‌کننده ارائه کرده‌اند؛ پیام‌هایی که این گمانه را تقویت می‌کند که شاید دولت ترامپ به جای اهداف اولیه، به پذیرش محدودیت‌هایی در فعالیت‌های ایران رضایت دهد ـ دقیقاً مانند آنچه باراک اوباما یک دهه پیش انجام داد ـ هرچند بار دیگر روز سه‌شنبه از این موضع عقب‌نشینی شد».
طبق این گزارش، بخشی از این سردرگمی احتمالاً ناشی از بی‌تجربگی در زمینه برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای است. استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد ترامپ، از دوستان قدیمی ترامپ است که همچون او سابقه‌ای در ساخت‌وساز در نیویورک دارد و بیشتر عمرش را صرف برج‌سازی کرده؛ اما تنها چند هفته است که به بررسی سانتریفیوژهای زیرزمینی ایران و آزمایشگاه‌های مشکوک به ساخت سلاح پرداخته است. نیویورک تایمز دلیل این ناهماهنگی و تناقض‌گویی را تنها ناشی از بی تجربگی ندانست و نوشت که این شرایط همچنین ریشه در اختلافات درون تیم ترامپ دارد.این روزنامه نوشت: «اما این ناهماهنگی تنها ناشی از بی‌تجربگی نیست، بلکه به‌نظر می‌رسد ریشه در شکاف‌های درون تیم امنیت ملی ترامپ دارد؛ تیمی که بار دیگر با یکی از دیرپاترین و پیچیده‌ترین چالش‌های سیاست خارجی آمریکا روبه‌رو شده و تلاش دارد این سؤال را پاسخ دهد چگونه می‌توان برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرد بی‌آن‌که به جنگ کشیده شود».نیویورک تایمز سپس نوشت که راه‌حل دولت ترامپ در این موضوع تنها مجموعه‌ای از پیام‌های دوپهلو، سیگنال‌های متناقض و تهدیدهای بزرگ و توخالی بوده است.این روزنامه سپس به یک مورد دیگر از تناقض‌گویی ویتکاف اشاره کرد و نوشت که او در مصاحبه با فاکس نیوز توافقی به‌مراتب نرم‌تر از آن چیزی ترسیم کرد که والتز ترسیم کرده بود.
بازار
او از ضرورت ایجاد نظامی برای «راستی‌آزمایی» در تولید اورانیوم غنی‌شده و ممانعت تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران سخن گفت و پیشنهاد کرد که ایران ممکن است همچنان بتواند در سطحی پایین – در حد مورد نیاز برای تولید برق هسته‌ای – اورانیوم تولید کند. او هیچ‌گاه از واژه «برچیدن» استفاده نکرد.توافق ترامپی، تناقض و ابهامبه نوشته نیویورک تایمز او در واقع در حال توصیف نسخه‌ای بازنگری‌شده و شاید هم با رنگ‌وبویی «ترامپی» از همان توافقی بود که دولت اوباما حدود یک دهه پیش با ایران به‌دست آورده بود.ویتکاف گفت: «در اصل، می‌توان توافق اولیه هسته‌ای را بهبود داد.» این در حالی است که ترامپ بارها آن توافق را یک «فاجعه» خوانده و در سال 2018 از آن خارج شد، با این استدلال که توافقی یک‌طرفه و وحشتناک بوده که هرگز نباید امضا می‌شد.اما سخنان ویتکاف چندان دوام نداشت. صبح روز سه‌شنبه، ترامپ به‌همراه مقام‌های ارشد امنیت ملی خود ـ از جمله ویتکاف ـ در اتاق بحران کاخ سفید جلسه‌ای درباره ایران برگزار کردند سپس ویتکاف پیامی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که در آن نوشت: «ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی هسته‌ای خود را متوقف کرده و از میان بردارد»؛ عبارتی که هرگز شب قبل به زبان نیاورده بود.او گفت: «توافق با ایران تنها زمانی نهایی خواهد شد که یک توافق ترامپی باشد».
طبق گزارش نیویورک تایمز شماری از مقام‌های آمریکایی می‌گویند برخی اعضای دولت ترامپ به این نتیجه رسیده‌اند که اصرار بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران ممکن است مذاکرات را به بن‌بست بکشاند. این مقام‌ها که نخواستند نامشان فاش شود، گفته‌اند استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد، و جی‌دی ونس، معاون ترامپ، در جلسات داخلی هشدار داده‌اند که ایران هرگز برنامه هسته‌ای خود را به‌طور کامل کنار نخواهد گذاشت و در نتیجه همچنان گزینه تولید سلاح هسته‌ای را حفظ خواهد کرد.این دو پیشنهاد کرده‌اند که به‌جای پافشاری بر برچیدن کامل، باید بر سیستمی سخت‌گیرانه برای راستی‌آزمایی تأکید شود؛ نظامی که ممکن است تحت نظارت مستقیم آمریکا باشد، نه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی.به نوشته نیویورک تایمز، طرح ویتکاف و جی دی ونس، یادآور توافق‌های دوره اوباما است؛ چیزی که بسیاری از تندروهای دولت ترامپ با آن مخالف‌اند.به گفته منابع آگاه به این روزنامه، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا و مارکو روبیو، وزیر خارجه، همچنان بر موضع سخت‌گیرانه خود پافشاری می‌کنند. آن‌ها معتقدند ایران نباید حتی توان غنی‌سازی محدود را هم حفظ کند، چراکه ممکن است دوباره غنی‌سازی را تا آستانه درجه تسلیحاتی افزایش دهد.با این حال «گری سامور»، مسئول سابق پرونده هسته‌ای ایران در دولت‌های کلینتون و اوباما، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها گفت: «حذف کامل توان هسته‌ای ایران واقع‌بینانه نیست. حتی تهدید نظامی هم نمی‌تواند چنین کاری بکند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1241925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

وضعیت عجیب گردشگران چینی بعد از صعود به کوهی با 7200 پله!

کشف رازهای فراعنه در خیابان‌های مدفون شهر 3500 ساله مصر باستان

وقوع سیل در استان ونتو ایتالیا

لحظه‌ هولناک تصادف برای یک پدر و دختر

نوای دلنشین زیارت امین الله در حرم مطهر علوی

ظرافت و واقع گرایی فوق‌العاده در نقاشی‌های این هنرمند

لباس سپید بهار بر تن درختان الموت

ویدئویی از مرغان دریایی در طبیعت زیبای سوئیس

کاربرد سوراخ بند اضافی بر روی کفش‌های ورزشی

رفتار جالب فیل‌ها برای محافظت از بچه فیل‌ها حین وقوع زلزله

حمله مرگبار فیل خشمگین به زرافه

چشم انسان با تحریک شبکیه رنگ‌های جدیدی می‌بیند

بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

ایستگاه فضایی بین‌المللی همه چیز ماست!

ماموریت «PUNCH» ناسا عکس‌های نور اول خود را گرفت

سلول‌ها می‌شنوند

موفقیت محققان دانشگاه امیرکبیر در بازیابی 57 درصدی نقره، روی و سرب از باطله‌های کارخانجات زنجان

شنوایی با وضوح بالا با استفاده از جدیدترین ایمپلنت شنوایی

آواز، شخصیت پرندگان را لو می‌دهد!

مدل‌های هوش مصنوعی استدلالی جدید «اوپن‌ای‌آی» بیشتر توهم می‌زنند

روایتی از کلاس‌های درس «آیت‌الله»

ای دهنده ی عقل ها فریادرس

در جست‌وجوی زندگی

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسروشکیبایی

نگاهی به ازدواج جلال‌ و سیمین و حاشیه‌هایش

درد، بخشی از زندگیه...

بخشی از کتاب/ آخرین انار دنیا

شاعرانه/ هر کجا وقت خوشی رو دهد آنجاست بهشت

گزارش خبرنگار اعزامی صداوسیما از آخرین اخبار دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا

حضور سیاستمدار سابق ایتالیایی با شلوارک در برابر محل مذاکرات!

جزئیات دور دوم مذاکرات از زبان سخنگوی وزارت خارجه؛ دو هیئت در دو سالن جدا حضور دارند

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است