ایران پرسمان

آخرين مطالب

واکنش بازار خودرو به مذاکرات چیست؟ اقتصاد روز

واکنش بازار خودرو به مذاکرات چیست؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تجارت نیوز / با وجود افت محسوس نرخ دلار، بازار خودرو ابتدا به‌جای کاهش قیمت‌ها روندی صعودی را تجربه کرد، اما در ادامه فشار کاهش نرخ ارز، مسیر بازار به روند نزولی خود بازگشت. اما علت مقاومت بازار خودرو چه بود؟
بازار خودرو در نخستین واکنش به تحولات منطقه‌ای و افت محسوس نرخ دلار رفتار متناقضی از خود نشان داد. در حالی که انتظار می‌رفت کاهش نرخ دلار به افت فوری قیمت‌ها منجر شود، اما برخی خودروها در ساعات اولیه شنبه با افزایش قیمت مواجه شدند و بازار در برابر افت ارز مقاومت نسبی از خود نشان داد. سرانجام امروز مقاومت بازار شکست و بازار وارد فاز نزولی شد.
اکنون بازار خودرو در مسیر کاهشی با شیب ملایم قرار گرفته و به نظر می‌رسد انتظارات از نتایج احتمالی دور جدید مذاکرات، نقشی کلیدی در تعیین مسیر آینده آن دارد.
با توجه به رفتار چند روز گذشته بازار می‌توان گفت هرگونه تغییر معنادار در قیمت‌ها در گرو خروجی‌های ملموس از مذاکرات پیش روست. اما روند تغییرات قیمت در بازار خودرو از شروع مذاکرات تا کنون چگونه بوده و تحلیل کارشناسان از آینده نوسان بازار خودرو چیست؟
بازار
بررسی روند تغییرات قیمتی خودروهای رند بازار
روز شنبه 23 فروردین 1404، همزمان با شروع مذاکرات و تأثیر اولیه آن بر بازار، قیمت خودروهای داخلی روندی صعودی همراه باثبات را تجربه کرد. این وضعیت به دلیل مقاومت بازار در برابر کاهش نرخ دلار و فضاساری بازیگران بازار بود، اما با گذشت یک روز از دور اول مذاکرات، نمودار قیمتی خودروها به کانال نزولی بازگشت.
سورن پلاسXU7 که به‌واسطه طراحی به‌روزتر و امکاناتی فراتر از سمند معمولی جایگاه خاصی در بازار دارد در واکنش اولیه به اخبار مذاکرات با رشد جزئی دو میلیون تومانی به 735 میلیون تومان رسید. اما این افزایش به‌دنبال فروکش‌کردن تب اولیه بازار با افت 25 میلیون تومانی همراه شد و به 710 میلیون تومان رسید.
پژو 207 دنده‌ای هیدرولیک که در آغاز هفته با رشد قابل‌توجه هشت میلیون تومانی تا قیمت 855 میلیون تومان پیش رفت، در روز بعد نشانه‌هایی از تعدیل این خودرو در بازار دیده شد و قیمت این مدل با کاهش 23 میلیون تومانی به 832 میلیون تومان رسید.
تارا اتوماتیکV4 تنها رشدی یک میلیون تومانی را در روز شنبه تجربه کرد و به یک میلیارد و 187 میلیون تومان رسید، اما در ادامه این خودرو بیشترین افت را در میان رقبا داشت و با کاهش 50 میلیون تومانی، قیمت آن به یک میلیارد و 137 میلیون تومان تنزل پیدا کرد.
شاهین اتوماتیک پلاس برخلاف سایر خودروها که واکنش ابتدایی آنها به مذاکرات صعودی بود در همان روز شنبه همسو با افت نرخ دلار کاهش 12 میلیون تومانی را ثبت کرد و به یک میلیارد و 311 میلیون تومان رسید.
این روند نزولی در روزهای بعد نیز ادامه یافت و قیمت این خودرو را تا یک میلیارد و 250 میلیون تومان تعدیل کرد. افت پیوسته قیمت شاهین پلاس می‌تواند ناشی از شکسته‌ حباب قیمتی این خودرو به دلیل عرضه محدود آن باشد.
کوییکS شنبه را با افزایش دو میلیون تومانی پشت سر گذاشت و به 519 میلیون تومان رسید، اما این رشد هم پایدار نماند و با کاهش هیجان بازار، قیمت این خودرو با افت 17 میلیون تومانی به 502 میلیون تومان رسید.
سایناGX دوگانه‌سوز نیز شنبه را با رشد ملایم دو میلیون تومانی تجربه کرد و به 616 میلیون تومان رسید، اما روند نزولی بازار در روزهای بعد گریبان این خودرو را هم گرفت و قیمت آن را به 600 میلیون تومان کاهش داد.
در مجموع اغلب خودروها پس از یک رشد ابتدایی ناشی از فضاسازی دلالان و مقاومت بازار با اصلاح قیمتی همراه شدند، اما نظر کارشناسان درباره نوسان قیمتی خودروها چیست؟
دلالان؛ بازیگران اصلی بازار خودرو
مرتضی مصطفوی، کارشناس بازار خودرو، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: بازار خودرو در ایران به‌طور کامل تحت تأثیر نرخ دلار قرار دارد. به‌گونه‌ای که هرگونه تغییر در ارزش این ارز در قیمت خودروها منعکس می‌شود.
وی یادآور شد: بازیگر اصلی این بازار دلالان هستند. آنها سرمایه قابل‌توجهی در این بخش متمرکز کرده‌اند و به همین دلیل رهبری روند قیمتی را بر عهده دارند. دلالان با تصمیمات خود، جهت‌گیری بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
مصطفوی افزود: در کوتاه‌مدت، دلالان در مواجهه با کاهش نرخ دلار یعنی در ساعات یا روز اولیه پس از اعلام اخبار مذاکرات رویکردمقاومتی اتخاذ می‌کنند. در واقع آنها تلاش می‌کنند با حفظ قیمت‌ها مانع از افت ارزش سرمایه خود شوند. این مقاومت در بازه زمانی محدود اولیه با هدف استفاده حداکثری از فرصت موجود و جلوگیری از کاهش ارزش دارایی‌های دلالان صورت می‌گیرد.
دلار تنها عامل تعیین‌کننده قیمت خودروهاست
مصطفوی تصریح کرد: در میان‌مدت، تنها عامل تعیین‌کننده قیمت خودرو در بازار نرخ دلار است. کاهش ارزش دلار قیمت خودروها را با روندی نزولی با حرکت سینوسی همراه می‌کند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: به دلیل وجود چسبندگی قیمت‌ها در بازار و مقاومت دلالان، روند نزولی شدید تا یک هفته آینده دور از انتظار است. فعالان بازار با احتیاط عمل می‌کنند و منتظر می‌مانند تا نتایج و پیامدهای تحولات روشن شود. این احتیاط باعث می‌شود که کاهش قیمت‌ها به‌صورت تدریجی رخ دهد.
چشم‌انداز نرخ ارز تعیین کننده رفتار بازار خودروست
مصطفوی عنوان کرد: هرچه فضای اقتصاد سیاسی کشور باثبات‌تر و مثبت‌تر باشد و انتظارات تورمی برای نرخ دلار کاهش یابد، افت بیشتری در قیمت خودرو مشاهده می‌شود. به عبارت دیگر اگر چشم‌انداز بازار به سمت کاهش ارزش دلار پیش برود، قیمت‌ها نیز با شتاب بیشتری کاهش می‌یابند.
او خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین عامل در قیمت‌گذاری خودرو در بازار ایران نرخ دلار است. تا زمانی که این واقعیت پابرجاست، آینده صنعت و بازار خودرو به‌طور مستقیم با نوسان ارزی پیوند داشته و پیش‌بینی روندهای آن تنها از طریق تحلیل نرخ دلار امکان‌پذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط تاریخی توکن MELANIA؛ نگرانی‌ها از فعالیت‌های داخلی تیم فنی

پیش بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1404

خلاقیت هکرها در ایالت‌ کالیفرنیا!

آسمان به‌زودی به زمین لبخند می‌زند!

جروزالم‌پست: دیدار بی‌ثمرِ اسرائیلی‌ها با ویتکاف درباره ایران

نیویورک‌تایمز: کشورهای خلیج‌فارس برخلاف گذشته حامی توافق ایران و آمریکا هستند

تصاویر اولین جلسه هیئت دولت با حضور عراقچی

رئیس جمهور لبنان: مردم ما خواهان جنگ نیستند و باید سلاح تنها در اختیار دولت باشد

هلال احمر فلسطین: پیکرهای نیروهای امدادی به شکل جنایتکارانه‌ای دفن شده‌اند

واکنش جوزف عون به حملات اسرائیل به جنوب لبنان

بازدید رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل از مناطق اشغالی در سوریه

شرط جدید دولت ترامپ برای لغو تحریم‌های سوریه

حدس و گمان‌ها درباره اخراج مقامات ارشد پنتاگون

مذاکرات فنی شد

باز تعریف رابطه تندروها و حاکمیت

از تقابل نظامی به دیپلماسی

غیبت وزیر نفت در مراسم راه‌آهن و شرکت بابک زنجانی

تاکید رئیس‌جمهوری بر تامین برق ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر

رنگ سرخ بازار طلا و ارز؛ ربع سکه ثابت ماند

سرعت بالا و عدم توانایی راننده پژو در کنترل وسیله نقلیه

گوناگون/ نتیجه عجیب یک آزمایش؛ مأمورم و معذور!

انقلابی در روابط انسانی با چت‌بات‌ها

2 مجموعه شعر منتشر شد

معاون ارتباطات دفتر رییس جمهور: گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده؛ طیب‌نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت

پیشنهاد سپه‌وند، عضو کمیسیون انرژی مجلس به مخالفان مذاکره ایران و آمریکا در کشور

جروزالم پست: رئیس موساد و وزیر اسرائیلی نتوانستند ویتکاف را از مسیری که در مذاکرات با ایران در پیش گرفته، منصرف کنند

امارات دعوت اسرائیلی‌ها برای منفجر کردن مسجد الاقصی را محکوم کرد

شروط فضایی اسرائیل برای توقف جنگ در غزه

اسرائیل مدعی به شهادت رساندن یک فرمانده حزب‌الله شد

دعوت پرحاشیه، اعتراضات چهره‌ها و احزاب عراقی را در پی داشت

دیدار پاپ فرانسیس و معاون ترامپ

افت بی‌سابقه محبوبیت ترامپ در زمینه اقتصادی در نظرسنجی سی‌ان‌بی‌سی

روسیه و اوکراین یکدیگر را به نقض آتش‌بس «عید پاک» متهم کردند

دستورکار مذاکرات ملاک تحلیل است، نه فضاسازی رسانه‌ای

تندروها خطوط قرمز را رد کردند و حاکمیت به آنها بی‌‏اعتماد شد

تعیین چهارچوب توافق، گام مهم مذاکراتی در رم

مشاور رییس جمهور: 60% درآمد خانوارها صرف اجاره مسکن می شود

ظرفیت صادرات 50 هزار تن پای مرغ ایران به چین

زندگی بزرگان/ ماجرای دعوای دو برادر شهید

قایق درحال حرکته و ناخدا خوابش برده!

مینی بوس رو تبدیل به قطار کرده!

بین دوتا اتوبوس عجیب زنده موند!

دستی کشیدن قایق در ساحل!

پیری سریع مغز می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود

درون سینه نگنجد ، غمی که من دارم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به نقل از غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ماست

سخنگوی وزارت امور خارجه: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود

طعنه سنگین محمد مهاجری به وزیر زن پزشکیان

جروزالم پست: مقام‌های امنیتی اسرائیل نتوانسته‌اند موضع ویتکاف در مذاکرات با ایران را تغییر دهند

پامپئو: هرگونه توافق جدید ترامپ با ایران باید شامل نابودی تمام سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم شود