ایران پرسمان

آخرين مطالب

هشدار خشکسالی شدید در ایران اقتصاد روز

هشدار خشکسالی شدید در ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با هشدار وقوع خشکسالی بسیار شدید تا استثنای در کشور گفت:‌ وضعیت مخازن تهران مناسب نیست.
احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در رابطه با بارش‌های کشور طی 2 هفته آینده، اظهار کرد: در هفته جاری در غرب، شمال غرب و سواحل دریای خزر بارندگی داریم. این در حالی است که متاسفانه در نوار جنوبی بارش نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: تقریباً از کل کشور یک سوم بارندگی نسبتاً خوب است و دو سوم بدون بارش پیش بینی می‌شود. بر این اساس جنوب تهران، قم، اصفهان، 90 درصد مساحت استان سمنان به غیر از نوار شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان،‌ هرمزگان، بوشهر، کل استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و جنوب خوزستان بدون بارش خواهند بود.
وی افزود: در مناطق مرتفع استان‌های چهارمحال، خوزستان، کرمانشاه، شمال، ایلام، کردستان، همدان، لرستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات شمالی تهران، سمنان تا خراسان شمالی بارش‌ داریم؛ این بارش‌ها نه خیلی زیاد است و نه خیلی کم و متناسب با فصل است.
بازار
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با تاکید بر این‌که در استان‌های پهناور کشور طی دو هفته آینده بارندگی نداریم، اضافه کرد:با توجه به کمبودهایی که در پاییز، زمستان و بهار امسال وجود داشته و نبود بارندگی دو هفته آینده، شدت خشکسالی در این مناطق بسیار شدید می‌شود. این مناطق با خشکسالی بسیار شدید تا استثنایی مواجه خواهند شد. این یک تغییر بسیار ناخوشایندی برای این مناطق است.
وظیفه با بیان این‌که برای فصل اردیبهشت خوشبین هستیم که بارش نرمال سال را دریافت کنیم گرچه گرایش به کم‌بارشی است،‌گفت: در عرض‌های جنوبی کشور طی اردیبهشت ماه بارندگی نخواهیم داشت. در استان‌های هرمزگان،‌ کرمان، جنوب فارس،‌ سیستان و بلوچستان بوشهر بارش‌ها 50 تا 76 درصد زیر نرمال است. از این رو حتی اگر کل اردیبهشت هم در این مناطق بارندگی داشته باشیم، کم‌بارشی‌ها جبران نمی‌شود.
وی با تاکید بر این‌که بنابراین تابستان سختی را پیش رو خواهیم داشت، یادآور شد:‌در جنوب غرب و غرب نیز کمبود بارش‌ها جدی است. در این مناطق بارش‌ برف خیلی کمتر از معمول بوده است. به‌عنوان مثال در تهران میزان بارش‌ها 40 درصد زیر نرمال است. یا در استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بارش‌ها 40 تا 50 درصد زیر نرمال است.
وی با اعلام این‌که استان‌های مرکزی و قم شرایط خوشایندی به لحاظ بارش‌ها ندارند، اظهار کرد:‌ احتمال جبران بارش‌ها در اردیبهشت خیلی ضعیف است. از سوی دیگر وضعیت سدها هم خوشایند نیست. واقعیت آن است که کمبود آب و کسری مخازن خیلی جدی است و می‌طلبد برای سپری کردن تابستان بخش‌های مختلف با همدیگر همکاری داشته باشند.
وضعیت مخازن تهران مناسب نیست
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در ادامه با بیان این‌که وضعیت مخازن استان تهران مناسب نیست، تصریح کرد: در تهران 50 درصد آب مصرفی برای شرب و 50 درصد مابقی برای کشاورزی و صنعت است. با توجه به جمعیت بسیار متراکم تهران باید در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
وظیفه با یادآوری این‌که کمبود برف در مناطق کوهستانی و مرتفع همه مناطق ایران باعث می‌شود رودخانه‌ها وضعیت خوبی نداشته باشند، اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی دما نیم تا 1.5 درجه بالاتر از نرمال، برف مناطق مرتفع زودتر آب شده و با انباشت ضعیف برف، آورده رودخانه کاهش یافته و تغذیه سدها کمترمی‌شود. دمای بالاتر از نرمال یعنی تبخیر بالاتر و تقاضای بیشتر برای آب. این وضعیت به خصوص در تهران تنش آبی را تشدید می‌کند.
چشم‌انداز بارش‌های پاییزی امسال
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های اقلیمی برای پاییز امسال گفت: امسال انتظار داریم به دلیل پدیده لانینا، تغییرات جوی خاصی در ایران رخ دهد. در فصول اخیر، همبستگی با موسم هند و پدیده لانینا در شبه‌قاره هند باعث کاهش بارش‌ها در این مناطق، از جمله جنوب‌شرق ایران، خواهد شد. همچنین، به دلیل واچرخند قوی جنب حاره‌ای، شرایط فرونشینی ایجاد می‌شود که باعث کاهش ابرناکی و بارش‌ها می‌شود.
وظیفه افزود: این واچرخند به عرض‌های شمالی‌تر گسترش می‌یابد و به‌طور خاص موجب کاهش بارش‌ها در سواحل شمالی ایران خواهد شد. این تغییرات به همراه کاهش فعالیت موسم هند موجب خواهد شد که سامانه‌های جوی پاییزی با تأخیر وارد ایران شوند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در ادامه گفت: پدیده‌های لانینا، به‌ویژه در سال‌هایی که این پدیده غالب است، معمولاً باعث عبور کمتر سامانه‌های جوی از روی ایران و کاهش رطوبت می‌شود. در چنین شرایطی، بارش‌ها کمتر از حد نرمال است و به‌ویژه پاییزهای ایران خشک‌تر از معمول می‌شوند.
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های بلندمدت افزود: پاییز آینده ممکن است در شرایط لانینا تا شرایط خنثی قرار گیرد و 20 درصد احتمال ورود به وضعیت ال‌نینو وجود دارد. در صورتی که ال‌نینو وارد شود، احتمال بارش‌های کمتر از نرمال در ایران بیشتر خواهد شد که این خود هشداری جدی برای کشور است و نشان‌دهنده احتمال شرایط کم‌بارشی در پاییز است.
وظیفه تأکید کرد: برای مقابله با تنش‌های آبی و بحران‌های احتمالی، باید پیش‌آمادگی‌های لازم را از هم‌اکنون شروع کنیم. پس از تابستان، با شرایط پاییزی خشک و کم‌بارش روبرو خواهیم شد. بنابراین، لازم است که مدیریت منابع آب به‌ویژه برای تأمین آب کشاورزی و مصارف دیگر در پاییز آینده به‌طور جدی مدنظر قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط تاریخی توکن MELANIA؛ نگرانی‌ها از فعالیت‌های داخلی تیم فنی

پیش بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1404

خلاقیت هکرها در ایالت‌ کالیفرنیا!

آسمان به‌زودی به زمین لبخند می‌زند!

جروزالم‌پست: دیدار بی‌ثمرِ اسرائیلی‌ها با ویتکاف درباره ایران

نیویورک‌تایمز: کشورهای خلیج‌فارس برخلاف گذشته حامی توافق ایران و آمریکا هستند

تصاویر اولین جلسه هیئت دولت با حضور عراقچی

رئیس جمهور لبنان: مردم ما خواهان جنگ نیستند و باید سلاح تنها در اختیار دولت باشد

هلال احمر فلسطین: پیکرهای نیروهای امدادی به شکل جنایتکارانه‌ای دفن شده‌اند

واکنش جوزف عون به حملات اسرائیل به جنوب لبنان

بازدید رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل از مناطق اشغالی در سوریه

شرط جدید دولت ترامپ برای لغو تحریم‌های سوریه

حدس و گمان‌ها درباره اخراج مقامات ارشد پنتاگون

مذاکرات فنی شد

باز تعریف رابطه تندروها و حاکمیت

از تقابل نظامی به دیپلماسی

غیبت وزیر نفت در مراسم راه‌آهن و شرکت بابک زنجانی

تاکید رئیس‌جمهوری بر تامین برق ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر

رنگ سرخ بازار طلا و ارز؛ ربع سکه ثابت ماند

سرعت بالا و عدم توانایی راننده پژو در کنترل وسیله نقلیه

گوناگون/ نتیجه عجیب یک آزمایش؛ مأمورم و معذور!

انقلابی در روابط انسانی با چت‌بات‌ها

2 مجموعه شعر منتشر شد

معاون ارتباطات دفتر رییس جمهور: گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده؛ طیب‌نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت

پیشنهاد سپه‌وند، عضو کمیسیون انرژی مجلس به مخالفان مذاکره ایران و آمریکا در کشور

جروزالم پست: رئیس موساد و وزیر اسرائیلی نتوانستند ویتکاف را از مسیری که در مذاکرات با ایران در پیش گرفته، منصرف کنند

امارات دعوت اسرائیلی‌ها برای منفجر کردن مسجد الاقصی را محکوم کرد

شروط فضایی اسرائیل برای توقف جنگ در غزه

اسرائیل مدعی به شهادت رساندن یک فرمانده حزب‌الله شد

دعوت پرحاشیه، اعتراضات چهره‌ها و احزاب عراقی را در پی داشت

دیدار پاپ فرانسیس و معاون ترامپ

افت بی‌سابقه محبوبیت ترامپ در زمینه اقتصادی در نظرسنجی سی‌ان‌بی‌سی

روسیه و اوکراین یکدیگر را به نقض آتش‌بس «عید پاک» متهم کردند

دستورکار مذاکرات ملاک تحلیل است، نه فضاسازی رسانه‌ای

تندروها خطوط قرمز را رد کردند و حاکمیت به آنها بی‌‏اعتماد شد

تعیین چهارچوب توافق، گام مهم مذاکراتی در رم

مشاور رییس جمهور: 60% درآمد خانوارها صرف اجاره مسکن می شود

ظرفیت صادرات 50 هزار تن پای مرغ ایران به چین

زندگی بزرگان/ ماجرای دعوای دو برادر شهید

قایق درحال حرکته و ناخدا خوابش برده!

مینی بوس رو تبدیل به قطار کرده!

بین دوتا اتوبوس عجیب زنده موند!

دستی کشیدن قایق در ساحل!

پیری سریع مغز می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود

درون سینه نگنجد ، غمی که من دارم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به نقل از غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ماست

سخنگوی وزارت امور خارجه: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود

طعنه سنگین محمد مهاجری به وزیر زن پزشکیان

جروزالم پست: مقام‌های امنیتی اسرائیل نتوانسته‌اند موضع ویتکاف در مذاکرات با ایران را تغییر دهند

پامپئو: هرگونه توافق جدید ترامپ با ایران باید شامل نابودی تمام سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم شود