ایران پرسمان

آخرين مطالب

هدایت در پاسخ به ایراد مینوی چه گفت؟ خردنامه

هدایت در پاسخ به ایراد مینوی چه گفت؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / صادق هدایت در پاسخ به ایرادهای تاریخی مجتبی مینوی به «بوف کور» به او متذکر شده بود: «این موضوع تاریخی نیست یک نوع Fantaisie [خیال‌پردازی] تاریخی است.»
صادق هدایت روز 28 بهمن 1281 دو سال پیش از جنبش مشروطه ایران، در تهران، خیابان کوشک به‌دنیا آمد و در 19 فروردین سال 1330 تصمیم گرفت شیر گاز را در آپارتمان اجاره‌ای‌اش در خیابان «شامپیونه» پاریس باز بگذارد و به زندگی خود پایان دهد. معروف‌ترین اثر او «بوف» کور است که با این جمله‌ها آغاز می‌شود: «در زندگی زخم‌هایی هست که مثل خوره در انزوا روح را آهسته می‌خورد و می‌تراشد. این دردها را نمی‌شود به کسی اظهار کرد چون عموما عادت دارند که این دردهای باورنکردنی را جزو اتفاقات و پیش‌آمدهای نادر و عجیب بشمارند.»
هدایت در سال 1315 به همراه شین پرتو به هند رفت و در آپارتمان او اقامت گزید. در هند به فراگیری زبان پهلوی نزد دانشمند پارسی (از پارسیان هند) بهرام گور انکلساریا پرداخت و در نامه‌اش به مینوی گفته بود: «هفته‌ای دوسه روز پیش بهرام‌ گور انکلساریا درس پهلوی می‌گیرم که مطمئنم نه به درد دنیا و نه به درد آخرتم خواهد خورد.» البته او کارنامهٔ اردشیر بابکان را در هند از پهلوی به فارسی ترجمه کرد.
هدایت در طی اقامت خود در بمبئی اثر معروف خود «بوف کور» را که در پاریس نوشته بود پس از اندکی دگرگونی با دست بر روی کاغذ استنسیل نوشته، به‌صورت پلی‌کپی در پنجاه نسخه انتشار داد و برای دوستان خود فرستاد؛ از جمله نسخه‌ای برای مجتبی مینوی که در لندن اقامت داشت و نسخه‌ای برای جمالزاده که آن زمان در ژنو بود. نوشته تقدیم‌نامه‌اش برای مینوی هم در نوع خود جالب است. هدایت نوشته است: «از گوشت سگ حروم‌تر است».

ایران پرسمان


او در 16 تیر 1316، در نامه‌ای به مینوی درباره بوف کور نوشته است: « از تعریفی که راجع‌به بوف ‌کور نوشته بودی متشکرم، افسوس که هیچ حتی یک آنه هم در جیبم نیست که بتوانم تشویقت بکنم، مخارج پست همین کاغذ گمان می‌کنم کافی خواهد بود.» 
در بخش دیگری از همین نامه درباره بوف کور نوشته است: «باز صحبت از بوف کور کرده بودی که تریاک و عینک و تنباکو در آن زمان وجود نداشته ولی این موضوع تاریخی نیست یک نوع Fantaisie [خیال‌پردازی] تاریخی است که آن شخص به واسطه Instinct dissimulation or simulation [انگیزش غریزی کتمان‌کاری] فرض کرده است و زندگی واقعی خود را Romancee [داستان تخیلی، هوس‌نامه] قلم داده به هیچ‌وجه تاریخی حقیقی نیست. تقریبا رمان inconscient [ناهوشیار، ناخودآگاه] است. عبارت خواب به‌ خواب رفتن خیلی مصطلح است، مقصود مردن خیلی راحت است «این گلویی که برای خودم بود.» آن شخص صدای خودش را در گلویش می‌شنود از این صدا پی به حقیقت و ثبوت وجود خود می‌برد. یعنی وجود گلویش. در آن موقع یک گلو بیشتر نبوده، abstraction [انتزاع] می‌کند از باقی Phenomenes [پدیده] زندگی خودش.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237937/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

جدی‌ترین گزینه دولت برای وزارت اقتصاد از زبان نماینده مجلس

آمریکا از حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه خبر داد

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است

واشنگتن‌پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روایت روسیه از مذاکرات مهم لاوروف و عراقچی

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

حمله هوایی آمریکا به صنعا

ترامپ هشدار روبیو در مورد کناره گیری آمریکا از مذاکرات روسیه و اوکراین را کم اهمیت خواند

هواپیماهای شبح‌گونه؛ جنگنده‌های نسل پنجم و نسل ششم چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

سقوط تله‌کابین در کشور ایتالیا

گوناگون/ هیولای اعماق اقیانوس دیده شد!

تغییر رنگ شگفت‌انگیز آفتاب پرست با لمس عینک‌های رنگی

زن ذلیل جاش تو بهشته!

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

شیخ نعیم قاسم: توهم خلع سلاح حزب‌الله را از سرتان بیرون کنید

تاکید انصارالله بر شکست مفتضحانه آمریکا در یمن

هدف مقامات اسرائیلی از دیدار با ویتکاف چیست؟

افزایش شهدای جنایت بندر رأس عیسی به 80 نفر

رشد آلت کوین‌ها در 2025

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

تایم لپس رشد 2 ساله درخت کاج در 54 ثانیه

دگر فرقی ندارد جمعه و شنبه فقط برگرد...

لحظه هولناک سقوط پیرزن 8٠ ساله روسی از طبقه ششم

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران: اگر بخواهند بمب اتم داشته باشند، زندگی آنها به خطر خواهد افتاد

عراقچی، روسیه را به مقصد ایران ترک کرد

رایزنی استارمر و ترامپ درخصوص ایران

گزارش عراقچی از سفرش به روسیه؛ در دیدار با پوتین چه گذشت؟

اتفاقی بی‌سابقه و عجیب در کاخ سفید وقتی که ترامپ داشت ایران را تهدید می‌کرد

اولین سفر محمود عباس به سوریه بعد از 18 سال؛ رئیس تشکیلات خودگردان با جولانی دیدار کرد

نخست‌وزیر ژاپن: اقدامات تعرفه‌ای آمریکا تأسف‌برانگیز است

جنگ تجاری ترامپ مقدمه جنگ نظامی خواهد بود؟

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟