ایران پرسمان

آخرين مطالب

رشد 15 درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته اقتصاد روز

رشد 15 درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران /مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به بهبود تراز منفی تجاری در سال 1403 از رشد 15.6 درصدی صادرات غیرنفتی در این سال خبر داد.
محسن منتظری با یادآوری افزایش صادرات غیرنفتی در سال گذشته گفت: تراز منفی تجاری در سال 1403 نسبت به 1402 بهبود پیدا کرد و اگر واردات شمش طلا که یکی از شیوه‌های رفع تعهد ارزی است را در نظر نگیریم، حدود 8 میلیارد دلار بهبود را تجربه کرد و این مهم نشان دهنده مدیریت تراز تجاری در سال 1403 است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: سال گذشته صادرات غیرنفتی نزدیک 15.6 درصد رشد کرد و در این سال بیشترین میزان صادرات غیرنفتی در تاریخ تجارت خارجی کشور رقم خورد؛ هر چند در حوزه واردات نیز شاهد رشد بودیم، اما باید این نکته را در نظر داشت که بیشترین حجم کالا‌های وارداتی در دسته کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای بودند و به نوعی نیاز تولیدکنندگان را تامین می‌کنند. همچنین بخش قابل توجه‌ای از واردات به کالا‌های اساسی اختصاص یافته است.
منتظری با تاکید بر اینکه کالا‌های وارداتی نیاز حوزه صنعت را تامین می‌کنند، اضافه کرد: طی سال‌های اخیر رشد صادراتی بخش صنعت را به شکل مستمر شاهد هستیم و این نشان می‌دهد در این حوزه استراتژی مناسبی انتخاب شده است؛ امیدواریم که بتوانیم در سال جاری به سمت صادرات کالا با ارزش افزوده و صنعتی حرکت و این بخش را تقویت کنیم.
به گفته وی؛ محصولات پتروشیمی و معدنی همچنان بیشترین سهم را در رشد صادرات دارند و این آمار این تلنگر را می‌زند که باید از صادرات کالا با ارزش پایین فاصله بگیریم و به سمت صادرات کالا‌ها با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.
بازار
منتظری با اشاره به رشد صادرات غیرنفتی در منطقه اقتصادی اوراسیا افزود: امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اعضای این اتحادیه اقتصادی در سال‌های گذشته سبب شد که صادرات به این کشور‌ها افزایش یابد و اکنون که موافقتنامه تجارت آزاد با این اتحادیه به تصویب رسیده است و در سال جاری به مرحله اجرا خواهد رسید، امیدواریم در آینده این کشور‌های جزو مقاصد نخست صادراتی ما قرار گیرند.
مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران افزود: صادرات غیرنفتی به لحاظ وزنی نیز حدود 10 درصد رشد داشت، اما در نقطه مقابل در حوزه واردات رشد چندانی نداشتیم و تا حدودی مدیریت کنترل شده واردات انجام گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237930/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

جدی‌ترین گزینه دولت برای وزارت اقتصاد از زبان نماینده مجلس

آمریکا از حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه خبر داد

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است

واشنگتن‌پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روایت روسیه از مذاکرات مهم لاوروف و عراقچی

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

حمله هوایی آمریکا به صنعا

ترامپ هشدار روبیو در مورد کناره گیری آمریکا از مذاکرات روسیه و اوکراین را کم اهمیت خواند

هواپیماهای شبح‌گونه؛ جنگنده‌های نسل پنجم و نسل ششم چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

سقوط تله‌کابین در کشور ایتالیا

گوناگون/ هیولای اعماق اقیانوس دیده شد!

تغییر رنگ شگفت‌انگیز آفتاب پرست با لمس عینک‌های رنگی

زن ذلیل جاش تو بهشته!

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

شیخ نعیم قاسم: توهم خلع سلاح حزب‌الله را از سرتان بیرون کنید

تاکید انصارالله بر شکست مفتضحانه آمریکا در یمن

هدف مقامات اسرائیلی از دیدار با ویتکاف چیست؟

افزایش شهدای جنایت بندر رأس عیسی به 80 نفر

رشد آلت کوین‌ها در 2025

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

تایم لپس رشد 2 ساله درخت کاج در 54 ثانیه

دگر فرقی ندارد جمعه و شنبه فقط برگرد...

لحظه هولناک سقوط پیرزن 8٠ ساله روسی از طبقه ششم

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران: اگر بخواهند بمب اتم داشته باشند، زندگی آنها به خطر خواهد افتاد

عراقچی، روسیه را به مقصد ایران ترک کرد

رایزنی استارمر و ترامپ درخصوص ایران

گزارش عراقچی از سفرش به روسیه؛ در دیدار با پوتین چه گذشت؟

اتفاقی بی‌سابقه و عجیب در کاخ سفید وقتی که ترامپ داشت ایران را تهدید می‌کرد

اولین سفر محمود عباس به سوریه بعد از 18 سال؛ رئیس تشکیلات خودگردان با جولانی دیدار کرد

نخست‌وزیر ژاپن: اقدامات تعرفه‌ای آمریکا تأسف‌برانگیز است

جنگ تجاری ترامپ مقدمه جنگ نظامی خواهد بود؟

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟