ایران پرسمان

آخرين مطالب

معمای قطر گیت، نتانیاهو چه چیزی را پنهان می‌کند؟ سیاست روز

معمای قطر گیت، نتانیاهو چه چیزی را پنهان می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / این روزها عبارت «قطر گیت» در رسانه‌های رژیم صهیونیستی مدام به گوش می‌رسد، موضوعی که گفته می‌شود علت اصلی برکناری رونن بار، رئیس سازمان امنیت داخلی بوده است. موضوع قطر گیت چیست و تا کنون چه ابعادی از آن مشخص شده است؟
طی ماه‌های اخیر، در خلال درگیری‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی و همچنین جنگ غزه، پرونده‌ای جنجالی در رابطه با دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی مطرح شد که توجهات بسیاری را به خود جلب کرد و تا امروز رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرده است؛ پرونده‌ای که در محافل سیاسی به «قطر گیت» معروف شده است.
ماجرای ارتباط مخفی بین دفتر نتانیاهو و دولت قطر، که به نام قطر گیت نیز شناخته می‌شود، یک پرونده و موضوع امنیتی است که به تشخیص سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به اقدامات دفتر نتانیاهو علیه منافع اسرائیل و آسیب‌رساندن به امنیت این رژیم در طول جنگ غزه مربوط می‌شود. شاباک مدعی است که مشاوران ارشد و حلقه اطراف بنیامین نتانیاهو، در ازای حمایت و تأمین منافع قطر در سرزمین‌های اشغالی، مبالغی را از قطر دریافت کرده‌اند.
با وجود اینکه قطر یکی از حامیان اصلی جنبش حماس است، رژیم صهیونیستی آن را به‌عنوان یک کشور دشمن تعریف نمی‌کند. حتی در شرایط جنگی کنونی قطر از حماس حمایت می‌کند و مقر رؤسای دفتر سیاسی این سازمان در دوحه، پایتخت قطر، قرار دارد. در روند مذاکرات آتش‌بس نیز حمایت قطر از حماس به وضوح نمایان است.
ارتباط قطر و حماس
قطر همواره از جنبش‌هایی مانند حماس از جنبه مالی حمایت کرده است. این کشور از سالها پیش با هدف تأمین مالی دولت حماس در نوار غزه، از جمله شاخه نظامی گردان‌های عزالدین قسام، اقدام به انتقال وجوه به غزه می‌کرد و در این رابطه اعلام شده بود که این پول «با هماهنگی دولت‌های رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به فقیرترین خانواده‌های نوار غزه هدیه شده است».
بین سال‌های 2007 تا 2014، تأمین و انتقال این بودجه بدون دخالت رژیم صهیونیستی یا آمریکا انجام می‌شد. پس از جنگ غزه در سال 2014 و تا سال 2018، منابع مالی از طریق تشکیلات خودگردان فلسطین به غزه ارسال می‌شد، اما در سال 2018، تشکیلات خودگردان از ادامه انتقال وجوه به غزه خودداری کرد. به دنبال آن، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در نامه‌ای به قطر خواستار تداوم انتقال وجوه در چمدان‌های پول به منظور تأمین مالی مستقیم حماس شد. استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری دولت وقت آمریکا، نیز در این رابطه نامه‌ای به قطر ارسال کرد و در آن متعهد شد که وجوهی که از قطر به دولت حماس منتقل می‌شود، از سوی آمریکا به‌عنوان تأمین مالی مسائل نظامی در غزه تلقی نخواهد شد.

ایران پرسمان

بازار


آغاز ماجرای قطر گیت
در 21 نوامبر 2024، بار پلگ، خبرنگار روزنامه هاآرتص، در مقاله‌ای فاش کرد که یوناتان اوریچ، که به‌عنوان مشاور رسانه‌ای بنیامین نتانیاهو فعالیت می‌کرد، در سال 2022، همزمان با فعالیت در شرکت اسرائیلی پرسپشن (Perception)، در کمپینی که توسط قطر اداره می‌شد، کار می‌کرد. هدف از این کمپین بهبود چهره بین‌المللی کشور قطر در آستانه جام جهانی 2022، در میان انتقاداتی بود که این کشور به دلیل نقض حقوق بشر در محافل بین‌المللی با آن مواجه شده بود.
یوناتان اوریچ این اتهامات را رد کرد اما در فوریه 2025، روی یانوفسکی، خبرنگار شبکه یازده رژیم صهیونیستی، گزارش داد که اسناد بیشتری در ارتباط با این کمپین قطری دارد که شامل تمرکز بر جوامع یهودی و اسرائیلی نیز می‌شد، اما اوریچ همچنان این ارتباط را انکار می‌کرد.
در 10 فوریه 2025، عوفر حداد در برنامه شبکه 12 اسرائیل فاش کرد که اسرائیل آینهورن، عوفر گولان، یوناتان اوریچ و الی فلدشتاین، که همگی در جایگاه مشاوران ارتباطات بنیامین نتانیاهو بودند، به‌طور همزمان توسط دولت قطر و شرکت‌های روابط عمومی متعلق به آن، برای پیشبرد و تأمین منافع سیاسی و امنیتی قطر در سرزمین‌های اشغالی در حال همکاری با دوحه هستند. ژنرال بازنشسته اسرائیلی، یوآو مردخای، فردی است که از طرف دولت قطر با اوریچ و آینهورن تماس گرفت.


نیر داووری، روزنامه‌نگار صهیونیست، نیز ادعا کرد که اطلاعاتی ساختگی را از فلدشتاین دریافت کرده است که در راستای بهبود چهره بین‌المللی قطر هستند و حتی برخی از آنها را منتشر کرده است.
دکتر اودی لِوی، یکی از مقامات ارشد سابق موساد، در 12 فوریه 2025 ادعا کرد که قطر به یکی دیگر از مقامات ارشد در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل مراجعه کرده است تا یک وکیل ارشد اسرائیلی را استخدام کند و به دعاوی خانواده‌های اسرائیلی علیه دوحه رسیدگی نماید.
یک روز بعد، گزارشی منتشر شد که سرتیپ دوم (بازنشسته) الی بن‌مایر، که رئیس تیم تحقیق درباره «اطلاعات فرماندهی جنوب پیش از عملیات طوفان الاقصی» بود، یکی از مالکان شرکت کویوس است؛ شرکتی که در راستای پیشبرد منافع قطر در میان افراد رده بالای امنیتی رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کرد.
راویو دراکر در شبکه 13 رژیم صهیونیستی گزارش داد که یک مشاور آمریکایی، که برای دولت قطر کار می‌کند، بابت اقدامات و خدمات الی فلدشتاین در جهت بهبود چهره بین‌المللی قطر در اسرائیل، به وی مبالغی پرداخت کرده است. به گفته دراکر، فلدشتاین به سازماندهی سفر زویکا کلاین، سردبیر جروزالم پست، به قطر کمک کرده است؛ سفری که شامل دیدار با مقامات ارشد دولت قطر و انتشار پیام‌های دولت قطر در رسانه‌های اسرائیلی بود.
افشاگری‌های مذکور باعث ایجاد جنجال و تنش‌های گسترده‌ای در سرزمین‌های اشغالی و افزایش فشارها بر بنیامین نتانیاهو شد. در 15 فوریه 2025، در پاسخ به درخواست گیلعاد کاریو، نماینده کنست رژیم صهیونیستی، سازمان شاباک اعلام کرد که در حال بررسی دخالت قطر در دفتر نخست‌وزیری این رژیم است. در 27 فوریه 2025 نیز اعلام شد که گالی بهاراو میارا، دادستان دولت، تصمیم به آغاز تحقیقات در مورد ارتباط بین یوناتان اوریچ، اسرائیل آینهورن و الی فلدشتاین، اعضای دفتر نتانیاهو، با عوامل و عناصر سیاسی در قطر گرفته است و این تحقیقات به سازمان شاباک سپرده شده است.
حاشیه‌های قطر گیت برای نتانیاهو
پس از افشاگری‌های صورت‌گرفته، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، و یایر گولان، رئیس حزب دموکرات، خواستار آغاز تحقیقات علیه نخست‌وزیر و اعضای دفتر وی به دلیل جرایم امنیتی شدند که به گفته گولان ممکن است این امور، خیانت به اسرائیل باشد.
مقامات ارشد سابق امنیتی و نظامی صهیونیست با انتشار نامه‌ای جزئیات این ماجرا را تشریح کردند و خواستار بازجویی از نتانیاهو و مشاورانش به اتهام خیانت شدند. در این نامه آمده است که این ماجرا «ممکن است خطری واقعی برای امنیت ملی ایجاد کند». از جمله امضاکنندگان این نامه می‌توان به ایهود باراک، نخست‌وزیر و رئیس سابق ستاد ارتش، هفت ژنرال ذخیره و معاون سابق شاباک، آریه پلمن، اشاره کرد.
این مسئله تا جایی پیش رفت که نتانیاهو اقدام به برکناری رئیس شاباک کرد. در هفته‌های اخیر، تنش و درگیری میان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سازمان شاباک به شکل بی‌سابقه‌ای بالا گرفت و برای اولین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی، رئیس سازمان شاباک از مسئولیت خود برکنار شد. پس از اعلام نتانیاهو مبنی بر برکناری رونن بار، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، طی مصاحبه‌ای گفت که این اخراج ناشی از تحقیقات در مورد این ماجرا است.

ایران پرسمان

رئیس پلیس سابق، رونی الشیخ، در 17 مارس 2025 اعلام کرد که با توجه به برکناری رونن بار، «در رابطه با پرونده قطر گیت، میزان سوءظن‌ها علیه نتانیاهو در حال افزایش است».
باوجود افشاگری های صورت گرفته در سرزمین‌های اشغالی و گذشت چندین ماه از مطرح شدن این پرونده، اما همچنان تحقیقات گسترده و جامعی نسبت به پرونده قطر گیت صورت نگرفته است و علت اصلی آن نیز کارشکنی نتانیاهو و تلاش او برای جلوگیری از افشاء شدن ابعاد این موضوع است. این ابهام وجود دارد که ارتباط کارکنان دفتر نخست‌وزیری و یا حتی شخص نخست‌وزیر با افراد قطری در چه حد بوده است و حد و مرز این ارتباط تا کجا پیش رفته است و آیا بر تصمیمات نخست‌وزیر اسرائیل اثر داشته است؟
پرونده قطر گیت را به علت حاشیه‌های متعدد آن می‌توان یکی خاص ترین موضوعات و پرونده‌هایی دانست که در تاریخ شکل گیری رژیم صهیونیستی، رسانه‌ای شده است. با وجود غبار ابهامی که بر روی این پرونده وجود دارد، اما کارشناسان و تحلیلگران تخمین می‌زنند که پرونده قطر گیت، بسیار فراتر از آن است که در حال حاضر آشکار شده و با شروع تحقیقات کامل، باید منتظر افشا شدن مسائل و موضوعات حساس بسیار گسترده‌تری بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1234297/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تورم آمریکا مانع صعود بیت‌کوین شد

هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت

کاریکاتورهای الهام گرفته شده از قرآن توسط کمال شرف!

تصاویری از سیاسیون اصلاح طلب در مراسم افطاری

واکنش آذری جهرمی به نفوذی خواندن برخوردکنندگان با متحصنین حجاب توسط رسایی

سخنگوی نیروهای صلح‌بان سازمان ملل: اسرائیل از جنوب لبنان خارج شود

سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است

چهارمین افزایش هفتگی طلا ثبت شد

تکلیف سیم‌کارت‌های افراد متوفی مشخص شد

دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان

خود قرآن این‌ها در سوره مبارکه مائده رو لعنت می‌کنه!

با زامبی‌های دنیای واقعی آشنا شوید!

محمود نیکویه درگذشت

پایان تحصن بدون مجوز مقابل مجلس شورای اسلامی

بوداپست: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین مستلزم توافق مسکو و واشنگتن است

صرفه جویی 2 میلیارد دلاری با افزایش تولید بنزین

پیام حماسی سیدحسنین الحلو در حضور مهمان یمنی محفل

حکمت/ دنیا مانند آب گذراست

سردار تنگسیری: هیچ‌کس نمی‌تواند به ما ضربه بزند و فرار کند، حتی آن‌ها را در خلیج مکزیک تعقیب می‌کنیم

واکنش جنبلاط به ادعای اسرائیل درباره دروزی‌ها

تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه

اذعان رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن خودروهای اورژانس در غزه

یمن بیش از 70 بار هدف تجاوز آمریکا قرار گرفت

تفال/ الا یا ایها الساقی ادر کأساً و ناولها

تقویم تاریخ/ به توپ بستن گنبد مطهر حَرم حضرت امام رضا(ع) توسط سربازان شوروی

رصدخانه فضایی اروپا به آخر خط رسید

استقبال از عاشقانه‌های یوسفعلی میرشکاک

اروپا «اسنپ بک» را به آمریکا تقدیم می‌کند؟

متد ذهنی جواد طباطبایی برای حل مسائل ایران

صوت/ ترتیل جزء بیست وهشتم قرآن کریم با صدای استاد عبدالباسط

توئیت معاون عراقچی درباره گفت‌وگوی ایران و تروئیکای اروپایی

حضور پزشکیان همراه دخترش در منزل استاد علی نصیریان

باهنر: تورم هفت سال قبل، در 200 سال گذشته سابقه نداشته‌ است

مرغ ترامپ یک پا دارد؛ آمریکا باید گرینلند را داشته باشد

فارس: ادعاها درباره قصد ترامپ برای پاسخ به نامه ایران صحت ندارند

واکنش ایران درباره تجاوز نظامی مجدد آمریکا به یمن

نمایش اقتدار و اتحاد در روز جهانی قدس

جزئیات پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان سردار سلیمانی

یمن: در جلوگیری از دریانوردی دشمن صهیونیستی موفق عمل کردیم

رسوایی امنیتی تازه برای ارتش انگلیس

ادعای آکسیوس: ترامپ طرح کوچاندن ساکنان غزه را پیگیری نمی‌کند

ترامپ، گفتگو با نخست‌وزیر کانادا را بسیار خوب توصیف کرد

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

غوغای دختربچه های شیرین اهل رشت در محفل

حاج احمد این بار با لباس یمنی

تلاوت طوفانی نوجوان مازندرانی در برنامه محفل

یمنی‌ها چطور مسلمون شدن!

روایت تلخ کمال شرف از فجایع غیرانسانی علیه مردم یمن

تلاوت دلنشین سوره جمعه توسط رهبر انقلاب

پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای ناسا تا سال 2026 انجام می‌شود