ایران پرسمان

آخرين مطالب

نولان آرباو؛ مردی که با ذهنش کامپیوتر را کنترل می‌کند! اقتصاد روز

نولان آرباو؛ مردی که با ذهنش کامپیوتر را کنترل می‌کند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / نولان آرباو، مردی 30 ساله از آریزونا، اولین فردی است که یک تراشه عصبی شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک، در مغز خود کاشته است. این تراشه که به او اجازه می‌دهد با فکر کردن کامپیوتر را کنترل کند، امیدهای تازه‌ای را برای افراد دارای معلولیت شدید به ارمغان آورده است. اما این فناوری نوین، با چالش‌های اخلاقی و فنی نیز همراه است.
از حادثه تا امید: داستان نولان آرباو
نولان در سال 2016 در یک حادثه غواصی دچار آسیب شدید نخاعی شد و از گردن به پایین فلج شد. این آسیب او را از انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره، از جمله کار، مطالعه و حتی بازی‌های ویدیویی محروم کرد. او می‌گوید:«هیچ کنترلی نداشتم، هیچ حریم خصوصی‌ای وجود نداشت و همه چیز سخت بود. مجبور بودی یاد بگیری که برای همه چیز به دیگران وابسته باشی.»
اما در ژانویه 2024، نولان اولین فردی شد که تراشه نورالینک را دریافت کرد. این تراشه، که به عنوان رابط مغز و کامپیوتر (BCI) شناخته می‌شود، با تشخیص تکانه‌های الکتریکی کوچکی که هنگام فکر کردن به حرکت ایجاد می‌شوند، به کاربر اجازه می‌دهد تا با ذهن خود دستگاه‌های دیجیتال را کنترل کند.
علم یا هیاهو؟ نقش ایلان ماسک
اگرچه نورالینک اولین شرکتی نیست که چنین فناوری را توسعه داده، اما حضور ایلان ماسک به عنوان بنیان‌گذار آن، توجه جهانی را به این پروژه جلب کرده است. ماسک، که به عنوان چهره‌ای جنجالی در دنیای فناوری و سیاست شناخته می‌شود، در یک پست رسانه‌ای از نتایج اولیه این تراشه به عنوان «امیدوارکننده» یاد کرد.
با این حال، نولان تأکید می‌کند که این فناوری فراتر از نام ماسک است. او می‌گوید:«این یک دستگاه ایلان ماسک نیست. این درباره علم است.» او همچنین بیان می‌کند که از خطرات این عمل آگاه بود، اما معتقد است که مشارکت در این پروژه، فارغ از نتیجه، به پیشرفت علم کمک می‌کند.
تجربه نولان: از کنترل کامپیوتر تا بازی شطرنج
پس از عمل جراحی، نولان توانست با فکر کردن به حرکت انگشتانش، یک مکان‌نما روی صفحه کامپیوتر را کنترل کند. او می‌گوید:«صادقانه بگویم، نمی‌دانستم چه انتظاری داشته باشم. این موضوع آنقدر علمی-تخیلی به نظر می‌رسید.»
اما با دیدن فعالیت نورون‌هایش روی صفحه و کنترل موفقیت‌آمیز کامپیوتر، او به توانایی‌های این فناوری ایمان آورد.
با گذشت زمان، نولان توانست از این تراشه برای انجام فعالیت‌های پیچیده‌تری مانند بازی شطرنج و بازی‌های ویدیویی استفاده کند. او می‌گوید:«من از کودکی بازی‌های ویدیویی انجام می‌دادم، اما پس از حادثه مجبور شدم آن را کنار بگذارم. حالا دوستانم را در بازی‌ها شکست می‌دهم، چیزی که واقعاً نباید ممکن باشد، اما هست.»
چالش‌ها و نگرانی‌ها
با وجود موفقیت‌های اولیه، این فناوری بدون چالش نیست. یکی از نگرانی‌های اصلی، مسئله حریم خصوصی است. پروفسور آنیل ست، استاد علوم اعصاب دانشگاه ساسکس، می‌گوید«اگر ما فعالیت مغز خود را به بیرون منتقل کنیم، در واقع اجازه دسترسی به افکار، باورها و احساسات خود را داده‌ایم. وقتی به درون سرتان دسترسی داشته باشید، دیگر هیچ مانعی برای حریم شخصی باقی نمی‌ماند.»
همچنین، نولان با مشکلات فنی نیز مواجه شده است. در یک مقطع، تراشه به طور جزئی از مغز او جدا شد و او کنترل کامپیوتر را از دست داد. او می‌گوید:«این موضوع واقعاً ناراحت‌کننده بود. نمی‌دانستم آیا دوباره می‌توانم از نورالینک استفاده کنم یا نه.»این مشکل با تنظیمات نرم‌افزاری برطرف شد، اما محدودیت‌های فناوری را برجسته کرد.
آینده فناوری رابط مغز و کامپیوتر
نورالینک تنها شرکتی نیست که در این زمینه فعالیت می‌کند. شرکت‌هایی مانند سینکرون نیز در حال توسعه دستگاه‌های مشابهی هستند که نیاز به جراحی کم‌تهاجمی‌تری دارند. دستگاه Stentrode این شرکت از طریق ورید گردن به مغز منتقل می‌شود و به افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی کمک می‌کند.
برای نولان، این تراشه تنها آغاز راه است. او امیدوار است که در آینده بتواند از این فناوری برای کنترل ویلچر یا حتی ربات‌های انسان‌نما استفاده کند. او می‌گوید:«ما اطلاعات کمی درباره مغز داریم، و این فناوری به ما اجازه می‌دهد چیزهای بسیار بیشتری یاد بگیریم.»
منبع: yahoo

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1234248/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

غوغای دختربچه های شیرین اهل رشت در محفل

حاج احمد این بار با لباس یمنی

تلاوت طوفانی نوجوان مازندرانی در برنامه محفل

یمنی‌ها چطور مسلمون شدن!

روایت تلخ کمال شرف از فجایع غیرانسانی علیه مردم یمن

تلاوت دلنشین سوره جمعه توسط رهبر انقلاب

پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای ناسا تا سال 2026 انجام می‌شود

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

آغاز گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی درباره رفع تحریم‌ها در ژنو

چرا عمان، نامه ایران را تحویل آمریکایی‌ها داد؟

فلسفه لباس خاص عالم غنایی

تلاوت دلنشین «أمن یجیب» توسط حامد شاکرنژاد

اشک‌های عالم غنایی با هدیه متبرک

تلاوت احمد ابوالقاسمی

تلاوت سوره مبارکه بقره توسط حامد شاکرنژاد

پیام خاخام اعظم بر ضد صهیونیسم در برنامه محفل

معمای کهکشان مارپیچی 12 میلیاردساله؛ آیا باید تاریخ کیهان را از نو نوشت؟

حلیمه و مورچه از کتاب داریوش غریب زاده به روایت احسان عبدی پور در برنامه اکنون

ایران، نقض آتش‌بس اسرائیل در لبنان را محکوم کرد

ترامپ با تکرار ادعاها: ترجیح می‌دهم مسائل را با ایران حل‌وفصل کنیم

پوتین درباره جنگ اوکراین پیشنهاد جدید داد

نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سیگار وارداتی 1404 ابلاغ شد

نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای برای 1404 ابلاغ شد

قیمت نفت تحت تأثیر تحریم‌های ونزوئلا و ایران افزایش یافت

ریشه قرآنی انقلاب

تلاوت دوست داشتنی یک خانم کوچولو

هدیه حامد شاکرنژاد به مهمان غنایی

سوالی از خاخام اعظم یهودی: کودک کشی در تورات اومده ؟

ماجرای عجیب شفا پیدا کردن جوان غنایی با توسل به امام رضا (ع)

هوش مصنوعی جایگزین 2 هزار کارمند اخراجی می شود

کتاب‌هایی که در سال 1403 مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت

ماموریت سری نتانیاهو به موساد؛ یافتن وطن جایگزین برای ساکنان غزه

مذاکرات سران فرانسه، لبنان، سوریه، قبرس و یونان در پاریس

گرینلند ساعاتی قبل از سفر هیئت آمریکایی، دولت جدید خود را تشکیل داد

افت 50 درصدی تولید زعفران در هر هکتار

سهم بخش خصوصی از اقتصاد چقدر است؟

احساس عالم غنایی در حرم امام رضا(ع)

عالم غنایی: امام خمینی(ره) را در خواب دیدم!

تلاوت زیبای حامد شاکرنژاد

افراد شب‌زنده‌دار بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند

شعرخوانی زیبا از رضا رشیدپور

توضیح سفیر ایران در بغداد درباره برداشت‌های رسانه‌ای از مصاحبه‌اش با رسانه عراقی

مذاکره‌کننده روسیه: با آمریکا درباره ایران صحبت نکردیم

عراقچی: به‌هیچ عنوان تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهیم کرد

اتحادیه اروپا: راهی جز دیپلماسی با ایران وجود ندارد

5 شهید و 18 زخمی در حملات صهیونیست‌ها به لبنان

دولت شورشی‌‌های سوریه خواستار رفع تحریم‌ها شد

ترامپ باز هم در توافق معدنی با اوکراین دبه کرد

دزدی به سبک اردوغان