ایران پرسمان

آخرين مطالب

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها اقتصاد روز

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از اقدامات انجام‌ شده برای کنترل بازار حبوبات خبر داد و اعلام کرد که با همکاری انجمن‌های تأمین‌کننده و تولیدکننده، عرضه این محصولات افزایش یافته است. وی همچنین از ورود کالاهای ثبت سفارش‌شده به کشور و تأثیر آن بر کاهش قیمت‌ها خبر داد.
در روزهای اخیر، افزایش قیمت حبوبات به یکی از دغدغه‌های جدی مصرف‌کنندگان تبدیل شده است. گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که نرخ برخی اقلام مانند لوبیا چیتی و عدس بیش از 50 درصد رشد داشته و این موضوع فشار مضاعفی بر سبد معیشتی خانوارها وارد کرده است. در این میان، سیاست‌های تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل قیمت‌ها، از جمله تعیین فرصت یک‌ماهه برای واردات حبوبات، واکنش‌هایی را به همراه داشته است. وزارت جهاد کشاورزی پیش‌تر طی ابلاغیه‌ای اعلام کرده بود که برای مدیریت بهتر بازار، بازه زمانی ثبت سفارش و واردات حبوبات را به یک ماه کاهش داده است. این تصمیم به‌منظور تسریع ورود کالا و تأمین سریع‌تر نیاز بازار اتخاذ شد. اما برخی فعالان بازار معتقد بودند که این بازه زمانی محدود، مشکلاتی را برای تأمین‌کنندگان ایجاد کرده و ممکن است روند عرضه را با چالش مواجه کند.
پس از اعمال این سیاست، انجمن‌های تولیدکننده و واردکننده حبوبات در جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی نظرات خود را مطرح کردند. در نهایت، این وزارتخانه تصمیم گرفت بازه زمانی ثبت سفارش را از یک ماه به دو ماه افزایش دهد تا فرآیند واردات و عرضه به شکل بهتری مدیریت شود. با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، تقاضا برای حبوبات افزایش یافته است و این موضوع بر نوسانات قیمتی اثر گذاشته است. وزارت جهاد کشاورزی وعده داده که با عرضه بیشتر از محل تولید داخل و همچنین تسریع در واردات، قیمت‌ها در هفته‌های آتی متعادل‌تر شود. در همین راستا، از امروز عرضه نخود، لپه و عدس موجود در انبارها آغاز شده و مقرر شده که این محصولات حتی زیر قیمت مصوب نیز به بازار ارائه شوند.
اکبر فتحی - معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت حبوبات در بازار اظهار کرد: خوشبختانه همراهی خوبی از سوی انجمن‌های تأمین‌کنندگان، چه در بخش تولید داخلی و چه واردکنندگان، صورت گرفته است.
بازار
وی با اشاره به جلسات برگزارشده با انجمن‌های مرتبط، افزود: در این جلسات، انجمن واردکنندگان روغن، برنج، حبوبات و گوشت پای کار آمدند و همکاری خوبی داشتند. برای نخستین‌ بار، عرضه در شبکه تعریف شده وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و به‌ویژه در جلسات اخیر با انجمن حبوبات، مقرر شد که نخود و لپه تولید داخل و همچنین بخشی از عدس موجود در بنادر و انبارها به بازار عرضه شود. این کار از امروز آغاز شده و حتی زیر قیمت مصوب نیز عرضه انجام می‌شود.
فتحی با اشاره به افزایش تقاضا در ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به این ایام، تعهد شده که عرضه این محصولات زیر قیمت انجام شود و از امروز هم اجرایی شده است. تنها موضوع باقی‌مانده، بحث تأمین لوبیاست که یک ماه زمان نیاز دارد.
وی در ادامه توضیح داد: برای مدیریت بازار، مدت‌زمان ثبت سفارش تغییر کرده است. در گذشته، این بازه زمانی چهار تا شش ماه بود که عملاً امکان مدیریت را دشوار می‌کرد. به همین دلیل، ابتدا بازه زمانی یک‌ماهه تعیین شد که بعداً به دو ماه افزایش یافت. این بازه بر اساس نظر انجمن‌های مربوطه و با هدف مدیریت عرضه کالا در بازار تعریف شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان درباره وضعیت واردات لوبیا تصریح کرد: با توجه به ثبت سفارش‌های انجام‌شده و موجودی قبلی، همکاران ما در معاونت توسعه بازرگانی این موضوع را رصد کرده‌اند. مذاکرات لازم با فعالان این حوزه انجام شده تا کالاهای خود را وارد کنند. ان‌شاءالله با ورود این محموله‌ها، وفور کالا در کشور اتفاق خواهد افتاد و به‌دنبال آن، افزایش عرضه منجر به تعدیل قیمت‌ها خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1230036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت گوشت قرمز امروز 22 اسفند 1403

روی خوش معامله‌گران به کوچک‌های بازار

آخرین اخبار از حذف یارانه افراد پر درآمد و تجمیع کارت بانکی با کارت سوخت

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک: بازار پوشاک شب عید کم رونق است

افزایش قیمت بیت کوین پس از کاهش تورم آمریکا به 2.8٪ در فوریه

اگر به آرمان‌های شهدا پایبند بمانیم، هیچ دشمنی نمی‌تواند ما را شکست دهد

یزد شهر آب‌ انبارها

توهمِ نزدیک به عمودی بودن این پل در ژاپن

یکی از محرومیت های ما در این زمان

صحبت های حجت الاسلام قاسمیان درباره‌ی فطرت انسان

ابداع سامانه‌ای برای ارتقای امنیت ریزراکتورهای هسته‌ای

واضح ترین تصویر از کهکشان

شعری از بهمن صباغ‌زاده، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

فیلم کامل اعلام موضع صریح رهبر انقلاب درباره مذاکره، تحریم، سلاح هسته‌ای و تهدید نظامی آمریکا

تکذیب دروغ واضح روغنی زنجانی، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه از سوی فضائلی

انتقاد جدی معاون پزشکیان از توهین ها و هتاکی ها

محسن رضایی: آمریکا به دنبال نجات دلار است

میدل ایست آی: آمریکا در گفت‌وگو با حماس سنت‌شکنی کرد

رسانه آمریکایی: بایدن 300 میلیارد دلار برای پیروزی هریس خرج کرد

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: باید به جنگ ادامه دهیم

وزیر دفاع لبنان خواستار فشار بر اسرائیل برای اجرای توافق آتش‌بس شد

تنش بین لندن و مسکو؛ احضار سفیر روسیه و اخراج دیپلمات این کشور

دولت پرتغال افتاد

روبیو از تعرفه‌های جدید ترامپ برای فولاد و آلومینیوم دفاع کرد

هشدار پزشکان بدون مرز نسبت به محاصره غزه؛ یک مجازات جمعی است

کانادایی‌ها به دلیل اقدامات ترامپ از سفر به آمریکا منصرف شده‌اند

«گاردین» گزارش کرد؛ روسیه احتمالا از پذیرش آتش‌بس امتناع کند

تجمع‌های سریالی بدون مجوز در بهارستان

شیخ نعیم قاسم و آزمون ابتلای سخت؛ سفرنامه لبنان مهاجرانی

از رفیق‌دوست تا سعید قاسمی

ضربه برکناری وزیر اقتصاد به بورس

گردونه رو بچرخون 1 اتریوم جایزه بگیر

فروش بیش از 1.6 میلیون بلیت اتوبوس برای سفرهای نوروزی

40 همت درآمد سازمان راهداری در سال 1403

ایران جزو 5 کشور اول دنیا در خرید طلاست؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حداقل افزایش دستمزد باید به اندازه تورم باشد

تعطیلی های زیاد و جالب 1404

تسلط فوق العاده دو برادر حافظ

زیبایی های فرا رسیدن بهار در طبیعت

میانبر برای حفظ قرآن

تلاوتش همه رو به وجد آورد

گونه های مختلط درخت بلوط

پدیده جدید در تلاوت

امیرالمؤمنین(ع)، راه نجات در آخرالزمان

هیچ وقت موبایل تان را اینجوری شارژ نکنید!

داستان قرآنی حضرت ابراهیم (ع)

راهکاری برای بهبود عملکرد کامپوزیت‌های کربنی

غم اینجا نه که آنجاست!

رهبر انقلاب: مذاکره با دولت فعلی آمریکا تحریم‌ها را رفع نخواهد کرد؛ مشکل از امروز بیشتر خواهد شد