ایران پرسمان

آخرين مطالب

محبعلی: میانجی‌گری روسیه منفعتی برای ایران ندارد جهان ما

محبعلی: میانجی‌گری روسیه منفعتی برای ایران ندارد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها وعده داده‌اند که در موضوع اوکراین امتیازاتی به روسیه ارائه دهند و در مقابل، روسیه نیز در قبال این امتیازات، امتیازاتی در رابطه با ایران به آمریکا بدهد.
روسیه اعلام کرده است که آماده است به عنوان میانجی بین ایران و آمریکا در مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران عمل کند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، تأکید کرده که مسکو معتقد است مشکلات میان تهران و واشنگتن باید از طریق مذاکره حل‌وفصل شود و روسیه در این مسیر کمک‌ خواهد کرد. حالا پرسش این است که آیا روسیه در چنین موقعیتی قرار دارد و از سوی دیگر ایران حاضر به پذیرش میانجی‌گری برای حل مسائلش با آمریکا می‌شود؟
قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «به نظر می‌رسد در مذاکراتی که میان روسیه و آمریکا در عربستان مطرح بوده دو موضوع اوکراین و ایران مورد بحث قرار گرفته است. به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها وعده داده‌اند که در موضوع اوکراین امتیازاتی به روسیه ارائه دهند و در مقابل، روسیه نیز در قبال این امتیازات، امتیازاتی در رابطه با ایران به آمریکا بدهد و به نوعی در حل‌وفصل مسائل ایران و آمریکا نقش ایفا کند. این نوع میانجی‌گری، شباهت‌هایی به میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین دارد اما نمی‌توان آن را میانجی‌گری مطلوبی دانست زیرا به نظر می‌رسد روسیه قصد دارد از کارت ایران در مذاکرات مربوط به اوکراین بهره ببرد».
بازار
او ادامه داد: «سؤال اینجاست که آیا گزینه‌ای غیر از مذاکره وجود دارد؟ به نظر نمی‌رسد. همان‌طور که در اوکراین، سوریه و غزه مذاکراتی در جریان است، در موضوع ایران و آمریکا نیز مذاکره ضروری لازم است اما اینکه میانجی‌گری کشوری که خود به دلیل مشکلاتش درگیر مذاکرات است، تا چه حد می‌تواند مؤثر باشد، جای بحث دارد».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «قدرت هر کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن، قدرت اقتصادی است. سخنان رئیس‌جمهور نشان داد که وضعیت اقتصادی ایران مناسب نیست و اقتصاد کشور در یک دهه گذشته به کمتر از نصف کاهش یافته است. این کاهش قدرت اقتصادی که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت است، شرایط کشور را دشوارتر کرده است. در یک سال گذشته نیز تحولات مهمی در خاورمیانه، به‌ویژه در سوریه، عراق و غزه رخ داده است. موقعیت ایران نسبت به سال گذشته بهبود نیافته و مهم‌ترین متحد منطقه‌ای ایران، یعنی سوریه، دستخوش تغییرات حاکمیتی شده است. وضعیت غزه نیز نامشخص است؛ اینکه آیا طرح کشورهای عربی که نیروی پلیس مشترک مصری-اردنی را برای تأمین امنیت غزه پیشنهاد کرده‌اند، اجرایی خواهد شد یا اینکه طرح دولت ترامپ که خروج فلسطینی‌ها از این منطقه را دنبال می‌کرد، به سرانجام می‌رسد، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد».
محبعلی در پایان گفت: «در مجموع، به نظر می‌رسد ایران موقعیت پر‌ابهامی در عرصه بین‌المللی دارد. بااین‌حال، به دلیل اختلافات میان اروپا و اعراب با آمریکا و همچنین شکاف میان روسیه و آمریکا، فرصتی برای ایران وجود دارد که بتواند امتیازاتی کسب کند اما این نکته نیز وجود دارد که میانجی‌گری روسیه منافعی برای ایران به همراه نخواهد داشت».

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1227779/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازارهای جهانی در شوک تعرفه‌های ترامپ

زمان واریز کالابرگ برای دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

خونه نباید خوابگاه باشه

تلاوت زیبای خانوادگی

سیدجلال مجری محفل شد!

برگی از تاریخ/ روزی 18 قرص می‌خوردم!

شعرخوانی ابیات سعدی در مدح پیامبر (ص) توسط سیدجلال معصومی

گوناگون/ راز فانوس رمضان؛ از روشنایی خیابان‌ها تا آیین مذهبی

اگر زمین سریعتر بچرخد چه اتفاقی می‌افتد؟

کمال گرایی منفی

ماکرون: پوتین در حال استفاده از تجهیزات ایرانی و سربازان کره‌ای است

ان بی سی نیوز: متحدان آمریکا به کاهش مشارکت اطلاعاتی با واشنگتن می اندیشند

ارتش لبنان: اسرائیل مکررا حریم هوایی، زمینی و دریایی ما را نقض می‌کند

انفجار خودپرداز بمب‌گذاری‌شده در مسکو

میزبانی کنگره از رئیس جمهور دروغگوی آمریکا

بمباران اشتباه در کره‌جنوبی با 15 مصدوم

طرح 53 میلیارد دلاری اعراب برای بازسازی غزه

هشدار جدی ابوعبیده: برای هر احتمالی آماده‌ایم، اگر دشمن خطا کند اسرا کشته می‌شوند

لحظات کودکان غزه

اسرائیل همزمان با اولین جمعه ماه رمضان سه هزار نیروی امنیتی در قدس مستقر می‌کند

روسیه: آتش بس موقت را نمی‌پذیریم

پرتره یک سخنران تندرو

میانجیگری روسیه و عواقب آن

قطع ارتباط 4 روزه ایران با بازارهای جهانی

فعال اصلاح طلب: «بقای» جمهوری اسلامی برای تندروها مهم نیست

عضو کمیسیون انرژی: تابستان سختی خواهیم داشت

5میلی‌گرم طلا بدون قرعه‌کشی هدیه بگیرید

معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تأمین ارز نیازهای ضروری مردم بدون وقفه انجام خواهد شد

اجرای زیبای نسخه انگلیسی شعر ان فی الجنه توسط سیدجلال معصومی

4گوشه دنیا/ مردم عربستان روزنامه نمی‌خوانند!

ابر مکعبی عجیب!

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

پزشکیان: با وحدت و انسجام باید نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب کنیم

هشدار نماینده مجلس درباره شبکه نفوذ در مجلس

پزشکیان: ایرانمان را «با هم» می‌سازیم

چین خطاب به آمریکا: وارد جنگ نشوید، برنده‌ای ندارد

اصرار بر ماجراجویی نظامی؛ انگلیس پهپادهای تهاجمی به اوکراین ارسال می‌کند

اپوزیسیون اوکراین، بازی آمریکا با کارت انتخابات را منتفی دانست

اخراج گسترده نیروهای تازه‌کار سازمان سیا

سران اروپا درباره افزایش هزینه دفاعی و حمایت از اوکراین توافق کردند

دردسر تازه ترامپ و دولتش؛ دعاوی قضائی گسترده علیه کاخ سفید در ماه‌های اول ریاست جمهوری

مقابله علویان سوریه با حملات گسترده عناصر «الجولانی»

ارتش اسرائیل در پی جاسوسی از فلسطینیان با مدلهای هوش مصنوعی

ملوان نیروی دریایی آمریکا در ژاپن تحت تعقیب قضائی قرار گرفت

تظاهرات ضد جولانی؛ تظاهرکنندگان: احمد الشرع فقط به دنبال مناصب است

روزنامه اصولگرا: دولت مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در مدیریت بازار ارز است

پیچیدگی مواجهه با واسطه‌گری روسیه

100میلیون دلار برای اختلاف‌افکنی

صحنه پیش روی تهران و واشنگتن

رشد 22 درصدی صادرات ایران به کشورهای عضو اوراسیا