چرا حاکمان عربستان اصرار دارند میانجی جنگ اوکراین باشند؟
اقتصاد روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - اعتماد / جاوید قرباناوغلی گفت: اوکراین، به دلیل جایگاه استراتژیک خود، هم برای روسیه و هم برای غرب اهمیت ویژهای دارد. عربستانسعودی نیز با درک این اهمیت، تلاش میکند که از این فرصت برای تقویت جایگاه بینالمللی خود استفاده کند.
اگر بخواهیم به دو دهه اخیر بازگردیم باید بگوییم که کشورهای حوزه خلیجفارس به طور فزایندهای در مسیر ارتقای جایگاه بینالمللی خود گامهای مهمی برداشتهاند. این کشورها در کنار توسعه اقتصادی -که به عنوان مکمل اصلی این هدفگذاری تلقی میشود- تلاش دارند نقش و نفوذ خود را در عرصههای سیاسی، دیپلماتیک، فرهنگی و حتی ورزشی گسترش دهند.
اوکراین، به دلیل جایگاه استراتژیک خود، هم برای روسیه و هم برای غرب اهمیت ویژهای دارد. عربستانسعودی نیز با درک این اهمیت، تلاش میکند که از این فرصت برای تقویت جایگاه بینالمللی خود استفاده کند.
عربستان میتواند با ایفای نقش میانجیگری، ضمن افزایش اعتبار خود، از «میوه رسیده» این بحران بهرهمند شود. بنابراین به نظر میرسد که خواست همهجانبهای از سوی روسیه، امریکا و حتی کشورهای منطقه وجود دارد که عربستان سعودی به عنوان یک میانجی فعال وارد عمل شود و گامی موثر در راستای پایان دادن به بحران اوکراین بردارد.
درخصوص تصمیم راهبردی عربستان برای عادیسازی روابط با اسراییل، به نظر میرسد که ریاض مواضع خود را مشخص کرده بود و اگر جنگ غزه رخ نمیداد، احتمالا تاکنون این روند تکمیل شده بود. در این زمینه حاکمان سعودی خود را به عنوان رهبران جهان اسلام میبینند و همواره مایل هستند که آخرین کشوری باشند که به پروژه عادیسازی میپیوندد. همزمان اما آنها بر این باورند که اگر سایر کشورهای اسلامی این روند را پذیرفتهاند، دلیلی ندارد که عربستان نیز از آن سر باز بزند. بنابراین نیازی به فشار امریکا یا اسراییل برای پیشبرد این روند وجود ندارد.
![]()
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1223943/