ایران پرسمان

آخرين مطالب

دبیرکل ناتو: بودجه نظامی ائتلاف باید 2.5 برابر شود اقتصاد روز

دبیرکل ناتو: بودجه نظامی ائتلاف باید 2.5 برابر شود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / دبیرکل ناتو با تکرار تاکید واشنگتن بر لزوم افزایش بودجه نظامی اعضای ناتو، گفت کشورهای عضو این ائتلاف باید بودجه‌های نظامی خود را به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.
«مارک روته» دبیرکل ناتو، امروز (شنبه) اعلام کرد که کشورهای عضو این ائتلاف باید هزینه‌های دفاعی خود را به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، از اعضای ناتو خواسته است که پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند، رقمی که نسبت به استاندارد 2 درصدی قبلی، افزایش چشمگیری محسوب می‌شود. اعضای ناتو بیش از یک دهه پیش توافق کردند که 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند، اما اکنون این میزان دیگر برای مقابله با تهدیدات روسیه و تأمین تسلیحات مورد نیاز اوکراین، کافی نیست.
روته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و در گفت‌وگویی با نشریه آمریکایی پالتیکو گفت که «طی ماه‌های آینده، اجماع درباره این هدف شکل خواهد گرفت» و تأکید کرد که برای افزایش هزینه‌های دفاعی، «باید حوزه دفاعی را در اولویت قرار دهیم.» این اظهارات به معنای آن است که دولت‌ها ممکن است مجبور شوند میان هزینه‌های نظامی و برنامه‌های رفاه اجتماعی، یکی را انتخاب کنند.
ناتو همچنین در حال تدوین اهداف جدیدی برای توانمندی‌های دفاعی خود است تا مشخص شود که این بودجه اضافی باید در چه زمینه‌هایی هزینه شود. به گفته روته، مشخص است که ناتو به سامانه‌های دفاع هوایی، موشک‌های دوربرد و تانک‌های بیشتر نیاز دارد.
دبیرکل ناتو درباره وضعیت هزینه‌های نظامی اروپا و کانادا در دهه‌های گذشته گفت: «ما در 40 سال گذشته، به‌ویژه از زمان فروپاشی دیوار برلین، به‌اندازه کافی هزینه نکرده‌ایم. آمریکا به‌درستی خواستار توازن بیشتر در این زمینه است، که کاملاً منطقی است.»
او همچنین با اشاره به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی نباید تصور کنند حضور آمریکا در ناتو برای همیشه ادامه خواهد داشت، گفت باور دارد که ایالات متحده همچنان به ناتو متعهد است.
روته در ادامه با بیا اینکه آمریکا بیش از 50 درصد از تولید ناخالص داخلی ناتو را تشکیل می‌دهد، استدلال کرد که «این ائتلاف پیش از هر چیز، یک سازمان آمریکایی است.»
دبیرکل ناتو همچنین تأکید کرد که «همه گزینه‌ها روی میز» هستند تا جنگ اوکراین به پایان برسد. این اظهارات در حالی مطرح شده که ترامپ و وزیر دفاع او، هگست، عضویت اوکراین در ناتو را رد کرده‌اند و اعلام کرده‌اند که کی‌یف نمی‌تواند تمامی اراضی اشغال‌شده خود توسط روسیه را بازپس بگیرد.
با این وجود، روته در پایان گفت: «ما باید این درگیری را به گونه‌ای پایان دهیم که پوتین حتی یک کیلومتر مربع از خاک اوکراین را تصرف نکند. فکر نمی‌کنم چنین توافقی، توافق بدی باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1221009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

اثر حیرت‌انگیز یک پیاز بر انگل‌های انسانی!

دعای روز سیزدهم ماه رمضان

مهارت عقاب طلائی در شکار

به‌روزرسانی یکی از مشهورترین پایگاه‌های اطلاعات زیستی

داستانک/ خودخواهی عارف

ثابتی: وقتی ظریف را غیرقانونی در دولت سِمَت دادند، غلط می‌کنند به چهار نفر جلوی مجلس بگویید تجمع نکن

روبیو: ترامپ هرگز به ایران اجازه نخواهد داد که پایگاه نظامی در آمریکای جنوبی یا مرکزی داشته باشد

پیام علی لاریجانی خطاب به مقامات آمریکایی

واکنش ترامپ به مذاکرات هسته‌ای ایران، روسیه و چین در پکن

دبیرکل ناتو: باید تسلیحات بیشتری تولید کنیم

مخالفت دروزی‌ها با قانون اساسی تدوین شده توسط حکومت موقت سوریه

ترامپ: رابطه خوبی با رهبر کره شمالی دارم

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

تقویم تاریخ/ انفجار بمب در مراسم نماز جمعه تهران توسط منافقین کوردل

ساخت بزرگترین آدم برفی جهان

بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه تهران، مسکو و پکن درباره موضوع هسته‌ای ایران

بقائی تحریم وزیر نفت را محکوم کرد

آمریکا به اوکراین بمب‌های پیشرفته دوربرد می‌دهد

ترامپ از دیپلماسی به تحریم روسیه چرخید

گفتگوی تلفنی ولیعهد عربستان با پوتین پس از نشست جده

روسیه حملات پهپادی اوکراین را خنثی کرد

حماس: بر اجرای توافق و عقب‌نشینی رژیم اسرائیل از غزه تاکید داریم

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

تفال/ گفتم غم تو دارم گفتا غمت سرآید

تاثیر کیفیت خواب بر شکل‌گیری توهم توطئه

شاعرانه/غم کند کوچ و پشیمان ز سفر گردد باز

صوت/ ترتیل «جزء سیزدهم» قرآن کریم با صدای استاد سعد الغامدی

صوت/ تحدیر «جزء سیزدهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

واکنش جالب سیدجلال به تلاوت حامد شاکرنژاد

گریه‌های بی امان و فضای احساسی با ورود مادر شهید

تلاوت دلنشین سوره منافقون توسط رهبر انقلاب

ماه رمضان می‌‌آید و می‌رود؛ غفلت تا کی؟

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک‌نژاد: او به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: اصلاحیه قانون حجاب در حال تدوین است

شبکه اسرائیلی: اخراج رهبران حماس، از دستور کار مذاکرات غزه حذف شد

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

جواب غیرمنتظره سیدحسن نصرالله به سوال چالشی سیدحسنین

نامه فوق‌العاده عاطفی شهید نصرالله به نوه خردسالش!

نامه حماسی نوه شهید شهید نصرالله به پدربزرگ

مداحی نوه شهید نصرالله به زبان عربی

خاطره خنده دار از دوران عاشق پیشگی سیدجلال معصومی