ایران پرسمان

آخرين مطالب

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند اقتصاد روز

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه سهمیه واردات رسمی حوزه ملوانی هفت درصد واردات کل کشور، معادل 4.6 میلیارد دلار از حالا تا پایان 7 بهمن 1404، است، گفت: برای اینکه پدیده مخرب شوتی حذف شود، حداقل در سال اول هیچ محدودیتی برای خروج کالاهای وارد شده از طریق ملوانان از استان مرزی به استان‌های دیگر وجود ندارد.
اسماعیل علیدادی با بیان اینکه مجلس پایان سال گذشته قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان را تصویب کرد، گفت: این قانون مثل سایر قوانین 15 روز بعد از انتشار در روزنامه رسمی لازم الاجرا میشد. با توجه به زمان انتشار این قانون در روزنامه رسمی و تاریخ ابلاغ آن، قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی از اردیبهشت امسال لازم‌الاجرا شد.
به گفته وی بر اساس تبصره 1 ماده 1 و تبصره 1 ماده 2، مقرر شده بود هیئت وزیران بر اساس این قانون آیین نامه‌ای را ابلاغ کند و تا زمانی که آیین نامه اجرایی قانون مشخص نمی‌شد، امکان اجرا شدن این قانون فراهم نبود؛ چراکه مجلس در این قانون به صراحت اشاره کرده بود که حتماً باید آیین نامه توسط هیئت وزیران تدوین و ابلاغ شود و در این آیین نامه اشخاص و شهرستان‌های مجاز مشخص شوند.
علیدادی با بیان اینکه بر اساس قانون باید کارگروه ماده 4 این قانون، پیش نویس آیین نامه مصوب هیئت وزیران را آماده می‌کرد، تصریح کرد: ماده 4 قانون، کارگروهی با مسئولیت وزیر صنعت، معدن و تجارت و عضویت شش دستگاه مهم شامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کشور، وزارت اطلاعات، وزارت اقتصاد، وزارت راه و سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی کرده است. البته نمایندگان سازمان اطلاعات سپاه، فراجا و دو نفر از نمایندگان مجلس به انتخاب کمیسیون اقتصادی مجلس هم به عنوان ناظر و بدون حق رای در این گارگروه عضو هستند.
وی افزود: پیش‌نویس آیین نامه توسط کارگروه اشاره شده آماده و به هیئت وزیران ارسال شد و در جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در نهایت هفتم بهمن امسال آیین نامه توسط هیئت وزیران ابلاغ شد. اولین جلسه‌ کارگروه هم روز چهارشنبه برگزار و یک دستورالعمل بیست ماده‌ای برای سفر اول ملوانی تهیه شد.

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی تا پایان بهمن سال بعد
به گفته معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بر اساس این دستورالعمل اقلام مجاز و بنادر برای واردات از طریق ملوانی، تشریفات گمرکی لازم مشخص شد. سهمیه واردات نیز در این جلسه مشخص شد. بر اساس قانون سهمیه واردات رسمی حوزه ملوانی هفت درصد واردات کل کشور در سال است. بنابراین با توجه به اینکه واردات کل کشور در سال گذشته 66 میلیارد دلار بوده، از حالا تا پایان 7 بهمن 1404، سهمیه واردات ملوانی هفت درصد این رقم، معادل 4.6 میلیارد دلار خواهد بود.
علیدادی در ادامه با بیان اینکه سفر اول ملوانان که دستورالعمل آن تهیه شده از 22 بهمن تا پایان مرداد ماه 1404 امکان‌پذیر است، اظهار کرد: این فرصت تقریبا شش ماهه فراهم است تا ملوانان بتوانند به یک سفر اقدام کنند و به اندازه ظرفیت لنج‌های خود واردات قانونی داشته باشند و محدودیتی از از نظر میزان واردات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پیش از این تجارت ملوانی حالت نیمه رسمی داشت، اما با ابلاغ آیین‌نامه ملوانان می‌توانند به صورت یک تجارت کاملا قانونمند کالاهای خود را به کشور وارد کنند، تصریح کرد: فقط لازم است ملوانان در سامانه جامع تجارت ثبت نام و ثبت آماری کالای وارداتی را انجام دهند و همچنین کالای وارداتی را به گمرک اظهار کنند. با اجرای این قانون، فرایند غیررسمی قبلی تغییر می‌کند و به صورت رسمی و شفاف با ثبت اطلاعات در سامانه انجام می‌شود و فقط ملوانان باید پنج درصد ارزش سیف کالا (جمع هزینه ارزش کالا، هزینه بیمه و هزینه حمل و نقل) را پرداخت کنند و در سامانه گمرک ثبت کنند.
قاچاق 3 تا 5 میلیارد دلار از طریق رویه ملوانی
علیدادی در ادامه با بیان اینکه پیش از اجرای قانون جدید، سالانه حدود 3 تا 5 میلیارد دلار کالا از طریق ملوانی و ته‌لنجی قاچاق می‌شد، همچنین میزان قاچاق از طریق کولبری سالانه یک تا سه میلیارد دلار بوده است. الان با توجه به شفاف و قانونمند شدن این حوزه به دنبال این هستیم که قاچاق در این حوزه کاملا کاهش پیدا کند و دیگر نیازی به استفاده از شوتی که برای جاده ایجاد خطر می‌کردند هم وجود نداشته باشد؛ چراکه یکی از دستاوردهای قانونی شدن این است که به اشخاص واردکننده، سند و پته گمرکی (مجوز خروج کالا از گمرک) داده می‌شود و حداقل در سال اول ممنوعیتی برای خروج کالاها از شهرها و استانهای مرزی به سایر شهرها و استانهای کشور وجود ندارد. در سال‌های بعدی هم این موضوع دوباره بررسی خواهد شد.
شوتی‌ها حذف می‌شوند
وی افزود: با توجه به حجم بالای واردات کالا از رویه ملوانی، مشخص بود که میزان واردات متناسب با نیاز یک استان نیست و برای کل کشور استفاده می‌شد. بنابراین برای اینکه پدیده مخرب شوتی حذف شود، همانطور که اشاره شد، حداقل در سال اول هیچ محدودیتی برای خروج کالاهای وارد شده از طریق ملوانان از استان مرزی به استان‌های دیگر وجود ندارد.
واردات پوشاک از طریق ملوانان هم ممنوع است
علیدادی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان واردات کالاهایی که در لیست ممنوعیت واردات هستند از رویه ملوانی وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل تهیه شده توسط کارگروه امکان واردات 97 قلم کالا به کشور وجود دارد که برخی از آن‌ها پیش از این به صورت غیرقانونی توسط ملوانان به کشور وارد می شد. اما امکان واردات کالاهایی که به اندازه کافی تولید داخل دارند، مانند پوشاک از طریق ملوانان وجود ندارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در رابطه با واردات کولبری در جلسه بعدی کارگروه تصمیم‌گیری خواهد شد، گفت: مستندات قانونی و آیین نامه هیئت وزیران در مورد کولبری تصویب شده، اما برای تهیه دستورالعمل اجرایی، لازم است کارگروه جلسه مجددی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

پورمحمدی: یارانه این ماه زودتر از موعد پرداخت می‌شود

جزئیات شارژ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

به خلوتی ببر مرا به آسمان زیارت ماه...

تخریب گسترده جاده بر اثر رانش زمین در پرو

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست

بهینه‌سازی انواع ساختارهای هندسی گرافن‌اکسید و آب

چاپ هشتم «هزار سال شعر فارسی»، مناسب کودکان و نوجوانان منتشر شد

داستانک/ هدیه ای برای سال نو

روایت قائم‌پناه از واکنش پزشکیان به توهین‌ها: هرکس آزاد است هر حرفی به من بزند، ثبت شکایت نکنید

روایت خانعلی زاده از فرستنده نامه ترامپ به ایران

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

ناراستار، روایتی از خلاقیت و امید به آینده بازی‌سازی ایران در گفت‌وگو با علی نظری

نرخ طلا و سکه گارد صعود به خود گرفتند

گودرزی: افزایش حقوق به میزان تورم تحقق یافتنی نیست

رشد 6 هزار واحدی شاخص بورس

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: تلاش می کنیم دستمزد کارگران متناسب با نرخ تورم باشد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

پرخوری جان یک فودبلاگر را گرفت!

شکار ناگهانی گورخر توسط شیر ماده گرسنه

آبگرفتگی خیابان‌ها در عراق به‌دلیل بارش شدید

تأثیر متفاوت زمان استرس در بارداری بر فرزندان دختر و پسر

پلاسما پزشکی؛ انقلاب در استریلیزاسیون و درمان عفونت‌های مقاوم

اگر سال کبیسه نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

کهکشان کمانچه‌سر !

تراشه جدید بدون سیلیکون چین، «اینتل» را مغلوب کرد

بخشی از کتاب/ دنیایی از استعداد برای زندگی محدود

کل کل مسئولان بر سر قانون حجاب/ سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: اجرا می‌شود؛ معاون پزشکیان: رئیس جمهور نمی‌تواند اجرا کند

قالیباف: هیات عالی نظارت اختیار قانون‌گذاری ندارد

واکنش معاون پزشکیان به هتاکی اخیر برخی جریان‌های سیاسی به رئیس جمهور

درخواست نمایندگان از دولت: تعامل خود را در راستای حل مسائل مردم با نمایندگان بیشتر کنید

4 سوال از وزرای کشاورزی و کار اعلام وصول شد

واکنش وزیر خارجه به توئیت نمایندگی ایران در نیویورک درباره مذاکره با آمریکا

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درخصوص معرفی وزیر اقتصاد

قالیباف: یک میلیارد دلار برای صنعت هسته‌ای در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است

8 نفر در پرونده کرسنت محکوم شدند

مشاور و دستیار رهبر انقلاب با خانواده شهیدان عبداللهی دیدار کرد

آموزش و پرورش هم از دست ترامپ در امان نماند

سرمقاله جام جم/ شرط اول شکل‌‌گیری مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحات وزیر کار از قطع یارانه 100 هزار نفر در پایان اسفند ماه

موافقت مجلس با اصلاح جداول بودجه 1404 کل کشور

نوری قزلجه: کالاهای مورد نیاز مردم برای عید تأمین است

شهید بهشتی و توصیه‌های تغذیه ای در ماه رمضان

اهمیت اطعام در ماه رمضان

پنیر «تام و جری» واقعا وجود داره!

رقابت با غول‌های خارجی؛ ارتقای نرم افزاری ابزار اندازه گیری در صنعت