ایران پرسمان

آخرين مطالب

پاشینیان: به‌دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم سیاست روز

پاشینیان: به‌دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به روابط «بسیار خوب» کشورش با ایران و گرجستان، گفت که به‌دنبال تعمیق روابط ایروان با تهران و تفلیس است.
«نیکول پاشینیان» در سخنرانی روز چهارشنبه خود در شورای آتلانتیک با اشاره به روابط آنکارا-ایروان گفت که مانعی در گفت‌وگوها و برقراری روابط دیپلماتیک طرفین وجود ندارد و گفت‌وگوهای دوجانبه طرفین به طور مداوم ادامه دارد. او همچنین از جمهوری آذربایجان دعوت کرد تا روابط جدیدی را با ارمنستان آغاز کند.
طبق گزارش منتشر شده بر وبگاه دفتر نخست وزیر ارمنستان، او گفت: «می‌دانید که 2 مرز از چهار مرز کشور ما کاملا بسته است، من در مورد مرزهای ما با ترکیه و آذربایجان صحبت می‌کنم. ما 2 مرز دیگر با گرجستان و ایران داریم. البته این 2مرز برای ما بسیار مهم است، ما همکاری می‌کنیم و با 2 همسایه خود، یعنی گرجستان و ایران روابط خوبی داریم، اما می‌خواهیم دوران جدیدی را در روابط خود با ترکیه و آذربایجان باز کنیم.»
او افزود: «در سال‌های اخیر، ما در روند صلح با آذربایجان پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم. در حال حاضر در حال مذاکره بر سر یک پیش‌نویس معاهده صلح با آذربایجان هستیم و اکنون بر روی 15 مورد از 17 ماده آن معاهده به توافق کامل رسیده‌ایم و 2 نکته وجود دارد که هنوز باید در مورد آن‌ها به توافق نهایی برسیم. امیدواریم هر چه سریعتر این روند را تکمیل کنیم.»
نخست‌وزیر ارمنستان تصریح کرد: «البته ما با آذربایجان در قالب دوجانبه کار می کنیم، اما بدیهی است که توجه و حمایت جامعه جهانی در ایجاد فضای مناسب برای دستیابی به صلح پایدار بسیار مفید خواهد بود.»
او همچنین به روابط ایروان و آنکارا پرداخت و تصریح کرد: «ما گفت‌وگوی نسبتاً فعالی با ترکیه داریم. در سال‌های اخیر جلسات متعددی با رئیس‌جمهور ترکیه داشته‌ام، در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور ترکیه حضور داشتم، اخیراً در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار کردیم و به یک توافق کاملاً ملموس برای باز کردن مرزهایمان در مرحله اول به روی اتباع کشورهای ثالث و افرادی که دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند رسیده‌ایم و امیدواریم هر چه سریع‌تر به اجرای این توافق برسیم. ما در این راستا کار می کنیم.»

در حال تعمیق همکاری با شرکای منطقه‌ای هستیم
پاشینیان در ادامه سخنان خود، با تأکید بر میزان اهمیت روابط ایروان با تهران و تفلیس، تأکید کرد: «از سوی دیگر، ما در حال تعمیق همکاری با سایر شرکای منطقه‌ای خود، یعنی گرجستان و ایران هستیم.»
او افزود: «امیدواریم زمانی که بتوانیم پیمان صلح با آذربایجان را نهایی و آن را امضا کنیم، به عادی سازی روابط با ترکیه دست یابیم. همچنین امیدوارم تحولی در وضعیت منطقه‌ای ما حاصل شود که نه تنها وضعیت منطقه را کاملاً تغییر خواهد داد، بلکه به نظر من تأثیر بسیار ملموس و قابل توجهی بر وضعیت بین المللی خواهد داشت.»
نخست‌وزیر ارمنستان درباره احتمال عادی‌سازی روابط کشورش با ترکیه گفت: «ما به گفت‌وگو ادامه می‌دهیم. گمان می‌کنم ارمنستان و ترکیه هیچ‌گاه به اندازه الان، چنین گفت‌وگوی فعالانه‌ای نداشته‌اند که امیدوارم به زودی، نتیجه‌بخش باشد.»
اظهارات پاشینیان در پی این مطرح شده است که در حال حاضر، دو طرف هیچ روابط دیپلماتیک رسمی ندارند و مرزهای دو کشور از سال 1993 توسط آنکارا بسته شده است. تنش بین این دو کشور بر سر مسائل متعددی از جمله حمایت ترکیه از جمهوری آذربایجان در مورد مسئله قره‌باغ به‌وجود آمده است.
روابط ایروان و آنکارا بیش از یک قرن است که به دلیل موضوع کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی در دوران جنگ جهانی اول، در وضعیت بحرانی قرار دارد. اگرچه، اولین دیدار فرستادگان ویژه طرفین برای عادی‌سازی روابط میان ارمنستان و ترکیه در ژانویه 2022 در مسکو انجام شد.
ایروان-باکو؛ صلح در دسترس
نخست‌وزیر ارمنستان در ادامه همچنین گفت پیشنهاد ارمنستان به جمهوری آذربایجان آغاز روابط دوجانبه از یک صفحه جدید، خالی و روشن است.
پاشینیان تأکید کرد: «پیشنهاد ما پایان دادن به بحث‌های بیشتر در مورد موضوعات متضاد و باز کردن دوره جدیدی در روابط دوجانبه است که از صفحه جدید، خالی و روشن شروع می‌شود.»
وی گفت که طرفین موفق شده‌اند در مورد موضوعات حساس پیش‌نویس پیمان صلح به توافق برسند.
پاشینیان افزود: «ارمنستان و آذربایجان توافق کردند که تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند، یعنی سرزمین‌های آذربایجان شوروی و ارمنستان شوروی در زمان شوروی. ما توافق کردیم که در پیش‌نویس صلح ماده‌ای داشته باشیم که ارمنستان و آذربایجان هیچ ادعای ارضی علیه یکدیگر نداشته باشند.»
نخست‌وزیر ارمنستان آن را «سنگ بنای» صلح آینده خواند.
او گفت: «چرا این را می‌گویم، زیرا آشکار می‌کند که اکنون صلح بیش از حد قابل دسترس است و اکنون فقط اراده سیاسی برای نهایی کردن این کار روی پیش‌نویس صلح، امضای آن و داشتن صلح پایدار لازم است.»
در سال 2022، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره یک معاهده صلح آینده را آغاز کردند. در ماه مه سال گذشته، پاشینیان گفت که ایروان آماده است تا حاکمیت جمهوری آذربایجان را در داخل مرزهای شوروی، از جمله قره‌باغ، به رسمیت بشناسد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمین برج تیاسیر؛ عملیات شجاعانه یک فلسطینی در کرانه باختری

گرین پلنت دبی با چشم انداز 360درجه

ترامپ حفاظت فیزیکی یکی دیگر از قاتلان سردار سلیمانی را لغو کرد

موضع نتانیاهو در قبال اظهارات اخیر ترامپ درباره ایران

مقام صهیونیستی: ترامپ گفت هیچ‌گونه تحرک نظامی علیه ایران صورت نمی‌گیرد

ایران طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا را قاطعانه رد کرد

انصارالله: اظهارات ترامپ توهین بی‌سابقه‌ای به امت عربی و اسلامی است

کاخ‌سفید: آمریکا هرگز بازسازی غزه را تأمین مالی نخواهد کرد

اسرائیل به نقض آتش‌بس غزه اذعان کرد

قطر: در حال زمینه‌سازی برای مذاکرات مرحله دوم توافق آتش بس در نوار غزه هستیم

خیابان یک‌طرفه مذاکره

چه کسی غزه پسا جنگ را اداره خواهد کرد؟

چیدنِ محصول براندازی

قسمت 17 سفرنامه مهاجرانی: جوانان عاشق خدمت در لبنان!

نخستین فرمانده زن نظامی در ایران

حرکت واقعی در مسیر توافق؟

شوک بزرگ ترامپ به جهان

استاد دانشگاه تهران: درآمدهای نفتی دولت احمدی‌نژاد برابر با کل درآمدهای تاریخ ایران بود

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

ادای احترام استاندار، مدیر کل بنیاد سمنان و مسئولان ارشد اجرائی نسبت به مقام شامخ شهدای مهدیشهر

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

پل وحشتناک و عجیب Eshima Ohashi در ژاپن

نحوه بهره‌برداری از جزیره خالی از سکنه در عربستان

مشارکت هوش‌ مصنوعی در جشن انقلاب 1403

حرکت هماهنگ سارها در ایتالیا

درخشش قطبی قرمز؛ یک نمایش واقعی بهشتی!

زیبایی مسحورکننده پارسه؛ قلب تپنده ایران

گوناگون/ کشف استثنائی از خانه رئیس قبیله

تکامل دوچرخه از 1700 تا 2050؛ سفری در گذر زمان

نمای 360 درجه از قله‌ی اورست

فرایند سوختن کبریت به صورت صحنه آهسته و بسیار نزدیک

شاکی ترین فرد جهان در گینس ثبت شد

چشم عینک AR را ببینید!

برگ‌ها الهام‌بخش پنل‌های خورشیدی آینده می‌شوند

ماجرای شاه عباس و یوزباشی!

شاعرانه/ قطار می رود و تو می روی

ایران چگونه از صفر به قدرت موشکی تبدیل شد

چرا ترامپ موضع خود را تغییر داد؟

عون: به دنبال بازسازی ویرانی‌هایی هستیم که اسرائیل ایجاد کرده است

پاکستان خواستار حل مناقشه کشمیر با حضور هند شد

خیز ترامپ برای انحلال وزارت آموزش‌و‌پروش آمریکا

صدها زن در کنگو زنده سوزانده شدند

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

واکنش سازمان ملل به طرح ترامپ درباره غزه

سایه سنگین بخشنامه خیلی محرمانه!

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

هم میهن نوشت: از تروریسم تا پراگماتیسم